Stella B 7 Οκτωβρίου #1 Share 7 Οκτωβρίου Καλησπέρα σας, Στο ενυδρείο μου εχω περίπου 15 platy 4 ενηλικα και τα υπόλοιπα από πρόσφατες γέννες, 1 pleco ancistrus, 1 gourami pygmi και 10 tetra neon και cardinal. Έχω επίσης και κάποια φυτά. Τις προάλλες πήρα και έβαλα μέσα 2 γαρίδες amano μπαμπατσικες που ήταν ζωηρές και κόβανε βόλτες. Από την επόμενη μέρα τις έχασα, δεν τις βρίσκω με τίποτα. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να έγιναν; Υπάρχει περίπτωση να τις έφαγαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 7 Οκτωβρίου #2 Share 7 Οκτωβρίου Καλησπέρα. Δύσκολο να φαγώθηκαν. Σε τι ενυδρείο τις έχεις; Το πιο πιθανό είναι να είναι κρυμμένες. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo 7 Οκτωβρίου #3 Share 7 Οκτωβρίου 2 αμάνο με φυτά; Αν το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο, μπορεί να κάνεις εβδομάδες ή και παραπάνω για να δεις φευγαλέα έστω τη μια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stella B 8 Οκτωβρίου Author #4 Share 8 Οκτωβρίου Είναι σε ενυδρείο 100 λίτρων μαζί με τα ψάρια που έγραψα παραπάνω. Δεν είναι πολύ πυκνά τα φυτά γτ τα αραίωσα πρόσφατα, έχω 2-3 είδη hygrophila, caroliniana cabomba και 2 μικρές anubias. Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί την πρώτη ημέρα ήταν πολύ δραστήριες και τις έβλεπα να καθαρίζουν τα διακόσμητικα και τα φύλλα και να σκαλιζουν το χαλίκι. Μέτρησα και αμμωνία μπας και ψόφησαν αλλά βγαίνει μηδενική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 8 Οκτωβρίου #5 Share 8 Οκτωβρίου ριξε το βραδακι, που δεν θα εχει φως και θα κοιμουνται τα ψαρια, λιγη τροφη (πχ πελλετσ) κοντα στο μπροστινο τζάμι. Θα βγουν. υπαρχει περιπτωση και να δραπετεύσουν, αν δεν κλεινει καλα το καπακι του ενυδρειου. Ψαξε στο πατωμα.....αν δεν εχεις γατα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stella B 8 Οκτωβρίου Author #6 Share 8 Οκτωβρίου 😱 Αυτό θα εξηγούσε πολλά γιατί έχω γάτες και το καπάκι πράγματι δεν κλείνει καλά. Αλλά δεν το σκέφτηκα καθόλου ότι θα δραπετευαν. Σε κάθε περίπτωση θα δοκιμάσω και με πελλετ το βραδυ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo 8 Οκτωβρίου #7 Share 8 Οκτωβρίου .Εγώ πάντως σε 55λ αλλά με μπόλικα φυτά, είχα ξεχάσει για 2+ μήνες ότι έχω αμάνο μέχρι που είδα μια την περασμένη εβδομάδα στο πλάι του φίλτρου να μασουλάει, κι είχε μεγαλώσει πολύ μάλιστα. Έκτοτε, αγνοείται πάλι. Δεν βοηθά στον εντοπισμό κ το χρώμα τους, ή καλύτερα η απουσία χρώματος. Χαμαιλέοντες Είχα βρει και 1 στο πάτωμα πέρυσι, αλλά κ μέσα στο φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 8 Οκτωβρίου #8 Share 8 Οκτωβρίου πριν 13 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: ριξε το βραδακι, που δεν θα εχει φως και θα κοιμουνται τα ψαρια, λιγη τροφη (πχ πελλετσ) κοντα στο μπροστινο τζάμι. Θα βγουν. υπαρχει περιπτωση και να δραπετεύσουν, αν δεν κλεινει καλα το καπακι του ενυδρειου. Ψαξε στο πατωμα.....αν δεν εχεις γατα..... Μου άρεσε η επισήμανση "...αν δεν έχεις γάτα....." 😹😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stella B 8 Οκτωβρίου Author #9 Share 8 Οκτωβρίου (edited) Τελικά τις εντόπισα και τις δύο όταν έριξα τροφή το βράδυ 🦐 Τσάμπα τα ψαλα στις γάτες μου, εναι πράγματι χαμαιλεοντες! Έγινε επεξεργασία 8 Οκτωβρίου - Stella B 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος