Jump to content

Ενυδρείο με βανακι (βρυσάκι) για άδειασμα νερού? Συμφωνείτε?

Recommended Posts

Καλησπέρα. Μου πρότειναν από pet shop στο ενυδρείο που σκέφτομαι να παραγγείλω να μου κατασκευάσουν για τις νεροχελώνες, στο κάτω μέρος να έχει βανακι (βρυσάκι ) για εύκολο άδειασμα του βρώμικου νερού και τον καθαρισμό που με ένα λάστιχο θα μπορεί να αδειάζει σε ένα δοχείο ή ακόμα και έξω στο σιφωνι στο μπαλκόνι. Πώς σας φαίνεται σαν σκέψη? Από ότι μου είπαν κατασκευάζουν συχνά με αυτό τον τρόπο με βανακι για χρήση σε νεροχελώνες.

Αν δεν βάλω τέτοιο βανακι με ποιον τρόπο εσείς αδειάζετε το νερό για να προσθέσετε ή να αδειάσετε για αλλαγή το νερό? Θα ήθελα την άποψη σας, το προτείνετε ή να το αποφύγω και αν να για πιο λόγο? Ευχαριστώ πολύ!

Έγινε επεξεργασία - Tzikas Tzik

Αυτό με το λάστιχο είναι πολύ χρήσιμο τπ θελω και εγωω. Τώρα για το βρυσακι να σου πω δεν ξέρω κατά πόσο καλά θα πάει αυτό. Δεν μπορώ να σου πω την γνώμη μου πάνω σε αυτό. Εγώ ή αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρούμε αρκετά μιας και δεν έχω φιλτρο αυτό το διάστημα ,οπότε επέστρεψα στα παλιά. Με μια κανάτα ανά 3 μέρες αδειάζω ένα ποσοστό, και με μια σύριγγα βγάζω τις ακαθαρσίες στον πάτο 😆 το γεμίζω ή με κανάτα πάλι ή με το λάστιχο του κήπου και μια φορά τον μήνα άδειασμα όλο και καλό καθάρισμα 

Έγινε επεξεργασία - Marr

Μεγάλη ταλαιπωρία, την περνάω και εγώ μέχρι πριν 2 μήνες άλλαζα το νερό της χελώνιερας μέρα παρά μέρα, και πλέον κάθε μέρα. Η μία χελώνα ειδικά έχει μεγαλώσει πολύ γενικά και σε σχέση με.την άλλη. Πλέον δεν έχει βάθος για αυτήν και χώρο να κολυμπήσει, και αυτές τις ημέρες θα παραγγείλω το ενυδρείο, ήδη έχω παραγγείλει το έπιπλο ενυδρείου και θερμοστάτη 100w, θερμόμετρο και έχω σχεδόν καταλήξει σε φίλτρο μάλλον πάω για το sera fil.120 που είναι και έχει και 3 θήκες-σταδια. Μένουν καπέλα με μανταλάκι για λάμπες και οι λάμπες..έχω την περσινή uvb αλλά έχει δουλέψει κάποιους μήνες και πρέπει να αλλαχτεί. Καλοκαίρι τα έβγαζα.πολυ στον ήλιο 

Ο Μικελάντζελο ο μεγάλος και ο Λεονάρντο ο μικρός στις φώτο.

PXL_20240921_190028505_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185936800_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185845386_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185820326_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185803176_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185732725_copy_768x1020.jpg

PXL_20240921_185630669_copy_768x1020.jpg

• love 2

Αχουτουυς ,κοίτα κάτι φατσακια χαχαχα τα λατρεύω 

πριν 2 ώρες, το μέλος Marr έγραψε:

Αχουτουυς ,κοίτα κάτι φατσακια χαχαχα τα λατρεύω 

Τα πήρε περισυ το καλοκαίρι δώρο η γιαγιά στην κόρη μου, ο Μικελάντζελο ήταν από τότε λόγο πιο μεγάλος, στην αρχή καμία.φορα δάγκωνε τον μικρό για το φαγητό αλλά μετά σταμάτησε. Τώρα απλά όταν τους δίνω το αγαπημένο τους (αποξηραμένες αντζούγιες) ο ένας σπρώχνει τον άλλο η με.το.μπροστινο πόδι του πατάει το καβούκι για να τον εμποδίσει. Κατά τα άλλα κάθονται πολύ δίπλα δίπλα ή κοιμούνται μαζί έξω στη ράμπα , αλλά έφτασε η ώρα να τα βάλω σε ενυδρείο, μεγάλωσαν.

Σε pet shop που ρώτησα μου είπαν ότι για το φίλτρο για.νεροχελωνες θα πρέπει να έχω πάντα μέσα τον ενεργό άνθρακα τον οποίο κάθε ενάμισυ μήνα.τον αλλάζω, ενώ το siporax mini το αλλάζω μετά από.χρονια όταν διαλυθει. Το μόνο που θα πλένω μου είπαν είναι το σφουγγάρι.Το φίλτρο που θα πάρω είναι το sera fil 120, έχει 3 θήκες για τα παραπάνω.

• Like 2

Η φάση με το βρυσακι δεν ειναι κακή. Απλά θεωρώ ότι ειναι λίγο υπερβολή από τη στιγμή που η έξοδος του δε θα είναι συνδεμενη μόνιμα σε μια αποχέτευση κ θα πρέπει να τραβάς έτσι κ αλλιώς λάστιχο.

Η πλειοψηφία αδειάζει το νερό του ενυδρείου κατευθείαν με ένα λάστιχο. Γεμίζεις νερό το λάστιχο, βουτάς τη μία άκρη στο ενυδρείο, την άλλη άκρη σε μια αποχέτευση, δημιουργείται σιφωνι κ το νερό αδειάζει αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να καθαρίσεις κ πιο στοχευμενα κινοντας την άκρη που είναι στο ενυδρείο στα σημεία που χρειάζεται.

• Like 1

πριν 4 ώρες, το μέλος Antonis K έγραψε:

Γεμίζεις νερό το λάστιχο, βουτάς τη μία άκρη στο ενυδρείο, την άλλη άκρη σε μια αποχέτευση, δημιουργείται σιφωνι κ το νερό αδειάζει αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να καθαρίσεις κ πιο στοχευμενα κινοντας την άκρη που είναι στο ενυδρείο στα σημεία που χρειάζεται.

Έχει μια δυσκολία αυτό. Ότι πρέπει να γεμίσει νερό ο σωλήνας και ταυτόχρονα να έχεις και τις 2 άκρες κλειστές. 

Με το βανακι η σκέψη είναι αφού δεν αδειάζουμε πλήρως το νερό αλλά κάπου το 50% και πιο σπάνια όλο το νερό, ίσως το άδειασμα να γίνεται σε ένα πλαστικό δοχείο 6 Λίτρων κάποιες φορές π.χ αυτο όπως επίσης και το γέμισμα του ενυδρείου μετά από πάνω αν και υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει πάνω στην ράμπα (στεριά) των χελωνών με πίεση, θέλει πρόσοψη. Εσείς πώς γεμίζετε το ενυδρείο, με λάστιχο από πάνω? Αν είναι κοντά στο μπαλκόνι βολεύει με.λαστιχο, αλλιώς υπάρχει θέμα να περνάς λάστιχο μέσα στο σπίτι.

πριν 19 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Εσείς πώς γεμίζετε το ενυδρείο, με λάστιχο από πάνω? Αν είναι κοντά στο μπαλκόνι βολεύει με.λαστιχο, αλλιώς υπάρχει θέμα να περνάς λάστιχο μέσα στο σπίτι.

Βαρελι+κυκλοφορητης+λαστιχο.

https://www.skroutz.gr/c/3031/plastika-docheia.html?keyphrase=βαρελια&page=3

https://www.skroutz.gr/s/36589426/Sun-Sun-kykloforitis-HJ-1541-1300-lt-h-28-W.html

https://www.bluefishaquariums.gr/kikloforites-enydreiou/κυκλοφορητής-ενυδρείουsicce-idra-1300l-hd.html

πριν 11 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Το βαρέλι για πιο λόγο το χρησιμοποιήσεις και την αντλία και απλά δεν χρησιμοποιείς το λάστιχο από.το.μπαλκονι? Η αντλία θα είναι πιο γρήγορη αλλά και το βαρέλι μέχρι να το γεμίσεις.πλαι.χρονο θέλει.

πριν 3 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Το βαρέλι για πιο λόγο το χρησιμοποιήσεις και την αντλία και απλά δεν χρησιμοποιείς το λάστιχο από.το.μπαλκονι? Η αντλία θα είναι πιο γρήγορη αλλά και το βαρέλι μέχρι να το γεμίσεις.πλαι.χρονο θέλει.

Γιατι το νερο "απο το μπαλκονι" περιεχει χλωριο.

Πρωτα γεμιζεις το βαρελι, ριχνεις μεσα αντιχλωριο, θερμοστατη  και μικρο κυκλοφορητη και οταν η θερμοκρασια νερου θα ειναι ιδια  με του ενυδρειου, κανεις αλλαγη νερου.

• Like 1

πριν 21 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Γιατι το νερο "απο το μπαλκονι" περιεχει χλωριο.

Πρωτα γεμιζεις το βαρελι, ριχνεις μεσα αντιχλωριο, θερμοστατη  και μικρο κυκλοφορητη και οταν η θερμοκρασια νερου θα ειναι ιδια  με του ενυδρειου, κανεις αλλαγη νερου.

Καλημέρα. Για ένα ενυδρείο που έχει 50lit νερό αν μπει κρύο νερό χειμώνα πόση ώρα κάνει θερμοστάτης 100w να το φέρει σε θερμοκρασία 25oC?

Μια άλλη λύση είναι με.ενα μικρό δοχείο 5lit που θα το γεμίζω πολλές φορές χλιαρό νερό από την βρύση να γεμίζω σιγά σιγά το ενυδρείο. Μετά ρίχνω αντιχλωριο μέσα στο ενυδρείο και ελέγχω την θερμοκρασία να έρθει και με.τον θερμοστάτη κοντά 25oC. Γιατί βαρέλι 50lit δεν έχω χώρο να το αποθηκεύσω.

Φυσικά αυτό το διάστημα οι χελώνες θα έχουν μεταφερθεί σε προσωρινή λεκάνη.

Εγω ξερω οτι το βαρέλι μου που ειναι 90 L αν θυμάμαι καλά ισως και να ειναι 80 με ενα κινεζικο μεταλικό θερμοστατη θέλω πανω απο μια  ωρα βασικά κανω αλαγή περίπου στης 2 ωρες.

Η ρουτίνα μου είναι η εξείς βαρελι πλαστικο  σαν αυτό αλλά οχι 50 L https://koufopoulosergaleia.gr/dochia-trofimon/3077-f35x58cm-plastiko-bareli-50lt-054010.html?skr_prm=WyI1NTBkY2UyNC0xMWUzLTQ1MDYtODRkMS1jY2Q2OWE5NTNjOGIiLDE3Mjc2OTA5NTUwNjMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0

ενα πολύμπριζο ΜΕ διακοπτη θερμαντιρας 300w , αντλία  αυτη https://misirlis-aquarium.gr/5090-ΑΡΧΙΚΗ/5096-Σπίτι--Κήπος-/-Κατοικίδια-/-Ψάρια-/-Εξοπλισμός-Ενυδρείων-/-Θερμοστάτες-Ενυδρείου/8974-sunsun-chl-1000-antlia-enydreioy-1000l-h-8974.html με 2 μετρα λαστιχο 

Τα βάζω διπλα στο ενυδρειο την αντλία στον πατο χωρις να ειναι στο ρευμα  και το θερμοστατη (μεταλικο θα  τον σπασεις αλιως καποτε )  καπου στην μεση κρεμασμενη απο το καλωδιο συνδεμενη αλλά με κλειστο το διακοπτη.

Βαζω νερό με το λαστιχο στο βαρελι και μετά ανοιγω το διακοπτη και ρiχνω μεσα Prime, μια ωρα MINIMUM μετά ξεκιναω να αδειάζω το ενυδρείο καπου ενα 40% και μετά σβηνω θερμοστατη (βγαζω απο την μπριζα) και ξεκιναω να μαζευω το λαστιχο  μολις τελειωσω με το σημαζεμα συνδεο στο πολυμπριζω  και  κραταω στυο ενα χερι το λαστιχο στο αλλο το πολυμπριζο .

Παταω κουμπι και αδειαζω οταν ακουσω τα χρου χρου της αντλιας (ελαχιστο νερο) κλεινω διακοπτη παω βαρελι μπαλκονι βγαζω αντλία αδειαζω βαρελι .

Ξέχασα για το άδειασμα δε χρειάζεσε βρυσάκι αλλά μια σκούπα βυθού εγω με αυτή https://aquaclubdesign.com/σκουπα-βυθου-ενυδρειου-απλου-σιφωνισμου-με-λαστιχο-hs-aqua-deluxe-siphon-gravel-cleaner.html

Εχω βαλει 20 μετρα λαστιχο και δε μασαει :D αλλά πρέπει το συφωνει που θα αδειάζεις μπαλκονι πχ να ειναι χαμηλοτερα του ενυδρείου και οχι νιπτηρας που ειναι ψιλά !!!

Ευχαριστώ για τις απόψεις, όλα καλά φαίνονται, αλλά δυστυχώς δεν έχω χώρο για βαρέλια, αντλίες κτλ. Μια.σκεψη για να μην έχω να ζεσταίνω κρύο νερό στην.επιθυμητη θερμοκρασία που θα αργήσει και θα θέλει επιπλέον δυνατό θερμοστάτη, είναι με ενα δοχείο πλαστικό για υγρά τρόφιμα με χερούλι/χερούλια π.χ 5 λίτρων να γεμίζω το ενυδρείο με χλιαρό νερό από την βρύση (έχω επιτοίχο λέβητα αερίου οπότε έχω άμεσα.ζεστο νερό). Κάπου 10 γεμίσματα. Ενδιάμεσα π.χ στο 7ο γέμισμα με το ψηφιακο θερμόμετρο ελέγχω την θερμοκρασία και αν είναι πιο ψηλά από 27 βαθμούς προσθέτω πιο κρύο, αλλιώς πιο ζεστό. Μετά με τον θερμοστάτη μέσα περιμένω να επέλθει θερμοκρασιακή ισορροπία στους 26 βαθμούς περίπου. Μπακαλιστικος τρόπος αλλα για αρχή θα δουλέψει σκέφτομαι. Και για άδειασμα από το βρυσάκι σε.ενα παρόμοιο δοχείο αλλά μεγαλύτερο, 10 λίτρων.

Το βαρελάκι που λεω υπάρχει και 20 λιτρων δεν ειναι τόσο μεγάλο εκεί μέσα εγω πετάω την αντλία ... είναι όπως είπες τροφίμων

Ο κουβάς σφουγγαρίσματος συνήθως είναι 10 λίτρα , αλλά αν ειναι να παιδεύεσαι ετσι με κουβάδες αφού έχεις ζεστό νερό μόνιμα φτιάχνεις θερμοκρασία αδειάζεις μετά ρίχνεις Prime για τα λίτρα όλου του ενυδρείου και όχι μόνο της αλλαγής και είσαι μια χαρά .

Για το άδειασμα θα επιμείνω σε μια σκούπα βυθού .

• Thanks 1

Μία ώρα πριν, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

Το βαρελάκι που λεω υπάρχει και 20 λιτρων δεν ειναι τόσο μεγάλο εκεί μέσα εγω πετάω την αντλία ... είναι όπως είπες τροφίμων

Ο κουβάς σφουγγαρίσματος συνήθως είναι 10 λίτρα , αλλά αν ειναι να παιδεύεσαι ετσι με κουβάδες αφού έχεις ζεστό νερό μόνιμα φτιάχνεις θερμοκρασία αδειάζεις μετά ρίχνεις Prime για τα λίτρα όλου του ενυδρείου και όχι μόνο της αλλαγής και είσαι μια χαρά .

Για το άδειασμα θα επιμείνω σε μια σκούπα βυθού .

Η σκούπα βυθού έχει τρόμπα χειρός από ότι είδα? Ηλεκτρική δεν θα ήταν καλύτερα?

Όχι πατάς 1,2,3 και μετα τρεχει μόνο του οπως αδειαζε βενζίνη ο Σταθης ψαλτης !!! 

πριν 22 λεπτά, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

Όχι πατάς 1,2,3 και μετα τρεχει μόνο του οπως αδειαζε βενζίνη ο Σταθης ψαλτης !!! 

Αλλά το δοχείο συλλογής ή το σιφωνι θα πρέπει να βρίσκεται πιο κάτω από τον πυθμένα του ενυδρείου, σωστά? Και αν γεμίσει.το.δοχειο.και θα πρέπει να σταματήσεις την ροή προς το δοχείο ώστε να το αδειάσεις πως γίνεται η παύση της ροής? Ευχαριστώ!!

Εγώ το ρίχνω στο σιφόνι του μπαλκονιού  που είναι ελαφρός ποιο κάτω έτσι και αλλιώς το ενυδρείο είναι πάντα σε κάποιο έπιπλο οπότε έχει ύψος.

Αν ρίχνεις σε κουβά μπορείς ευκολα να υπολογίσεις και να σικώνεις την σκούπα .

Σε γενικές γραμμες μπορεις να πιεσης και λιγο το λαστιχο και σταματαει καποιες σκουπες εχουν βανα . 

Έγινε επεξεργασία - Παναγιώτης Καζεράκης

On 28/9/2024 at 9:44 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

καλησπέρα. αυτοι οι κυκλοφορητές είναι υποβρύχιοι δηλαδη τους βάζει στον πάτο του ενυδρείου? αν αντλούν νερό που μπορεί να έχει κάποια υπολείμματα τροφής ή ακαθαρσίες έχουν θέμα να βουλώσουν? Τι λάστιχο χρησιμοποιείς? Το σκέφτομαι γιατι το βανάκι στο κάτω μέρος εξυπηρετικό, αλλά με το άνοιξε κλείσε μετά απο καιρό μπορεί να μην στεγανοποιεί 100% μετά στο κλείσιμο. απλά σκέφτομαι υποβρύχια αντλία και να βγάζω το νερό έξω στο σιφώνι στο μπαλκόνι. Το θέμα είναι να μην έχει και πολύ μεγάλη πίεση και το νερό απλώνεται στο μπαλκόνι και το βρωμίζει. ευχαριστώ!

On 30/9/2024 at 2:13 ΜΜ, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

Ξέχασα για το άδειασμα δε χρειάζεσε βρυσάκι αλλά μια σκούπα βυθού εγω με αυτή https://aquaclubdesign.com/σκουπα-βυθου-ενυδρειου-απλου-σιφωνισμου-με-λαστιχο-hs-aqua-deluxe-siphon-gravel-cleaner.html

Εχω βαλει 20 μετρα λαστιχο και δε μασαει :D αλλά πρέπει το συφωνει που θα αδειάζεις μπαλκονι πχ να ειναι χαμηλοτερα του ενυδρείου και οχι νιπτηρας που ειναι ψιλά !!!

καλησπέρα. τι ροή έχει, δηλαδή για να αδειάσει εάν ενυδρείο 60lit νερό πόση ώρα χρειάζεται? Μετά την τρόμπα τι λάστιχο συνδέεις? Ευχαριστώ

καλησπέρα. επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, πως κάνετε το γέμισμα μετά απο καθαρισμό του ενυδρείου στην περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε λάστιχο με κρύο νερό απο το μπαλκόνι, αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάπως χλιαρό νερό κοντά στους 25oC από την βρύση του μπάνιου? Με δοχείο π.χ 5-10 λίτρα σε δόσεις που το αδειάζεται απο το πάνω μέρος του ενυδρείου ή με δοχείο και κάποια αντλία ίσως? ευχαριστώ!!

πριν 1 ώρα, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

καλησπέρα. τι ροή έχει, δηλαδή για να αδειάσει εάν ενυδρείο 60lit νερό πόση ώρα χρειάζεται? Μετά την τρόμπα τι λάστιχο συνδέεις? Ευχαριστώ

Δε το εχω μετρήσει αλλά ειναι πολύ γρήγορα, εγω εχω βαλει 3/4  η τρόμπα έρχεται με 1/2 .  Χονδρικά κάνει κανενα 5 λεπτό να αδειάζω 80 λιτρα ισως να λεω πολλά , φαντάσου η μιση ροή απο το λάστιχο. 

Σχετικά με το αλλο ερώτημα υπάρχει το python και οι κλώνοι του, αλλα εγω βαζω με το λάστιχο στο βαρέλι.... Και δε χρειάζεται να εχω την βρύση ανοιχτή για 5 λεπτά. https://share.temu.com/UBHSgn8j6oA

http://www.pythonproducts.com/

Έγινε επεξεργασία - Παναγιώτης Καζεράκης

πριν 5 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

Δε το εχω μετρήσει αλλά ειναι πολύ γρήγορα, εγω εχω βαλει 3/4  η τρόμπα έρχεται με 1/2 .  Χονδρικά κάνει κανενα 5 λεπτό να αδειάζω 80 λιτρα ισως να λεω πολλά , φαντάσου η μιση ροή απο το λάστιχο. 

Σχετικά με το αλλο ερώτημα υπάρχει το python και οι κλώνοι του, αλλα εγω βαζω με το λάστιχο στο βαρέλι.... Και δε χρειάζεται να εχω την βρύση ανοιχτή για 5 λεπτά. https://share.temu.com/UBHSgn8j6oA

http://www.pythonproducts.com/

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με το λάστιχο στο βαρέλι πώς βάζεις νερό, έχεις ηλεκτρική αντλία?

καλημέρα. Σκεφτόμουν τελικά μήπως πάρω μια ηλεκτρική αντλία ενυδρείου με μανομετρικό 1,5-2 μέτρα (η άνω στάθμη του νερού στο ενυδρείο θα είναι περίπου στο 1,1μ μέγιστο μετρούμενη απο το δάπεδο) την οποία να την χρησιμοποιήσω και για άδειασμα αλλά και για γέμισμα του ενυδρείου. Εχετε κάποια καλή οικονομική πρόταση σε αντλία βυθιζόμενη για ενυδρείο? επειδή μπορεί στο βυθό να έχει ακαθαρσίες παρά το φίλτρο λόγω νεροχελωνών να μην βουλώνει εύκολα να είναι κατάλληλη για αυτή τη δουλειά. Το ενυδρείο μέγιστο θα έχει 60 λίτρα νερό.

Στην αντλία και για να βάζω και για να βγάζω νερό θα χρησιμοποιώ λάστιχο, το οποίο όταν βγάζω νερό η αντλία θα είναι στο ενυδρείο και το λάστιχο στο βαρέλι και όταν γεμίζω το ενυδρείο θα βάζω την αντλία στο βαρέλι όπου το νερό θα έχει κατάλληλη θερμοκρασία αφού διαθέτω λέβητα αερίου, ώστε να το έχω κοντά στους 25oC και το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο. Βαρέλι κάτι τέτοιο 10 lit για να μπορώ να το μετακινώ στο μπάνιο για γέμισμα με χλιαρό νερό.

Απλά επειδή π.χ αυτό τα βαρέλι λέει τάπα διαμέτρου 13εκ θα πρέπει να είναι μικρή η αντλία σχετικά για να χωρά.

Η αλλιώς αντλία εξωτερική που και στην είσοδο και στην έξοδο να δέχεται λάστιχο.

ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...