Nikoleta0 πριν 22 ώρες #1 Share πριν 22 ώρες Καλησπέρα .Διαθετω δύο χελώνες όχι μεγάλης ηλικίας (τη μια τη πήρα Περίδη το Φεβρουρίου και την άλλη τον Μάιο).Η πιο μεγάλη εδώ και κάτι μέρες δε τρώει .Ενω μυρίζει το φαγητό δε τρώει .Τα μάτια της είναι καθαρά ενώ είναι κινητική .Τουζ έχω θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία 24 περίπου βαθμούς .Αλλα δεν τους έχω καμία ώρα στον ήλιο παίζει ρόλο ;Τους είχα μόνο το καλοκαίρι ;Παρακαλώ βοηθήστε με .Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 13 ώρες #2 Share πριν 13 ώρες Καλημέρα. Και εμένα περισυ τέτοια εποχή που ήταν λίγο λιγότερο από 1 έτους (υπολογίζω και κάποιους μήνες πριν τις αποκτήσω ότι) δεν έτρωγαν. Έτρωγαν ελάχιστα. Ενώ το καλοκαίρι ήταν πολύ κινητικές και δεν σταματούσαν να τρώνε. Δεν τους είχα λάμπα θέρμανσης, μόνο uvb λαμπα, ούτε θερμοστάτη περισυ γιατί ήταν σε χελωνιέρα. Τώρα που τις έχω σε ενυδρείο τους έχω θερμοστάτη στους 25οC, με λάμπα uvb, χωρίς λάμπα θέρμανσης. Παλιά τρώνε λίγο και κάθονται πολύ στην στεριά, και κοιμούνται πολλές ώρες. Θα έλεγα να ανεβάσεις.καπου στους 26 τον θερμοστάτη, 24 είναι το κατώτερο.Ο υπάλληλος ένα κατάστημα που ασχολείται μόνο με ερπετά μου είχε πει ότι για μεγάλες νεροχελώνες π.χ σαν τις δικές μου η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι 24-25 και ότι για μικρότερες το βάζουμε ως 26-27. Άρα ίσως να το ανεβάσεις λίγο, και σίγουρα απαραίτητη είναι η λάμπα uvb-uva καθώς δεν λαμβάνουν ηλιακη ακτινοβολια, την οποία.πρεπει να την ανάβεις 10-12 ώρες και σε απόσταση 20εκ, όχι παραπάνω, από την στεριά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr πριν 11 ώρες #3 Share πριν 11 ώρες Καλησπέρα! Γνεικα η χειμερια ναρκη εχει οφελη οπως το να ενισχύει το ανοσοποιητικό τους συστημα . Βέβαια αν η χελωνα είναι μωρό (δλδ ενός έτους και κατω) συνιστάται να ΜΗΝ της αφήνουμε να πέσουν σε χειμερια ναρκη τον πρώτο χρόνο της ζωής τους ,οπότε προμυθευομαστε λάμπα αν δεν έχουμε και ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. Μετά το πρώτο έτος αποφασίζουμε εμείς αν θα τις αφήσουμε για να πέσουν σε χειμερία ναρκη και αν το κάνουμε αυτό πρέπει όλο τον χρόνο να τρέφονται καλά και λιγο πριν αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες ,σταματάμε να ταιζουμε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 πριν 6 ώρες Author #4 Share πριν 6 ώρες Σας ευχαριστώ πάρα πολύ .Ειμαι ευγνώμων.Μεχρι να προμηθευτώ τη λάμπα ubv μπορώ να βάλω το ενυδρείο εκεί που χτυπάει τη στεριά ήλιος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr πριν 4 ώρες #5 Share πριν 4 ώρες Ναι εννοείται, απλώς να έχει άμεση επαφή δλδ να μην έχει το τζάμι του παραθύρου ώστε εκτός από θερμότητα να λαμβάνει και τη βιταμίνη ντε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 πριν 3 ώρες Author #6 Share πριν 3 ώρες Επίσης δυνάμωσα τη θερμοκρασία και είναι περίπου 27 με 28 .Ελπιζω να είναι καλή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 3 ώρες #7 Share πριν 3 ώρες (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος Nikoleta0 έγραψε: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ .Ειμαι ευγνώμων.Μεχρι να προμηθευτώ τη λάμπα ubv μπορώ να βάλω το ενυδρείο εκεί που χτυπάει τη στεριά ήλιος ; Βοηθάει αλλά πολυ λίγο, καθώς μέσα από τζάμι δεν περνάνε πολύ οι ακτίνες uvb-uva του ήλιου, κάτι για 10% έχω ακούσει μόνο. Σε καμια περίπτωση μην τις βγάλεις έξω για ήλιο σε κρύο. Και εμένα τώρα γενικά είναι νωθρες. Όλη μέρα είναι ακίνητες, μερικές φορές είναι για ώρες με κλειστά μάτια και κοιμούνται και λίγες φορές μέσα στην ημέρα κάνουν βουτιές. Αν και λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι καθημερινά και δεν έχω πλήρη εικόνα. Τρώνε επίσης λίγο. Συχνά κοιμάται η μία πάνω στην άλλη. Έγινε επεξεργασία πριν 3 ώρες - Tzikas Tzik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 πριν 34 λεπτά Author #8 Share πριν 34 λεπτά πριν 2 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Βοηθάει αλλά πολυ λίγο, καθώς μέσα από τζάμι δεν περνάνε πολύ οι ακτίνες uvb-uva του ήλιου, κάτι για 10% έχω ακούσει μόνο. Σε καμια περίπτωση μην τις βγάλεις έξω για ήλιο σε κρύο. Και εμένα τώρα γενικά είναι νωθρες. Όλη μέρα είναι ακίνητες, μερικές φορές είναι για ώρες με κλειστά μάτια και κοιμούνται και λίγες φορές μέσα στην ημέρα κάνουν βουτιές. Αν και λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι καθημερινά και δεν έχω πλήρη εικόνα. Τρώνε επίσης λίγο. Συχνά κοιμάται η μία πάνω στην άλλη. Ναι και εμένα ή και ανεβαίνει συχνά πάνω στην άλλη καθώς παρατήρησα και ότι τους αρέσει να στέκονται δίπλα από τον θερμοστάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος