Nikoleta0 πριν 9 ώρες #1 Share πριν 9 ώρες Καλησπέρα .Διαθετω δύο χελώνες όχι μεγάλης ηλικίας (τη μια τη πήρα Περίδη το Φεβρουρίου και την άλλη τον Μάιο).Η πιο μεγάλη εδώ και κάτι μέρες δε τρώει .Ενω μυρίζει το φαγητό δε τρώει .Τα μάτια της είναι καθαρά ενώ είναι κινητική .Τουζ έχω θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία 24 περίπου βαθμούς .Αλλα δεν τους έχω καμία ώρα στον ήλιο παίζει ρόλο ;Τους είχα μόνο το καλοκαίρι ;Παρακαλώ βοηθήστε με .Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 12 λεπτά #2 Share πριν 12 λεπτά Καλημέρα. Και εμένα περισυ τέτοια εποχή που ήταν λίγο λιγότερο από 1 έτους (υπολογίζω και κάποιους μήνες πριν τις αποκτήσω ότι) δεν έτρωγαν. Έτρωγαν ελάχιστα. Ενώ το καλοκαίρι ήταν πολύ κινητικές και δεν σταματούσαν να τρώνε. Δεν τους είχα λάμπα θέρμανσης, μόνο uvb λαμπα, ούτε θερμοστάτη περισυ γιατί ήταν σε χελωνιέρα. Τώρα που τις έχω σε ενυδρείο τους έχω θερμοστάτη στους 25οC, με λάμπα uvb, χωρίς λάμπα θέρμανσης. Παλιά τρώνε λίγο και κάθονται πολύ στην στεριά, και κοιμούνται πολλές ώρες. Θα έλεγα να ανεβάσεις.καπου στους 26 τον θερμοστάτη, 24 είναι το κατώτερο.Ο υπάλληλος ένα κατάστημα που ασχολείται μόνο με ερπετά μου είχε πει ότι για μεγάλες νεροχελώνες π.χ σαν τις δικές μου η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι 24-25 και ότι για μικρότερες το βάζουμε ως 26-27. Άρα ίσως να το ανεβάσεις λίγο, και σίγουρα απαραίτητη είναι η λάμπα uvb-uva καθώς δεν λαμβάνουν ηλιακη ακτινοβολια, την οποία.πρεπει να την ανάβεις 10-12 ώρες και σε απόσταση 20εκ, όχι παραπάνω, από την στεριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος