Jump to content

Ενυδρείο για μονομάχο

Recommended Posts

Καλησπέρα!!

Ύστερα από την παρότρυνση όλων αποφάσισα να κάνω το ενυδρείο μου ,(40λ, στρωμένο φίλτρο) ένα ενυδρείο για μονομάχο. Το ενυδρείο αυτή τη στιγμή είναι άδειο, θέλω να κάνω όλα τα απαραίτητα τεστ και να δω το ph για να σιγουρευτώ ότι μπορεί να μπει ο μονομάχος γιατί λόγω ότι το προηγούμενο είδος ήταν guppies αν δεν κάνω λάθος διαφέρει και να το διαμορφώσω με κρυψώνες κλπ για να είναι όσο πιο σωστό γίνεται για τη διαβίωση του ψαριού.

Η απορία μου είναι η εξής: έχω το φίλτρο sera fil 120 αλλά αφαίρεσα τον ψεκαστήρα από την αρχή γιατί ήταν τόσο δυνατό που πέταγε το νερο εκτός ενυδρείου. Παρατήρησα ότι και χωρίς το ψεκαστήρα η ροή ήταν σχετικά δυνατή και τα guppies τα παρασέρνει και αν δεν κάνω λάθος οι μονομάχοι δεν θέλουν δυνατή ροή νερού από το φίλτρο. Ξέρουμε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Πρέπει να αλλάξω φίλτρο ή μπορώ να το ρυθμίσω ή υπερβάλλω σχετικά με τη ροή?

Ευχαριστώ πολύ!!

On 25/10/2024 at 1:37 ΜΜ, το μέλος Jake έγραψε:

Η απορία μου είναι η εξής: έχω το φίλτρο sera fil 120 αλλά αφαίρεσα τον ψεκαστήρα από την αρχή γιατί ήταν τόσο δυνατό που πέταγε το νερο εκτός ενυδρείου.

πολυ απλα  κάνεις περισσοτερες και μεγαλυτερες  τρυπες στο spray bar.

το θεμα μεταφερθηκε στην καταλληλη ενοτητα :)

• love 1

πριν 5 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

πολυ απλα  κάνεις περισσοτερες και μεγαλυτερες  τρυπες στο spray bar.

Με αυτό το τρόπο θα ρίχνει με λιγότερη πίεση?? Ο προβληματισμός μου είναι μήπως είναι φίλτρο για μεγαλύτερο ενυδρείο. Παρ ότι έδωσα διαστάσεις και λίτρα όταν το αγόρασα και με διαβεβαίωσαν ότι κάνει αυτό 

πριν 18 ώρες, το μέλος Jake έγραψε:

Με αυτό το τρόπο θα ρίχνει με λιγότερη πίεση??

ναι. Αυτο θελουμε- να μην υπαρχει υπερβολικη ροη.

πριν 18 ώρες, το μέλος Jake έγραψε:

Ο προβληματισμός μου είναι μήπως είναι φίλτρο για μεγαλύτερο ενυδρείο.

το μικρο και μεγαλο ειναι σχετικο. Οι εταιριες φτιαχνουν  φιλτρα , που δεν εχουν καθολου χωρητικότητα (για υλικα φιλτρανσης μιλαμε) , αλλά εχουν υπερβολικη ροη.... Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι...

Ειναι χαζο....

• Agree 1

πριν 15 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

ναι. Αυτο θελουμε- να μην υπαρχει υπερβολικη ροη.

το μικρο και μεγαλο ειναι σχετικο. Οι εταιριες φτιαχνουν  φιλτρα , που δεν εχουν καθολου χωρητικότητα (για υλικα φιλτρανσης μιλαμε) , αλλά εχουν υπερβολικη ροη.... Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι...

Ειναι χαζο....

Ναι αυτό παρατήρησα και εγώ, δοκίμασα να βάλω και το ψεκαστήρα σε ένα σημείο να χτυπάει προς το τζαμί στην άκρη και παράλληλα μέσα στο νερό και περιορίζει αρκετά το να κινδυνεύει να μου παρασέρνει το ψάρι κυρίως γιατί χτυπάει στο τοίχωμα το ενυδρείου αλλά είναι λίγο θορυβώδες τώρα 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...