Nerina 20 Σεπτεμβρίου #1 Share 20 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σε όλους έχω ένα καινούργιο ενυδρείο 20 λίτρα κύβο με φίλτρο και λάμπα το οποίο το έχω διακοσμήσει με φυτά και κορμό και έχω ξεκινήσει την διαδικασία για να φτιάξω το νερό ώστε να μπορώ να βάλω κάποιο ζωντανό οργανισμό σε αυτά τα λίτρα θα ήθελα να βάλω 10 μπλε γαρίδες 5-6 πολύ μικρά ψαράκια και 2 apple snail 🐌 έχω πάρει στικ για μετρήσεις αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη το έχω μόνο 5 μέρες μπορώ να μάθω τι μετρήσεις πρέπει να έχω ώστε να βάλω κάτι σκέφτομαι πρώτα 2 σαλιγκάρια μετά τα ψαράκια και τέλος τις γαρίδες επίσης δεν βρίσκω ανταλλακτικά για το φίλτρο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 20 Σεπτεμβρίου #2 Share 20 Σεπτεμβρίου καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα μας! Πες , πρωτα, τι εβαλες για υποστρωμα. Φαινεται για soil. Aν ειναι, και περασαν 5 ημερες, πρεπει να μετρησεις την αμμωνια σαν πρώτο βημα. Παρε ενα τεστ αμμωνιας απο καποιο καταστημα - πετ σοπ και κανε την πρωτη μετρηση. Τα stick δεν μετρανε την αμμωνια. Απο τεστακια μπορεις να παρεις πχ - Sera Ammonia Test (NH4-NH3) Api Ammonia Test Kit JBL Proaqua Test Nh4 Ammonium+ Tetra Test NH3/NH4+ Διαβαζεις εδω- και αν μενουν ερωτησεις - εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 20 Σεπτεμβρίου #3 Share 20 Σεπτεμβρίου Μία ώρα πριν, το μέλος mariaxeni έγραψε: να μπορώ να βάλω κάποιο ζωντανό οργανισμό σε αυτά τα λίτρα θα ήθελα να βάλω 10 μπλε γαρίδες 5-6 πολύ μικρά ψαράκια και 2 apple snail Τα apple snail - ξεχνας σε τετοια λιτρα, γινονται πολυ μεγαλα. Για γαριδες- συμφωνω, αλλά πρεπει να μπουν σε καλα στρωμενο ενυδρειο σε κανα μηνα απο σημερα και αν.... Τα ψαρακια σε 20λ κυβο..... το θεμα δεν ειναι τόσο τα λιγα λιτρα σου , οσο το σχημα του ενυδρειου.... τα ψαρια χρειαζονται μηκος, οχι υψος....δηλ χρειαζονται ενα μακροστενο ενυδρειο. Τα πιο μικρουλικα ψαρακια (αν θελεις κοπαδακι), χρειαζονται ενυδρειο τουλαχιστον 40-45εκ μηκος..... https://www.seriouslyfish.com/species/celestichthys-margaritatus/ https://www.seriouslyfish.com/species/boraras-brigittae/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 20 Σεπτεμβρίου Author #4 Share 20 Σεπτεμβρίου Μέτρησα την αμμωνία μου με υγρό τεστ και είναι 0,5 μετά έκανα τεστ και έχω αυτά τα στοιχεία. Ωραία τι άλλο μπορώ βάλω εκτός από γαρίδες ; Και κάποιο μικρό ψαράκι ; Ν3 10 No2 0 GH d >7>125 KH 6 Ph 6,8 Cl2 0 Νo3 0,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 20 Σεπτεμβρίου Author #5 Share 20 Σεπτεμβρίου Soil είναι το υπόστρωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 21 Σεπτεμβρίου Author #6 Share 21 Σεπτεμβρίου Σημερινή μέτρηση νέρου ΝΗ3 = 0 NΟ3 = 10 NΟ2 = 0 GH = >7>125 KH = 3 53 Ph = 6,4 Cl2 = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Σεπτεμβρίου #7 Share 21 Σεπτεμβρίου Το να εχεις μια μερα αμμωνια 0.5 και την άλλη μηδεν - δυσκολακι..... Πες ποιο τεστ αμμωνιας εχεις παρει. Κατι δεν μετρησες καλα. Τα νιτρικα στα 10 - "προερχονται" απο την βρυση και δεν ειναι αποτελεσμα της ολοκλήρωσης του κυκλου του αζωτου. Και η ταινιες δεν δειχνουν καθολου σωστα τις μετρησεις. Απο την στιγμη , που μετρας 0.5 αμμωνια , το επομενο ειναι να μετρησεις και 1ppm νιτρωδη (ετσι παει), και εσυ μετρας μηδεν..... δεν γινεται αυτο. Μηπως εκανες αλλαγη νερου? πριν 11 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: GH = >7>125 KH = 3 53 ???? Κατι δεν κάνεις σωστα.... το GH >125 απλα δεν υπαρχει......το ΚΗ ειναι 3? το 53 τι ειναι? πριν 21 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Soil είναι το υπόστρωμα πες ποιο πηρες και πες αν εχεις κάνει αλλαγες νερου στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Σεπτεμβρίου #8 Share 21 Σεπτεμβρίου 1ppm ammonia --> 2.7 ppm nitrite --> 3.6 ppm nitrate - ετσι παει. Για αυτο λεω, οτι κατι δεν παει καλα με τις μετρησεις. πριν 21 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Και κάποιο μικρό ψαράκι ; μπορεις να βαλεις μονομαχο.... ομως.... με τις γαριδες λιγο δυσκολο. Πολυ μεγαλη πιθανοτητα να τις εχει για πρωινό..... κανονικα το ενυδρειο ,που πηρες κάνει μόνο για γαριδες ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merlin Betta 21 Σεπτεμβρίου #9 Share 21 Σεπτεμβρίου 10 minutes ago, natateo said: ???? Κατι δεν κάνεις σωστα.... το GH >125 απλα δεν υπαρχει......το ΚΗ ειναι 3? το 53 τι ειναι? Νομίζω πως είναι οι τιμές αναγραφόμενες πρώτα σε degrees (GH>7 KH=3) και μετά σε ppm (125 και 35 αντίστοιχα); Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Σεπτεμβρίου #10 Share 21 Σεπτεμβρίου πριν 6 λεπτά, το μέλος Merlin Betta έγραψε: Νομίζω πως είναι οι τιμές αναγραφόμενες πρώτα σε degrees (GH>7 KH=3) και μετά σε ppm (125 και 35 αντίστοιχα); μπορει. Μαλλον ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Σεπτεμβρίου #11 Share 21 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, το μέλος natateo έγραψε: μπορει. Μαλλον ναι. το GH πανω απο 7 με ΚΗ 3 κανονικα βγαινει πολυ παραπανω απο 125ppm.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #12 Share 22 Σεπτεμβρίου Λοιπόν αλλαγή νερού δεν έχω κάνει από Τετάρτη 18-09 που απλα πρόσθεσα λίγο νερό το τεστ που έκανα είναι αυτό στην εικόνα και οι μετρήσεις τις δείχνει έτσι ; Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω τον κύκλο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #13 Share 22 Σεπτεμβρίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #14 Share 22 Σεπτεμβρίου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #15 Share 22 Σεπτεμβρίου Μου έχουν πει να βάζω αυτό το υγρό για 10 μέρες αναλογία 5 ml σε 20 λίτρα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #16 Share 22 Σεπτεμβρίου Έχω αυτό το soil και φωτό από το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #17 Share 22 Σεπτεμβρίου Φίλτρο έχω αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Σεπτεμβρίου #18 Share 22 Σεπτεμβρίου (edited) πριν 10 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Έχω αυτό το soil και φωτό από το ενυδρειο εννοουσα την εταιρια και ονομασια , δηλ πχ ADA NATURE AQUARIUM AQUA SOIL AMAZONIA Ver.2 ή Dennerle Shrimp King Active Soil Υπαρχει διαφορά. πριν 14 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Λοιπόν αλλαγή νερού δεν έχω κάνει από Τετάρτη 18-09 που απλα πρόσθεσα λίγο νερό το τεστ που έκανα είναι αυτό στην εικόνα και οι μετρήσεις τις δείχνει έτσι ; Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω τον κύκλο ; Καλα εισαι. Απλα θα κανουμε ενα τεστακι για να δουμε αν στρωνει το ενυδρειο ή απλα τα φυτα τρωνε την αμμωνια, που μηδενισε τσακ μπαμ. Πολυ απλα, πας στο φαρμακειο και ζητας καθαρη αμμωνια σε μπουκαλακι - μπορει να εχουν ετοιμη πχ αυτη- https://www.skroutz.gr/s/27014542/Salkano-Dialyma-Ammonias-6-120ml.html ή να σου δωσουν σε ενα μικρο μπουκαλακι του φαρμακειου με το διάλυμα (καπου 1-2€ εχει το 25μλ). Δες απλα ποσο% ειναι του φαρμακειου. Απο το διαλυμα 6% ριχνεις στο ενυδρειο σου με συριγγα 0.5μλ αμμωνιας και σε 5 λεπτακια κάνεις τεστ. Αν δειξει κατω απο 1ppm, ριξε λιγο ακομα (κανονικα θα δειξει παραπανω απο 1ppm). Σε 24 ωρες ξανα μετρας και την αμμωνια και τα νιτρωδη. Μας λες το αποτελεσμα. Αν σε 24 ωρες θα εχεις μηδενικη αμμωνια και μηδενικα νιτρωδη και τα νιτρικα απο 10 θα πανε στα 20, τότε το ενυδρειο εστρωσε και μετα απο μια καλη αλλαγη νερου 50%, μπορεις να βαλεις τα πρωτα ζωντανα. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Σεπτεμβρίου #19 Share 22 Σεπτεμβρίου πριν 14 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Λοιπόν αλλαγή νερού δεν έχω κάνει από Τετάρτη 18-09 που απλα πρόσθεσα λίγο νερό το τεστ που έκανα είναι αυτό στην εικόνα και οι μετρήσεις τις δείχνει έτσι ; Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω τον κύκλο ; υποτίθεται, οτι η JBL ειναι σοβαρη εταιρια...... Κοιταξτε τι λεει - ΚΗ κατω απο το 4 - στο κοκκινο ειμαστε! Gh κατω απο το 4 - παλι στο κοκκινο ειμαστε! Άγιο εχουν τα ψαρια του Αμαζονιου , που ειναι ακομα ζωντανα....... Και το ΡΗ..... Λεει πανω απο 7.6 , δηλ στο 7.8 με 8 - παλι κοκκινο πιασαμε..... Οι κιχλιδες της αφρικης παλι πως ζουν ακομη? ........ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #20 Share 22 Σεπτεμβρίου πριν 11 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Έχω αυτό το soil και φωτό από το ενυδρειο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #21 Share 22 Σεπτεμβρίου πριν 11 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Έχω αυτό το soil και φωτό από το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #22 Share 22 Σεπτεμβρίου (edited) Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ θα κάνω ένα τεστ τώρα από περιέργεια και αυτό με την αμμωνία θα το κανω αύριο και θα ενημερώσω ! Σχετικά με το τεστ και τις κιχλιδες τις Αφρικής δεν κατάλαβα τι εννοείτε . Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου - Nerina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #23 Share 22 Σεπτεμβρίου πριν 7 λεπτά, το μέλος Nerina έγραψε: πριν 30 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: εννοουσα την εταιρια και ονομασια , δηλ πχ ADA NATURE AQUARIUM AQUA SOIL AMAZONIA Ver.2 ή Dennerle Shrimp King Active Soil Υπαρχει διαφορά. Καλα εισαι. Απλα θα κανουμε ενα τεστακι για να δουμε αν στρωνει το ενυδρειο ή απλα τα φυτα τρωνε την αμμωνια, που μηδενισε τσακ μπαμ. Πολυ απλα, πας στο φαρμακειο και ζητας καθαρη αμμωνια σε μπουκαλακι - μπορει να εχουν ετοιμη πχ αυτη- https://www.skroutz.gr/s/27014542/Salkano-Dialyma-Ammonias-6-120ml.html ή να σου δωσουν σε ενα μικρο μπουκαλακι του φαρμακειου με το διάλυμα (καπου 1-2€ εχει το 25μλ). Δες απλα ποσο% ειναι του φαρμακειου. Απο το διαλυμα 6% ριχνεις στο ενυδρειο σου με συριγγα 0.5μλ αμμωνιας και σε 5 λεπτακια κάνεις τεστ. Αν δειξει κατω απο 1ppm, ριξε λιγο ακομα (κανονικα θα δειξει παραπανω απο 1ppm). Σε 24 ωρες ξανα μετρας και την αμμωνια και τα νιτρωδη. Μας λες το αποτελεσμα. Αν σε 24 ωρες θα εχεις μηδενικη αμμωνια και μηδενικα νιτρωδη και τα νιτρικα απο 10 θα πανε στα 20, τότε το ενυδρειο εστρωσε και μετα απο μια καλη αλλαγη νερου 50%, μπορεις να βαλεις τα πρωτα ζωντανα. Nerina μόλις τώρα Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ θα κάνω ένα τεστ τώρα από περιέργεια και αυτό με την αμμωνία θα το κανω αύριο και θα ενημερώσω ! Σχετικά με το τεστ και τις κιχλιδες τις Αφρικής δεν κατάλαβα τι εννοείτε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina 22 Σεπτεμβρίου Author #24 Share 22 Σεπτεμβρίου Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε: υποτίθεται, οτι η JBL ειναι σοβαρη εταιρια...... Κοιταξτε τι λεει - ΚΗ κατω απο το 4 - στο κοκκινο ειμαστε! Gh κατω απο το 4 - παλι στο κοκκινο ειμαστε! Άγιο εχουν τα ψαρια του Αμαζονιου , που ειναι ακομα ζωντανα....... Και το ΡΗ..... Λεει πανω απο 7.6 , δηλ στο 7.8 με 8 - παλι κοκκινο πιασαμε..... Οι κιχλιδες της αφρικης παλι πως ζουν ακομη? ........ ΝΗ3 = 0 NΟ3 = 10 NΟ2 = 0 GH = >4 KH = 3 Ph = 6,4 Cl2 = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 24 Σεπτεμβρίου #25 Share 24 Σεπτεμβρίου On 22/9/2024 at 11:14 ΜΜ, το μέλος Nerina έγραψε: Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ θα κάνω ένα τεστ τώρα από περιέργεια και αυτό με την αμμωνία θα το κανω αύριο και θα ενημερώσω ! Σχετικά με το τεστ και τις κιχλιδες τις Αφρικής δεν κατάλαβα τι εννοείτε . καταλαβα, πως δεν καταλαβες. το εγραψα για τους "παλιους" χομπιστες. τα ψαρια του Αμαζονιου ζουν σε νερο με σχεδον μηδενικη σκληροτητα και το τεστ λεει, οτι ειναι ακαταλληλο το ιδιο και για κιχλιδες αφρικης - ζουν σε σκληρο νερο με ΡΗ 8 μεχρι και 9......παλι λεει ακαταλληλο... Το νερο αν ειναι καταλληλο ή οχι εξαρταται απο το ειδος του ψαριου και οχι απ αυτο , που γραφει εταιρια πανω στο κουτι με τα τεστ . Αυτο ηθελα να πω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος