Tzikas Tzik 22 Οκτωβρίου #1 Share 22 Οκτωβρίου (edited) ΠΚαλησπέρα. Έχω 2 νεροχελώνες κοντά 1,5-2 ετών που τις έβαλα από το Σάββατο σε ενυδρείο. Ήταν για πολλούς μήνες σε πλαστική χελωνιέρα όπου το τελευταίο διάστημα δεν είχαν δυνατότητα λόγω στάθμης να κολυμπούν. Από την ημέρα αυτή γενικά δεν τρώνε, η μικρή είδα που έτρωγε και λιγότερο δεν έχει φαει . Επίσης συνέχεια ειδικά η μεγάλη σηκώνεται στα 2 πόδια στο τζαμι και προσπαθεί να βγει εκτός ενυδρείου. Το ύψος από την στεριά ως το πάνω μέρος είναι 20εκ και μετά την προσπάθεια πέφτει με την πλάτη πίσω. Το κάνει συχνά. Πατάει και στην μικρή επάνω. Τι λέτε είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά να μην τρώνε και να κάνουν τέτοιες προσπάθειες απόδρασης? Θα ηρεμήσουν? Και πότε να αναμένουμε να φάνε? Φωτο Ευχαριστώ!! Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 22 Οκτωβρίου #2 Share 22 Οκτωβρίου Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προσπαθεί να φύγει. Πχ το ενυδρείο είναι μικρό, το νερό βρώμικο, από βαρεμάρα, το γυαλί τους μπερδεύει κα νομίζουν ότι μπορούν να φύγουν, κάτι τους φοβίζει-στρεσάρονται , κάποιες χελωνες στρεσάρονται όταν ολο το ενυδρείο είναι εκτεθειμένο δλδ δεν ειβαι κάποια μεριά του στον τοίχο, θέλει να φτάσει πιο κοντά στη λάμπα να ζεσταθεί, το νεροειναι πολυ κρυο πεινάει, πάσχει από κάτι. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο... Γενικά μην σε αγχώνει αν δεν τρωνε. Υπάρχει περίπτωση και να προετιμαζονφαι για χειμερία ναρκη .Μπορούν να επιβιώσουν πολύ καιρό χωρίς φαγητό. Μέχρι να νιώσουν άνετα, μην περιμένεις να φάνε. Εσύ πρόσφερε καθημερινά κανονικά το φαγητό τους και μετά βγάζε το αν δεν τρωνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 22 Οκτωβρίου Author #3 Share 22 Οκτωβρίου (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προσπαθεί να φύγει. Πχ το ενυδρείο είναι μικρό, το νερό βρώμικο, από βαρεμάρα, το γυαλί τους μπερδεύει κα νομίζουν ότι μπορούν να φύγουν, κάτι τους φοβίζει-στρεσάρονται , κάποιες χελωνες στρεσάρονται όταν ολο το ενυδρείο είναι εκτεθειμένο δλδ δεν ειβαι κάποια μεριά του στον τοίχο, θέλει να φτάσει πιο κοντά στη λάμπα να ζεσταθεί, το νεροειναι πολυ κρυο πεινάει, πάσχει από κάτι. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο... Γενικά μην σε αγχώνει αν δεν τρωνε. Υπάρχει περίπτωση και να προετιμαζονφαι για χειμερία ναρκη .Μπορούν να επιβιώσουν πολύ καιρό χωρίς φαγητό. Μέχρι να νιώσουν άνετα, μην περιμένεις να φάνε. Εσύ πρόσφερε καθημερινά κανονικά το φαγητό τους και μετά βγάζε το αν δεν τρωνε Καλησπέρα. Το ενυδρείο είναι σχετικά μεγάλο για αυτές, το νερό ζεστό στους 27oC με θερμοστάτη καλό 100watt. Έχω και θερμόμετρο μόνιμα και το βλέπω. Λάμπα θέρμανσης δεν έχω βάλει μόνο την uvb προς το παρόν. Όλο κάτω από την uvb ειναι γενικά. Το νερό θολώνει κυρίως υποθέτω από το χελωνακι ασβεστίου το οποίο διαλύθηκε ολόκληρο μέσα σε 3 ημέρες, και έχει αφήσει όλο άσπρη σκόνη στον πυθμένα και προφανώς έχει υπερδιαλυθει στο νερό. Στις απόπειρες απόδρασης η λάμπα uvb ήταν κυρίως κλειστή, αναμμένη ήταν μια άλλη λάμπα led φωτιστικού δίπλα που έχουμε. Όταν κολυμπάνε κολυμπούν πολύ αγχωτικά, όχι ήρεμα. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 23 Οκτωβρίου #4 Share 23 Οκτωβρίου Έχουν τίποτα σημάδια στο καβουκι ? Έχεις σκεφτεί μήπως τους φοβιζει το φιλτρο ? Πολύ πιθανό σενάριο. Το χελωνακι μην το ξανά βάλεις. Καλύτερα να παίρνουν ασβεστιο από τις τροφές όταν αρχίσουν να τρώνε πάλι αλλιώς συμπλήρωμα ασβεστίου σε σκονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
NinjaTurtle 23 Οκτωβρίου #5 Share 23 Οκτωβρίου Καλησπέρα , ενδεχομένως να είναι κάτι από τα παραπάνω που ειπώθηκαν, ωστόσο βασικός λόγος να είναι η αλλαγή χώρου (αν θεωρήσουμε ότι δεν άλλαξε κάτι άλλο στην καθημερινότητά τους). Επομένως, μην ανησυχείς και θα προσαρμοστούν. Και η δική μου, όταν μεταφέρθηκε απο την πλαστική γυάλα, σε ενυδρείο ήταν πιο ατίθαση και υπερκινητική, ωστόσο σιγά σιγά βρήκε τα πατήματά της, σαν να αντιλήφθηκε ότι ο χώρος της ανήκει. Όσο για την απόδραση, απλά να αναφέρω ότι έχουν την τάση να σκαρφαλώνουν και να ανεβαίνουν όσο ψηλά μπορούν. Εμένα φέτος το καλοκαίρι, ήταν μόνη της 2 εβδομάδες στο σπίτι και την 1 εβδομάδα την πέρασε κόβοντας βόλτες στο σαλόνι, αφού κατάφερε να βγεί. Μετά από 2 ώρες αναζήτησης, κατάφερα να την βρω μέσα σε μια βαλίτσα που είχε τρυπώσει. Από τότε, τις στιγμές απουσίας μου από το σπίτι, καλύπτω το σημείο της στεριάς με καπάκι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 23 Οκτωβρίου Author #6 Share 23 Οκτωβρίου (edited) πριν 9 ώρες, το μέλος NinjaTurtle έγραψε: Καλησπέρα , ενδεχομένως να είναι κάτι από τα παραπάνω που ειπώθηκαν, ωστόσο βασικός λόγος να είναι η αλλαγή χώρου (αν θεωρήσουμε ότι δεν άλλαξε κάτι άλλο στην καθημερινότητά τους). Επομένως, μην ανησυχείς και θα προσαρμοστούν. Και η δική μου, όταν μεταφέρθηκε απο την πλαστική γυάλα, σε ενυδρείο ήταν πιο ατίθαση και υπερκινητική, ωστόσο σιγά σιγά βρήκε τα πατήματά της, σαν να αντιλήφθηκε ότι ο χώρος της ανήκει. Όσο για την απόδραση, απλά να αναφέρω ότι έχουν την τάση να σκαρφαλώνουν και να ανεβαίνουν όσο ψηλά μπορούν. Εμένα φέτος το καλοκαίρι, ήταν μόνη της 2 εβδομάδες στο σπίτι και την 1 εβδομάδα την πέρασε κόβοντας βόλτες στο σαλόνι, αφού κατάφερε να βγεί. Μετά από 2 ώρες αναζήτησης, κατάφερα να την βρω μέσα σε μια βαλίτσα που είχε τρυπώσει. Από τότε, τις στιγμές απουσίας μου από το σπίτι, καλύπτω το σημείο της στεριάς με καπάκι. Απλά προσπαθώ να σκεφτώ τι καπάκι να βάλω. Σκέφτομαι κατασκευή από Plexiglas αλλά από.πανω έχω πιάσει από το τζάμι το φωτιστικό καπέλο της λάμπας uvb το οποίο θα εμποδίζει μια τέτοια κατασκευή καθώς η θα πρέπει να έχει ένα κόψιμο εκεί που είναι η λάμπα η θα πρέπει να βγάζω την λάμπα. Το καλοκαίρι που φεύγω για 10-15 ημέρες της πηγαίνω σε συγγενικό άτομο, αλλά μάλλον φέτος θα τις πάω μαζί με.προχειρη δεξαμενή (κουτί αποθήκευσης και φίλτρο). Μια άλλη σκέψη που κάνω είναι μήπως τις ενοχλεί το φίλτρο. Κάνει ένα βουητό στην γύρω περιοχή τους. Μερικές.φορες.απο.την δόνηση τρίζει ελαφρώς το τζάμι του ενυδρείου. Δεν έχω ακόμα εντοπίσει τι φταίει. Το φίλτρο το.εχω με τις βεντούζες κάτω, αλλά έχει δύναμη και.μου θολώνει το νερό με το διαλυμένο ασβεστιο-χελωνακι. Εσύ τι κατασκευή έχεις κάνει από πάνω για να μην φεύγουν από το ενυδρείο. Έχεις κάποια Φώτο? Ευχαριστώ!! Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 23 Οκτωβρίου Author #7 Share 23 Οκτωβρίου πριν 16 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Έχουν τίποτα σημάδια στο καβουκι ? Έχεις σκεφτεί μήπως τους φοβιζει το φιλτρο ? Πολύ πιθανό σενάριο. Το χελωνακι μην το ξανά βάλεις. Καλύτερα να παίρνουν ασβεστιο από τις τροφές όταν αρχίσουν να τρώνε πάλι αλλιώς συμπλήρωμα ασβεστίου σε σκονη Το φίλτρο τον σκέφτομαι ως ενδεχόμενο, κάνει ένα μόνιμο βουητό αλλά χωρίς φίλτρο δεν γίνεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 23 Οκτωβρίου #8 Share 23 Οκτωβρίου Πιστεύω θέμα μεγέθους είναι, αυτό μάλλον θα μπορούσε να τους φοβιζει. Αλλά που θα πάει, θα το συνηθίσουν. Πάντως κάνε ένα πείραμα, βγάλε το μια μέρα η λίγες ωρες να δεις πως θα αντιδράσουν. Απλά μπας και μάθουμε τι φταίει τελικά. Σήμερα φάγανε κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 24 Οκτωβρίου Author #9 Share 24 Οκτωβρίου (edited) πριν 8 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Πιστεύω θέμα μεγέθους είναι, αυτό μάλλον θα μπορούσε να τους φοβιζει. Αλλά που θα πάει, θα το συνηθίσουν. Πάντως κάνε ένα πείραμα, βγάλε το μια μέρα η λίγες ωρες να δεις πως θα αντιδράσουν. Απλά μπας και μάθουμε τι φταίει τελικά. Σήμερα φάγανε κάτι? Δεν ξέρω αν έχουν φάει κάτι αλλα μπορεί να μην έφαγαν. Τους βάζω κάθε πρωί φαγητό εκεί που είναι η στεριά.κοντα στο νερό που έχει κλίση και μέσα στο νερό. Όχι πολύ φαγητό μην βρωμιζει.το νερό. Εγώ γυρίζω απόγευμα από την εργασία. Η κόρη μου λέει ότι όλη μέρα κάθονται κάτω από την uvb λάμπα και το βραδάκι που την κλείνουμε συνήθως η μεγάλη κάνει καμία βουτιά αλλά για λίγο. Είπα να πάρω.λογο δυνατόν φίλτρο γιατί με.μικρο θα βρωμιζαν γρήγορα. Τις τροφές που βάζω γενικά τις βλέπω στον πυθμένα και κάποιες κολλημένες στην εισαγωγή του φίλτρου. Το φίλτρο κάνει ένα ανακάτεμα του νερού επειδή είναι κάπως.δυνατο. εσάς κάνει ελαφρύ κυματισμό και μετακίνηση των τροφών μέσα στο νερό? Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι δυνατό για τα λίτρα νερού και.το.μεγεθος του ενυδρείου. Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 24 Οκτωβρίου #10 Share 24 Οκτωβρίου (edited) Δεν ξέρω να σου πω για τι φιλτρο. Αν είναι το πρωί ρίχνε φαΐ με τη λάμπα κλειστη μήπως πάνε και φάνε? Αλλιώς κλείνε το φίλτρο την ώρα του φαγητού Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου - Marr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 24 Οκτωβρίου Author #11 Share 24 Οκτωβρίου πριν 7 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Δεν ξέρω να σου πω για τι φιλτρο. Αν είναι το πρωί ρίχνε φαΐ με τη λάμπα κλειστη μήπως πάνε και φάνε? Αλλιώς κλείνε το φίλτρο την ώρα του φαγητού Με το φίλτρο δύσκολα θα βγάλω άκρη μάλλον είναι μεγάλο για τον χώρο και το νερό. Θα δοκιμάσω να κλείσω το.φιλτρο να δω. Για εσωτερικό φίλτρο ποιο θα προτείνατε για 60 λίτρα νερό, να μην ταράζει το νερό και να είναι αθόρυβο?? Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 24 Οκτωβρίου #12 Share 24 Οκτωβρίου Μερικά είναι: Πρωτο , ZooMed – Turtle Clean 20, Sera Fil 60 . Το δευτερο δεν γραφει αν ειναι αθορυβο βεβαια .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NinjaTurtle 24 Οκτωβρίου #13 Share 24 Οκτωβρίου (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Με το φίλτρο δύσκολα θα βγάλω άκρη μάλλον είναι μεγάλο για τον χώρο και το νερό. Θα δοκιμάσω να κλείσω το.φιλτρο να δω. Για εσωτερικό φίλτρο ποιο θα προτείνατε για 60 λίτρα νερό, να μην ταράζει το νερό και να είναι αθόρυβο?? Ευχαριστώ!! Καλησπέρα, εγώ στο δικό μου ενυδρείο χρησιμοποιώ το JP-012F από την σειρά SUN SUN. Εμένα είναι πιο λίγα λίτρα από το δικό σου(έχει μέσα περίπου 10lt νερό 30×20×30), αλλά σίγουρα θα υπάρχει και κάποιο για τα δικά σου λίτρα. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι δεν ακούγεται καθόλου. Όσο για το καπάκι που είχα αναφέρει, είχε το ενυδρείο ένα δικό του κ το βάζω λίγο πλάγια για να μην το καλύπτει όλο. Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου - NinjaTurtle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος