Jump to content

Συνύπαρξη γατοψαρου με χρυσόψαρο

Ανδρέας Μονής

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νεος στο χόμπι. Έχω ένα ενυδρείο 30 λίτρων στο οποίο είχα μέσα ένα χρυσόψαρο. Σήμερα πήγα με το γιό μου και αγοράσαμε 2 Μόλι και ένα γατόψαρο. Μας είπαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν αλλά βλέπω το γατόψαρο και είναι πολύ επιθετικό προς το χρυσόψαρο. Ποια η γνώμη σας;

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο χόμπι, αν και λίγο ανορθόδοξα απ'όσο φαίνεται. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, όχι με εσάς βεβαίως αλλά με τον πιθανώς άσχετο και σίγουρα πονηρό (γιατί προφανώς ήθελε να πουλήσει), που σας είπε ότι σε ένα 30λιτρο ενυδρείο χωράνε ένα χρυσόψαρο, δύο mollies και κάποιο από τα πολλά είδη γατόψαρου. Αφού δεν σας πούλησε και κανένα Oscar, πάλι καλά. Τα ψάρια αυτά μεταξύ τους (αλλά και μόνα τους) δεν πάνε στο ενυδρείο σας. Το χρυσόψαρο θέλει περισσότερα λίτρα και σαν κοινωνικό ψάρι που είναι χρειάζεται παρέα του είδους του. Επιπλέον είναι ψάρι κρύου νερού και δεν πάει με τροπικά ψάρια που είναι τα υπόλοιπα είδη. Τα mollies μπαίνουν πάντα σαν χαρέμια στα 4 άτομα και άνω και χρειάζονται ομοίως περισσότερα λίτρα. Τα γατόψαρα είναι κοπαδόψαρα και μπαίνουν σε ομάδα άνω των 6-8 ατόμων αναλόγως το είδος και όπως καταλαβαίνετε και εδώ τα λίτρα δεν επαρκούν. Τωρα από εκεί και πέρα, το χρυσόψαρο και το γατόψαρο μπορεί να γίνουν και "κολλητοί". Τόσο κολλητοί δε, που μπορεί να το βρείτε και βεντουζαρισμένο πάνω στο χρυσόψαρο. Τουλάχιστον το ενυδρείο είναι στρωμένο;

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco
  • Haha 2

Καλημέρα, όταν λέτε "στρωμένο " τι εννοείτε; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα από ενυδρείο.. η ιστορία ξεκίνησε όταν ο γιος μου (6 ετών) κέρδισε ένα χρυσόψαρο στο λουνά παρκ.. στην αρχή το είχαμε σε γυάλα. Μετά πηραμε αυτό το ενυδρείο στο οποίο ήταν μέσα περίπου 15 μέρες μόνο το χρυσόψαρο. Χθες του φέραμε τα υπόλοιπα ψάρια. Μας ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούμε ένα θερμοστάτη το επόμενο διάστημα για τα mollies.

Το να στήσει κάποιος ένα ενυδρείο δεν είναι και τόσο απλό. Για αρχή καλό είναι να πάτε πίσω τα ψαράκια που πήρατε εκτός από το χρυσόψαρο μιας και το πήρατε από πανυγήρι. Μετά αφιερώσετε λίγο χρόνο και διαβάστε τα παρακάτω με έμφαση στο στρώσιμο του ενυδρείου. 

Το να στήσει κάποιος ένα ενυδρείο δεν είναι και τόσο απλό. Για αρχή καλό είναι να πάτε πίσω τα ψαράκια που πήρατε εκτός από το χρυσόψαρο μιας και το πήρατε από πανυγήρι. Μετά αφιερώσετε λίγο χρόνο και διαβάστε τα παρακάτω με έμφαση στο στρώσιμο του ενυδρείου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...