Jump to content

Υλικά εσωτερικού φίλτρου για νεροχελώνες

Recommended Posts

Καλημέρα. Σκέφτομαι να φορέσω για το ενυδρείο 60x40x40 εκ με 2 νεροχελώνες γραμμωτές κινεζικού τύπου 1,5 ετών που ετοιμάζω αυτό το φίλτρο (εσωτερικό Dophin F1200 Εσωτερικό Φίλτρο). Διαβάσω ότι για νεροχελώνες προτείνεται εξωτερικό φίλτρο, αλλά προς το παρόν σκέφτομαι.για.εσωτερικο και ίσως πάω σε εξωτερικό μετά αν δω ότι δεν γίνεται με το εσωτερικό. Έχω διαβάσει στο φόρουμ εδώ ότι στην κενή κασετίνα του φίλτρου βάζουν κάποιο βιολογικό υλικό. Διάβασα για άνθρακα, ζεόλιθο αλλού διάβασα.προταση και για τα 2 υλικά μαζί στην ίδια κασετίνα. Και πλύσιμο (κάθε πότε?) το σφουγγάρι του φίλτρου και το βιολογικό υλικό και κάθε.2-3 μήνες αλλαγή του βιολογικού υλικού. Εσείς τι προτείνετε? Πριν βάλω τις χελώνες στο ενυδρείο χρειάζεται να κάνω κάτι? Κάπου διάβασα για το "στρώσιμο" του ενυδρείου και διάβασα ότι κρατάει μέχρι και μήνα.!! 1 μήνα δεν γίνεται πρέπει να μπουν στον νέο χώρο.

Επίσης είδα και τα φίλτρα 

Sera Fil 120 Εσωτερικό Φίλτρο

Aquael Turbo 500 Εσωτερικό Φίλτρο

Από τα 3 ποιο προτείνετε, διάβασα καλές κριτικές και για τα 3. Να κάνει δουλειά αλλά να μην κάνει και φραπέ το νερό και να είναι εύκολο στον καθαρισμό. Ευχαριστώ!!

καμιά πρόταση για τα παραπάνω 3 φίλτρα γιατι πρέπει να αποφασίσω? Ευχαριστώ!

το σωστό λινκ του Sera Fil 120 Εσωτερικό Φίλτρο είναι αυτό

Έγινε επεξεργασία - Tzikas Tzik

https://www.skroutz.gr/s/33234858/Aquael-Turbo-500-Esoteriko-Filtro-Enydreiou-me-Apodosi-500lt-h-15167-109401.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο από τα τρία που έχεις διαλέξει.

πριν 3 ώρες, το μέλος marinos έγραψε:

https://www.skroutz.gr/s/33234858/Aquael-Turbo-500-Esoteriko-Filtro-Enydreiou-me-Apodosi-500lt-h-15167-109401.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο από τα τρία που έχεις διαλέξει.

Καλησπέρα και ευχαριστώ!. Μιλησα με ένα κατάστημα που το πουλάει και μου είπε ότι είναι ακατάλληλο για νεροχελώνες γιατί το σφουγγάρι δεν είναι καλυμμένο με προστατευτικό πλαστικό όπως τα άλλα φίλτρα και θα το δαγκώνουν οι χελώνες. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές εικόνες και βίντεο που το είδα το σφουγγάρι ήταν ακάλυπτο χωρίς προστατευτικό πλαστικό και απόρησα αν κάπως καλύπτεται πριν μιλήσω με το pet shop.

πριν 19 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Καλησπέρα και ευχαριστώ!. Μιλησα με ένα κατάστημα που το πουλάει και μου είπε ότι είναι ακατάλληλο για νεροχελώνες γιατί το σφουγγάρι δεν είναι καλυμμένο με προστατευτικό πλαστικό όπως τα άλλα φίλτρα και θα το δαγκώνουν οι χελώνες. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές εικόνες και βίντεο που το είδα το σφουγγάρι ήταν ακάλυπτο χωρίς προστατευτικό πλαστικό και απόρησα αν κάπως καλύπτεται πριν μιλήσω με το pet shop.

Είναι κάτι που δεν πρόσεξα. Οποίο και να πάρεις κοίταξε να βάλεις βιολογικό υλικό ακόμα και αν χρειαστεί να αφαιρεθεί μέρος από το σφουγγάρι.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.skroutz.gr/s/24694742/Sera-Siporax-Mini-Professional-Porodes-Yliko-gia-Filtrarisma-Enydreiou-35gr.html&ved=2ahUKEwj9lKehstuIAxUGgP0HHXq5CNcQFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw2IloZ39iDJlXyTJJUdwbT-

Έγινε επεξεργασία - marinos

πριν 45 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Είναι κάτι που δεν πρόσεξα. Οποίο και να πάρεις κοίταξε να βάλεις βιολογικό υλικό ακόμα και αν χρειαστεί να αφαιρεθεί μέρος από το σφουγγάρι.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.skroutz.gr/s/24694742/Sera-Siporax-Mini-Professional-Porodes-Yliko-gia-Filtrarisma-Enydreiou-35gr.html&ved=2ahUKEwj9lKehstuIAxUGgP0HHXq5CNcQFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw2IloZ39iDJlXyTJJUdwbT-

βλέπω αυτό το φίλτρο https://www.skroutz.gr/s/24687750/Sera-Fil-120-Esoteriko-Filtro-gia-Enydreia-CHoritikotitas-eos-120lt-me-Apodosi-700lt-h-kai-Ischy-10W-25980.html

το οποίο βλέπω οτι έχει 3 θήκες, μία για σφουγγάρι, μία για μακαρόνι, και μία έχει βιολογικό υλικό μέσα σε δυχτάκι. Δες εδώ το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=aWYBReRj6PE

δείχνει και οριζόντια τοποθέτηση στον πάτο του ενυδρείου που θα ήθελα και εγώ. πως σας φαίνεται αυτό το φίλτρο? απλά τα 10w μου φάνηκαν πολλά σε σχέση με τα άλλα που είναι 5w, μήπως είναι δυνατό το μοτέρ και ανακατεύει πολύ το νερό και τις ακαθαρσίες μέσα στο ενυδρείο και δεν είναι άνετα οι χελώνες. Το κακό επίσης είναι οτι έχει μεγάλες διαστάσεις για εσωτερικό και θα πιάσει χώρο (25,6 x 9,8 x 9,4 εκ.) και λογικά θα μπεί οριζόντια προς την πλευρά των 60εκ το ενυδρείου ώστε να έχω πρόσβαση σε αυτό. Για να το καθαρίζω θα πρέπει να το ξεκολλάω τελείως απο τις βενοτύζες και να το βγάζω όλο έξω η μπορώ να βάζω τα χέρια μέσα στο ενυδρείο με γάντια και απλά να βγάζω τις κασετίνες μία μία και να τις πλένω-καθαρίζω?

Σε σχέση με το Dophin F1200 πως σας φαίνεται το οποίο δεν κατάλαβα αν τοποθετείται οριζόντια. Ευχαριστώ!!

πριν 5 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

βλέπω αυτό το φίλτρο https://www.skroutz.gr/s/24687750/Sera-Fil-120-Esoteriko-Filtro-gia-Enydreia-CHoritikotitas-eos-120lt-me-Apodosi-700lt-h-kai-Ischy-10W-25980.html

το οποίο βλέπω οτι έχει 3 θήκες, μία για σφουγγάρι, μία για μακαρόνι, και μία έχει βιολογικό υλικό μέσα σε δυχτάκι. Δες εδώ το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=aWYBReRj6PE

δείχνει και οριζόντια τοποθέτηση στον πάτο του ενυδρείου που θα ήθελα και εγώ. πως σας φαίνεται αυτό το φίλτρο? απλά τα 10w μου φάνηκαν πολλά σε σχέση με τα άλλα που είναι 5w, μήπως είναι δυνατό το μοτέρ και ανακατεύει πολύ το νερό και τις ακαθαρσίες μέσα στο ενυδρείο και δεν είναι άνετα οι χελώνες. Το κακό επίσης είναι οτι έχει μεγάλες διαστάσεις για εσωτερικό και θα πιάσει χώρο (25,6 x 9,8 x 9,4 εκ.) και λογικά θα μπεί οριζόντια προς την πλευρά των 60εκ το ενυδρείου ώστε να έχω πρόσβαση σε αυτό. Για να το καθαρίζω θα πρέπει να το ξεκολλάω τελείως απο τις βενοτύζες και να το βγάζω όλο έξω η μπορώ να βάζω τα χέρια μέσα στο ενυδρείο με γάντια και απλά να βγάζω τις κασετίνες μία μία και να τις πλένω-καθαρίζω?

Σε σχέση με το Dophin F1200 πως σας φαίνεται το οποίο δεν κατάλαβα αν τοποθετείται οριζόντια. Ευχαριστώ!!

Είναι καλό φίλτρο αν και αρκετά δυνατό για τα λίτρα σου. Για να το καθαρίζεις θα το βγάζεις όλο έξω καλύτερα και θα το βάζεις σε έναν κουβά με νερό του ενυδρείου. 

πριν 9 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Είναι καλό φίλτρο αν και αρκετά δυνατό για τα λίτρα σου. Για να το καθαρίζεις θα το βγάζεις όλο έξω καλύτερα και θα το βάζεις σε έναν κουβά με νερό του ενυδρείου. 

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Το ότι είναι δυνατό για τα λίτρα μπορεί να δημιουργήσει κάποιο προβλήματα, πχ να ενοχλεί τις χελώνες? Είδα εδώ στις κριτικές στο amazon ότι το χρησιμοποιούν αρκετοί για χελώνες με καλά αποτελέσματα. Υπάρχει και το sera 60 αλλά μου φαίνεται μικρο ως 60 lit το δινουν.

Το πλύσιμο του φίλτρου με νερό ενυδρείου τι βοηθάει έχει να κάνει σχέση με κάτι βακτήρια που διάβασα? Είναι απαραίτητο να γίνεται έτσι? Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!

Μία ώρα πριν, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Το ότι είναι δυνατό για τα λίτρα μπορεί να δημιουργήσει κάποιο προβλήματα, πχ να ενοχλεί τις χελώνες? Είδα εδώ στις κριτικές στο amazon ότι το χρησιμοποιούν αρκετοί για χελώνες με καλά αποτελέσματα. Υπάρχει και το sera 60 αλλά μου φαίνεται μικρο ως 60 lit το δινουν.

Το πλύσιμο του φίλτρου με νερό ενυδρείου τι βοηθάει έχει να κάνει σχέση με κάτι βακτήρια που διάβασα? Είναι απαραίτητο να γίνεται έτσι? Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!

Δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί έχει spray bar και θα κόβει την ροή. Για το δεύτερο ναι έτσι πρέπει να γίνεται για να διατηρηθεί η βιολογία.

• Thanks 1

Καλησπέρα. Τον ενεργό άνθρακα διάβασα ότι πρέπει να τον αλλάζω με καινούργιο κάθε μήνα. Το siporax mini κάθε πότε θέλει αλλαγή? Σε ένα pet shop  μου είπαν μετά από χρόνια. Επίσης το σφουγγάρι πόσες φορές να το αλλάζω? Είδα ότι στο sera 120 ου αγόρασα, μπορώ να.προσθεσψ και άλλα στάδια. Αν βάλω και 2ο σφουγγάρι θα είναι καλύτερα? Ευχαριστώ 

Σωστά σου είπαν μετά από χρόνια. Αν παίρνει και άλλα υλικά πρόσθεσε siporax mini. Όσα περισσότερα βιολογίκα υλικά έχεις τόσο καλύτερα.

Και τον άνθρακα μετά από λίγες μέρες απλά αφαίρεσε τον.

• Like 1

πριν 2 ώρες, το μέλος marinos έγραψε:

Σωστά σου είπαν μετά από χρόνια. Αν παίρνει και άλλα υλικά πρόσθεσε siporax mini. Όσα περισσότερα βιολογίκα υλικά έχεις τόσο καλύτερα.

Και τον άνθρακα μετά από λίγες μέρες απλά αφαίρεσε τον.

Τώρα έχει 3 στάδια, αλλά μπορείς να προσθέσεις.και.αλλα. έχει σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και.siporax mini.

Μετά από λίγο άφησε μόνο το σφουγγάρι και τα υπόλοιπα γέμισε τα με siporax mini.

πριν 5 ώρες, το μέλος marinos έγραψε:

Μετά από λίγο άφησε μόνο το σφουγγάρι και τα υπόλοιπα γέμισε τα με siporax mini.

Σε 2 pet shop μου είπαν ότι για νεροχελώνες το σημαντικό είναι ο ενεργός άνθρακας το οποίο θα πρέπει να αλλάζω καθε 15 ημέρες, το πολύ ανά μήνα. Και ότι το siporax mini δεν είναι τόσο σημαντικό καθώς είναι νεροχελώνες και όχι ψαρια και δεν χρειάζονται βιολογία ούτε στρώσιμο το ενυδρείο. Εσείς λέτε το.αντιθετο. και από άλλον έχω διαβάσει εδώ ότι το siporax mini είναι σημαντικό και όχι ο ενεργός άνθρακας. Έχω μπερδευτεί τελείως.

Και εδώ στο.αρθρο στο φορουμ αναφέρει αυστηρά αλλαγή ενεργού άνθρακα κάθε μήνα. Αναφέρει και ζεόλιθο.. ο ζεόλιθος τι διαφορά κάνει? 

Ευχαριστώ 

Πάμε με τα βασικά. Η αμμωνία είναι τοξική για κάθε οργανισμό και η επαφή ή η κατάποση επιφέρει δηλητηρίαση. Άρα χρειάζεται αρκετό βιολογικό υλικό γιατί οι χελώνες είναι ρυπογόνα ζώα και παράγουν πολύ αμμωνία. Τώρα για τον άνθρακα δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αλλά ξέρω ότι απορροφά βαρέα μέταλλα και φάρμακα που χρησιμοποιούμε. Ποια η χρησιμότητα του ειδικά στις χελώνες δεν μπορώ να την καταλάβω.

Διάβασε ( από ερπετολόγο )και αυτό που αναφέρεται το ποσό πολύ λερώνουν το νερό. Αν δεν στρώσεις το φίλτρο σου θα χρειαστεί να κάνεις συχνές αλλαγές νερού.

• Like 1

On 2/10/2024 at 11:20 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Σε 2 pet shop μου είπαν ότι για νεροχελώνες το σημαντικό είναι ο ενεργός άνθρακας το οποίο θα πρέπει να αλλάζω καθε 15 ημέρες, το πολύ ανά μήνα.

Δεν ειναι τόσο απαραίτητος, ομως , αν υπαρχει - κανει καλο. Ο ανθρακας φιλτραρει τους οργανικους ρυπους, που υπαρχουν φουλ στο ενυδρειο με τις χελωνες. Το νερο θα παραμενει περισσοτερο καιρο διάφανο, χωρις κιτρινη αποχρωση και χωρις μυρωδιές. Αυτο δεν σημαινει, οτι μπορουμε να μην κανουμε αλλαγες νερου στο ενυδρειο ή δεν χρειαζεται να βαζουμε βιολογικο υλικο μεσα στο φιλτρο. Καθε υλικο φιλτρου παιζει δικο του ρόλο στην φιλτρανση.

Το φιλτρο πρεπει να ειναι στρωμενο και για νεροχελωνες και για τα ψαρια.  Η αμμωνια ειναι δηλητήριο για ολους τους ζωτανους οργανισμους, και οχι μόνο για τα ψαρια.

On 2/10/2024 at 11:20 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Αναφέρει και ζεόλιθο.. ο ζεόλιθος τι διαφορά κάνει? 

ο ζεολιθος απορροφαει την αμμωνια απο το νερο μεχρι το σημειο κορεσμου. Μετα λειτουργει απλα σαν βιολογικο υλικο.

https://www.youtube.com/channel/UCVhq7V8W6twlFCmMgf-1Q7A

δες εδω λιγο τα βιντεο με τις χελωνες.

Έγινε επεξεργασία - natateo

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Δεν ειναι τόσο απαραίτητος, ομως , αν υπαρχει - κανει καλο. Ο ανθρακας φιλτραρει τους οργανικους ρυπους, που υπαρχουν φουλ στο ενυδρειο με τις χελωνες. Το νερο θα παραμενει περισσοτερο καιρο διάφανο, χωρις κιτρινη αποχρωση και χωρις μυρωδιές. Αυτο δεν σημαινει, οτι μπορουμε να μην κανουμε αλλαγες νερου στο ενυδρειο ή δεν χρειαζεται να βαζουμε βιολογικο υλικο μεσα στο φιλτρο. Καθε υλικο φιλτρου παιζει δικο του ρόλο στην φιλτρανση.

Το φιλτρο πρεπει να ειναι στρωμενο και για νεροχελωνες και για τα ψαρια.  Η αμμωνια ειναι δηλητήριο για ολους τους ζωτανους οργανισμους, και οχι μόνο για τα ψαρια.

ο ζεολιθος απορροφαει την αμμωνια απο το νερο μεχρι το σημειο κορεσμου. Μετα λειτουργει απλα σαν βιολογικο υλικο.

Καλησπέρα και ευχαριστώ. Είναι προτιμότερο να έχω ζεόλιθο ή siporax mini? Τι φίλτρο τώρα έχει 3 σταδια-υλικά: σφουγγάρι, ενεργό άνθρακα και siporax mini. Έχει την δυνατότητα να αγοράσω και να προσθέσω και άλλο/αλλά σταδια-υλικά. Είναι το sera fil 120. Τι υλικά προτείνετε να έχω μέσα στα στάδια του φίλτρου εκτός από σφουγγάρι που εννοείτε θα έχω? Ευχαριστώ 

θα βαλεις ακομα siporax. 

το φιλτρο ειναι παρα πολυ μικρο για να βαλεις φουλ ανθρακα, γιατι για το ενυδρειο σου χρειαζεται μια ποσότητα τουλαχιστον 30gr (εχεις 2 χελωνες?)

πριν 9 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

θα βαλεις ακομα siporax. 

το φιλτρο ειναι παρα πολυ μικρο για να βαλεις φουλ ανθρακα, γιατι για το ενυδρειο σου χρειαζεται μια ποσότητα τουλαχιστον 30gr (εχεις 2 χελωνες?)

Ναι έχω 2 χελώνες, η μία έχει επιβληθεί στην άλλη (ήταν από την αρχή λίγο μεγαλύτερη) και παρά της προσπάθειες μας στο τάισμα, έχει ξεφύγει στο μέγεθος έναντι της μικρής. Ουσιαστικά.τωρα η μεγάλη είναι.2,5 φορές μεγαλύτερη από την μικρή. Η μεγάλη έχει μήκος καβουκιού περίπου 11εκ και η μικρή κάπου 7 εκ, αλλά η επιφάνεια του καβουκιού της μεγάλης είναι 2,5 φορές της μικρής. Από ότι βλέπω η μικρή συσκευασία της Sera ενεργού άνθρακα είναι 29gr. Οπότε αφήνω ενεργώ άνθρακα, siporax mini και σφουγγάρι? Θεωρείται σκόπιμο να προσθέσω κάποιο ακόμα στάδιο με κάποιο από αυτά τα υλικά, και αν ναι ποιο? Να προσθέσω μήπως ζεόλιθο? 

On 5/10/2024 at 8:31 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Να προσθέσω μήπως ζεόλιθο? 

Που να χωρεσει?

On 5/10/2024 at 8:31 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Ναι έχω 2 χελώνες, η μία έχει επιβληθεί στην άλλη (ήταν από την αρχή λίγο μεγαλύτερη)

Καποια στιγμη θα γινει σφαγη. Να προσεχεις.

πριν 5 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Που να χωρεσει?

Καποια στιγμη θα γινει σφαγη. Να προσεχεις.

καλησπέρα. Υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις επιπλέον "στάδια" και να βάλεις επιπλέον υλικα. Το γράφει εδώ ένας χρήστης και απο περιγραφή σε κατάστημα pet shop: "Τα φίλτρα μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα ή οριζόντια,και είναι επίσης κατάλληλα για χρήση σε aquaterrariums. Περιλαμβάνουν μπάρα ψεκασμού, γωνίες σύνδεσης, και ακροφύσιιο Venturi. Τα φίλτρα μπορούν να επεκταθούν προσθέτοντας κάδους και υλικά φιλτραρίσματος που διατίθενται ως αξεσουάρ."

Για την σφαγή ας ελπίσουμε να παραμείνουν φίλοι. Προς το παρόν πολλές φορές κατα το φαγητό, η μεγάλη χελών πατάει με το μπροστινό πόδι το καβούκι της μικρής για να την ακινητοποιήσει και να της φάει το φαγητό. Υπάρχει μαι δυσκολία την ώρα του φαγητού..

Όταν οι χελωνες έχουν περιορισμένο χώρο ενυδρείου γίνονται επιθετικές και ανταγωνιστηκες στο φαγητό και στον χώρο(τώρα που τις έχεις προσωρινά σε αυτό που μας είχες στείλει) εγώ προσωπικά τις ταΐζω ταυτόχρονα από το χέρι μου . Εσύ αν θες τάιζε εναλλάξ, δλδ βγάλε τη μία να τη ταισεις και κάνε μετά το ίδιο και στην αλλη

Έγινε επεξεργασία - Marr
Ορθογραφικό λαθος

πριν 3 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

Όταν οι χελωνες έχουν περιορισμένο χώρο ενυδρείου γίνονται επιθετικές και ανταγωνιστηκες στο φαγητό και στον χώρο(τώρα που τις έχεις προσωρινά σε αυτό που μας είχες στείλει) εγώ προσωπικά τις ταΐζω ταυτόχρονα από το χέρι μου . Εσύ αν θες τάιζε εναλλάξ, δλδ βγάλε τη μία να τη ταισεις και κάνε μετά το ίδιο και στην αλλη

τις ταίζω και με το χέρι, αλλά δεν έχω πάντα τον χρόνο, απλά όταν δεν έχω χρόνο το βάζω σε διαφορετικό σημείο το φαγητό αλλά η μεγάλη το καταβροχθίζει σε χρόνο dt και πάει να φάει του μικρού, ή κάνει επίσης το εξής: αφήνει το δικό της στην άκρη πάει να φάει του μικρού και γυρίζει πίσω να φάει το δικό της. Ο μικρός τρώει πλέον και πολύ μαρούλι που η μεγάλη δεν το προτιμά.

Πονηρουλα η μεγάλη. Άρα η μόνη λύση είναι να τρώνε σε διαφορετικά μπολ . Επίσης σημείωση από τώρα, αν και τρελενονται οι περισσοτερες χελωνεε για το μαρουλι, δεν είναι καλό να το τρωνε καθημερινά σαν "ολοκληρωμένο γεύμα" διότι είναι χαμηλό σε πρωτεΐνες , θερμίδες και τέλος πάντων βιταμινεε και μέταλλα που χρειάζεται μια χελώνα. Σκέψου το μαρουλι έχει 90%> νερό οπότε ειναι σαν να τρωνε νερό απλά σε πιο στερεά μορφή,οποτε στην ουσια δεν τρωνε τιποτα. Προτιμησε κάποιο άλλο λαχανικό γιατί όσο μεγαλώνουν πρεπει να τρωνε περισσότερο φυτικές παρα ζωτικες ινες. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις την ντομάτα για καθημερινή χρήση διότι αυτά που περιεχει μπορεί ακόμα να σκοτώσουν τη χελωνιτσα ,για παραδειγμα το φώσφοροπου περιεχει η ντοματα ,η καθημερινη καταναλωση απ τη χελωνα ,μπορει να της κανει σοβαρη ζημια στα κοκαλα και να χασει ασβεστιο. Προτιμησε φυλλωδη λαχανικά και καροτο (κατά προτίμηση βραστό, το τρωνε με περισσότερη ευχαρίστηση). Αυτά τα δύο λαχανικά και κάποια άλλα, αλλά και τα φρούτα είναι για σπάνια χρήση. Οποιαδήποτε απορία έχεις σχετικά με την διατροφή τους μπορείς να ψάξεις άρθρα στο φόρουμ ή εκτός φορουμ, ή να ρωτήσεις εμένα 😊

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...