AmaliaZ 2 Σεπτεμβρίου #1 Share 2 Σεπτεμβρίου (edited) Δυστυχως επιστρέφω μετά απο 1,5 χρόνα με πρόβλήμα στον αγαπημένο μου μονομάχο. Δεν ξέρω ηλικία όταν τον πήρα απο το κατάστημα αλλά τον έχω λίγο πάνω απο 18 μήνες. Οπότε υπολογίζω ότι είναι πάνω απο 2 ετών. Αρχές Ιουλίου ξεκίνησε με μία δυσκολία στο κολύμπι, ακανόνιστη κολύμβηση, πλάγιαζε και έμενε πολλές ώρες στην επιφάνεια. Έτρωγε φυσιολογικά και δεν είχε κάτι εμφανές εξωτερικά. SBD από τα συμπτώματα φαινόταν χωρίς κάποιο εξωτερικό έυρημα και χωρίς να είναι φουσκωμένος. Έκανα μία θεραπεία στο ενυδρείο του για 3 μέρες με ESHA 2000 και επειδή δεν είδα μεγάλη βελτιωση πήγα σε flagyl στο φαγητό και στο ενυδρείο για 5 ημέρες. Συνήλθε και άρχισε να κολυμπάει.Μετά φύγαμε για διακοπές και τον πήραμε μαζί. Οπότε μεταφέρθηκε σε 18 λίτρα ενυδρείο (από τα 30 lt που ζει) με όλα τα συμπράγκαλα του (εξοπλισμό, φυτά κλπ) . Σε αυτό το ενυδρείο έχει ξαναζήσει άλλες 2 φορές για 1 μήνα περίπου πέρισυ το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα που ερχόταν μαζί μας. Όσο είμασταν διακοπές τον Αυγουστο ήταν γενικά καλά, έτρωγε με όρεξη αλλά κάποιες μέρες ήταν υποτονικός. Έιχαμε μέρες ζεστές και ανέβηκε η θερμοκρασία γύρω στους 30 αλλά γενικά έπαιζε 27-28 βαθμους. Δεν είχα μαζί μου φάρμακα οπότε δεν έδωσα τίποτα. Επιστρέψαμε λοιπόν και τον άφησα στο ίδιο ενυδρείο γιατι δεν ήθελα να τον αγχώσω. Έκανα συχνές άλλαγες κάθε 2 μέρες. Ξεκίνησαν πάλι τα ίδια συμπτώματα λοιπόν τα οποία όμως κλιμακώθηκαν πολύ γρήγορα αυτή τη φορά. Σύντομα απο την επιφάνεια βρέθηκε στον πάτο, δε μπορούσε κάν να κολυμπήσει ίσια αλλά γύρναγε ανάποδα, ήταν συνέχεια ξαπλωμένος και άρχισε να στραβώνει η σπονδυλική του στήλη. Οπότε άμεσα χαμήλωσα τη στάθμη στα 10 εκ. του έβαλα πολλά φύλλα να μπορεί να σταθεί κάπως και ξεκίνησα flagyl. Έτρωγε με μεγάλη δυσκολία αφού δε μπορούσε να σταθεί καν ίσια και στην προσπάθεια του έκανε σβούρες. Συνεπώς το flagyl δρούσε μόνο στο νερό κυρίως. Μέτα τις 5 μέρες σταμάτησα το flagyl στο νερό και επειδή έγινε πιο σταθερός στο θέμα κολύμβησης του έδινα μόνο με το φαγητό. Επίσης ξεκίνησα και ESHA 2000. Είμαστε στην 3η μέρα σήμερα. Με όλα αυτά τα συμπτώματα πιστέυω ότι είναι κάποιο παράσιτο. Περιμένω το Sterazin σήμερα ή αύριο αφού μου το πρότεινε ένα ενυδρειακό κατάστημα. Εδώ να πω πως είναι εξαιρετικα εκνευριστικό ότι στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένα τα φάρμακα που μπορεί κάποιος να βρει.Οι μετρήσεις είναι καλές (ΝΗ3:0, ΝΟ2:0, ΝΟ3:10) και στα 7 λίτρα περίπου που έχει τώρα το ενυδρείο. Μετράω με Api σταγόνες. Έχω προσθέσει και Atison Betta Spa και καταφέρε απο προχθές να τρώει 2 κόκκους αφου έχουν βυθιστεί σε διάλυμα flagyl. Με την τσιμπήδα τον βοηθάω και τους τρώει.Να πω εδώ ότι δεν είχε γίνει κάποια αλλαγή στο ενυδρείο πριν τον Ιούλιο εκτός ότι προστέθηκαν κάποια emersed φυτά που φέρανε ramshorn snails. Οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έφεραν μαζί τους και κάποιο παράσιτο. Αυτά όμως που τα μετέφερα γι αυτό το λόγο σε μία γυάλα με φυτά, ζουν και βασιλευουν...H πρώτη φωτογραφία είναι χθες, η 2η πριν 2 βδομάδες περίπου στις διακοπές και η 3η πριν κάνα 6μηνο. Η διαφορά στα χρώματα οφείλεται στο φωτισμό γιατί είδα ότι στρεσσάρεται με έντονο φως όσο είναι άρρωστος. Εάν σας έρχεται οτιδήποτε στο μυαλό, κάποια ιδέα πως αλλιώς μπορώ να τον βοηθήσω, απο εμπειρία μία λεπτομέρεια που μου ξεφέυγει, σας παρακαλώ γράψτε μου. Thanks! Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου - AmaliaZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant 3 Σεπτεμβρίου #2 Share 3 Σεπτεμβρίου Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου εύχομαι καλή τύχη , αλλά αφού πήγε το μυαλό σου σε παράσιτα γιατί άργησες τόσο να πας σε κάτι σαν το STERAZIN που το δίνουν ακριβώς για την καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων? Σε αυτές τις περιπτώσεις αν σου πάει το μυαλό σε κάτι τέτοιο ορμάς από εχθές ….όσο ποιο γρήγορα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες. Εγώ στον μονομάχο προληπτικά του βάζω περιοδικά στο φαΐ του βιταμίνες (Sera Fishtamin) και σκόρδο 0μέγα 3 λιπαρά (Aquaforest Garlic Oil) ενώ του συμπληρώνω στο νερό και το Βetta water Dennerle . Θα σου πρότεινα να τα σπρώξεις σε max δόσεις σίγουρα μόνο καλό θα του κάνουν. Οι βιταμίνες μόνο στο σκοτάδι στο νερό. Αυτό που του έβαλες είναι βασικά αντιστρές και όχι βιταμινούχο σκεύασμα 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmaliaZ 4 Σεπτεμβρίου Author #3 Share 4 Σεπτεμβρίου (edited) Καλημέρα. Σ'ευχαριστώ πολύ. Το υποψιάστηκα χωρίς να έχω δει εμφανή συμπτώματα όπως ινώδη κόπρανα / λευκά ή πρήξιμο. Εξωτερικά κανένα σημάδι που να μου δείχνει κάποιο παράσιτο. Τον Ιούλιο που είχε τα αρχικά παρόμοια συμπτώματα με το esha και flagyl συνήλθε. H μετρονιδαζόλη (flagyl) είναι το συστατικό του sachem metroplex και είναι για εσωτερικά παράσιτα. Αυτή τη φορά όμως σε 2-3 μέρες έπεσε στο βυθό και δε τον βοήθησε . Τον μετέφερα χθες στο μεγαλύτερο ενυδρείο για να διατηρήσω τη χαμηλή στάθμη σε 10 λίτρα και ξεκίνησα μονο sterazin. Είναι στην ίδια κατάσταση.. ξαπλωμένος ή όρθιος όπως στην πρώτη φωτογραφία. Στην προσπάθεια του να ανέβει στην επιφάνεια γυρνάει ανάποδα ή κάνει περιστροφές κυνηγώντας την ουρά του οπότε τα παρατάει. Χθες έφαγε 2 pellets Ocean Nutrition αφού τις μούλιασα με sera vitamin. Θα προμηθευτώ σήμερα και ένα σκεύασμα με σκόρδο. Οι περιστροφές που κάνει απο την Κυριακή (whirling) είναι κλασικό σύμπτωμα εσωτερικού παρασίτου απ ότι διάβασα. Έχω εξαντλήσει ότι ξένη βιβλιογραφία υπάρχει. Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου - AmaliaZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος