Παναγιώτης Καζεράκης 9 Οκτωβρίου #26 Share 9 Οκτωβρίου Με την αντλία που σου εβαλα στο LInk θα βάζεις νερό μη βγάλεις πολύ πιεση θα στρεσαρεις τα πάντα να είχες κανένα 450L+ ναι οκ αλλά για 60αρι ακόμα και 180 αρη που εχω εγω ειναι Too much. Αγόρασε μια μεγάλη σκουπα βυθού και θα το δείς μόνος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 9 Οκτωβρίου Author #27 Share 9 Οκτωβρίου (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Με την αντλία που σου εβαλα στο LInk θα βάζεις νερό μη βγάλεις πολύ πιεση θα στρεσαρεις τα πάντα να είχες κανένα 450L+ ναι οκ αλλά για 60αρι ακόμα και 180 αρη που εχω εγω ειναι Too much. Αγόρασε μια μεγάλη σκουπα βυθού και θα το δείς μόνος σου. αν εννοείς αυτή είναι μεγάλη, κάποια μικρότερη ψάχνω με μικρότερη πίεση και παροχή Μάλλον θα χρειαστώ μια με ρυθμιζόμενη παροχή ώστε να μπορώ στο γέμισμα να την δουλεύω χαμηλά, αλλά να έχει για το γεμιστά ένα μανομετρικο 1,5μ καθώς το δοχείο θα είναι χαμηλά στο δάπεδο και το ενυδρείο ψηλά θα ξεκινάει από τα 0,8μετρα και το πάνω μέρος του ενυδρείου θα είναι στο 1,3μ περίπου όποτε εκεί θα είναι και το γιο.ψηλο.σημειο.που θα περνάει το.λαστιχο, άρα τουλάχιστον 1,5μ μανομετρικο το χρειάζομαι Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου - Tzikas Tzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 9 Οκτωβρίου Author #28 Share 9 Οκτωβρίου Μία ώρα πριν, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: αν εννοείς αυτή είναι μεγάλη, κάποια μικρότερη ψάχνω με μικρότερη πίεση και παροχή Μάλλον θα χρειαστώ μια με ρυθμιζόμενη παροχή ώστε να μπορώ στο γέμισμα να την δουλεύω χαμηλά, αλλά να έχει για το γεμιστά ένα μανομετρικο 1,5μ καθώς το δοχείο θα είναι χαμηλά στο δάπεδο και το ενυδρείο ψηλά θα ξεκινάει από τα 0,8μετρα και το πάνω μέρος του ενυδρείου θα είναι στο 1,3μ περίπου όποτε εκεί θα είναι και το γιο.ψηλο.σημειο.που θα περνάει το.λαστιχο, άρα τουλάχιστον 1,5μ μανομετρικο το χρειάζομαι πριν 3 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Με την αντλία που σου εβαλα στο LInk θα βάζεις νερό μη βγάλεις πολύ πιεση θα στρεσαρεις τα πάντα να είχες κανένα 450L+ ναι οκ αλλά για 60αρι ακόμα και 180 αρη που εχω εγω ειναι Too much. Αγόρασε μια μεγάλη σκουπα βυθού και θα το δείς μόνος σου. Ακόμα θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η αντλία που έχεις βάλει το λινκ έχει ρύθμιση της ροής. Βγάζει με μεγάλη πίεση το νερό? Κυρίως ενδιαφέρει για το γέμισμα του ενυδρείου από το βαρέλι. Το άδειασμα θα μπορούσα να το κάνω από το βρυσάκι. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 9 Οκτωβρίου Author #29 Share 9 Οκτωβρίου πριν 2 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: αν εννοείς αυτή είναι μεγάλη, κάποια μικρότερη ψάχνω με μικρότερη πίεση και παροχή Μάλλον θα χρειαστώ μια με ρυθμιζόμενη παροχή ώστε να μπορώ στο γέμισμα να την δουλεύω χαμηλά, αλλά να έχει για το γεμιστά ένα μανομετρικο 1,5μ καθώς το δοχείο θα είναι χαμηλά στο δάπεδο και το ενυδρείο ψηλά θα ξεκινάει από τα 0,8μετρα και το πάνω μέρος του ενυδρείου θα είναι στο 1,3μ περίπου όποτε εκεί θα είναι και το γιο.ψηλο.σημειο.που θα περνάει το.λαστιχο, άρα τουλάχιστον 1,5μ μανομετρικο το χρειάζομαι πριν 4 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Με την αντλία που σου εβαλα στο LInk θα βάζεις νερό μη βγάλεις πολύ πιεση θα στρεσαρεις τα πάντα να είχες κανένα 450L+ ναι οκ αλλά για 60αρι ακόμα και 180 αρη που εχω εγω ειναι Too much. Αγόρασε μια μεγάλη σκουπα βυθού και θα το δείς μόνος σου. Αυτή η ρυθμιζόμενη πώς σας φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 9 Οκτωβρίου #30 Share 9 Οκτωβρίου η αντλία που σου έδειξα εγώ είναι για αλλαγή νερού (αυτη που αναφερες ως μεγάλη ) τα 1000λ/Η ούτε στο όνειρο της δε θα τα δεις με το οποίο μανόμετρικο 1 μέτρου+ στο γέμισμα φαντάσου λαστιχο στη μεση η βρυση στο άδειασμα χωρίς αντλία γιατί όπως είπα δε χρειάζεται . Σχετικά για το αντλιάκη που έβαλες νομιζω ότι είναι κυκλοφορητής οπότε είναι για αλλη δουλειά !!! επίσης αν βάλεις μια βανα στο λαστιχο μειωνεις την παροχή οκ θα χαλάση ποιο γρήγορα αλλα μιλαμε για 10 € αντλία !!! Για το Βρυζάκη που επιμένεις εγώ δε θα το έκανα γιατί και ποιο αργά από την σκούπα βυθού θα πάει και θα φοβόμουν για την αντοχή του ενυδρείου μετρά το τρύπημα (εξαίρεση αν προσπαθούσα να κάνω κατι σαν αυτοματοποιημένη αλλαγή νερού που μου ήρθε μια ιδεα) αλλά δεν είναι για εδώ και μου κάνει πολύ επίφοβο, ας μιλήσουν και οι εμπειρότεροι Φλοτερ για γεμισμα αδειασμα με χρονοδιακοπτη ηλεκτροβανα + αντλία και καθως θα ηταν ψιλά και να κολαγε δε θα αδειαζε το ενυδρειο , πολυ επίφοβο κατ εμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 9 Οκτωβρίου Author #31 Share 9 Οκτωβρίου Καλησπέρα. Αν ρίχνω νερό στο ενυδρείο για να το γεμίσω με ένα 5λιτρο δοχείο με στόμιο λ, υπάρχει περίπτωση η πίεση του νερού που πέφτει να κάνει ζημιά στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 9 Οκτωβρίου #32 Share 9 Οκτωβρίου πριν 44 λεπτά, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Καλησπέρα. Αν ρίχνω νερό στο ενυδρείο για να το γεμίσω με ένα 5λιτρο δοχείο με στόμιο λ, υπάρχει περίπτωση η πίεση του νερού που πέφτει να κάνει ζημιά στο ενυδρείο? Όχι βέβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 9 Οκτωβρίου Author #33 Share 9 Οκτωβρίου πριν 55 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε: Όχι βέβαια Επειδή μέσα θα είναι η εξέδρα κολλημένη με σιλικόνη, ο θερμοστάτης και οι κολλήσεις των τζαμιών με σιλικόνη. Μήπως στρεσαριστουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 10 Οκτωβρίου Author #34 Share 10 Οκτωβρίου πριν 20 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Με την αντλία που σου εβαλα στο LInk θα βάζεις νερό μη βγάλεις πολύ πιεση θα στρεσαρεις τα πάντα να είχες κανένα 450L+ ναι οκ αλλά για 60αρι ακόμα και 180 αρη που εχω εγω ειναι Too much. Αγόρασε μια μεγάλη σκουπα βυθού και θα το δείς μόνος σου. Καλημέρα. Η αντλία που έχεις βάλει.ατο link χωρίς να βάλω βανακι, απλά με λάστιχο θα κάνει για να βάζω νερό στο ενυδρείο μου με λαστιχο από βαρελάκι που θα έχω στα δάπεδο ή θα βάζει με πολύ πίεση το νερό μέσα στο ενυδρείο και μπορεί να δημιουργήσει κάποιο θέμα? Σκέφτομαι να την παραγγείλω. Το ενυδρείο θα είναι 100 λίτρων αλλά θα έχω 50-60 λίτρα νερό μέσα. Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 11 Οκτωβρίου #35 Share 11 Οκτωβρίου Αδειάζεις με αυτό https://aquaclubdesign.com/σκουπα-βυθου-ενυδρειου-απλου-σιφωνισμου-με-λαστιχο-hs-aqua-deluxe-siphon-gravel-cleaner.html Γεμίζεις με την αντλία που εβαλες επανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 12 Οκτωβρίου Author #36 Share 12 Οκτωβρίου On 11/10/2024 at 11:54 ΠΜ, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Αδειάζεις με αυτό https://aquaclubdesign.com/σκουπα-βυθου-ενυδρειου-απλου-σιφωνισμου-με-λαστιχο-hs-aqua-deluxe-siphon-gravel-cleaner.html Γεμίζεις με την αντλία που εβαλες επανω Καλησπέρα. Έχει βανακι αυτή η αντλία? Επειδή θα χρησιμοποιώ σχετικά μικρό βαρέλι, οπότε θα κάνω αρκετά αδειασματα θα χρειαστώ αντλία βυθού με βανακι μάλλον. Εκτός εάν όταν βλέπω ότι γεμίζει το βαρελάκι βγάζω το σωλήνα από το ενυδρείο γιατί θα να σταματά η ροή προς το βαρελάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 14 Οκτωβρίου #37 Share 14 Οκτωβρίου Ακριβως αυτό θα τραβας αλλά εχει βανακι που εμενα δεν με βολευει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 20 Οκτωβρίου Author #38 Share 20 Οκτωβρίου Καλημέρα. Χτες έβαλα τα χελωνακια στο ενυδρείο. Με την αντλία αυτή που πρότεινες και αγορασα μια χαρά γέμισα το ενυδρείο με ένα βαρελάκι 12λιτρα απλά χρειάστηκε κάποια γεμίσματα (5-6). Με προβλυοτι το νερό έχει θολωσει. Το φίλτρο είναι το Sera fil 120 και έχει μέσα σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και siporax mini. Το θέμα τώρα είναι με το άδειασμα όταν θα χρειαστεί. Έχω στο κάτω μέρος βρυσακι αλλά θέλει 3/4" (Φ22) λάστιχο. Εύκαμπτο δεν έχω βρει ακόμα πουλάνε μόνο δύσκαμπτο αλλά δεν βολεύει. Σκέφτομαι την λύση της σκούπας βυθού. Το ενυδρείο έχει ύψος 45εκατοστα με νερό μέσα 22 εκατοστά. Αυτή που πρότεινες είπες έχει βανακι σωστά? Μπορώ να συνδέσω σε αυτήν σωλήνα 5-6 μέτρα και αν ναι τι σωλήνα (εύκαμπτο σχετικά) για να το οδηγω στο σιφωνι στο μπαλκόνι? Και με ποιο τρόπο θα το έχω στο σιφωνι χωρίς να βγαίνουν νερά στο μπαλκόνι? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος