Tzikas Tzik 24 Οκτωβρίου #1 Share 24 Οκτωβρίου Καλησπέρα. Έχω ενυδρείο 69x40x45εκ με περίπου 23 εκατοστά νερο, κάπου 60 λίτρα δηλαδή και έχω ένα εσωτερικό φίλτρο sera fil 120. Ψάχνοντας δυνατό φίλτρο για νεροχελώνες μάλλον είναι μεγάλο για αυτό τον χώρο. Με αποτέλεσμα να βουίζει, να τρίζει λίγο το τζάμι του ενυδρείου και το νερό να στροβιλίζεται και οι τροφές, αλλά και οι χελώνες μάλλον δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Οπότε ψάχνω για εσωτερικό φίλτρο να κάνει δουλειά για 60 λίτρα νερό, να μην ταράζει το νερό και να είναι αθόρυβο όσο γίνεται γίνεται περισσότερο. Υπάρχει και το sera 60 αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες επιλογές. Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Οκτωβρίου #2 Share 24 Οκτωβρίου Όπως ειπαμε και ξανα ειπαμε, αυτο το φιλτρο δεν καλύπτει τις ανάγκες του ενυδρειου σου. Οι χελωνες ειναι πολυ ρυπογονα ζωντανα. Εξωτερικο φιλτρο παρε. Αν το φιλτρο κανει θορυβο, σημαινει, οτι εχει θεμα. Αλλαξε το. Και δεν χρειαζεται να ανοιγεις ενα καινουριο θεμα με καθε ερωτηση. Απλα συνεχιζεις στο υπαρχον - Μία ώρα πριν, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: και το νερό να στροβιλίζεται και οι τροφές, αλλά και οι χελώνες μάλλον δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. ανοιγεις περισσότερες τρυπες στο spray bar και δεν θα εχεις πολυ ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 24 Οκτωβρίου Author #3 Share 24 Οκτωβρίου πριν 16 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Όπως ειπαμε και ξανα ειπαμε, αυτο το φιλτρο δεν καλύπτει τις ανάγκες του ενυδρειου σου. Οι χελωνες ειναι πολυ ρυπογονα ζωντανα. Εξωτερικο φιλτρο παρε. Αν το φιλτρο κανει θορυβο, σημαινει, οτι εχει θεμα. Αλλαξε το. Και δεν χρειαζεται να ανοιγεις ενα καινουριο θεμα με καθε ερωτηση. Απλα συνεχιζεις στο υπαρχον - ανοιγεις περισσότερες τρυπες στο spray bar και δεν θα εχεις πολυ ροη. Φοβάμαι μην σπάσει γιατί είναι σκληρό πλαστικό δεν είναι ελαστικό. Σκέφτομαι στο spray bar να προσαρμόσω σφηνωτα ένα κομμάτι λάστιχο ενυδρείου αν ταιριάζει στο οποίο να ανοίξω τρύπες για να μοιράζετε το νερό και να μειωθεί η πίεση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Οκτωβρίου #4 Share 24 Οκτωβρίου Στο πλαστικο μπορεις να ανοιξεις τρυπες με ενα μικρο καρφί, που θα το "καψεις" λιγο πανω σε αναπτήρα ή γκαζακι. Εννοειται πως πιανεις το καρφι με πενσα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 25 Οκτωβρίου #5 Share 25 Οκτωβρίου Δε γνωρίζω αν αντέχουν πιεση οι χελώνες αν ναι θα εβαζα Fluval 207 με Spray bar και εχτρα τρύπες σε αυτό. Αν όχι 107 ... Εγω εβαλα 407 στο 180 L και απλά το εχω ξεχάσει πρέπει να το καθαρίσω ... ακριβό αλλά πιστεψε με σε 3-12 μήνες θα βαρίεσε την συντήριση οπότε να συνχωρή το Setup σου την όποια αμέλια ! Τελίκά τι ατλίες κτλ κτλ αγόρασες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 28 Οκτωβρίου Author #6 Share 28 Οκτωβρίου Καλημέρα. Αντλία αγόρασα αυτήν που πρότεινες την sun sun 1000 για το γέμισμα, μια χαρά είναι. Οι χελώνες όλο έξω κάθονται λίγο μπαίνουν στον νερό και δεν τρώνε. Τι φίλτρο παράγει ένα βουητό που θεωρώ ότι μπορεί να τις ενοχλεί. Το κλείνω κάποιες ώρες τις ημέρα μπας είναι αυτός ο λόγος και φάνε. Με ένα pet shop που μίλησα τηλεφωνικά που ασχολούνται μόνο με ερπετά μου είπαν να χαμηλώσω την θερμοκρασία νερού από τους 27oC που το είχα στους 24-25 καθώς αυτό το είδος χελώνας θέλει πιο κρύα νερά. Σκέφτομαι να αλλάξω το φίλτρο αλλά μάλλον θέλει ψάξιμο μην πάρω άλλο και κάνει πάλι βουητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος