Jump to content

Φθαρμένη ουρά

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά ένα από τα ψαράκια μου (δεν γνωρίζω το είδος) πριν μια εβδομάδα,  δεν ξέρω πως τα κατάφερε, βγήκε έξω από το ενυδρείο. Ευτυχώς  το πείρα χαμπάρι  νωρίς  και το έσωσα  όμως μετά από λίγη  ώρα παρατήρησα ότι η ουρά του ήταν πρησμένη  και κόκκινη και σήμερα  είδα ότι η ουρά του είναι έτσι  μήπως ξέρετε τι μπορεί να έπαθε  

17269371986297624232008604575525.jpg

17269372424072069551601823088538.jpg

Καλησπερα

Δεν νομιζω, οτι φταιει το οτι κατεληξε εξω απο το ενυδρειο.

Πιο πολυ φαινεται για καψημο απο την αμμωνια ή βακτηριακη μολυνση.

Πες πόσο καιρο τρεχει το ενυδρειο, πόσα λιτρα ειναι, αλλαγες νερου πόσο συχνα κάνεις και πες τις τιμες (μετρησεις νερου), δηλ αμμωνια? νιτρωδη? νιτρικα?

Σε καθε περιπτωση, πρώτα κάνεις άμεσα αλλαγη νερου 50% στο ενυδρειο σου με αντιχλωριο (πχ seachem prime) και περιμενω την απαντηση σου για να βγαλουμε ακρη για το τι επαθε το ψαρακι.

πριν 59 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Καλησπερα

Δεν νομιζω, οτι φταιει το οτι κατεληξε εξω απο το ενυδρειο.

Πιο πολυ φαινεται για καψημο απο την αμμωνια ή βακτηριακη μολυνση.

Πες πόσο καιρο τρεχει το ενυδρειο, πόσα λιτρα ειναι, αλλαγες νερου πόσο συχνα κάνεις και πες τις τιμες (μετρησεις νερου), δηλ αμμωνια? νιτρωδη? νιτρικα?

Σε καθε περιπτωση, πρώτα κάνεις άμεσα αλλαγη νερου 50% στο ενυδρειο σου με αντιχλωριο (πχ seachem prime) και περιμενω την απαντηση σου για να βγαλουμε ακρη για το τι επαθε το ψαρακι.

Το ενυδρείο το έχω  περίπου  δυόμισι  μήνες  από εκεί  που το πείρα  μου είχα πει ότι είναι 30L αλλα τελικά είναι 21 μου είχαν πει ότι μπορώ να βάλω μέσα μέχρι 10 ψαρια  και στην πορεία  αφού άρχισε  να ψοφάει  ένα ένα σιγά σιγά το έψαξα και κατάλαβα το ότι αυτό ήταν λάθος και πώς δεν ζουν τόσα ψαρια σε τόσο λίγα λίτρα. Δεν ξέρω πως να μετρήσω αυτά που μου λες αλλαγές κάνω περίπου κάθε εβδομάδα αδειάζω  ολο το νερό  και βάζω  καθαρο αυτή την στιγμή  μέσα το ενυδρείο  έχει  4 ψάρια. Όμως εμάς το νερό της βρύσης είναι αλμυρό  και χρησιμοποιούμε αφαλάτωση  όμως στο petshop από όπου τα πείρα μου είπαν ότι πρέπει να κάνω μια μίξη  και από τα δύο  νερά για να έχει το νερό κάποια  μεταλα  δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτο σωστό. Τέλος παρατήρησα  ότι το νερό στην τελευταία  αλλαγή που έκανα πως είχε μια κάπως γλοιώδης υφή  

Καλησπέρα. Καταρχάς το ενυδρείο σου είναι τόσο μικρό που δεν κάνει ούτε για 4 ψάρια. Γενικότερα έχουν γίνει λάθη από την αρχή και συνέχισε να πηγαίνει λάθος το όλο πράγμα. Ο "ειδικός" (πετσοπάς) είναι επιεικώς απαράδεκτος και δεν θα τον χαρακτηρίσω περαιτέρω. Έχεις φίλτρο στο ενυδρείο σου; Και αν ναι, τι υλικά υπάρχουν μέσα; Το νερό που βάζεις από πού προέρχεται; (είναι ναι μεν βρύσης αλλά φίλτρου, εμφιαλωμένο; ). Προσθέτεις κάποιο αντιχλώριο μαζί με το νερό της αλλαγής; Να ξέρεις ότι αν το νερό που βάζεις (έστω ένα μέρος αυτού) έχει αλάτι, δεν κάνει για ψάρια του γλυκού νερού και η μακροχρόνια έκθεση σε τέτοιο περιβάλλον, είναι βλαβερή. Το πιο πιθανό είναι ότι το ενυδρείο σου εκτός των άλλων, είναι και άστρωτο οπότε θα έχεις και αμμωνία που είναι τοξική για τα ψάρια. Οι μετρήσεις γίνονται με υγρά τέστ. Πάρε ένα τεστ αμμωνίας άμεσα (api, sera, salifert ο,τι βρεις).

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco

Διάβασε καλά το άρθρο αυτό και θα καταλάβεις τι έχει πάει λάθος.

Βάλε και μια γενική φωτό από το ενυδρείο αν μπορείς.

πριν 36 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Βάλε και μια γενική φωτό από το ενυδρείο αν μπορείς.

Καλησπέρα 

Ναι έχω ένα φίλτρο με σφουγγάρι, πολύχρωμο χαλικακι, και τρία στολίδια. Το νερό είναι από φίλτρο αλλά μου είπαν να το αναμιγνύουμε με της κανονικής  βρύσης  που πιστεύω ότι έχει όλα όσα είπες πως δεν πρέπει να έχει 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ και όχι δεν μου είπαν ότι πρέπει να ρίχνω κάποιο φάρμακο στο νερό όταν το καθαρίζω. 

17269521885852397720104116234064.jpg

Καλημέρα. Αν το νερό από το φίλτρο είναι πόσιμο και περιέχει τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται οι οργανισμοί, κάνει και για τα ψάρια και δεν χρειάζεται καμία ανάμιξη, εκτός κάποιων εξαιρέσεων όπως μαλάκωμα του νερού με αντίστροφη όσμωση, αλλά μην σε μπερδέψω με αυτά. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, ούτε να σε απογοητεύσω, αλλά στην θέση σου θα ξέστηνα το ενυδρείο και θα έδινα κάπου τα ψαράκια επειδή με τις παρούσες συνθήκες δεν θα μακροημερεύσουν. Κάποιες διορθωτικές αλλαγές μπορείς να κάνεις αλλά και πάλι πιστεύω δεν θα το χαρείς το ενυδρείο σου. Ο λόγος είναι ότι τα λίτρα είναι πολύ λίγα και το φίλτρο σου ανεπαρκές για αυτά τα ψάρια. Ακόμη και στο πιο θετικό σενάριο να έχει στρώσει το ενυδρείο, το συγκεκριμένο φίλτρο δεν μπορεί να σηκώσει το βιολογικό φορτίο. Προσωπικά θα πρότεινα να ξεκινήσεις από την αρχή (αφού διαβάσεις το παραπάνω άρθρο) και να κάνεις ένα σωστό στήσιμο-στρώσιμο για γαρίδες ή οριακά να βάλεις έναν μονομάχο (αν και δεν θα το συνιστούσα), εφόσον πάρεις και τον ανάλογο εξοπλισμό-υλικά. Καλύτερα ακόμα να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο που οι επιλογές αυξάνονται και οι συνθήκες είναι πιο σταθερές.

πριν 13 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Καλημέρα. Αν το νερό από το φίλτρο είναι πόσιμο και περιέχει τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται οι οργανισμοί, κάνει και για τα ψάρια και δεν χρειάζεται καμία ανάμιξη, εκτός κάποιων εξαιρέσεων όπως μαλάκωμα του νερού με αντίστροφη όσμωση, αλλά μην σε μπερδέψω με αυτά. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, ούτε να σε απογοητεύσω, αλλά στην θέση σου θα ξέστηνα το ενυδρείο και θα έδινα κάπου τα ψαράκια επειδή με τις παρούσες συνθήκες δεν θα μακροημερεύσουν. Κάποιες διορθωτικές αλλαγές μπορείς να κάνεις αλλά και πάλι πιστεύω δεν θα το χαρείς το ενυδρείο σου. Ο λόγος είναι ότι τα λίτρα είναι πολύ λίγα και το φίλτρο σου ανεπαρκές για αυτά τα ψάρια. Ακόμη και στο πιο θετικό σενάριο να έχει στρώσει το ενυδρείο, το συγκεκριμένο φίλτρο δεν μπορεί να σηκώσει το βιολογικό φορτίο. Προσωπικά θα πρότεινα να ξεκινήσεις από την αρχή (αφού διαβάσεις το παραπάνω άρθρο) και να κάνεις ένα σωστό στήσιμο-στρώσιμο για γαρίδες ή οριακά να βάλεις έναν μονομάχο (αν και δεν θα το συνιστούσα), εφόσον πάρεις και τον ανάλογο εξοπλισμό-υλικά. Καλύτερα ακόμα να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο που οι επιλογές αυξάνονται και οι συνθήκες είναι πιο σταθερές.

Μάλιστα  επειδή  από ότι κατάλαβα το στρώσιμο του ενυδρείου απαιτεί  αρκετό  χρόνο  πιστεύεις θα αντέξουν σε αυτό που έχω μέχρι να φτιάξω  αλλο;; Και περίπου πόσα λίτρα θέλω για τα 4 ψαράκια 

Το στρώσιμο διαρκει από 2 βδομάδες (το λιγότερο) μέχρι 2-3 μήνες. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για τα ψαράκια σου ,σε περίπτωση που αντέξουν, υποθετικά πάντα, θα χρειαστείς το λιγότερο 60 λιτρα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από το είδος των ψαριών. Πχ κάποια είδη 4 ψαριών χρειάζονται 80 λιτρα , κάποια άλλα 150 λιτρα ,και άλλα 300+

πριν 1 λεπτό, το μέλος Marr έγραψε:

Το στρώσιμο διαρκει από 2 βδομάδες (το λιγότερο) μέχρι 2-3 μήνες. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για τα ψαράκια σου ,σε περίπτωση που αντέξουν, υποθετικά πάντα, θα χρειαστείς το λιγότερο 60 λιτρα. Αλλά αυτό εξαρτάται και από το είδος των ψαριών. Πχ κάποια είδη 4 ψαριών χρειάζονται 80 λιτρα , κάποια άλλα 150 λιτρα ,και άλλα 300+

Παίζει ρόλο το μέγεθος του ψαριού με τα λίτρα; Δηλαδή όσο μεγαλώνει  αυξάνεται  και ο αριθμός  των λίτρων 

Εγώ βλέπω δυο χρυσόψαρα, ένα αλγοφάγο (δεν μπορώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είδος είναι) και άλλο ένα ψάρι που δεν καταλαβαίνω τι είναι γιατί δεν φαίνεται καλά. Τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού, τα αλγοφαγα είναι τροπικά ψάρια. Πράγμα που σημαίνει ότι οι παράμετροι νερού είναι διαφορετικές για την συντήρηση τους. Το αλγοφάγο ή αλλιώς "γλύφτη" όπως επιστημονικά τον λένε κάποιοι, λογικά στο έδωσε ο πετσοπάς γιατί σου είπε ότι θα κρατάει το ενυδρείο καθαρό. Μόνο όμως που ο κάθε "γλυφτης" εκτός του ότι έχει άλλες απαιτήσεις, μπορεί να είναι και pleco που γίνεται θηρίο ολόκληρο. Σκέψου ότι ο κοινός πλεκόστομος φθάνει τα 25 εκατοστά και μπαίνει σε ενυδρείο τουλάχιστον 250l. Βέβαια κάποιοι ανεύθυνοι επαγγελματίες δεν το λένε αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν θα επιβιώσει για να φθάσει σε αυτό το μήκος. Το ίδιο ισχύει και για τα χρυσόψαρα. Μεγαλώνουν αρκετά. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα είδη δεν πάνε μαζί. Ας πούμε ότι κρατάς τα χρυσόψαρα και κάνεις ένα specie ενυδρείο. Είναι κοινωνικά ψάρια και θα πρέπει να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων. Ανάλογα το είδος, μην πάθεις εγκεφαλικό 😂, χρειάζονται ενυδρείο 150-200 λίτρων. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν. Με αλλαγές και υπερδοσολογια seachem prime μπορεί.

πριν 4 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Εγώ βλέπω δυο χρυσόψαρα, ένα αλγοφάγο (δεν μπορώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είδος είναι) και άλλο ένα ψάρι που δεν καταλαβαίνω τι είναι γιατί δεν φαίνεται καλά. Τα χρυσόψαρα είναι κρύου νερού, τα αλγοφαγα είναι τροπικά ψάρια. Πράγμα που σημαίνει ότι οι παράμετροι νερού είναι διαφορετικές για την συντήρηση τους. Το αλγοφάγο ή αλλιώς "γλύφτη" όπως επιστημονικά τον λένε κάποιοι, λογικά στο έδωσε ο πετσοπάς γιατί σου είπε ότι θα κρατάει το ενυδρείο καθαρό. Μόνο όμως που ο κάθε "γλυφτης" εκτός του ότι έχει άλλες απαιτήσεις, μπορεί να είναι και pleco που γίνεται θηρίο ολόκληρο. Σκέψου ότι ο κοινός πλεκόστομος φθάνει τα 25 εκατοστά και μπαίνει σε ενυδρείο τουλάχιστον 250l. Βέβαια κάποιοι ανεύθυνοι επαγγελματίες δεν το λένε αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν θα επιβιώσει για να φθάσει σε αυτό το μήκος. Το ίδιο ισχύει και για τα χρυσόψαρα. Μεγαλώνουν αρκετά. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα είδη δεν πάνε μαζί. Ας πούμε ότι κρατάς τα χρυσόψαρα και κάνεις ένα specie ενυδρείο. Είναι κοινωνικά ψάρια και θα πρέπει να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων. Ανάλογα το είδος, μην πάθεις εγκεφαλικό 😂, χρειάζονται ενυδρείο 150-200 λίτρων. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν. Με αλλαγές και υπερδοσολογια seachem prime μπορεί.

Ναι για αυτό πείρα  το αλγοφάγο. Ωραία άρα αυτό το χειμώνα  λογικά θέλει θερμοστάτη αλλά τα χρυσόψαρα οχι. Σωστά;;;

Έγινε επεξεργασία - savvina 2018

Μόλις τώρα, το μέλος savvina 2018 έγραψε:

Ναι για αυτό πείρα  το αλγοφάγο. Ωραία άρα αυτό το χειμώνα  λογικά θέλει θερμοστάτη αλλά τα χρυσόψαρα οχι

Έτσι ακριβώς. Τα χρυσόψαρα δεν έχουν θέμα με το κρύο νερό και αντέχουν τις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών καλύτερα από τα τροπικά ψάρια. Βέβαια το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται με τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν αντέχουν τις ακραίες προς τα πάνω θερμοκρασίες. Τα τροπικά προτιμούν σταθερές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, συνήθως γύρω στους 24-26 βαθμούς. Για αυτό τον χειμώνα θέλουν θερμοστάτη.

πριν 27 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

Το στρώσιμο διαρκει από 2 βδομάδες (το λιγότερο) μέχρι 2-3 μήνες

Πολύ είναι 2-3 μήνες. Αν το βιολογικό υλικό επαρκεί, η θερμοκρασία είναι στους 28 βαθμούς κατά το στρώσιμο και κρατάς αμμωνία σταθερή στα σωστά επίπεδα ειδικά τις πρώτες μέρες, σε 2 το πολύ 3 εβδομάδες έχει στρώσει.

@ChrisEco συγνώμη ίσως το έθεσα λάθος. Σε περίπτωσεις που κατι εχει πάει λάθος ή κάποια βήματα έχουν παραληφθεί από την αρχή, προφανώς ο χρόνος στρωσίματος θα αυξηθεί και ίσως χρειαστεί να ξεκινήσει κάποιος από την αρχή. Για αυτό ανεφερα "εξαρτάται από πολλούς παράγοντες"

• Agree 1

πριν 21 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

@ChrisEco συγνώμη ίσως το έθεσα λάθος. Σε περίπτωσεις που κατι εχει πάει λάθος ή κάποια βήματα έχουν παραληφθεί από την αρχή, προφανώς ο χρόνος στρωσίματος θα αυξηθεί και ίσως χρειαστεί να ξεκινήσει κάποιος από την αρχή. Για αυτό ανεφερα "εξαρτάται από πολλούς παράγοντες"

Βρε μην ζητάς συγνώμη. Απόψεις και εμπειρίες ανταλλάσσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος του forum. 😎

• Like 1

πριν 28 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Έτσι ακριβώς. Τα χρυσόψαρα δεν έχουν θέμα με το κρύο νερό και αντέχουν τις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών καλύτερα από τα τροπικά ψάρια. Βέβαια το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται με τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν αντέχουν τις ακραίες προς τα πάνω θερμοκρασίες. Τα τροπικά προτιμούν σταθερές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, συνήθως γύρω στους 24-26 βαθμούς. Για αυτό τον χειμώνα θέλουν θερμοστάτη.

Τα ψαράκια μου είναι αυτά 

20240922_125518.jpg

20240922_125915.jpg

@ChrisEco  ναι ναι . Απλώς δεν ξέρω πως ο απέναντι το έχει πάρει, και σε περίπτωση που ακουστεί σαν παραπληροφορηση καλό είναι να υπάρχει μια διευκρίνηση 😊

• Like 1

πριν 9 ώρες, το μέλος savvina 2018 έγραψε:

Μάλιστα  επειδή  από ότι κατάλαβα το στρώσιμο του ενυδρείου απαιτεί  αρκετό  χρόνο  πιστεύεις θα αντέξουν σε αυτό που έχω μέχρι να φτιάξω  αλλο;; Και περίπου πόσα λίτρα θέλω για τα 4 ψαράκια 

1- για τα λιτρα......

200+ λιτρα για τα δικα σου τα ψαρια ειναι must have! Με ενα μεγαλο εξωτερικο φιλτρο.

Διαβασε εδω το γιατι -

πριν 9 ώρες, το μέλος savvina 2018 έγραψε:

το στρώσιμο του ενυδρείου απαιτεί  αρκετό  χρόνο  πιστεύεις θα αντέξουν σε αυτό που έχω μέχρι να φτιάξω  αλλο;;

Θα αντεξουν με μεγαλη πιθανοτητα τα χρυσοψαρα, αν θα κανεις καποια βηματα άμεσα .

1- Θα κάνεις αλλαγη νερου 50% (δηλ 10 λιτρα) μερα παρα μερα τουλαχιστον. Το νερο της αλλαγης θα πρεπει να ειναι ιδιας θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου.

2- θα παρεις seachem prime  και θα ριχνεις μερα παρα μερα την 3-πλασια δοσολογια για τα συνολικα λιτρα του ενυδρειου σου.

3- θα παρεις sera siporax mini, θα κοψεις το μισο σφουγγαρι του φιλτρου και θα βαλεις μεσα το siporax.

4- Θα παρεις βακτηρια ενυδρειου πχ -

https://www.aquario.gr/product/prodibio-biodigest-single-amp/

https://www.aquario.gr/product/dennerle-bacto-elixier-bio-50ml/

https://www.aquario.gr/product/tetra-safe-start-50ml/

απο το πρώτο 3-4 αμπουλες φτανουν. Δεν θα βαλεις ολη την αμπουλα μεσα, βαλε την μισή και το υπολοιπο- στην πορτα του ψυγειου. Σε 2-3 ημερες ριχνεις και το υπολοιπο.

Το φιλτρο βαλε πιο πανω, το στόμιο εξόδου να ειναι 1-2 εκ κατω απο την επιφανεια του νερου, δηλ πρεπει να βλεπεις κυματισμό στην επιφανεια του νερου.Μόνο ετσι οξυγονώνεται το νερο.

Στο τελος θελω να πω, οτι η πιο καλη και σωστη λυση (όπως ειπαν και πιο πανω), ειναι να δωσεις τα ψαρακια πισω στο καταστημα (δεν νομιζω να τα παρουν)  και να ξεκινησεις σωστα απο την αρχη.

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Θα αντεξουν με μεγαλη πιθανοτητα τα χρυσοψαρα, αν θα κανεις καποια βηματα άμεσα .

1- Θα κάνεις αλλαγη νερου 50% (δηλ 10 λιτρα) μερα παρα μερα τουλαχιστον. Το νερο της αλλαγης θα πρεπει να ειναι ιδιας θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου.

2- θα παρεις seachem prime  και θα ριχνεις μερα παρα μερα την 3-πλασια δοσολογια για τα συνολικα λιτρα του ενυδρειου σου.

3- θα παρεις sera siporax mini, θα κοψεις το μισο σφουγγαρι του φιλτρου και θα βαλεις μεσα το siporax.

4- Θα παρεις βακτηρια ενυδρειου πχ -

https://www.aquario.gr/product/prodibio-biodigest-single-amp/

https://www.aquario.gr/product/dennerle-bacto-elixier-bio-50ml/

https://www.aquario.gr/product/tetra-safe-start-50ml/

απο το πρώτο 3-4 αμπουλες φτανουν. Δεν θα βαλεις ολη την αμπουλα μεσα, βαλε την μισή και το υπολοιπο- στην πορτα του ψυγειου. Σε 2-3 ημερες ριχνεις και το υπολοιπο.

Το φιλτρο βαλε πιο πανω, το στόμιο εξόδου να ειναι 1-2 εκ κατω απο την επιφανεια του νερου, δηλ πρεπει να βλεπεις κυματισμό στην επιφανεια του νερου.Μόνο ετσι οξυγονώνεται το νερο.

Στο τελος θελω να πω, οτι η πιο καλη και σωστη λυση (όπως ειπαν και πιο πανω), ειναι να δωσεις τα ψαρακια πισω στο καταστημα (δεν νομιζω να τα παρουν)  και να ξεκινησεις σωστα απο την αρχη.

Ναι... δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω  και πιστεύω  πως ούτε εκεί θα ζήσουν για πολύ. Θα στήσω καινούριο αλλά παράλληλα θα κάνω και αυτα που είπες ελπίζω να αντέξουν.  Όσο όμως αφορά την ουρά του κίτρινου με αυτά θα σωθεί;;

πριν 8 ώρες, το μέλος savvina 2018 έγραψε:

Ναι... δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω  και πιστεύω  πως ούτε εκεί θα ζήσουν για πολύ. Θα στήσω καινούριο αλλά παράλληλα θα κάνω και αυτα που είπες ελπίζω να αντέξουν.  Όσο όμως αφορά την ουρά του κίτρινου με αυτά θα σωθεί;;

Καλησπέρα φίλη μας. Για την ώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι καθημερινές αλλαγές νερού 40-50 τις εκατό με αντιχλωριο. Το ψαράκι έχει fin rot λόγω των καλών συνθηκών ου ζει.

Μέχρι να στήσεις το καινουργιο ενυδρείο θα κάνεις αυτές τις αλλαγές νερού αρχικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...