Jump to content

Υλικά εσωτερικού φίλτρου για νεροχελώνες

Recommended Posts

Χτες βράδυ έβαλα τα χελώνια στο ενυδρείο 60χ40χ45εκ με 22εκ νερό και έβαλα φίλτρο και θερμοστάτη. Θερμοκρασία 27οC. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό έχει θολωσει, σαν να έχει ασπρίσει κάπως. Το φίλτρο είναι ,το Sera fil 120 που έχει μέσα 3 στάδια, σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και siporax mini. Επίσης μάλλον λόγω δύναμης, αν και έχω βάλει το εξάρτημα συντριβάνι αυτό το μακρόστενο με τις πολλές οπές για να κόβει πίεση, οι τροφές που ρίχνω στροβιλίζονται στην επιφάνεια και σήμερα το.πρωι.που τους έριξα δεν έφαγαν. Ίσως φταίει και η αλλαγή περιβάλλοντος που έφυγαν από την πλαστική χελώνιερα γιατί χτες βράδυ είχαν ταραχή με την αλλαγή αυτή.

Κάποια πρόταση τι να κάνω με το θόλο νερό? Κάθε πότε να καθαρίζω το σφουγγάρι και κάθε πότε να αλλάζω όλο το νερό? Οι χελώνες είναι 2 και είναι λίγο μικρότερες από 2 ετών υποθέτω, εγώ τις έχω κοντά 1 χρόνο και 4 μήνες. Ευχαριστώ!!

πριν 44 λεπτά, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Χτες βράδυ έβαλα τα χελώνια στο ενυδρείο 60χ40χ45εκ με 22εκ νερό και έβαλα φίλτρο και θερμοστάτη. Θερμοκρασία 27οC. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό έχει θολωσει, σαν να έχει ασπρίσει κάπως. Το φίλτρο είναι ,το Sera fil 120 που έχει μέσα 3 στάδια, σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και siporax mini. Επίσης μάλλον λόγω δύναμης, αν και έχω βάλει το εξάρτημα συντριβάνι αυτό το μακρόστενο με τις πολλές οπές για να κόβει πίεση, οι τροφές που ρίχνω στροβιλίζονται στην επιφάνεια και σήμερα το.πρωι.που τους έριξα δεν έφαγαν. Ίσως φταίει και η αλλαγή περιβάλλοντος που έφυγαν από την πλαστική χελώνιερα γιατί χτες βράδυ είχαν ταραχή με την αλλαγή αυτή.

Κάποια πρόταση τι να κάνω με το θόλο νερό? Κάθε πότε να καθαρίζω το σφουγγάρι και κάθε πότε να αλλάζω όλο το νερό? Οι χελώνες είναι 2 και είναι λίγο μικρότερες από 2 ετών υποθέτω, εγώ τις έχω κοντά 1 χρόνο και 4 μήνες. Ευχαριστώ!!

Και μια φωτό με το φίλτρο και το νερό 

IMG_20241020_114526636_copy_1632x1228.jpg

Το φίλτρο/ ενυδρείο είναι στρωμένο? 

πριν 2 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε:

Το φίλτρο/ ενυδρείο είναι στρωμένο? 

Όχι δεν είναι. Τι θα πρέπει να κάνω? Έπρεπε να μετακομίσουν.

Ρίξε μία ματιά εδώ 👇 λέει τα πάντα 

Διάβασε και εκεί που λέει στρώσιμο ενυδρείου. 

https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/?do=findComment&comment=1229193

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis

• 1 month later...

Καλημέρα!. Σκέφτομαι στο υπάρχον φίλτρο sera fil120 να προσθέσω ακόμα έναν θάλαμο καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τώρα έχει σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και siporax mini. Σκεφτόμουν αρχικά μετά το σφουγγάρι να μπει ο θάλαμος που είναι στην αρχή και να έβαζα και σε αυτόν σφουγγάρι. Αλλά είδα και ένα άλλο.προιον το sera wool το.οποιο.λεει συγκρατεί και τα μικρότερα σωματίδια.

Τι προτείνετε σφουγγάρι ξανά ή αυτό? Ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...