Jump to content

Η πρώτη μου απόπειρα και ερωτήσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

 
'Εκανα πρόσφατα την πρώτη μου απόπειρα για ένα ενυδρείο γλυκού νερού,μετά και από παρότρυνση των μικρών παιδιών μου.  Διαβάζοντας τα εισαγωγικά σας άρθρα σήμερα που σας ανακάλυψα (φοβερά μπράβο!) εκτός και ότι αγχώθηκα με όλες τις λεπτομέρειες είμαι σίγουρος ότι κάτι έκανα λάθος και σύντομα θα το πληρώσω! :) 
 
Πριν από 3 εβδομάδες πήρα ενα 60lt Jewel (με εσωτερικό φίλτρο). Για το στρώσιμο ακολούθησα τις οδηγίες από τα πολύ εξυπηρετικά παιδιά στο κατάστημα που το πήρα (στα ΒΑ προάστια). 'Εκανα τα εξης
 
1. 'Εβαλα χώμα για φυτά και λίγο χαλίκι. Τοποθέτησα 4-5 φυτά. 2 μεγάλα πίσω και 3 μικρά μπροστά. Τα μεγάλα φαίνονται στην φωτογραφία μεγάλουν, τα μικρά δυστυχώς δεν άντεξαν ενώ υποτίθεται ήταν και τα πιο ευκολα στην επιβίωση. Δεν πήρα άλλα προς το παρόν φοβάμαι ότι και η θερμοκρασία τώρα δεν ευνοεί. Εχει γυρω στους 27 βαθμούς το σπίτι και το νερό.  Απο διακοσμητικά τεχνητά έβαλα αυτά που βλέπετε κυρίως για τα παιδιά. 
 
2. 'Εβαλα 2 διαλύματα αντιχλώριο και ένα άλλο με βακτήρια νομίζω. Επίσης μου είπαν στο φίλτρο να βάλω σε σακουλάκι αυτά που βλέπετε στο κουτάκι (αφαίρεσα το ένα απο τα δυο μπλε σφουγγαράκια που έχει μέσα). Να πω την αλήθεια δε κατάλαβα τί ακριβώς είναι, νομίζω βακτήρια και αυτά και γιατί πρέπει να μείνουν μόνιμα στο φίλτρο.
 
3. Εβαλα τα πρώτα ψάρια 5 γκάπι μετά από μια εβδομάδα. Ολα καλα αν εξαιρέσεις ότι το ένα απο τα 5 μου βγήκε αντικοινωνικό και κάθεται πολλές φορές μόνο του στα φυτά. Την επόμενη εβδομάδα (χθες) έβαλα 5 καρδινάλιους. Προς το παρόν δραστήρια τα βλέπω όλα αν και έχω ένα θέμα με το φαγητο (παρακάτω). 
 
4.Το φώς στο ενυδρείο (ένα led αρκετά δυνατό) το έχω γύρω στις 6 ώρες τη μέρα ανοιχτό (το βράδυ κυρίως). 
 
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 
 
1. Πώς σας φαίνεται; Εκανα κάτι λάθος σημαντικό εξαρχής; Δεν έκανα καμία μέτρηση να επισημάνω.... Μου είπαν δε χρειάζεται.
 
2. Αυτό το σακουλάκι που έβαλα στο φίλτρο (Sera Siporax Bio Active) πρέπει όντως να μείνει για πάντα εκεί (με άλλαγμα στο 6μηνο μου είπαν); Είναι σημαντικό; Εβγαλα και το ένα απο τα 2 μπλε σφουγγαράκια για να χωρέσει. 
 
3. Βάζω λίγη ποσότητα τροφής (1 flake ήταν για τα 5 πρώτα τώρα θα ανεβάσω λίγο ποσότητα που είναι δέκα) μια φορά τη μέρα. Σήμερα που έβαλα πρώτη φορά και για τους καρδινάλιους αυτοι δεν έφαγαν! Τα γκάπι κατάλαβαν ότι θα έτρωγαν και πήγαν πάνω στην επιφάνεια και τα έφαγαν όλα. Οι καρδινάλιοι έμειναν πιο κάτω και φυσικά δεν πήραν πρέφα τίποτα. Να κάνω κάτι διαφορετικό αύριο; Πώς θα καταλάβουν να πάνε πιο ψηλά να προλάβουν. Φοβάμαι μήπως παραφάνε τα άλλα αν συνεχιστεί αυτό και έχουμε σοβαρό θέμα.
 
4. Το φώς μήπως είναι υπερβολικό να μένει τόσες ώρες; Μήπως ενοχλεί τα ψάρια ειδικά τους καρδιναλίους; Για τα φυτά τα έχω. Αν βάλω dimmer ισως να το μειώσω. Σκέφτηκα μήπως έφταιγε και αυτό που δεν ανέβηκαν να φάνε (ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα).
 
5. Εσείς πόσα ψάρια θα βάζατε ακόμα και τί; Εγώ έλεγα να βάλω 2-3 γατόψαρα που μου είπαν ότι καθαρίζουν και όλας την άλλη εβδομάδα και μετά δε ξέρω αν χωράει ακόμα 5 κοπαδόψαρα ή 2 λίγο πιο μεγάλα. Να πάει σύνολο 15 ή 18 ανάλογα το μέγεθος.
 
6. Απο πλευράς διακόσμησης να πω την αλήθεια φοβάμαι τώρα να βάλω και άλλα φυτά. Ισως κάποιο πιο μικρό μπροστά. 'Εχετε να προτείνετε κάτι; Και θέλω να το κάνω πιο φυσικό, μήπως καλύτερα κάποιο ξύλο ή πέτρα και να αφαιρέσω σιγά σιγά τα ψεύτικα. Ισως κάνει καλό και στα ψάρια.
 
7. Μου είπαν να αλλάζω μία παλάμη νέρο μία φορά την εβδομάδα, ξεκινώντας στον μήνα και να βάζω και ένα από τα δύο υγρά (το αντι χλώριο λογικα) με αναλογία σαν να βάζω για όλο το ενυδρείο και όχι για τη ποσότητα που θα προσθέσω. Συμφωνείτε;
 
Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος 
 
 

20240906_210824.jpg

20240906_210932.jpg

20240906_211131.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και καλως ηρθες στην παρεα μας!

Θα ξεκινησουμε πρώτα απο τις ερωτησεις σου -

πριν 10 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:
'Εβαλα 2 διαλύματα αντιχλώριο και ένα άλλο με βακτήρια νομίζω. Επίσης μου είπαν στο φίλτρο να βάλω σε σακουλάκι αυτά που βλέπετε στο κουτάκι (αφαίρεσα το ένα απο τα δυο μπλε σφουγγαράκια που έχει μέσα). Να πω την αλήθεια δε κατάλαβα τί ακριβώς είναι, νομίζω βακτήρια και αυτά και γιατί πρέπει να μείνουν μόνιμα στο φίλτρο.
 

Πολυ καλα εκαναν τα παιδια απο το καταστημα, που σου εδωσαν το sera siporax. Ειναι το βιολογικο υλικο για το φιλτρο, δηλ ενα σπιτακι για τα καλα  βακτηρια, που ζουν στο ενυδρειο. Οσο περισσοτερο χωράει στο φιλτρο, τόσο και καλυτερα. Αν δεν χωραει ολο το κουτι στο φιλτρο, μπορεις να βαλεις αυτο το υλικο και μεσα στο υποστρωμα του ενυδρειου  επιφανειακά καλυτερα. Και ναι, αυτο το υλικο θα μεινει στο φιλτρο για παντα.

πριν 10 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Εβαλα τα πρώτα ψάρια 5 γκάπι μετά από μια εβδομάδα. Ολα καλα αν εξαιρέσεις ότι το ένα απο τα 5 μου βγήκε αντικοινωνικό και κάθεται πολλές φορές μόνο του στα φυτά. Την επόμενη εβδομάδα (χθες) έβαλα 5 καρδινάλιους. Προς το παρόν δραστήρια τα βλέπω όλα αν και έχω ένα θέμα με το φαγητο (παρακάτω). 

Πααρα πολυ νωρίς εχεις βαλει τα ψαρια μεσα. Τα παιδια απο το καταστημα θα επρεπε να σε ειχαν ενημερωσει, οτι τα ψαρια βαζουμε μόνο τότε, που οι μετρησεις νερου στο ενυδρειο ειναι καταλληλες για την επιβιωση των ζωντανων και οχι σε μια εβδομαδα, σε δυο ή σε τρεις..... κριμα.

Και ........ δεν ειναι οτι το ενα γκαπακι σου βγηκε, οπως το λες - αντικοινωνικο, αλλά απλα αρρώστησε (μαλλον απο την κακη ποιοτητα νερου στο ενυδρειο), ετσι συμπεριφερονται αρρωστα ψαρια.

Εβαλες και 5 καρδιναλιους καπακι σε αστρωτο ενυδρειο..... :(.....ειναι και πολυ μικρο για αυτα τα ψαρια και ειναι και κοπαδοψαρα, δηλ θελουν ομαδα πανω απο 8 ατομα.

Διαβασε εδω-

 

πριν 10 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Το φώς στο ενυδρείο (ένα led αρκετά δυνατό) το έχω γύρω στις 6 ώρες τη μέρα ανοιχτό (το βράδυ κυρίως).

Το φως σ αυτο το ενυδρειο καθολου δυνατο δεν ειναι. Εχει χαμηλο  φωτισμο, που φτανει ,ομως, για τα φυτα, που εχεις.

Φωτισμος πρεπει να ειναι συνεχόμενος για 7 ωρες τωρα και προοδευτικα φτανεις 8-9 ωρες. Παρε εναν χρονοδιακοπτη- έξυπνη πριζα (πχ tapo 100)

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=tapo+πριζα

πριν 11 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:
Βάζω λίγη ποσότητα τροφής (1 flake ήταν για τα 5 πρώτα τώρα θα ανεβάσω λίγο ποσότητα που είναι δέκα) μια φορά τη μέρα.
 

Ταιζουμε 2 φορες την ημερα, τόσο, οσο θα φανε τα ψαρια μεσα σε 2 λεπτα, οχι 1 flake 2 ή 3.

Τωρα, μεχρι να στρωσει το ενυδρειο, ταιζεις μια φορα την ημερα.

πριν 11 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Τα γκάπι κατάλαβαν ότι θα έτρωγαν και πήγαν πάνω στην επιφάνεια και τα έφαγαν όλα.

Δεν τρωνε ολα τα ψαρια απο την επιφανεια του νερου. Καποια τρωνε μόνο απο την στήλη του νερου (καρδιναλοι).

πριν 11 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Οι καρδινάλιοι έμειναν πιο κάτω και φυσικά δεν πήραν πρέφα τίποτα. Να κάνω κάτι διαφορετικό αύριο; Πώς θα καταλάβουν να πάνε πιο ψηλά να προλάβουν.

Για αυτο, μουσκεύεις τα φλεικσ για να μην μεινουν στην επιφανεια και μετα τα ριχνεις στο ενυδρειο.

Πιστευω, πως οι καρδιναλιοι δεν ετρωγαν γιατι εχουν παθει δηλητηριαση απο την αμμωνια (πιστευω εχεις διαβασει το τι ειναι) , για αυτο και δεν τρωνε.

Κάνε μια καλη αλλαγη νερου με αντιχλωριο καπου 50% αμεσα και παρε τεστ αμμωνιας (πχ sera, jbl).

Για την αμμωνια υπαρχει και μια λυση με seachem prime. Ριχνεις στο ενυδρειο 3-πλασια ποσοτητα για τα λιτρα σου απ αυτο μερα παρα μερα και ξεχνας την αμμωνια μεχρι να στρωσει το ενυδρειο.

Προτείνω να διαβασεις εδω προσεκτικα -

 

 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σου! Ελπίζω να μην όντως έπαθαν δηλητηρίαση οι καρδινάλιοι... Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ με βάση και αυτά που μου είπες. Πάντως γενικά δραστήρια είναι και τα 10 ψάρια... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σου! Ελπίζω να μην όντως έπαθαν δηλητηρίαση οι καρδινάλιοι... Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ με βάση και αυτά που μου είπες. Πάντως γενικά δραστήρια είναι και τα 10 ψάρια... 

Mακαρι να πανε ολα καλα. Να ξερεις, ομως, οτι σε καθε περιπτωση, οταν βαζουμε soil (νομιζω αυτο εβαλες) στο ενυδρειο (το χωματακι , που εχεις - πες τι γραφει πανω στην συσκευασια), πρεπει να κανουμε πολυ συχνες αλλαγες νερου, τουλαχιστων τις πρωτες 2 εβδομαδες.

Ριξε μια ματιά εδω- https://www.adana.co.jp/en/contents/process/index.html

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Εσείς πόσα ψάρια θα βάζατε ακόμα και τί; Εγώ έλεγα να βάλω 2-3 γατόψαρα που μου είπαν ότι καθαρίζουν και όλας την άλλη εβδομάδα και μετά δε ξέρω αν χωράει ακόμα 5 κοπαδόψαρα ή 2 λίγο πιο μεγάλα. Να πάει σύνολο 15 ή 18 ανάλογα το μέγεθος.

Δεν χωραει τιποτα άλλο αυτη την στιγμη στο ενυδρειο σου. θα περιμενεις ενα μηνα περιπου μεχρι να στρωσει το ενυδρειο και μετα βλεπουμε.

Για μεγαλα ψαρια - ξεχασε το. Για γατοψαρα (δεν ξερω τι ακριβως εννοεις), αν μιλαμε για πλεκο- ξεχασε το. Αν μιλαμε για μικρα corydoras - ναι,  με προϋποθέσεις.

Για να εχεις 15-18 ψαρια, πρεπει να δωσεις πισω τους καρδιναλιους και τα γκαπακια και να παρεις πχ αυτα τα μικρουλια -

https://www.aquario.gr/product/boraras-brigittae-mosquito-rasbora

ειναι καλα για τα λιτρα σου και μπορεις να βαλεις τότε και τις γαριδουλες-

https://www.aquario.gr/product/neocaridina-davidi-red-cherry-shrimp/

https://www.aquario.gr/product/neocaridina-sp-dark-blue-shrimp-m/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Απο πλευράς διακόσμησης να πω την αλήθεια φοβάμαι τώρα να βάλω και άλλα φυτά. Ισως κάποιο πιο μικρό μπροστά. 'Εχετε να προτείνετε κάτι; Και θέλω να το κάνω πιο φυσικό, μήπως καλύτερα κάποιο ξύλο ή πέτρα και να αφαιρέσω σιγά σιγά τα ψεύτικα. Ισως κάνει καλό και στα ψάρια.

ριξε μια ματια εδω-

https://www.adana.co.jp/en/

https://www.youtube.com/@aquadesignamano

και εδω-

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Μου είπαν να αλλάζω μία παλάμη νέρο μία φορά την εβδομάδα, ξεκινώντας στον μήνα και να βάζω και ένα από τα δύο υγρά (το αντι χλώριο λογικα) με αναλογία σαν να βάζω για όλο το ενυδρείο και όχι για τη ποσότητα που θα προσθέσω. Συμφωνείτε;

Οχι....

Αν δεν βαζουμε ψαρια απο την αρχη (στρωσιμο με τροφη), τοτε δεν αλλαζουμε νερο μεχρι να στρωσει το ενυδρειο. Αλλιως, χρειαζονται αλλαγες νερου απο την αρχη και μαλιστα συχνες σε περιπτωση, που βαζεις soil για υποστρωμα.

Πιστευω διαβασες στο λινκ απο το πρωτο ποστ  μου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

ριξε μια ματια εδω-

https://www.adana.co.jp/en/

https://www.youtube.com/@aquadesignamano

και εδω-

 

 

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες! Θα το δω σίγουρα. Τώρα αυτό το Adana καταλαβαίνω ότι είναι εταρεία. Τα προιόντα τα πουλάνε και εδώ ή απλά μου το έστειλες για να δω ιδέες;

Link to comment
Share on other sites

πριν 23 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Δεν χωραει τιποτα άλλο αυτη την στιγμη στο ενυδρειο σου. θα περιμενεις ενα μηνα περιπου μεχρι να στρωσει το ενυδρειο και μετα βλεπουμε.

Για μεγαλα ψαρια - ξεχασε το. Για γατοψαρα (δεν ξερω τι ακριβως εννοεις), αν μιλαμε για πλεκο- ξεχασε το. Αν μιλαμε για μικρα corydoras - ναι,  με προϋποθέσεις.

Για να εχεις 15-18 ψαρια, πρεπει να δωσεις πισω τους καρδιναλιους και τα γκαπακια και να παρεις πχ αυτα τα μικρουλια -

https://www.aquario.gr/product/boraras-brigittae-mosquito-rasbora

ειναι καλα για τα λιτρα σου και μπορεις να βαλεις τότε και τις γαριδουλες-

https://www.aquario.gr/product/neocaridina-davidi-red-cherry-shrimp/

https://www.aquario.gr/product/neocaridina-sp-dark-blue-shrimp-m/

 

Είπα να τους δώσω (στους καρδινάλιους) ακόμα μία μέρα πριν κάνω μεγάλη αλλαγή νερού και αντιχλωρίωση πάλι. Μήπως ήταν στρεσαρισμένοι (ήταν η 2η μέρα τους). Επίσης αυτή τη φορά έβαλα και τη τροφή με το χέρι πιο μέσα μουσκεμένη ώστε να φάνε πιο εύκολα πριν τα φάνε όλα τα γκαπάκια. Νομίζω ότι πήγε καλά! 'Οντως έφαγαν και αυτοί και γενικότερα τους βλέπω μια χαρά. Το ίδιο και σήμερα τα βλέπω όλα δραστήρια ανά κάποιες ώρες και άλλες πιο ήσυχα (το βράδυ). Και τα γκαπάκια μια χαρά είναι. Το ένα μόνο όπως σου έλεγα κάποιες ώρες (όχι πάντα) κρύβεται και είναι ήσυχο (τα 4 πάντα τα βρίσκεις εύκολα αυτό πηγαίνει τώρα σε μία σπηλιά από την αρχή έτσι ήταν). Αλλες φορές και ειδικά όταν είναι να φάει (τα ταίζω κάθε απόγευμα) έρχεται μια χαρά και είναι ζωηρό. Πήρα το ρίσκο και δεν έκανα την αλλαγή γιατί μου ήταν περίεργο αφου τα γκάπι ήταν καλά για μία εβδομάδα αυτά να δηλητηριάστηκαν. Τώρα τί να σου πω ελπίζω να μην έκανα λάθος. Θα κάνω και τη μέτρηση του νιτρικού. 

 

Διάβασα και το άρθρο για τους καρδινάλιους σε ευχαριστώ είσαι φοβερή που δίνεις και τις παραπομπές. Είχα διαβάσει και πριν πάρω σε ξένα site και να σου πω την αλήθεια δεν έλεγε εκεί ότι πρέπει να είναι μόνα τους στο μεσαίο και ανώτερο στρώμα. Και στο κατάστημα μου είπαν οτι συνυπάρχουν ειρηνικά με τα γκάπι για αυτό τους πήρα. Τώρα με προβλημάτισες.  Εγώ είχα σκοπό να το κλείσω το ενυδρίο ώς εξής: Να πάρω ακόμα 3 καρδινάλιους την 3η εβδομάδα (αυτή) ώστε να είναι μεγαλύτερο το κοπάδι (8). Και άντε να βάλω 2 πχ βυθού την επόμενη (μου έδειξαν κάτι γατόψαρα που μου είπαν ότι καθαρίζουν και όλας αλλά δε συγκράτησα όνομα) ή κάτι άλλο και να κλείσει η παρέα. Οπότε να είναι 8 καρδινάλιοι + 5 γκαπάκια + 2ή3 άλλα στο σύνολο 15-16. Από ό,τι κατάλαβα όμως θεωρείς ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τη συνύπαρξη αυτών των μικρών μαζί. Πρακτικά ποιο θα είναι το θέμα συγγνώμη για την αφελή ερώτηση.. Λόγω κακής ψυχολογίας και άρα πεσμένου ανοσοποιητικού;. 'Εχεις κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση αν δεν επιστρέψω καρδινάλιους ή γκάπι ή και τα δύο πίσω.

 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

πριν 21 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Είχα διαβάσει και πριν πάρω σε ξένα site και να σου πω την αλήθεια δεν έλεγε εκεί ότι πρέπει να είναι μόνα τους στο μεσαίο και ανώτερο στρώμα.

Δεν ειπαμε, οτι πρεπει να ειναι μοναδικα ψαρια στο ενυδρειο. Ειπαμε , οτι το ενυδρειο ειναι λιγο μικρο για να κρατησεις και απο τα δυο ειδη  και ειναι πολλα τα ψαρια για την αρχη. Και......υπαρχουν πολλα site, που γραφουν βλακιες. Δηλ δεν εχεις διαβαδσει τις σαχλαμαρες στο ιντερνετ? :)

ΔΕΝ  διαβαζεις προσεκτικα το περιεχομενο στα λινκ, που σου δινω.

Καρδιναλιοι ειναι ψαρια , που χρειαζονται το ΡΗ κατω του 7, τα γκαπακια αντιθέτως - πανω απο 7. Δεν ειναι καλο να κρατας μαζι τα ψαρια, που χρειαζονται διαφορετικες συνθηκες διαβιωσης.

πριν 21 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Και άντε να βάλω 2 πχ βυθού την επόμενη (μου έδειξαν κάτι γατόψαρα που μου είπαν ότι καθαρίζουν και όλας αλλά δε συγκράτησα όνομα) ή κάτι άλλο και να κλείσει η παρέα.

Πρωτα ρωτας τι ψαρια ειναι.  Παντα! Μετα ψαχνεις τουλαχιστον στο ιντερνετ για το πόσο μεγαλα γινονται, πόσο επιθετικα ειναι, αν χρειαζονται μαλακό νεροή σκληρο, αν χρειαζονται πολυ ροη, και ακομα πολλα αν αν αν..... Αν θα ακουσουμε τους ειδικους απο τις αλυσίδες πετ σοπ, τότε το καλυτερο ψαρι για μια γυαλα 3 λιτρων, ειναι

το χρυσοψαρο!:death:

πριν 21 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

Θα κάνω και τη μέτρηση του νιτρικού. 

Κανε πρωτα μετρηση αμμωνιας και νιτρωδων (αμεσα). Τα νιτρικα περιμενουν.

 

πριν 21 ώρες, το μέλος YorgosTh έγραψε:

'Εχεις κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση αν δεν επιστρέψω καρδινάλιους ή γκάπι ή και τα δύο πίσω.  - διαβασε  ποστ #5

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...