Jump to content

Θολό νερό στο ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Είχα ένα ενεργό ενυδρείο 60lt απο το 2012 εώς και το 2016.
Αποφάσισα να το ξαναενεργοποιήσω πριν 2 ημέρες και αγόρασα ένα φίλτρο της EHEIM Pickup 60, θερμοστάτη, αντιχλώριο και βακτήρια.
Δέν έχω βάλει ακόμη τίποτε μέσα στο ενυδρείο (ψάρια, φυτά, ξύλα και πέτρες για διακόσμηση) μέχρι να πάρω τις πρώτες μετρήσεις μετά απο μια εβδομάδα. Το μόνο που υπάρχει είναι χαλαζιακή άμμος που είχα απο το 2016, πλυμένη ξανά κλπ.

Έβαλα νερό, αντιχλώριο και βακτήρια και συνέδεσα το φίλτρο να αρχίζει να φιλτράρει.
Εδώ και 6 ώρες το νερό εξακολουθεί να είναι θολό ενώ το φίλτρο δουλεύει κανονικά.

Να σημειώσω 3 πράγματα...
1. Απο το 2012 εώς το 2013 το ενυδρείο δούλευε στην Αθήνα, και απο το 2013 εώς το 2016 σε οικισμό εκτός Βόλου και όλα ήταν καλά με την ποιότητα του νερού όσο αφορά την καθαρότητα. Όταν έκανα αλλαγές νερού με το μητρικό φίλτρο της Hailea που δινότανε μαζί με το ενυδρείο, σε 2 ώρες ήταν σχεδόν πεντακάθαρο.

2. Αφαίρεσα πριν 1,5 ώρα το 50% του νερού ξανά μήπως έβαλα υπερβολική ποσότητα βακτηριδίων την πρώτη φορά, καθώς βλέπω κάτι σαν αχνά συννεφάκια να πηγαινοέρχονται σαν μικροσωματίδια αλλά πάλι τα ίδια...

3. Μετά τις περσυνές πλημμύρες με τον Daniel & Elias, έγινε ένας κακός χαμός και η ποιότητα του νερού ήταν χάλια τις πρώτες μέρες, αλλά μετά όλα OK, είπανε...

Μήπως: το EHEIM Pickup 60 είναι για κλάματα ή όντως το νερό έχει πρόβλημα και δεν πρόκειται να καθαρίσει ποτέ...

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας να απαντήσετε!

Καλησπέρα. Ελπίζω να έκανες πολύ καλο πλησιμο στην άμμο να έχουν φύγει όλα τα τυχων υπολείμματα κ ο,τι άλλο υπήρχε. Αν ναι τότε απλά περιμένεις να κάτσει κάποιες μέρες . Όσο για το φιλτρο έχω ακούσει ότι δεν φιλτράρει καλά (δεν ξέρω αν ισχύει) ,μπήκα και σε κάτι κριτικές και λέει ότι θολώνει το νερό. Τώρα δεν ξέρω αν φταίει κι αυτό ίσως κάποιο μέλος που να το έχει να μπορεί να σου πει γνώμη . Φαντάζομαι ξέρεις τι κάνεις για το στρώσιμο για να είχες χρόνια ενυδρείο 

Έγινε επεξεργασία - Marr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...