Nadia 1 Σεπτεμβρίου #1 Share 1 Σεπτεμβρίου Πριν από τρεις βδομάδες πήρα έναν μονομάχο .Βρίσκεται σε 30lt ενυδρείο ,φυτεμένο ,με 2 neocaradina γαρίδες , 1 nerite σαλιγκάρι και trumpet σαλιγκάρια .Ευδιάθετος ,φαγανός , εξερευνεί τα πάντα και γενικότερα έχει όρεξη .Τρώει τροφή pellet και 1 φορά τη βδομάδα artemia .Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα έχει πάρει και λίγο όγκο και μεγάλωσαν και τα πτερύγια του . Με το που μου ήρθε λοιπόν το ψαράκι παρατήρησα λοιπόν ότι το μπροστινό δεξί πτερύγιο ( αυτό που χρησιμοποιούν σαν χεράκια για να κάθονται στο βυθό ) δεν ήταν όπως το αριστερό .Ήταν σαν να ήταν παλιότερα τραυματισμένο ,καθώς έχει μία κλίση ,είναι ελαφρώς γκρι ,και δεν είναι τόσο «φουντωτό» όσο το δεξί .Ελπίζω από τις φωτογραφίες να καταλάβετε κάτι . Δεν ανέβασα κατευθείαν σε σας καθώς ήθελα να δω αν είναι κάτι που το καλύτερο περιβάλλον που βρίσκεται ,θα το βοηθούσε να φτιάξει .Αλλά από ότι φαίνεται είναι κάτι που δεν εξελίσσεται . Επειδή εμπορεία με ασθένειες ψαριών δεν έχω ,μήπως είναι fin rot ;Επίσης αν είναι κάτι άλλο πως το αντιμετωπίζω ; Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 1 Σεπτεμβρίου Author #2 Share 1 Σεπτεμβρίου (edited) f802e23c-ba29-457d-9d46-3bba98ba2b88.jfifad4bb0ff-9e73-4782-a039-0054cfc3c158.jfif Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου - Nadia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 1 Σεπτεμβρίου Author #3 Share 1 Σεπτεμβρίου ebac638e-979c-4392-9f2a-beb9a5a88e63.jfifa91820c5-b2aa-46de-b473-b3d3f01a6acf.jfif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 1 Σεπτεμβρίου Author #4 Share 1 Σεπτεμβρίου b4b02600-3041-4482-8e06-e2841f12a4f8.jfif996f3fa2-1659-463e-9265-c0b023f1f449.jfif Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Σεπτεμβρίου #5 Share 1 Σεπτεμβρίου Καλησπερα. Να σου πω την αληθεια, δεν βλεπω κατι κακο. Δεν ξερω, μηπως απλα δεν φαινεται καλα στις φωτογραφιες..... Αν θελεις, μπορεις να κάνεις πιο συχνες αλλαγες νερου. Αν κατι δεν σου φαινεται καλα , βαλε bettafix. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 2 Σεπτεμβρίου Author #6 Share 2 Σεπτεμβρίου πριν 12 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Καλησπερα. Να σου πω την αληθεια, δεν βλεπω κατι κακο. Δεν ξερω, μηπως απλα δεν φαινεται καλα στις φωτογραφιες..... Αν θελεις, μπορεις να κάνεις πιο συχνες αλλαγες νερου. Αν κατι δεν σου φαινεται καλα , βαλε bettafix. Δεν το βρήκα Ελλάδα .Υπάρχει κάτι άλλο ;Επίσης έχω ενυδρειακό αλάτι .Έχω δει κάποιους που τα κάνουν "ντουζ" για λίγα λεπτά σε ξεχωριστό κουβά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosmili 5 Σεπτεμβρίου #7 Share 5 Σεπτεμβρίου On 2/9/2024 at 11:02 ΠΜ, το μέλος Nadia έγραψε: Δεν το βρήκα Ελλάδα .Υπάρχει κάτι άλλο ;Επίσης έχω ενυδρειακό αλάτι .Έχω δει κάποιους που τα κάνουν "ντουζ" για λίγα λεπτά σε ξεχωριστό κουβά . Ασε τα ντούζ για τους γνώστες λέω εγώ και ψάξε λίγο καλύτερα για bettafix, υπάρχει και εδώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Σεπτεμβρίου #8 Share 7 Σεπτεμβρίου On 2/9/2024 at 11:02 ΠΜ, το μέλος Nadia έγραψε: Δεν το βρήκα Ελλάδα .Υπάρχει κάτι άλλο ;Επίσης έχω ενυδρειακό αλάτι .Έχω δει κάποιους που τα κάνουν "ντουζ" για λίγα λεπτά σε ξεχωριστό κουβά . https://www.aquario.gr/product/sera-baktopur-50ml/ οχι αλατι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #9 Share 9 Οκτωβρίου Γεια σας παιδιά . Έβαλα τον μονομάχο σε ενυδρείο καραντίνα και ξεκίνησα προχτές της θεραπεία με sera bactopur . Θα σας δείξω παρακάτω μία φωτογραφία πως έγιναν τα πτερύγια του μία μέρα μέσα στην θεραπεία .Μου φάνηκαν σε χειρότερη κατάσταση απ ότι πριν τον βάλω . Χτες ,που ήταν η δεύτερη μέρα θεραπείας ,το ψάρι φαινόταν χειρότερα.Τα πτερύγια του ήταν πιο "τσαλακωμένα " και ήταν πολύ ληθαργικό .Να προσθέσω ότι δεν τον τάισα καθόλου αυτές τις 2 μέρες για να μην ανέβει αμμωνία . Σήμερα που θα ήταν η τρίτη μέρα, τον είδα χειρότερα και δεν έκανα την 3η μέρα θεραπείας .Το έβαλα πίσω στο ενυδρείο του και τον τάισα . Οι οδηγίες είναι οι εξής : Πρώτη μέρα βάζουμε κανονικά το φάρμακο ανάλογα με τα λίτρα .Δεύτερη μέρα τίποτα .Τρίτη μέρα ξαναβάζουμε το φάρμακο . Μπορεί να μου πει κάποιος τι συμβαίνει και πως μπορώ να τον βοηθήσω ; d1ffc44c-aaed-441e-8e64-6bf9d3ca332b.jfif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #10 Share 9 Οκτωβρίου d1ffc44c-aaed-441e-8e64-6bf9d3ca332b.jfif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 9 Οκτωβρίου #11 Share 9 Οκτωβρίου Δεν μπυ ανοίγει εμένα η φώτο. Σε τι ενυδρείο τον έχεις βάλει? Έχει όλα τα απαραίτητα? Έκανες μετρήσεις μήπως κάτι πάει λάθος στο νερό? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #12 Share 9 Οκτωβρίου πριν 44 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε: Δεν μπυ ανοίγει εμένα η φώτο. Σε τι ενυδρείο τον έχεις βάλει? Έχει όλα τα απαραίτητα? Έκανες μετρήσεις μήπως κάτι πάει λάθος στο νερό? Οι μετρήσεις ήταν καλές .Από όταν τον πήρα είχε ένα μικρό θέμα στο μπροστά πτερύγιο .Τον άφησα στο ενυδρείο μήπως και λυθεί μόνο του αλλά δεν έγινε αυτό .Μέχρι που τον έβαλα για θεραπεία .Το ενυδρείο που ζει το περιγράφω στο πρώτο μήνυμα που ανέβασα ,το ενυδρείο καραντίνα είναι απλά ένα 7lt ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 9 Οκτωβρίου #13 Share 9 Οκτωβρίου Το ενυδρείο καραντινας φιλτρο ,θερμοστατη κλπ έχει? Γιατί και αυτά παίζουν ρόλο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #14 Share 9 Οκτωβρίου φίλτρο όχι ,θερμοστάτη όχι (θερμοκρασία νερού 24οC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #15 Share 9 Οκτωβρίου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 9 Οκτωβρίου #16 Share 9 Οκτωβρίου Βρε συ γι αυτό ήταν χειρότερα το ψαράκι... στρεσαριστηκε κ με την αλλαγή και αφού δεν είχες τίποτα από αυτά, το έκανες χειρότερο. Το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις ήταν τουλάχιστον να κάνεις μικρές αλλαγές νερού και καθημερινές μετρήσεις 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 9 Οκτωβρίου Author #17 Share 9 Οκτωβρίου Το θέμα όμως είναι πώς να διορθώσω το πρόβλημα που έχει με τα πτερύγια .Έκανα αλλαγή νερού με το που τον έβαλα και από αύριο μετρήσεις να δω αν συμβαίνει κάτι με την ποιότητα νερού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 10 Οκτωβρίου #18 Share 10 Οκτωβρίου Δοκίμασε ενυδρειακο αλάτι ή stress guard και ανέβασε θερμοκρασία από 25 στους 26 , 27 σιγά σιγά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 10 Οκτωβρίου Author #19 Share 10 Οκτωβρίου (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Δοκίμασε ενυδρειακο αλάτι ή stress guard και ανέβασε θερμοκρασία από 25 στους 26 , 27 σιγά σιγά Έχω διαβάσει για "ντουζ" αλατιού. Μπορείς να μου πεις αναλογίες και χρόνο παραμονής ; Θα είναι η τελευταία λύση μετά το stress guard. Επίσης Ταξιάρχη ,το stress quard ξέρεις αν είναι οκ για γαρίδες που έχω μέσα ; Ευχαριστώ !!! Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου - Nadia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 10 Οκτωβρίου #20 Share 10 Οκτωβρίου Το αλάτι εγώ το ρίχνω κατευθείαν στο ενυδρείο και κάνω θεραπεία τουλάχιστον 7 ημέρες δηλαδή μέχρι να κάνω την επόμενη αλλαγή τώρα για την δοσολογία θα λέει πάνω στην συσκευασία ανάλογα τα λίτρα του ενυδρείου σου. Για το stress guard που το έψαξα λίγο δεν βρήκα κάτι αρνητικό ότι κάνει κάτι κακό στα ασπόνδυλα αλλά για να είσαι σίγουρη περιμένε να σου πει κάποιος ποιο έμπειρος με τα φάρμακα μην κάνουμε κάποιο λάθος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 11 Οκτωβρίου Author #21 Share 11 Οκτωβρίου Γεια σας και πάλι .Μήπως το melafix είναι πιο "δυνατό" και καλύτερο από την περίπτωση του stress guard; Το stress guard το παρουσιάζουν σαν συμπληρωματικό σε θεραπεία ή νέα εισαγωγή ψαριού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merlin Betta 11 Οκτωβρίου #22 Share 11 Οκτωβρίου 6 hours ago, Nadia said: Γεια σας και πάλι .Μήπως το melafix είναι πιο "δυνατό" και καλύτερο από την περίπτωση του stress guard; Το stress guard το παρουσιάζουν σαν συμπληρωματικό σε θεραπεία ή νέα εισαγωγή ψαριού . Πλέον το melafix δε συστήνεται για μονομάχους γιατί προκαλεί προβλήματα στον λαβύρινθο (εκτός από αυτό μια μελέτη έδειξε ότι δεν έχει σημαντική βακτηριοκτόνο ή ανασταλτική δράση). Γενικά έχω δει να προτείνονται πέρα από τις συχνές αλλαγές νερού το seachem paraguard, seachem kanaplex και api fin and body. Απλά το kanaplex είναι για προχωρημένη κατάσταση και πρέπει να χρησιμοποιέιται μόνο σε ενυδρείο καραντίνας γιατί μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 12 Οκτωβρίου #23 Share 12 Οκτωβρίου πριν 23 ώρες, το μέλος Nadia έγραψε: Γεια σας και πάλι .Μήπως το melafix είναι πιο "δυνατό" και καλύτερο από την περίπτωση του stress guard; Το stress guard το παρουσιάζουν σαν συμπληρωματικό σε θεραπεία ή νέα εισαγωγή ψαριού . Δεν ειπαμε (πριν ενα μηνα ηταν), να κανεις θεραπεια με bactopur??? πριν 16 ώρες, το μέλος Merlin Betta έγραψε: Γενικά έχω δει να προτείνονται πέρα από τις συχνές αλλαγές νερού το seachem paraguard, seachem kanaplex και api fin and body. Τα φαρμακα της seachem δεν ειναι διαθέσιμα πια στην Ελλαδα. Τουλαχιστον 90% απ αυτα..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadia 12 Οκτωβρίου Author #24 Share 12 Οκτωβρίου πριν 5 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Δεν ειπαμε (πριν ενα μηνα ηταν), να κανεις θεραπεια με bactopur??? Τα φαρμακα της seachem δεν ειναι διαθέσιμα πια στην Ελλαδα. Τουλαχιστον 90% απ αυτα..... Έκανα Ναταλία αλλά έγινε χειρότερα ...Δες μηνυμα Νο 9 .Σήμερα κόπηκε το κομματάκι που ήταν γκρι από το πρώτο πτερύγιο που είχε θέμα .Μετά από τη μισή θεραπεία δεν έχει καλύτερη όψη .Έχει ζαρώσει στις άκρες η ουρά περισσότερο απο ότι πριν την θεραπεία .Και τα παραπάνω φάρμακα δεν τα βρίσκεις όντως πλέον .Δεν καταλαβαίνω αν το fin rot συνεχίζεται ή τα άρρωστα κομμάτια είναι που πέφτουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Οκτωβρίου #25 Share 13 Οκτωβρίου πριν 19 ώρες, το μέλος Nadia έγραψε: .Μετά από τη μισή θεραπεία δεν έχει καλύτερη όψη .Έχει ζαρώσει στις άκρες η ουρά περισσότερο απο ότι πριν την θεραπεία Στην αρχη της θεραπειας μπορει να φαινεται, οτι χειροτερεύει, αλλά μετα απο 48-72 ωρες θεραπειας πρεπει να δεις την βελτιωση. Μερικες φορες χρειαζεται να κανεις 2 και 3-ς κυκλους θεραπειας. Παιζει μεγαλο ρολο και η ποιοτητα νερου, οταν κάνεις θεραπεια. Δηλ, αν η ποιοτητα νερου ειναι χαμηλη, τοτε και η θεραπεια θα αποτύχει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος