Jump to content

Καφε τριχοειδης αλγη

Recommended Posts

5 Καλησπερα σας,εδω κ 2-3 μηνες αντιμετωπιζω προβλημα με καφε αλγη.Το ενυδρειο ειναι 60 lt κ κανω αλλαγες 1 φορα τη βδομαδα 30%.Καθαριζω τα τζαμια εσωτερικα με σφουγγαρακι οπως φαινεται στη φωτο.Το ενυδρειο εχει μονο 1 χρυσοψαρο κ πολυ αλγη!Στο petshop μου δωσαν το excel αν δν κανω λαθος για την αλγη,εκανα τη θεραπεία αλλα τπτ.Ειχα κ μια ανουμπια αλλα απ το κλαδεμα(επειδη τα φυλλα χαλαγαν) εχει μεινει μονο η ριζα(μεσα στο διακοσμητικο βαρελακι).Τα φωτα ειναι αναμενα 8-9 ωρες τι μερα.Τροφη τρωει νιφαδες 5 μερες τη βδομαδα,μια μερα νηστεία κ μια μερα βρασμενο αρακα χωρις τη φλουδα!Δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω,γενικα δεν εχω μεγαλη εμπειρία αλλα προσπαθω να κανω οτι καλυτερο μπορω.Οτι τεστ νερου εχω κανει για νιτρικα κ αμμωνια ειναι μια χαρα.

IMG_20241020_114009.jpg

IMG_20241020_114014.jpg

IMG_20241020_114022.jpg

IMG_20241020_114034.jpg

IMG_20241020_114048.jpg

IMG_20241020_114102.jpg

IMG_20241020_114113.jpg

On 20/10/2024 at 11:54 ΠΜ, το μέλος Σωτηρης Μπουρανης έγραψε:

.Οτι τεστ νερου εχω κανει για νιτρικα κ αμμωνια ειναι μια χαρα.

Καλησπερα.

Δηλ πόσα νιτρικα εχεις πριν την αλλαγη νερου και με ποιο τεστ κάνεις μετρησεις?

Για να υπαρχουν αλγες σημαινει οτι

1- ή .....το ενυδρειο ειναι ακομα φρεσκο και εχεις το λεγομενο new tank syndrome. Δηλ το συστημα σου ειναι ακομα  ανώριμο , οι αποικιες ωφέλιμων βακτηριων ειναι ακομη μικρες σε αρυθμο και δεν ειναι σε θεση να μετατρέψουν γρηγορα τις τοξικες ενωσεις του αζωτου (δηλ αμμωνια και νιτρωδη) σε ασφαλέστερες, δηλ σε νιτρικα, με αποτελεσμα υπαρξης ποσοτητες (ακομα και μικρες) αμμωνιας και νιτρωδων, που "προκαλουν" την εμφανιση αλγης.

2- ή .....δεν υπαρχει επαρκή συντηρηση του ενυδρειου, δηλ τα υλικα του φιλτρου ειναι βρομικα. Πες τι υλικα εχεις μεσα και πόσο συχνα καθαριζεις το φιλτρο και με ποιο τροπο.

Τα τζάμια πρεπει να καθαριζεις με ξυστρα (οπως φαινεται δεν φτανει το σφουγγαρι), μετα "ρουφας" ολες τις βρομιες με λαστιχο και μετα κάνεις αλλαγη νερου. Ριξε μετα απο την καθε αλλαγη νερου μια δοση βακτηριων , καλο κάνει.

3- σιγουρα δεν εχεις καλο φωτισμο..... πες τι φωτιστικο εχεις, ποσες λαμπες και τι ειδους λαμπες ειναι (εγω βλεπω μια Τ5 ή Τ8.....)και πες πόσο καινουρια λαμπα ειναι και πόσα watt.

• Like 1

Ριξε μια ματια και εδω-

• Like 1

• 2 weeks later...
On 24/10/2024 at 6:37 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Καλησπερα.

Δηλ πόσα νιτρικα εχεις πριν την αλλαγη νερου και με ποιο τεστ κάνεις μετρησεις?

Για να υπαρχουν αλγες σημαινει οτι

1- ή .....το ενυδρειο ειναι ακομα φρεσκο και εχεις το λεγομενο new tank syndrome. Δηλ το συστημα σου ειναι ακομα  ανώριμο , οι αποικιες ωφέλιμων βακτηριων ειναι ακομη μικρες σε αρυθμο και δεν ειναι σε θεση να μετατρέψουν γρηγορα τις τοξικες ενωσεις του αζωτου (δηλ αμμωνια και νιτρωδη) σε ασφαλέστερες, δηλ σε νιτρικα, με αποτελεσμα υπαρξης ποσοτητες (ακομα και μικρες) αμμωνιας και νιτρωδων, που "προκαλουν" την εμφανιση αλγης.

2- ή .....δεν υπαρχει επαρκή συντηρηση του ενυδρειου, δηλ τα υλικα του φιλτρου ειναι βρομικα. Πες τι υλικα εχεις μεσα και πόσο συχνα καθαριζεις το φιλτρο και με ποιο τροπο.

Τα τζάμια πρεπει να καθαριζεις με ξυστρα (οπως φαινεται δεν φτανει το σφουγγαρι), μετα "ρουφας" ολες τις βρομιες με λαστιχο και μετα κάνεις αλλαγη νερου. Ριξε μετα απο την καθε αλλαγη νερου μια δοση βακτηριων , καλο κάνει.

3- σιγουρα δεν εχεις καλο φωτισμο..... πες τι φωτιστικο εχεις, ποσες λαμπες και τι ειδους λαμπες ειναι (εγω βλεπω μια Τ5 ή Τ8.....)και πες πόσο καινουρια λαμπα ειναι και πόσα watt.

Καλησπερα και σε ευχαριστω που απαντησες!μολις εκανα αλλαγη νερου 70% κ καθαρισμα φιλτρου,θα επανελθω αυριο με ολες τις λεπτομέρειες! κανω αλλαγες 30% μια φορα τη βδομαδα κ σπανια μια φορα τις δυο βδομαδες,καθαρισμο φιλτρου κανω μια φορα το μηνα,τα σφουγγαρια τα καθαριζω με νερο βρυσης,και το μακαρονι με νερο ενυδρειου.Το ενυδρειο τρεχει 2 χρονια τωρα και εχει μια λαμπα που την εχω απο τοτε.Γενικα δεν ειμαι πολυ γνώστης και το ψαχνω ακομα γι αυτο κ εχω τετοια προβληματα κ διαβαζοντας ή ρωτοντας ανθρωπους που ξερουν καλυτερα απο μενα,τα διορθωνω..Οπως ειπα αυριο θα ανεβασω τις φωτο γτ εχω πολυ τρεξιμο σημερα!Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια!!

• Like 1

Μετεφερα το θεμα σου στην σωστη ενοτητα :)

Καλησπερα!Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον!Λοιπον επανηλθα!Στελνω φωτο με τον εξοπλησμο!Η λαμπα ειναι led 40cm ,την ειχε το ενυδρειο μαζι οταν το πηρα..λειτουργει 2 χρονια η λαμπα αλλα μαλλον την εχω ανοιχτη πολλες ωρες κ εχει πολυ εντονο φως..Λειτουργει 9-10 ωρες τη μερα..Τεστ εκανα με στικ τωρα κ τα νιτρικα πριν το καθαρισμα ηταν κατω απο 25 κ μετα το καθαρισμα ηταν κατω απο 5.Ελπιζω να σε διαφωτιζει καπως αυτο γτ οπως ειπα δεν ειμαι πολυ γνώστης..

IMG_20241103_171328.jpg

IMG_20241103_171309.jpg

IMG_20241103_171218.jpg

IMG_20241103_140211.jpg

IMG_20241103_140204.jpg

IMG_20241103_140156.jpg

IMG_20241103_140140.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...