Jump to content

Χαλασμένος; θερμοστάτης

Stella B

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Χθες γυρνώντας από τη δουλειά βρήκα όλα τα ψάρια ζαβλακωμενα σε μια μεριά του ενυδρείου (μόνο οι γαρίδες ήταν ζωηρες) και τη θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 36!!

Έκανα γρήγορα μεγάλη αλλαγή νερού και ένα νέον στρεσαριστηκε λίγο αλλά εν τέλει όλα καλά.

Από τι έμαθα είχε προηγηθεί ολιγόωρη διακοπή ρεύματος. Παίζει να επηρεάστηκε ο θερμοστατης;

Είναι ο SUNSUN JRB-230 300W αγορασμένος καινούργιος τον Απρίλιο, σε ενυδρείο 80 λίτρων, ρυθμισμένος στους 26. Τωρα φοβάμαι να τον ξαναβάλω αλλά χωρίς αυτόν θα παγώσουν τα έρημα (το ενυδρείο είναι σε εξωτερικό χωρο).

Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Πως το χειριστηκατε; Είναι συχνό φαινόμενο να κάνει τέτοια ο θερμοστατης; Υπάρχει τρόπος να αποτρεψω παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;

Δεν βιάζουμε 300w σε 80 λίτρα είναι πολύ μεγάλος αν κολλήσει πάλη θα τα βράση.  

• Like 1

αν τον βάλεις πάλι 'βαλε και έναν  κοντρόρερ να κόβει.Aq ua Medic T controller twin

Μόλις τώρα, το μέλος tkalamat έγραψε:

αν τον βάλεις πάλι 'βαλε και έναν  κοντρόρερ να κόβει.Aq ua Medic T controller twin

https://misirlis-aquarium.gr/5090-ΑΡΧΙΚΗ/5098-Σπίτι--Κήπος-/-Κατοικίδια-/-Ψάρια-/-Εξοπλισμός-Ενυδρείων-/-Τεχνολογικός-Εξοπλισμός-Ενυδρείου/5842-aqua-medic-t-controller-twin-4025901130973.html

Οκ, σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω γιατί δεν το σηκώνει αυτό η τσέπη μου. Πόσα watt θέλει για τα 80 λίτρα; 

Με 100w είσαι οκ👍

Ευχαριστώ για τα link. Τα είχα δει αυτά για το stc αλλά θα ήθελα να το αποφύγω καθότι είμαι εντελώς άσχετη με ηλεκτρολογικα. 

Για την ώρα έβαλα τον θερμοστάτη με χρονοδιακοπτη. Με μια αναζήτηση βρήκα αυτό, για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι καλή εταιρεία; 

Καλησπέρα,

Το έχω για το reef μου ελέγχει θέρμανση και ψύξη, κάνει καλή δουλειά απλά να το πάρεις με τον πλαστικό αισθητήρα αν μπορείς. 

ΥΓ.

Υπάρχει στο αμαζον Γερμανίας για να έρθει από Ευρώπη...

Έγινε επεξεργασία - Magok

πριν 5 ώρες, το μέλος Stella B έγραψε:

Για την ώρα έβαλα τον θερμοστάτη με χρονοδιακοπτη. Με μια αναζήτηση βρήκα αυτό, για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι καλή εταιρεία; 

Το έχω πάρει και εγώ για το reefaki μου μέχρι στιγμής δουλεύει άψογα.Εγω πήρα το 308s η μόνη διαφορά είναι ότι ο αισθητήρας είναι πλαστικός και όχι μεταλλικός.(Δεν ξέρω άμα θα έχεις κάποιο θέμα με τον μεταλλικο ας απαντήσει κάποιος ποιο έμπειρος)

Είχα με μεταλλικό αισθητήρα κ άλλαξα τον αισθητήρα κ πήρα ένα πλαστικό γιατί με τον καιρό είχε διάβρωση από το αλάτι 

Έγινε επεξεργασία - michalos

Το έχω και εγώ με μεταλλικό αισθητήρα και τον έχω  μονώσει με μια μεμβράνη ενυδρειακής σιλικόνης δουλεύει χωρίς πρόβλημα 3 χρόνια.  

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που μοιραστηκατε τις εμπειρίες σας! 

Παρήγγειλα το aquarium temperature controller itc 308s με τον πλαστικο αισθητήρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...