Jump to content

Θάνατος clownfish.

Recommended Posts

Χθες το μεσημέρι πρόσθεσα στο ενυδρείο ένα fire goby και κάποια σαλιγκάρια(trochus και nassarius)Το goby βρήκε μια τρύπα και δεν έχει βγει από χθες.Για να μην το στρεσαρω περισσότερο έσβησα τα φώτα χθες όλη μέρα.Τα clownfish χθες ήταν μια χαρά στη γνωστή μεριά του ενυδρείου όπου είναι πάντα και στο τάισμα έφαγαν και τα δύο κανονικά. Σημερα το πρωί ξύπνησα και είδα ότι τα φώτα του ενυδρείου ήταν ανάμενα από τις 3 το βράδυ στο 100%(κάπου πρέπει να έκανα βλακεία με το πρόγραμμα)και το ένα από τα 2 clownfish νεκρο.Το πρόγραμμα του ενυδρείου για φωτισμό είναι περίπου 65% για 8 ώρες.(Φωτισμός Ai prime 16hd). κατευθείαν έβγαλα το ψαράκι και έκανα μετρήσεις:

PH:8

KH:9

Nh3:0

No2:1ppm

No3:5ppm

Po4:0.03ppm

Αλατότητα:1.026

Τα no2 την Παρασκευή που ξανά έκανα τεστ ήταν στο 0.

Υπάρχει περίπτωση επειδή άνοιξαν τα φώτα μέσα στην νύχτα απότομα να προκάλεσε τον θάνατο από στρες? 

Το άλλο clownfish δείχνει να είναι μια χαρά είναι στο ίδιο σημείο που είναι κάθε μέρα και κολυμπάει.(Και έφαγε κανονικά).

Καλησπέρα,

Από θερμοκρασία πως είσαι? Το σκιμμερ δουλεύει σωστά?

Είχες παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά (γρήγορη αναπνοή, να είναι μπροστά σε wavemaker ή να ανεβαίνει στην επιφάνεια τακτικά)?

Δεν μου κάνει να πέθανε από το φως τουλάχιστον δεν το έχω ξανά ακούσει.

πριν 25 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Καλησπέρα,

Από θερμοκρασία πως είσαι? Το σκιμμερ δουλεύει σωστά?

Είχες παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά (γρήγορη αναπνοή, να είναι μπροστά σε wavemaker ή να ανεβαίνει στην επιφάνεια τακτικά)?

Δεν μου κάνει να πέθανε από το φως τουλάχιστον δεν το έχω ξανά ακούσει.

Θερμοκρασία 27 βαθμούς με 0.3 διακύμανση.Το σκιμμερ δουλεύει κανονικά.Σε wave maker δεν το είδα,από την πρώτη μέρα όμως που μπήκαν στο ενυδρείο η μεριά τους ήταν κοντά στην έξοδο τις αντλίας επιστροφής.στην επιφάνεια δεν το είδα ούτε γενικά να έχει γρήγορη αναπνοη ούτε κάποιο σημάδι ότι κάτι τρέχει,ήταν πολύ φυσιολογικό την προηγούμενη μέρα γιατί λόγο τον ζωντανός που μπήκαν έκατσα περίπου 2 ώρες να τα παρατηρώ.

Update:σήμερα παρατήρησα το άλλο clownfish να κάθεται μπροστά από το wavemaker,στο τάισμα έφαγε κανονικά.

Το ότι τρώει είναι καλό σημάδι, παρατήρησε αν έχει τίποτα πανό του λευκά σημάδια πολύ μικρά σαν να είναι άμμο, αν κάνει απότομες σπασμωδικές κινήσεις. 

Διάβασε λίγο συμπτώματα velvet σε θαλασσινό ενυδρείο, λογικά αν ήταν αυτό θα είχες χάσει ίδη το δεύτερο ψάρι αλλά δεν είναι κακο να το προσέξεις λίγο ακόμα μέχρι να βεβαιωθεις οτι δεν έχεις τίποτα περίεργο.

• Like 1

πριν 15 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Το ότι τρώει είναι καλό σημάδι, παρατήρησε αν έχει τίποτα πανό του λευκά σημάδια πολύ μικρά σαν να είναι άμμο, αν κάνει απότομες σπασμωδικές κινήσεις. 

Διάβασε λίγο συμπτώματα velvet σε θαλασσινό ενυδρείο, λογικά αν ήταν αυτό θα είχες χάσει ίδη το δεύτερο ψάρι αλλά δεν είναι κακο να το προσέξεις λίγο ακόμα μέχρι να βεβαιωθεις οτι δεν έχεις τίποτα περίεργο.

Δεν βλέπω κάτι.κανει απότομες κινήσεις προ τα μπροστά εκεί που κάθεται πετάγεται μπροστά.τραβηξα και αυτές τις φωτογραφίες μήπως κάποιος ποιο έμπειρος μπορεί να δει κάτι καλύτερες δεν μπορώ να τραβήξω γιατί μόλις πάω το κινητό κοντά κρύβεται.διαβασα και για velvet και για ich αλλά δεν διακρίνω κάποιο σημάδι.

IMG_20241001_125549.jpg

IMG_20241001_115030.jpg

Έγινε επεξεργασία - Gent

Σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι έχουν βγει κάποια λευκά σημάδια πάνω στο clownfish.μετα από διάβασμα θεωρώ πως είναι velvet.Το goby δεν μπορώ να δω σε τι κατάσταση είναι βγαίνει μόνο για φαγητό και όταν πάω κοντά στο ενυδρείο Υπάρχει κάποιο φάρμακο να ξεκινήσω θεραπεία?

Δυστυχώς αν είναι velvet δεν θα προλάβεις κ πολλά 

Αν είναι ich υπάρχουν φάρμακα 

Είναι σαν χνούδι ή στίγματα?

Το velvet είναι σαν χνούδι,

Το ich σαν κόκκους 

Η θεραπεία για ich γίνεται εκτός ενυδρειου σε άλλο γιατί θα υπάρχει πρόβλημα στα κοραλια

πριν 27 λεπτά, το μέλος michalos έγραψε:

Δυστυχώς αν είναι velvet δεν θα προλάβεις κ πολλά 

Αν είναι ich υπάρχουν φάρμακα 

Είναι σαν χνούδι ή στίγματα?

Το velvet είναι σαν χνούδι,

Το ich σαν κόκκους 

Η θεραπεία για ich γίνεται εκτός ενυδρειου σε άλλο γιατί θα υπάρχει πρόβλημα στα κοραλια

Από εχθές που διαβάζω και κοιτάω φωτογραφίες για ich δεν μοιάζει με τίποτα.Σε εμένα που είμαι άσχετος μοιάζει σαν velvet η brooklynella.

Καλησπέρα,

Παρακαλώ ανέβασε βίντεο σε καλή ποιότητα (στο youtube) με καλό λευκό φωτισμό και όσο ποιο καλά να φαίνεται το ψάρι!

Και αν έχεις ενυδρείο καραντίνας ξεκινά το γέμισμα.

πριν 14 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Καλησπέρα,

Παρακαλώ ανέβασε βίντεο σε καλή ποιότητα (στο youtube) με καλό λευκό φωτισμό και όσο ποιο καλά να φαίνεται το ψάρι!

Και αν έχεις ενυδρείο καραντίνας ξεκινά το γέμισμα.

Καραντίνα δεν έχω ούτε μπορώ να βάλω.Για το βίντεο θα προσπαθήσω το βράδυ γιατί τώρα είμαι στην δουλειά.Στον λευκό φωτισμό δεν φαίνεται τοσο καλά όταν έχω ανάμενα τα φώτα του ενυδρείου που είναι μπλε τότε φαίνεται καλύτερα 

πριν 3 ώρες, το μέλος Gent έγραψε:

Καραντίνα δεν έχω ούτε μπορώ να βάλω.Για το βίντεο θα προσπαθήσω το βράδυ γιατί τώρα είμαι στην δουλειά.Στον λευκό φωτισμό δεν φαίνεται τοσο καλά όταν έχω ανάμενα τα φώτα του ενυδρείου που είναι μπλε τότε φαίνεται καλύτερα 

Παρε άμεσα https://ifareef.com/product/aquarium-munster-protomor-20ml/

Οσο πιο γρηγορα ξεκινησεις, τόσο πιο πολλες δυνατοτητες εχει το ψαρι να γλυτώσει.

Για ενυδρειο καραντινας φτανει και ενα πλαστικο κουτι αποθηκευσης 15- 20λ(αν μιλαμε για κλοουν.), αρκει να εχεις μεσα αεραντλια και θερμοστατη.

Και τα δυο ψαρια , που εμειναν πρεπει να μπουν σε θεραπεια.

Το ενυδρειο πρεπει να μεινει χωρις ψαρια για τουλαχιστον 6 εβδομαδες.

πριν 3 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Παρε άμεσα https://ifareef.com/product/aquarium-munster-protomor-20ml/

Οσο πιο γρηγορα ξεκινησεις, τόσο πιο πολλες δυνατοτητες εχει το ψαρι να γλυτώσει.

Για ενυδρειο καραντινας φτανει και ενα πλαστικο κουτι αποθηκευσης 15- 20λ(αν μιλαμε για κλοουν.), αρκει να εχεις μεσα αεραντλια και θερμοστατη.

Και τα δυο ψαρια , που εμειναν πρεπει να μπουν σε θεραπεια.

Έχω μιλήσει είδη με το κατάστημα και μου το πρότειναν το περιμένω αύριο.απλα η θεραπεία θα γίνει στο main ενυδρείο. Αυτήν τι στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλω ούτε κουτί στο πάτωμα.

• Like 1

On 30/9/2024 at 10:20 ΠΜ, το μέλος Gent έγραψε:

PH:8

KH:9

Nh3:0

No2:1ppm

No3:5ppm

Po4:0.03ppm

Αλατότητα:1.026

Για να εχεις ΝΟ2=1, σημαίνει, οτι καποια στιγμη ανεβασες αμμωνια καπου στο 0.35ppm - ειναι αρκετα....

Nα ξερεις, οτι με το φαρμακο θα πνιξεις την βιολογια του ενυδρειου παρα πολυ. Προσεχε την αμμωνια.

Είδη ετοιμάζω νερό για αλλαγές και θα κάνω μετρήσεις καθημερινά.επισης το goby δεν νομίζω να μπορώ να το βγάλω δίχως να καταστρέψω όλο το ενυδρείο για να μπορώ να το πιάσω.Τα no2 παντος σήμερα είναι στο 0

πριν 6 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Για να εχεις ΝΟ2=1, σημαίνει, οτι καποια στιγμη ανεβασες αμμωνια καπου στο 0.35ppm - ειναι αρκετα....

Nα ξερεις, οτι με το φαρμακο θα πνιξεις την βιολογια του ενυδρειου παρα πολυ. Προσεχε την αμμωνια.

πριν 1 λεπτό, το μέλος Gent έγραψε:

Είδη ετοιμάζω νερό για αλλαγές και θα μετρήσεις καθημερινά.επισης το goby δεν νομίζω να μπορώ να το βγάλω δίχως να καταστρέψω όλο το ενυδρείο για να μπορώ να το πιάσω.Τα no2 παντος σήμερα είναι στο 0

Έγινε επεξεργασία - Gent

Ότι καλύτερο μπόρεσα να τραβήξω.Σε βίντεο που προσπάθησα δεν φαίνεται καθόλου και μόλις βλέπουν το κινητό ότι πάω να τραβήξω βίντεο κρύβονται.(Ξέρω δεν φαίνεται καθαρά)

IMG_20241003_105932.jpg

IMG_20241003_105928.jpg

IMG_20241003_105903.jpg

Έγινε επεξεργασία - Gent
  • Sad 1

1 hour ago, Gent said:

Ότι καλύτερο μπόρεσα να τραβήξω.Σε βίντεο που προσπάθησα δεν φαίνεται καθόλου και μόλις βλέπουν το κινητό ότι πάω να τραβήξω βίντεο κρύβονται.(Ξέρω δεν φαίνεται καθαρά)

IMG_20241003_105932.jpg

IMG_20241003_105928.jpg

IMG_20241003_105903.jpg

Για Brooklynella το βλεπω, θέλει άμεσα θεραπεία! Δραστικό φάρμακο είναι formalin αλλά άκρος καρκινογόνο οπότε δεν σου το συνιστώ. Το μονο που ξέρω να το έχει σαν δραστική ουσία είναι το "sera constapur f" για το φάρμακο που συζητάτε ποιο πανό δεν το γνωρίζω για να πω κάτι.

πριν 29 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Για Brooklynella το βλεπω, θέλει άμεσα θεραπεία! Δραστικό φάρμακο είναι formalin αλλά άκρος καρκινογόνο οπότε δεν σου το συνιστώ. Το μονο που ξέρω να το έχει σαν δραστική ουσία είναι το "sera constapur f" για το φάρμακο που συζητάτε ποιο πανό δεν το γνωρίζω για να πω κάτι.

Για να μην καθυστερω πήρα το φάρμακο που έγραφαν παραπάνω έκανα και μια μικρή μετακόμιση ώστε να μπορέσω να χωρέσω ένα κουτί αποθήκευσης διάφανο 30 λίτρων θα πάω να πάρω και έναν θερμοστάτη με μια αεραντλία μόλις σχολασω και θα τα βάλω και τα 2 τα ψαράκια μέσα και θα ξεκινήσω θεραπεία.

• Like 1

5 minutes ago, Gent said:

Για να μην καθυστερω πήρα το φάρμακο που έγραφαν παραπάνω έκανα και μια μικρή μετακόμιση ώστε να μπορέσω να χωρέσω ένα κουτί αποθήκευσης διάφανο 30 λίτρων θα πάω να πάρω και έναν θερμοστάτη με μια αεραντλία μόλις σχολασω και θα τα βάλω και τα 2 τα ψαράκια μέσα και θα ξεκινήσω θεραπεία.

Καλά έκανες ότι μπορείς να βρεις πιο γρήγορα!

πριν 2 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Καλά έκανες ότι μπορείς να βρεις πιο γρήγορα!

Τα σαλιγκάρια θα τα αφήσω στο main.δεν ξέρω τώρα με αμμωνία τι θέματα θα έχω στην καραντίνα λόγο ότι δεν υπάρχει καθόλου βιολογια.

On 3/10/2024 at 1:52 ΜΜ, το μέλος Gent έγραψε:

δεν ξέρω τώρα με αμμωνία τι θέματα θα έχω στην καραντίνα λόγο ότι δεν υπάρχει καθόλου βιολογια.

εξαρταται με ποιο φαρμακο θα κανεις την θεραπεια. Αν θα κάνεις με το protomor, ανετα βαζεις στην καραντινα βιολογικο υλικο ή κομματι βραχου  .

θα κάνεις και αλλαγες νερου, αν χρειαστει.

Δυστυχώς το clownfish δεν τα κατάφερε σήμερα το απόγευμα το βρήκα να επιπλέει.Το goby δείχνει να είναι μια χαρά.Στο main τώρα που είναι άδειο (έχει κάποια σάλιγκαρια μέσα μόνο)και θα παραμείνει έτσι για κάποιες βδομάδες πρέπει να κάνω αλλαγές νερού η να το αφήσω για να διατηρηθεί η βιολογία?μήπως χρειάζεται να κάνω ghost feeding?

On 4/10/2024 at 8:34 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

εξαρταται με ποιο φαρμακο θα κανεις την θεραπεια. Αν θα κάνεις με το protomor, ανετα βαζεις στην καραντινα βιολογικο υλικο ή κομματι βραχου  .

θα κάνεις και αλλαγες νερου, αν χρειαστει.

Καλησπέρα. Κρίμα για το ψαράκι. Ρίχνε τροφή στο ενυδρείο συντηρητικά για να έχουν τροφή τα βακτήρια και να κρατήσεις την βιολογία. Με ρεγουλο όμως μην φθάσεις στα άκρα την βιολογία σου και σου ανεβάσει καμιά αμμωνία. Κάνε και καμιά μέτρηση να δεις πως πάει. Αν δεις τα νιτρικά σου ψηλά, κάνε αλλαγή. Δεν θα έχεις θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...