Jump to content

Απορία για το φίλτρο του ενυδρείου

Recommended Posts

Μέχρι 5-6 μέρες απουσίας δεν χρειάζεται ταΐστρα, η εξάτμιση του νερού (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) είναι το πρόβλημα.

Όπως σου έγραψαν ήδη τα παιδιά, δοκιμές σε κάθε νέο εξάρτημα, για να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα τέτοιων συμβάντων.

Παρακολούθησε αυτές τις μέρες την αμμωνία, σίγουρα θα τσιμπήσει (αν δεν ανέβηκε ήδη κατά την απουσία σου).

Στο πρόγραμμα είναι τέτοια λάθη στο ξεκίνημα. Αν κάτσω να γράψω τα δικά μου, θα ξημερώσουμε :D

• love 1

• Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μία ώρα πριν, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Το θερμόμετρο είναι βασικό αξεσουάρ του ενυδρείου. Πάρε 2 να εχεις. Ένα για το ενυδρείο και ένα για όταν κάνεις τις αλλαγές, για να φτιάχνεις το νερό στην ίδια θερμοκρασία. Τα ψηφιακά είναι πιο βολικά αλλά καλύτερα θεωρώ τα αναλογικά. Είναι πιο αξιόπιστα. Η βιολογία σου δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά. Μην αγχώνεσαι. Ίσα που μπορεί να ενισχύθηκε κιόλας γιατί είπαμε, την έκαναν ταράτσα τα βακτήρια από το φαγητό 😂. Αφού γλύτωσαν τα ψαράκια, μην την ψάχνεις. Συνέχισε όπως πριν, κάνε μετρήσεις για να παρακολουθείς πως πάει.

Αυτο που δεν εχω κτλβει με την βιολογια τωρα ειναι το εξης. Θα πρεπει πλεον να βλεπω 0 αμμωνια 0 νιτρωδη και μερικα νιτρικα απο εδω και στο εξης? Η θα ξαναδω την αμμωνια να ανεβαινει να μετατρρεπεται σε νιτρωδη και μετα σε νιτρικα? 

Ειλικρινα αυτα τα ψαρακια πως ειναι ακομα ζωντανα ειναι πραγματικα πολυ ανθεκτικα!

πριν 2 λεπτά, το μέλος Haris Moustakas έγραψε:

Θα πρεπει πλεον να βλεπω 0 αμμωνια 0 νιτρωδη και μερικα νιτρικα απο εδω και στο εξης?

Κανονικα ετσι πρεπει να ειναι σε ενα καλα στρωμενο ενυδρειο. Ομως το δικο σου ειναι ακομα φρεσκο και υπαρχει περιπτωση να εμφανιστουν και η αμμωνια και τα νιτρωδη.

Ταισε λιγοτερο τα ζωντανα,  τουλαχιστον για μια εβδομαδα, δεν παθαινουν τιποτα τα ψαρια   και χωρις φαι για μερικες ημερες.

• love 1

Επί τη ευκαιρία θα μοιραστώ μια εμπειρία μου. Πέρυσι το καλοκαίρι έλειψα για 10 μέρες. Για το διάστημα αυτό είχα πει σε έναν φίλο να περάσει τρείς φορές, ανά τρεις μέρες δηλαδή, για να ταϊσει. Τέσσερις μέρες πριν φύγω είχα ταϊσει περισσότερο δεδομένου ότι τα ζωντανά (rasbora και amano) δεν θα έτρωγαν κάθε μέρα ως συνήθως. Αφού έκλεισα καλά το σπίτι έφυγα. Ο φίλος πήγε μια φορά μόνο την δεύτερη μέρα. Τις υπόλοιπες μέρες δεν μπόρεσε λόγω κάποιου θέματος που είχε και τα ψάρια έμειναν χωρίς τροφή για οκτω μέρες. Όταν γύρισα οι ανεμιστήρες του ενυδρείου δούλευαν ασταμάτητα και η θερμοκρασία ήταν αντί 27°C που την είχα ρυθμίσει, στους 29,3°C ακατέβατους λόγω του κορεσμού της υγρασίας αφού το σπίτι ήταν ερμητικά κλειστό και δεν γίνονταν επαρκή εξάτμιση για να πέσει. Περίμενα να δω στο ενυδρείο νεκρή φύση και πτώματα, τόσο λόγω της έλλειψης της τροφής, όσο και της ανεβασμένης θερμοκρασίας. Αντιθέτως όταν ανοιξα τα φώτα, όλα τα ψάρια καθώς και οι γαρίδες ήταν μια χαρά. Πεινασμένα μεν, ζωντανά δε. Ολο αυτό το αναφέρω απλώς για να καταλάβεις ότι τα ψάρια έχουν μεγαλύτερες αντοχές απ'ότι νομίζουμε, αναλόγως βεβαίως το είδος και όχι σαν παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε. Μην θεωρήσει δηλαδή κάποιος ότι αφήνουμε τα ψάρια χωρίς τροφή και είναι όλα καλά. Μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αμμωνία η οποία δημιουργεί άμεσα πρόβλημα ή η εξάτμιση το καλοκαίρι όπως ανέφερε ο
@giorgosgeo που μπορεί να ξενερίσει το φίλτρο με αποτέλεσμα να χάσεις την φίλτρανση και την οξυγόνωση, παρά η έλλειψη τροφής.

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco
  • Like 1

Καταλαβα! Να πω την αληθεια νομιζα πως τα ψαρια ειναι λιγοτερο ανθεκτικα στο θεμα του φαγητου κατι σαν τα θαλασσινα ψαρια που εχω εμπειρια που οταν πεινανε πραγματικα θα φανε το οτιδηποτε. Τσαμπα αγχωθηκα και εκανα την πατατα με την τροφη αλλα επαθα και εμαθα. Παρεπιπτοντως τα ψαρακια μου δειχνουν απιστευτα ζωηρα και δραστηρια  στο νεο νερο. Εχω απορια να δω πως θα λειτουργησει και η βιολογια μου απο εδω και στο εξης. Μια ερωτηση. Αυτη η καφε σκονη που βλεπω πανω στις ανουμπιες ειναι φυσιολογικη?

462567265_1232592194657422_8933035416402675512_n.jpg

462555134_27276270975352228_1917344247749608718_n.jpg

Είναι διατομικη άλγη. Διάβασε σχετικά. Όλα τα νέα ενυδρεία την εμφανίζουν και συνήθως φεύγει μόνη της.

• love 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...