littlefish 23 Σεπτεμβρίου #1 Share 23 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!! Εχω ένα 60λιτρο ενυδρείο που προορίζεται για έναν μονομάχο, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του στρωσίματος. Ηθελα να ρωτήσω λοιπόν αν μπορώ να βάλω ένα μονομάχο, με ιδιαίτερα χρώματα που βρήκα, προσωρινά σε μια μικρότερη γυάλα που έχω(κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στο νερό) μέχρι να είναι έτοιμο το ενυδρείο. Θα είναι ασφαλές για το ψαράκι όμως? Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Σεπτεμβρίου #2 Share 24 Σεπτεμβρίου On 23/9/2024 at 12:32 ΜΜ, το μέλος littlefish έγραψε: Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!! Εχω ένα 60λιτρο ενυδρείο που προορίζεται για έναν μονομάχο, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του στρωσίματος. Ηθελα να ρωτήσω λοιπόν αν μπορώ να βάλω ένα μονομάχο, με ιδιαίτερα χρώματα που βρήκα, προσωρινά σε μια μικρότερη γυάλα που έχω(κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στο νερό) μέχρι να είναι έτοιμο το ενυδρείο. Θα είναι ασφαλές για το ψαράκι όμως? Ευχαριστώ!!! Καλημερα Πόσο μεγαλη ειναι η γυάλα? Μπορεις να παρεις ενα διαφανο κουτι αποθηκευσης, πχ 15 λ και να βαλεις το ψαρακι εκει. Θα χρειαστεις θερμοστατη (πια νομιζω χρειαζεται), και φιλτρακι μικρο ή αεραντλια (οχι για οξυγόνωση, αλλά απλα να ανακατευει το νερο λιγο και αντιχλωριο πχ seachem prime για αλλαγες νερου. Αλλαγες νερου καθημερινες καλυτερα, 50% - ιδιασ θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου. Καλυτερα να βαλεις και καποια φυτα επιφανειας (λιγα), πχ pistia ή limnobium ή salvinia.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlefish 24 Σεπτεμβρίου Author #3 Share 24 Σεπτεμβρίου Η γυάλα είναι περίπου 5 λίτρα οπότε θα πάρω ένα 15λιτρο κουτί αποθήκευσης όπως είπατε. Ο θερμοστάτης που θα πάρω για τα 15 λίτρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το 60λιτρο ενυδρείο και αν ναι έχετε κάποιον να μου προτείνετε? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 24 Σεπτεμβρίου #4 Share 24 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα! Ο θερμοστατης για τα 15 λιτρα αν τελικά τον μετακινήσεις εκεί δεν θα κάνει για τα 60 λιτρα . Για τα 15 λιτρα θα χρειαστείς θερμοστατη 20-25W , ενώ για το 60λιτρο θα θες 80-100W Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 25 Σεπτεμβρίου #5 Share 25 Σεπτεμβρίου πριν 23 ώρες, το μέλος littlefish έγραψε: Η γυάλα είναι περίπου 5 λίτρα οπότε θα πάρω ένα 15λιτρο κουτί αποθήκευσης όπως είπατε. Ο θερμοστάτης που θα πάρω για τα 15 λίτρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το 60λιτρο ενυδρείο και αν ναι έχετε κάποιον να μου προτείνετε? Ευχαριστώ Στα 15λ βαλε ενα για 60λ , δηλ ενα 50W. Δεν υπαρχει θεμα. Παρε και ενα απλο θερμομετρο, γιατι η ενδειξη του θερμοστατη πολλες φορες απεχει απο την ενδειξη του θερμομετρου. Πιστευουμε κανονικα το θερμομετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlefish 26 Σεπτεμβρίου Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου Εντάξει, σας ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος