Jump to content

Δεύτερη δοκιμή στησίματος

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 

Πρώτο θέμα από πλευράς καθώς χρειάζομαι βοήθεια μιας και αισθάνομαι πως έκανα μεγάλο λάθος.

Αρχικά η επαφή μου με το κομμάτι του ενυδρείου ήρθε περίπου ένα χρόνο πριν με την πρώτη δοκιμή στησίματος.

Ξεκίνησα εσφαλμένα με ένα ενυδρείο αρκετά μικρό 21 λίτρα, φυσικά με την προσθήκη υποστρώματος κλπ κλπ η ποσότητα είναι πολύ λιγότερη. Το εγχείρημα πήγε αρκετά καλά θα έλεγα καθώς ήμουν προσεκτική στο να μην χάσω ζωάκια. Φιλοξενεί το εν λόγω ενυδρείο ένα Νεριτη, μερικά Ramshorns που ήρθαν τυχαία ίσως με κάποια φυτά, δεν με χάλασαν καθόλου και αρκετές πλέον γαρίδες Bloody Mary που έχουν κάνει αρκετές γέννες. Υπολογίζω 2 με 3. 

Δεδομένου πως θεώρησα αυτή την συμπεριφορά δείγμα να αναβαθμιστεί το μέγεθος του ενυδρείου προχώρησα σε αγορά νέου, με όγκο 55 λίτρα, 51 περίπου καθαρά.

Και εδώ έκανα ένα από τα μεγάλα λάθη.

Μιας και ήθελα να έχω περισσότερες επιλογές σε φυτά έβαλα στο νέο υπόστρωμα το Topica Aquarium Soil powder και Aquarium Soil απλό. Πριν την αγορά μου ρώτησα το εκάστοτε κατάστημα αν θα έχω πτώση στο pH και παρόλο που είχα ανατρέξει σε αυτή την πληροφορία καθώς έμοιαζε ωραία εύκολη ιδέα για τα φυτά προχώρησα στην αγορά και την προσθήκη του.

Και εδώ ξεκινάει η δυσκολία καθώς έχω μεγάλη πτώση στο pH ακόμα και μετά το στρώσιμο κάτι το οποίο θα επιδράσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό στον Νεριτη.

Θα κάνω επικόλληση την φόρμα παρουσίασης καθώς βολεύει άπειρα.

Το ενυδρείο δεν τρέχει Co2

Οργανισμοί

Άλλα είδη: Γαρίδες και Νεριτης 

Γίνεται χρήση νερού βρύσης αραιωμένο με απιονισμένο για να είναι στους παρακάτω παραμέτρους.

Παράμετροι τωρινού ενυδρείου 

pH: 7.8

Γενική σκληρότητα (GH): 8-9°

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5-6°

TDS:210

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3): 5-10ppm

Και εδώ ερχόμαστε στο νέο μετά το στρώσιμο 

Παράμετροι νέου ενυδρείου 

pH: 7-7.4 μαξ ακόμα και με την προσθήκη αραγωνίτη/crushed coral για να ανεβάσω και το ΚΗ αλλά και το pH.

Γενική σκληρότητα (GH): 12° που ανέβηκε εντελώς αχρείαστα καθώς δεν είχα θέμα μετά τον αραγωνίτη 

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4°

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3): 25-30pm( δεν έχω κάνει ακόμα αλλαγή νερού)

Αισθάνομαι άπειρα απογοητευμένη καθώς δεν μπορώ να διορθώσω την πτώση σταθερά με τίποτα και βλέπω πως έχω κάνει μια τρύπα στο νερό με την προσθήκη του αραγωνίτη

Χρειάζομαι την βοήθεια σας πως να προχωρήσω έτσι ώστε να μπορώ να κάνω την μετάβαση των ζωντανών στο νέο χωρίς να υπάρχει τόσο χαμηλό pH.

IMG20241124134122.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...