killerknight 23 Σεπτεμβρίου #26 Share 23 Σεπτεμβρίου Όσον αφορά φάρμακα, δε σου συνιστώ κάτι εάν δεν φτιαχτεί πρώτα η ποιότητα νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 24 Σεπτεμβρίου Author #27 Share 24 Σεπτεμβρίου Καλημερα παιδια 3 μερα σήμερα που κάνω καθημερινά αλλαγές νερού 50% με νερο φιλτρου και παρατήρησα ότι η ουρά του ψαριού δεν είναι πλέον κόκκινη και ότι η ουρά του αλγοφαγου από διαφανή-μαύρη που ήταν έγινε όλη μαύρη γενικά βλέπω μικροαλλαγές στα χρώματα τους αυτό είναι καλό ή κακό;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Σεπτεμβρίου #28 Share 24 Σεπτεμβρίου πριν 8 λεπτά, το μέλος savvina 2018 έγραψε: Καλημερα παιδια 3 μερα σήμερα που κάνω καθημερινά αλλαγές νερού 50% με νερο φιλτρου και παρατήρησα ότι η ουρά του ψαριού δεν είναι πλέον κόκκινη και ότι η ουρά του αλγοφαγου από διαφανή-μαύρη που ήταν έγινε όλη μαύρη γενικά βλέπω μικροαλλαγές στα χρώματα τους αυτό είναι καλό ή κακό;;; Καλο είναι. Να ξέρεις ο αλγοφαγος δεν πάει με το χρυσόψαρο. Θύμισε μου λίτρα του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 24 Σεπτεμβρίου Author #29 Share 24 Σεπτεμβρίου (edited) πριν 15 λεπτά, το μέλος killerknight έγραψε: Καλο είναι. Να ξέρεις ο αλγοφαγος δεν πάει με το χρυσόψαρο. Θύμισε μου λίτρα του ενυδρείου 21L . Ναι μου είπατε επειδή είναι τροπικό ψάρι. Αν μεταφέρω τα τρεια χρυσόψαρα σε 100L είναι καλά;; Και να αφήσω τον αλγοφαγο στα 21L προς το παρόν είναι 2 εκατοστά θα έχει πάλι θέμα;;; Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου - savvina 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Σεπτεμβρίου #30 Share 24 Σεπτεμβρίου πριν 1 ώρα, το μέλος savvina 2018 έγραψε: 21L . Ναι μου είπατε επειδή είναι τροπικό ψάρι. Αν μεταφέρω τα τρεια χρυσόψαρα σε 100L είναι καλά;; Και να αφήσω τον αλγοφαγο στα 21L προς το παρόν είναι 2 εκατοστά θα έχει πάλι θέμα;;; Ναι. Αν και να ξέρεις για τα χρυσόψαρα μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο. Αν το έχεις οκ Βάλτα εκεί, θα είναι πολύ καλύτερα, αν είναι όμως να πάρεις τώρα, πάρε ένα 180 λίτρων 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 26 Σεπτεμβρίου Author #31 Share 26 Σεπτεμβρίου Παιδιά μια μικρή βοήθεια θέλω ποια εταιρία ειναι καλύτερη για τα υγρα τεστ και το metafix είναι καλό σαν φάρμακο;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 28 Σεπτεμβρίου #32 Share 28 Σεπτεμβρίου (edited) On 26/9/2024 at 7:19 ΜΜ, το μέλος savvina 2018 έγραψε: Παιδιά μια μικρή βοήθεια θέλω ποια εταιρία ειναι καλύτερη για τα υγρα τεστ και το metafix είναι καλό σαν φάρμακο;;;; Για αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 - παρε Sera ή ΑΡΙ Για ΝΟ2 SERA ή Salifert Για νιτρικα ΝΟ3 - Salifert ή ΑΡΙ Μπορεις να παρεις και JBL Το melafix ειναι για ελαφριες περιπτωσεις, σε σοβαρες μολυνσεις δεν βοηθαει. Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου - natateo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 3 Οκτωβρίου Author #33 Share 3 Οκτωβρίου Καλημέρα παιδιά στο ενυδρειο 21L έχω μέσα τον αλγοφάγο και ένα άλλο ψαρακι(δεν ξέρω τι ειναι) Μέτρησα ph και αμμωνια και οι μετρήσεις είναι αυτές (Sera test) Ph: 7 (Tetra test)NH3/NH4: 0.25mg/L Μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 4 Οκτωβρίου #34 Share 4 Οκτωβρίου On 3/10/2024 at 11:44 ΠΜ, το μέλος savvina 2018 έγραψε: Καλημέρα παιδιά στο ενυδρειο 21L έχω μέσα τον αλγοφάγο και ένα άλλο ψαρακι(δεν ξέρω τι ειναι) Μέτρησα ph και αμμωνια και οι μετρήσεις είναι αυτές (Sera test) Ph: 7 (Tetra test)NH3/NH4: 0.25mg/L Μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι εντάξει;; ΡΗ δεν χρειαζεται να μετρας. Και στα μέρη σας δεν μπορει να ειναι 7..... Εχεις αυξημενη αμμωνια. Άμεσα κάνε αλλαγη νερου τουλαχιστον 50% και βαλε τριπλασια δοση seachem prime στο νερο. Δεν ειπαμε να κάνεις καθε μερα αλλαγες νερου (ή τουλαχιστον μερα παρα μερα)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 5 Οκτωβρίου Author #35 Share 5 Οκτωβρίου (edited) πριν 15 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: ΡΗ δεν χρειαζεται να μετρας. Και στα μέρη σας δεν μπορει να ειναι 7..... Εχεις αυξημενη αμμωνια. Άμεσα κάνε αλλαγη νερου τουλαχιστον 50% και βαλε τριπλασια δοση seachem prime στο νερο. Δεν ειπαμε να κάνεις καθε μερα αλλαγες νερου (ή τουλαχιστον μερα παρα μερα)? Κάνω αλλαγές κάθε μέρα και βάζω melafix επειδή το ένα είχε fin rot και δεν το πρόλαβα. Βάζω νερο φιλτρου οχι βρύσης δεν ξερω τι να σου πω 4 φορες το μέτρησα και τις τέσσερις το ιδιο χρώμα είχε 7 μου εβγαζε. Κάθε ποτε πρέπει να κάνω τεστ αμμωνιας; Το seachem prime δεν είναι για το χλώριο; γιατί εγώ χρησιμοποιώ το Sera Aquatan Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου - savvina 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 8 Οκτωβρίου #36 Share 8 Οκτωβρίου On 5/10/2024 at 11:39 ΠΜ, το μέλος savvina 2018 έγραψε: Το seachem prime δεν είναι για το χλώριο; Δεν ειναι μόνο για χλωριο. Δεσμεύει και την αμμωνια. On 5/10/2024 at 11:39 ΠΜ, το μέλος savvina 2018 έγραψε: Κάνω αλλαγές κάθε μέρα και βάζω melafix επειδή το ένα είχε fin rot και δεν το πρόλαβα. και πολυ καλα κάνεις. Το τεστ ΡΗ της SERA δεν βγαζει καθολου ακριβη μετρηση, γιατι το βημα του ειναι ανα 0,5..... αν διαβασεις για το ΡΗ, θα καταλαβεις πόσο μεγαλη διαφορα απεχει η μετρηση πχ 7.0 με 7.2 Βεβαια δεν χρειαζεται να παρεις καποιο άλλο τεστ ΡΗ για την πιο ακριβή μετρηση, γιατι τα χρυσοψαρα ζουν στο νερο με ευρύ φάσμα PH (7-8). Ποιο φιλτρο εχεις και απο μεμβρανες τι φοραει? απο το φιλτρο γινεται να εχεις το νερο με ΡΗ=7 (αν φοραει την μεμβρανη Α/Ο ή εχει μοναδα απιονισμού) Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvina 2018 11 Οκτωβρίου Author #37 Share 11 Οκτωβρίου On 8/10/2024 at 9:06 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε: Δεν ειναι μόνο για χλωριο. Δεσμεύει και την αμμωνια. και πολυ καλα κάνεις. Το τεστ ΡΗ της SERA δεν βγαζει καθολου ακριβη μετρηση, γιατι το βημα του ειναι ανα 0,5..... αν διαβασεις για το ΡΗ, θα καταλαβεις πόσο μεγαλη διαφορα απεχει η μετρηση πχ 7.0 με 7.2 Βεβαια δεν χρειαζεται να παρεις καποιο άλλο τεστ ΡΗ για την πιο ακριβή μετρηση, γιατι τα χρυσοψαρα ζουν στο νερο με ευρύ φάσμα PH (7-8). Ποιο φιλτρο εχεις και απο μεμβρανες τι φοραει? απο το φιλτρο γινεται να εχεις το νερο με ΡΗ=7 (αν φοραει την μεμβρανη Α/Ο ή εχει μοναδα απιονισμού) Αυτό το φιλτρο έχω ειναι με σφουγγάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 12 Οκτωβρίου #38 Share 12 Οκτωβρίου Εννοουσα φιλτρο νερου, που εχεις για πόσιμο νερο , στην βρυση που ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος