Jump to content

φωτιστικά-καπέλα με "μανταλάκι" για ενυδρείο νεροχελώνων

Tzikas Tzik

Recommended Posts

καλησπέρα. Ψάχνω για φωτιστικά-καπέλα με "μανταλάκι" για ενυδρείο νεροχελώνων που να πιάνουν πάνω στο γυαλί του ενυδρείου, να μην έχουν μεγάλο βάρος, να είναι για ντουί Ε27 και γενικά να είναι ποιοτικά και καλαίσθητα με γερό πιάσιμο, μην πέσουν μέσα στο νερό και έχουμε κάποιο ατύχημα.

το καπέλο θα ήθελα να έχει κάποιο μήκος για να μην φωτίζει πολύ πέρα απο τον στόχο, ειδικά για την λάμπα UVB.

ευχαριστώ!!

Έγινε επεξεργασία - Tzikas Tzik

Θα ήθελα να βοηθήσω αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. Κάτι τετοιο θες?

Όχι φωτιστικό με.μανταλακι π.χ για σχεδιαστήριο και γραφείο αλλά να είναι καλαίσθητο.

Αυτό π.χ αλλά πιο καλαίσθητο. Επίσης να έχει πιο μακρόστενο μεταλλικό καπέλο για να μην διαφεύγει και φωτίζει σε άλλα σημεία η λάμπα uvb γιατί δεν είναι και σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να σε παίρνει στα μάτια.

Καλησπέρα,

Όταν έψαχνα για φωτιστικό για την χελώνα, είχα δει το συγκεκριμένο

https://kotes.gr/product/vasi-labas-me-dimmer-kai-keramiko-ntoui-e27/

Βέβαια για την ώρα δεν έχω προχωρήσει στην αγορά του, αλλά για ρίξε μια ματιά μήπως και σε καλύπτει.

Ααα αχαχχααχ συγγνώμη λάθος μου ! Οριστε και μια πολύ παρόμοια με αυτή που έστειλε ένα μέλος 

• Agree 1

Βασικά κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά είναι ακριβό πολυ, νομίζω ότι είναι ότι πιο κατάλληλο και καλαίσθητο, έχει και τρύπες το καπέλο για να μην υπερθερμαίνεται https://aquaclubdesign.com/φωτιστικο-για-λαμπεσ-θερμανσησ-ερπετων-hobby-terrano-clamp-lamp-14-cm.html

Έχετε ιδέα που μπορώ να βρω κάτι οικονομικό παρόμοιο? Άντε μέχρι 15€ όχι παραπάνω καθώς θα βάλω 2.

Δεν θέλω να το πάρεις ως επίθεση (προς Θεού με τίποτα) ,  αλλά όπως είπα σε ένα άλλο ποστ, θέλει να έχεις ένα καλό μπάτζετ για να κανεις ενυδρείο με αξιόπιστο εξοπλισμό. Αν δεν μπορείς να δώσεις 10 ευρώ παραπάνω για έναν εξοπλισμό, αύριο μεθαύριο (χτυπα ξύλο) αρρωστήσει ένα ζωντανό, τι θα κάνεις? Δεν λέω, υπάρχουν και φτηνά αξιόλογα προϊόντα αλλά όχι πάντα. Αν δεν είσαι έτοιμος να διαθέσεις λίγα παραπάνω χρήματα, κάνε ένα pause σε όλο αυτό για λίγο. Με όλο τον σεβασμό και την αγαπη που έχω προς αυτά τα ζωντανά στο λέω. Καλύτερα να σου πάρει πχ 1 χρόνο να στήσεις αυτό που ακριβώς θες πάρα 2 μήνες και να έχεις ένα μέτριο αποτέλεσμα για τα γούστα σου . Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και εγώ θέλω καινούργιο ενυδρείο 1 μέτρο κάτω από 60 ευρώ, αλλά δεν πάει έτσι δυστυχώς. Θα κάνω υπομονή και οικονομίες να μπορέσω να στηρίξω τις ανάγκες τους 

Καλημέρα. Το θέμα.ειναι ότι πρέπει να μετακομίσουν σε ενυδρείο για να είναι κάπως άνετα. Οπότε είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα και για αυτό το έχω βάλει μπροστά, έχω παραγγείλει το έπιπλο ενυδρείου και έχω πάρει τιμή για την κατασκευή του ενυδρείου με βρυσακι στο κάτω μέρος.για το άδειασμα του νερού το οποίο και θα δώσω παραγγελία πριν έρθει το.επιπλο. έχω δώσει παραγγελία θερμοστάτη και θερμόμετρο ψηφιακό και μένει να καταλήξω σε εσωτερικό φίλτρο. Οποτε 80€ για φωτιστικά για τις λάμπες uvb και θέρμανσης δεν βγαίνουν τώρα και θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από κάτι φθηνότερο. Και πάλι θα κάνουν δουλειά. Π.χ  πουλάνε στο εμπόριο https://www.skroutz.gr/s/7358677/Aca-SF021B-Fotistiko-Grafeiou-me-Eykampto-Vrachiona-Ypsous-27cm-kai-Klip-se-Mayro-CHroma-SF021B.html

https://www.skroutz.gr/s/13426079/ARlight-HD-724-Fotistiko-Grafeiou-me-Eykampto-Vrachiona-kai-Klip-se-Mayro-CHroma-0154044.html

Σαν το 1ο έχουν στην δεξαμενή με τα χελωνακια.σε pet shop που αγοράζω τροφές. Τους ρώτησα λένε είναι αγορασμενο από μεγάλο τεχνικό πολυκατάστημα. Το μόνο που με.προβλιματιζει είναι η αντοχή του σε βατ για.την λάμπα θέρμανσης ειδικά που δεν νομίζω να έχουν αντοχή πάνω από 40w ισχύς και κατά πόσον θα.πιανει καλά το μανταλάκι στο γυαλί του ενυδρείου καθώς στο pet shop έχει πιο χοντρό γυαλί γιατί είναι πολύ μεγάλο το ενυδρείο.

Μα τα μανταλακια είναι για να μαγκωνουν . Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα ο,τι και να πάρεις . Στη χειρότερη φτιάχνεις πατέντα με κάτι να στερεωθει η λάμπα. Αν κάποιο μέλος έχει καλύτερη γνώση πάνω στο θέμα, ελπίζω να σου απαντήσουν. 

Το πρόβλημα είναι οτι αυτά που είναι οικονομικά με μανταλάκι δεν είναι για μεγάλη ισχύ (πολλά watt). Αντε να βρεις για 40w που και πάλι στα 40w θα υπερθερμαίνονται γιατι έχουν πλαστικά ντουί και δεν έχουν οπές στο καπέλο ψηλά για να αποβάλλεται θερμότητα με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται. αντε για την λάμπα uvb που νομίζω είναι κάτω απο 20 watt βάζεις ένα τέτοιο που και πάλι μπορεί να έχεις θέματα υπερθέρμανσης του ντουί, αλλά για λάμπα θέρμανσης που μπορεί να είναι 50w ή και παραπάνω υπάρχει πρόβλημα. Εχω βρει π.χ αυτές αλλά έλεγα μήπως βρώ φθηνότερες, 30E είναι πολλά.

Βρηκα αυτή  . Βέβαια δεν εγραφε πολλες πληροφοριες οποτε δεν ξερω αν σου κάνει 

Έγινε επεξεργασία - Marr

το θέμα είναι οτι έχει μεγάλη βάση και πως θα στερεωθεί, έψαχνα με μανταλάκι να πιάσει στο ενυδρείο στο γυαλί επάνω.

Από αυτές που είχαμε στείλει πιο πάνω δεν σου έκανε καμία? Γιατί οι τιμές ξεκινάνε από 20 και πάνω,  δεν ξέρω αν υπάρχει πιο φθηνή δεν έχω ψάξει 

On 21/9/2024 at 4:37 ΜΜ, το μέλος NinjaTurtle έγραψε:

Καλησπέρα,

Όταν έψαχνα για φωτιστικό για την χελώνα, είχα δει το συγκεκριμένο

https://kotes.gr/product/vasi-labas-me-dimmer-kai-keramiko-ntoui-e27/

Βέβαια για την ώρα δεν έχω προχωρήσει στην αγορά του, αλλά για ρίξε μια ματιά μήπως και σε καλύπτει.

αυτό δεν έχει καπέλο και για και θα διαχέεται η ubv γύρω γύρω κάτι που θέλω να το αποφύγω και για μας. Θα ήθελα να έχει καπέλο με σχετικά μεγάλο μήκος για να μην διαχέεται αλλά να βλέπει μόνο εκεί που την έχω στραμμένη.

On 21/9/2024 at 5:17 ΜΜ, το μέλος Marr έγραψε:

Ααα αχαχχααχ συγγνώμη λάθος μου ! Οριστε και μια πολύ παρόμοια με αυτή που έστειλε ένα μέλος 

αυτή φαίνεται οκ, αλλά είναι unbranded και δεν ξέρω αν θα αντέξει το μάνταλο και δεν βρεθει μέσα στο ενυδρείο καμιά μερά και δεν θέλω να το σκέφτομαι.

πριν 6 λεπτά, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

αυτό δεν έχει καπέλο και για και θα διαχέεται η ubv γύρω γύρω κάτι που θέλω να το αποφύγω και για μας. Θα ήθελα να έχει καπέλο με σχετικά μεγάλο μήκος για να μην διαχέεται αλλά να βλέπει μόνο εκεί που την έχω στραμμένη.

Καπέλο δεν θεωρείται κι αυτό? 

Α συγγνώμη τώρα είδα τις φωτογραφίες με τη λάμπα 

Στη "χειρότερη" πάρε lamp stand έτοιμο, κατάλαβες. Απλά θα σου βγει λίγο πιο ακριβό αλλά δεν θα ανησυχείς για κανένα μανταλακι. Τέτοιο 

πριν 2 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

Στη "χειρότερη" πάρε lamp stand έτοιμο, κατάλαβες. Απλά θα σου βγει λίγο πιο ακριβό αλλά δεν θα ανησυχείς για κανένα μανταλακι. Τέτοιο 

αν πάρω τέτοιο θα με "διώξουν" απο το σπίτι 😁

απλά εχω απορία οι υπόλοιποι που έχουν ενυδρεία νεροχελώνων στο φορουμ τι χρησιμοποιούν. Εχω δει σε φώτο και τα ακριβα φωτιστικά όπως αυτό αλλά λογικά βρίσκουν  και ποιο οικονομικές λύσεις, 

πριν 1 λεπτό, το μέλος Marr έγραψε:

Γιατιιιιι??😆

γιατί θα θέλει σίγουρα η σύζυγος κάτι πιο διακριτικό.

απλά εχω απορία οι υπόλοιποι που έχουν ενυδρεία νεροχελώνων στο φορουμ τι χρησιμοποιούν. Εχω δει σε φώτο και τα ακριβα φωτιστικά όπως αυτό αλλά λογικά βρίσκουν  και ποιο οικονομικές λύσεις, 

Δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω, ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος άλλος 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...