Jump to content

Ερωτησεις για νεο ενυδρειο

Recommended Posts

Καλησπερα

Προετοιμαζω ενα 40 λιτρα ενυδρειο για ενα black moon χρυσοψαρο

εχω sera φιλτρο 60lt και εχω βαλει μπολι απο φιλη που το έχει στρωμένο ενα χρόνο

λειτουργει δεκα μερες ηδη

Εχω καποιες ερωτησεις

1) το φιλτρο εχει siporax sera και ανθρακα

το siporax καθε ποτε θελει αλλαγμα; Αλλαγμα το μισο η ολο;

2) ο ανθρακας ειναι καλο να υπαρχει απο την αρχη ; Καθε μηνα θελει ανανεωση με νεο ανθρακα ; 

3) ποση ωρα χρειαζεται το φως να ανεβει την μερα ; Δεν ζεσταίνει το νερο ;

4) εχω την αεροαντλια aqua nova sponge filter  40 lt να την χρησιμοποιήσω η δεν χρειαζεται ;

ευχαριστω 

Έγινε επεξεργασία - Keep on Blogging

Καλημερα και :welcome:

Ερωτηση 1 - πόσο μεγαλο θα ειναι το χρυσοψαρο, που θα παρεις? Ρωταω, γιατι το ενυδρειο, που πηρες θα ειναι πολυ μικρο για ενα black moor τελικου μεγεθους.

το ιδιο ισχυει και για το φιλτρο.

2- το στρωσιμο με μπολι δεν γινεται ετσι, οπως περιγραφεις. Αν βαζουμε μπολι στο ενυδρειο το οποιο ακομα δεν εχει ψαρι, τότε τα καλα τα βακτηρια , που εχει το μπολι, χρειαζονται ταισμα. Ναι, για να επιβιωσουν και να πολλαπλασιαστούν οι αποικιες ωφέλιμων βακτηριων, χρειαζεται να τα ταιζεις. Η τροφη τους ειναι η αμμωνια και τα νιτρωδη αλατα.

με δυο λογια - αν δεν εχεις βαλει το ψαρι άμεσα στο ενυδρειο με την εισαγωγη βιολογικου υλικου- μπολι (σιποραξ), τότε πρεπει να ριχνεις μια μικρη ποσοτητα τροφης για τα ψαρια στο ενυδρειο καθε μερα μεχρι να βαλεις το ψαρι μεσα.

3- πόση ( ποσοτητα ) σιποραξ εβαλες στο φιλτρο?

4- εβαλες αντιχλωριο στο νερο του ενυδρειου πριν να βαλεις μπολι ?

Εβαλες καποιο υποστρωμα στο ενυδρειο?

Αγορασες τεστ νερου? Αν δεν, ρωτησε την φιλεναδα σου, αν εχει.

Πες ακριβως τι φιλτρο πηρες (δωσε λινκ)

Τωρα στις ερωτησεις σου-

πριν 43 λεπτά, το μέλος Keep on Blogging έγραψε:

1) το φιλτρο εχει siporax sera και ανθρακα

το siporax καθε ποτε θελει αλλαγμα; Αλλαγμα το μισο η ολο;

Δεν θελει αλλαγμα. Μετα απο καποια χρόνακια θα θελει. Εβαλες siporax mini ή καποιο άλλο?

2) ο ανθρακας ειναι καλο να υπαρχει απο την αρχη ; Καθε μηνα θελει ανανεωση με νεο ανθρακα ; 

Κανονικα δεν χρειαζεται.Μπορεις να το βγαλεις και στην θεση του να βαλεις σιποραξ

3) ποση ωρα χρειαζεται το φως να ανεβει την μερα ; Δεν ζεσταίνει το νερο ;

πριν να βαλεις το ψαρι, μην αναβεις. Με το ψαρακι, 8-10 ωρες την ημερα ειναι καλα.

Για το πόσο ζεσταινει το νερο... Πες τι ενυδρειο εχεις. Αν ειναι ανοιχτο, δεν ζεσταινει σχεδον καθολου (εξαρταται και απο τις λαμπες, που εχεις). Αν ειναι με καπακι ζεσταινει πιο πολυ, ομως και παλι εξαρταται απο τις λαμπες , που φοραει. Κανονικα το προβλημα υπαρχει μόνο το καλοκαιρι.

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • love 1

Το μπολι ειναι μεσα δυο μερες χωρις ψαρι και δεν εχω ριξει τροφη

ειχα σκοπο να παρω αυριο το ψαρι οποτε και θα ριξω τροφη

θα βγαλω τον  ανθρακα 

το σίποραξ το εχω στην δευτερη θεση του φιλτρου πανω απο το σφουγγαράκι σε διχτακι περιπου λιγοτερο απο το μισο (35gr κουτακι) Και ναι εχω το mini 

Ναι ειχα βαλει βακτηρια και αντιχλωριο πριν το μπολι δλδ λειτουργουσε 8-9 μερες και μετα εβαλα τι μπολι που λειτουργει δυο μερες

Ύποστρωμα εχω ασπρο χαλίκι κλειστο καπακι εχει το ενυδρειο χωρις φυτα 

δεν γνωριζω μηκος χρυσοψαρου παντως εχω και ενα 60 λιτρα ενυδρειο που μπορω να βαλω αργοτερα

ευχαριστω που απαντησες

για την αεροαντλια να μπει η οχι ;

Θα τα  διαβασω ευχαριστω

Φιλτρο https://www.skroutz.gr/s/24687948/Sera-Fil-60-Esoteriko-Filtro-gia-Enydreia-CHoritikotitas-eos-60lt-me-Apodosi-380lt-h-06843.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

το φιλτρο εχει δυο θεσεις

πανω ειναι ο ανθρακας

κατω ειχε αφουγγαρι το εκοψα λιγο για να χωρεσω εκει πανω απο το σφουγγαρι το σιποραξ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...