Jump to content

Πρόβλημα με πτερύγιο σε μονομάχο

Nadia

Recommended Posts

πριν 2 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Στην αρχη της θεραπειας μπορει να φαινεται, οτι χειροτερεύει, αλλά μετα απο 48-72 ωρες θεραπειας πρεπει  να δεις την βελτιωση. Μερικες φορες χρειαζεται να κανεις 2 και 3-ς κυκλους θεραπειας.

Παιζει μεγαλο ρολο και η ποιοτητα νερου, οταν κάνεις θεραπεια. Δηλ, αν η ποιοτητα νερου ειναι χαμηλη, τοτε και η θεραπεια θα αποτύχει.

Το ιδανικό θα ήταν στρωμένο ενυδρείο καραντίνας .Επειδή δεν έχω ,πειράζει που τον έβαλα στο 7lt χωρίς θερμοστάτη γιατί το νερό είναι 24οc και χωρίς φίλτρο ;Σε παρόμοιες περιπτώσεις που διάβαζα με χωρίς φίλτρο έλεγαν να μην ταΐσετε για΄να μην έχεις αμμωνία .

Το νερό που χρησιμοποιώ είναι όπως και στα 2 ενυδρείο που έχω μισό μισό .Δεν προέκυψε κανένα άλλο πρόβλημα και με τα 2 .

Σε ευχαριστώ πολυ!

πριν 2 ώρες, το μέλος Nadia έγραψε:

Επειδή δεν έχω ,πειράζει που τον έβαλα στο 7lt χωρίς θερμοστάτη γιατί το νερό είναι 24οc και χωρίς φίλτρο

και να μην ταιζεις, θα ανεβασει την αμμωνια.

το ψαρι για να γινει καλα θελει καλο ταισμα (τροφες καλης ποιοτητας με βιταμινες) , νερο 26 βαθμους με αλλαγες νερου τουλαχιστον 30-40% καθε μερα.

Αν βαζεις καποιο φαρμακο στο νερο, βαζεις στο νερο αλλαγης αναλογη ποσοτητα.

• love 1

• 4 weeks later...

Ο μονομάχος έκανε και 2η φορά θεραπεία (Sera Baktopur) πριν από 2 βδομάδες .Ο κάθε κύκλος κρατάει 3 μέρες .Από την βδομάδα που μας πέρασε

πρόσθεσα και στην διατροφή του βιταμίνες (sera Fishtamin)  και στο νερό του ενυδρείου που μένει βάζω  Seachem Stress Guard .

Μετρήσεις στο ενυδρείο που ζει :

Ph : 7,5 (με sera ) 7,4 (με api )

ΝΗ3/ΝΗ4 : 0

ΝΟ3 : 0

ΝΟ2 : 0

ΚΗ : 4

Διατροφή  : Ocean Nutrition Atison's σε κόκκους (5-6 τη μέρα ) , TETRA Betta  νιφάδες με αποξηραμένες γαρίδες ,κατεψυγμένη αρτέμια (2 φορές τη βδομάδα ) .Δυστυχώς δεν βλέπω τα πτερύγιά του να βελτιώνονται .Φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο να τον δείτε και εσείς .Δεν ξέρω αν το φάρμακο δεν τον πιάνει .Έψαξα και για Kanaplex αλλά δεν υπάρχει πουθενά .Πώς να το προχωρήσω ; Να του κάνω πάλι αγωγή ;Να παρατείνω τις μέρες που του δίνω αγωγή ; Όσο κάνω την αγωγή μικρά κομμάτια από τα πτερύγιά του διαλύονται .Θα ήθελα αν γίνεται να με συμβουλέψουν μέλη με εμπειρία στο fin rot .Ευχαριστώ εκ των υστέρων .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...