Tzikas Tzik πριν 12 ώρες #1 Share πριν 12 ώρες Καλησπέρα. Η μικρή σε μέγεθος νεροχελωνα μας έχει κάποια ξεφλούδισματα εδώ και μήνες, αλλά τώρα είναι περισσότερα στο καβούκι. Τι είναι αυτά? Χρειάζεται κάτι? Στο νερό τους έχω ασβέστιο και τους βάζω και λάμπα uvb, uva. Η μεγάλη δίπλα δεν φαίνεται να έχει. Είναι ίδιας ηλικίας και εμείς τις έχουμε από μωρά 1,5 χρόνια, άρα είναι περίπου 2 ετών. Δείτε τις φωτό. Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr πριν 11 ώρες #2 Share πριν 11 ώρες Καλησπέρα! Η κάθε χελωνιτσα μεγαλώνει με διαφορετικούς ρυθμούς. Αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό , μεγαλώνει. Οι δικές μου όταν ξεφλουδιζει το καβουκι τους παίρνει από 1 μήνα μέχρι 3-4 . Όπως και να εχει αφού δεν έχει κάποιο συμπτωμα ασθένειας στο καβουκι , είναι φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση μην τραβήξεις κάποιο κομμάτι γιατί υπάρχει περίπτωση να της κάνεις πληγη . Βέβαια η δεύτερη και τρίτη φωτογραφία με παραξένεψε, μπορεί να βλέπω λάθος. Το πάνω μέρος του καβουκιου μπορείς να το στείλεις μια πιο κοντινή και καθαρή φωτο ? Αν δεν βλέπεις ασπρα στίγματα να δημιουργούνται, κοκκινίλες ή μαλακο καβουκι ,γενικά κάτι να μη πάει καλά με το καβουκι τότε να ανησυχείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 8 ώρες Author #3 Share πριν 8 ώρες (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Καλησπέρα! Η κάθε χελωνιτσα μεγαλώνει με διαφορετικούς ρυθμούς. Αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό , μεγαλώνει. Οι δικές μου όταν ξεφλουδιζει το καβουκι τους παίρνει από 1 μήνα μέχρι 3-4 . Όπως και να εχει αφού δεν έχει κάποιο συμπτωμα ασθένειας στο καβουκι , είναι φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση μην τραβήξεις κάποιο κομμάτι γιατί υπάρχει περίπτωση να της κάνεις πληγη . Βέβαια η δεύτερη και τρίτη φωτογραφία με παραξένεψε, μπορεί να βλέπω λάθος. Το πάνω μέρος του καβουκιου μπορείς να το στείλεις μια πιο κοντινή και καθαρή φωτο ? Αν δεν βλέπεις ασπρα στίγματα να δημιουργούνται, κοκκινίλες ή μαλακο καβουκι ,γενικά κάτι να μη πάει καλά με το καβουκι τότε να ανησυχείς Ναι έχει εδώ και πολλούς μήνες από περισυ κάτι σαν βαθούλωμα στο πάνω μέρος του καβουκιού κοντά στο κεφαλι. Εκεί ήταν ένα ξεφλούδισμα το οποίο όταν έφυγε έχει μείνει έτσι. Δεν ξέρω πως έγινε. Είναι όντως σαν να λείπει κάτι εκεί. Και στην 1η φωτό φαίνεται. Έγινε επεξεργασία πριν 8 ώρες - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr πριν 7 ώρες #4 Share πριν 7 ώρες Είναι σπάσιμο? Μπορείς να ανεβάσεις μια κοντινή φωτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος