Jump to content

Αγορά θερμοστάτη και φίλτρου για νεροχελώνες και ηλεκτρικό ρευμα


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θέλω να κάνω παραγγελία ένα ενυδρείο για τις 2 νεροχελώνες μου τις οποίες τις έχω ένα χρόνο+ από μικρές. Το ενυδρείο θα είναι περίπου διαστάσεων 60χ40χ35εκ με βρυσακι στο κάτω μέρος. Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι όπως είδα και στο oet shot ότι ο θερμοστάτης και το φίλτρο είναι τάσης 230 volt χωρίς κάποιο μετασχηματιστή ή ακόμα και αγωγό γείωσης. δηλαδή έχουν απλό Φις. Και φοβάμαι το θέμα ηλεκτροπληξίας αν γίνει κάποια διαρροή από το νερό σε αυτά. Με.φοβιαε και ο υπάλληλος που είπε ότι του έχει τύχει να σπάσει η να κάνει διαρροή ο θερμοστάτης και να.τον χτυπήσει ρεύμα. Γνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω που να.εχουν μετασχηματιστή και να λειτουργουν με χαμηλότερη τάση? Εσείς είχατε κάποιο πρόβλημα με διαρροή ρεύματος ποτέ? Τι μάρκες να.προτιμησω για να είμαι.ποιο σιγουρος? Κάτι ποιοτικο δηλαδή.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πόσα watt θερμοστάτη να πάρω για αυτό το ενυδρείο και τι δυναμικότητας σε lit/h το φίλτρο για να είναι σωστό? Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

πριν 22 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Και φοβάμαι το θέμα ηλεκτροπληξίας αν γίνει κάποια διαρροή από το νερό σε αυτά. Με.φοβιαε και ο υπάλληλος που είπε ότι του έχει τύχει να σπάσει η να κάνει διαρροή ο θερμοστάτης και να.τον χτυπήσει ρεύμα.

Στον πινακα υπαρχει ενα πραγματακι, που λεγεται αντι shock. Ρωτησε εναν ηλεκτρολογο, αν το εχεις και μην φοβασε.

Να σου πω την αληθεια, δεν μου ετυχε να με βαρεσει το ρευμα απο τον εξοπλισμο (μεχρι στιγμης :bigemo_harabe_net-52:), μόνο επαγωγικά, αν το λεω καλα, δηλ ισα ισα το καταλαβαινεις, οταν εχεις καποιες γρατσουνιές  στα χερια......

Βεβαια, μπορεις να παρεις γειωση ενυδρειου. Υπαρχει.

 

Link to comment
Share on other sites

@Antonis K, Αντωνη, για πες, να μην γραψω καμια βλακεια :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι γνωρίζω καλά για το ρελέ διαφυγής έντασης, αλλά και πάλι κινεζικές συσκευές χωρίς.καν.αγωγο γείωσης δεν μπορώ να πω ότι τις εμπιστεύομαι απόλυτα ειδικά.αν.ειναι μέσα.στο.νερο.

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

αλλά και πάλι κινεζικές συσκευές χωρίς.καν.αγωγο γείωσης δεν μπορώ να πω ότι τις εμπιστεύομαι απόλυτα ειδικά.αν.ειναι μέσα.στο.νερο.

Δεν εχω δει γειωση σε καμια συσκευη ενυδρειου (θερμοστατη), ειτε ειναι κινεζικο ειτε  δεν ειναι. Εχω και απο eheim και απο το aquael - δεν εχουν γειωση.....

τα φις και στα δυο ειναι τα απλα τα λεπτα.....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...