Jump to content

Πρόβλημα σε σωληνώσεις φίλτρου


Ioannis f Arganis

Recommended Posts

Καλημέρα σας θα ήθελα τη βοήθειά σας το ενυδρείο που σας δείχνω τώρα με φωτογραφίες είναι αυτό που έχω φτιάξει εγώ που είναι στα 75 λίτρα έχω βάλει ένα gappy μέσα το οποίο είναι έτοιμο να γεννήσει για να χει τον χώρο που του αρμόζει να το πω έτσι ώστε να μπορεί να γεννήσει το χω βάλει κάποια φυτά ούτως ώστε να μπορούν να κρυφτούν τα μικρά μέσα αν γεννήσει το gappy προσπάθησα να το τραβήξω σε βίντεο αλλά δεν δέχεται η σελίδα παραπάνω λίγα από 6 megabyte οπότε το κάνω τώρα έτσι να σας το δείξω η σωληνώσεις έχουν πιάσει αυτές τις βλέννες μέσα τις οποίες φαίνονται πάνω στο φυτό με αποτέλεσμα το νερό ρέει μέσα από τη σωλήνες να ξεκολλάνε συχνά πυκνά αυτά που είναι σαν βλέννες να το πω να εισέρχονται μέσα στο χώρο του ενυδρείου και να κολλάνε πάνω στα φυτά και κάθε τόσο να τα καθαρίζω και να είναι και ένα κομμάτι αντί αισθητικό μπορώ να πω δεν ξέρω τι να κάνω δεν ξέρω με ποιο τρόπο να μπορέσω να απαλλαγώ από αυτό το λόγο πήρα το θάρρος να σας γράψω και να σας πω το πρόβλημά μου μήπως κάποιος από σας έχει αντιμετωπίσει ξανά το ίδιο πρόβλημα και με κάποιο τρόπο έχει απαλλαγεί σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και θα περιμένω με αγωνία της απαντήσεις σας.

IMG_20240914_120741.jpg

IMG_20240914_120737.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καινούριο το ενυδρείο απ' ότι κατάλαβα. Δεν φαίνεται καλά αλλά αν όντως είναι καινούριο μην ανησυχείς θα φύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Link to comment
Share on other sites

πριν 7 ώρες, το μέλος Ioannis f Arganis έγραψε:

η σωληνώσεις έχουν πιάσει αυτές τις βλέννες μέσα τις οποίες φαίνονται πάνω στο φυτό με αποτέλεσμα το νερό ρέει μέσα από τη σωλήνες να ξεκολλάνε συχνά πυκνά αυτά που είναι σαν βλέννες να το πω να εισέρχονται μέσα στο χώρο του ενυδρείου και να κολλάνε πάνω στα φυτά

Φυσιολογικο σε νεα ενυδρεια, οπως ειπε και ο Sturm πιο πανω. Θα φυγει σε 2-3 εβδομαδες, το πολυ ενα μηνα.

Οπως καταλαβα, εχεις spray bar στο φιλτρο. Να το βαλεις οριζοντια, κοντα στην επιφανεια του νερου, να κανει κυματισμό στην επιφανεια.

Πες τι φιλτρο εχεις. Για να μην βλεπεις βλεννες και σκουπιδακια, χρειαζεται δυνατο φιλτρο με μεγαλο καδο να μπορεις να βαλεις μεσα οχι μόνο  βιολογικο υλικο, αλλά και ενυδρειακο βαμβακι για να κραταει ολα αυτα τα μικρο σκουπιδακια.

Και να ριχνεις καθε 5-7 ημερες βακτηρια για ενυδρειο, θα βοηθησει να εξαφανιστουν πιο γρηγορα αυτες οι βλεννες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...