Jump to content

Νέο 200λιτρο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες μετά από πολλές ώρες δουλειάς κατάφερα επιτέλους να βγάλω το ποσό που χρειάζεται για ένα ενυδρείο. 

Όπως είδατε και στον τίτλο θέλω να πάρω ένα νεο ενυδρείο 200 λίτρων(πρώτη φορά )

Θα ήθελα συμβουλές στο τι πρέπει να προσέξω σε ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο

Τι πρέπει να κάνω 

Και αν δεν σας είναι κόπος να μου λέγατε εσείς τι ψαράκια θα βάζατε μέσα, ώστε να έχω και εγώ μια εναλλακτική αν τύχει και δεν βγει η αρχική μου ιδέα. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

Καλησπέρα σε όλους 

Ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να βάλω σκαλαρια και αν ναι πόσα 

(Είδα στο ίντερνετ ότι μπορώ να βάλω μέσα 4 -6 αλλά επειδή θέλω να είμαι σίγουρος ρωτάω και εσάς που είστε πιο  έμπειροι) 

Επίσης άμα θέλετε να μου πείτε και κανένα φυτό που πιστεύετε ότι θα είναι ωραίο μέσα στο ενυδρείο, είμαι πρόθυμος να ακούσω

Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στο χόμπι. Καταρχάς ρίξε μια ματιά εδώ, αν δεν το έχεις διαβάσει ήδη:

Σε αυτά τα λίτρα σκαλάρια, δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα. Εκτός από τα λίτρα που είναι πολύ οριακά, θέλουν και ψηλό ενυδρείο, λόγω της μορφολογίας τους. Η καθαρή στήλη νερού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον γύρω στους 50-55 εκ. και λογικά το ενυδρείο σου δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις. Τώρα για προτάσεις στα λίτρα σου έχεις κάποιες καλές επιλογές. Αναλόγως τι θέλεις, τι σου αρέσει και πόσο βαθιά μπορείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Μπορείς π.χ. να κάνεις χρυσοψαράδικο, αφρικανικό Tanganyika ή Malawi (υπό κάποιες προϋποθέσεις), καθώς και φυτεμένο με τροπικά ψάρια. Βασικό κριτήριο για την επιλογή σου, πέρα από τα λίτρα, θα πρέπει να είναι και ο εξοπλισμός που διαθέτεις ή που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις. Π.χ. αναλόγως του νερού της βρύσης σου και των παραμέτρων του νερού για την διατήρηση των ψαριών, μπορεί να χρειαστείς φίλτρο αντίστροφης όσμωσης για να μαλακώνεις το νερό ή σκευάσματα για να το σκληρύνεις. Αν σκέφτεσαι φυτεμένο με φυτά υψηλών απαιτήσεων, θα χρειαστείς CO2, λιπάσματα και μπορεί το φωτιστικό του ενυδρείου να μην σε καλύπτει, όποτε μπορεί να χρειάζεται και φωτιστικό. Όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος. Δες τα προφίλ των ψαριών στο forum, μπορείς να τα κατηγοροποιήσεις αναλόγως των λίτρων και πάρε μερικές ιδέες. Επίσης αν σκέφτεσαι για φυτεμένο, μπορείς να κάνεις κατηγοριοποίηση των φυτών αναλόγως με το επίπεδο δυσκολίας. Ο,τι χρειαστείς εδώ είμαστε 😉👍

• Agree 1
  • Thanks 1

On 16/8/2024 at 12:19 ΜΜ, το μέλος stavros s έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες μετά από πολλές ώρες δουλειάς κατάφερα επιτέλους να βγάλω το ποσό που χρειάζεται για ένα ενυδρείο. 

Όπως είδατε και στον τίτλο θέλω να πάρω ένα νεο ενυδρείο 200 λίτρων(πρώτη φορά )

Θα ήθελα συμβουλές στο τι πρέπει να προσέξω σε ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο

Τι πρέπει να κάνω 

Και αν δεν σας είναι κόπος να μου λέγατε εσείς τι ψαράκια θα βάζατε μέσα, ώστε να έχω και εγώ μια εναλλακτική αν τύχει και δεν βγει η αρχική μου ιδέα. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

• Thanks 1

Λοιπον έχω μια καλή ενημέρωση να σας κάνω και αυτή είναι πως ψαχτηκα παραπάνω βρίσκοντας από ένα κύριο στην Αθήνα να πουλάει το ενυδρείο του για 140€ (το ενυδρείο είναι 270 λίτρα, έχει θερμοστάτη, φίλτρο και βάση ενυδρείου) 

Πιστεύω είναι καλή ευκαιρία. Γι'αυτό μόλις γυρίσω πίσω από διακοπές θα το πάρω .

Αυτό δεν σημαίνει πως έχω παραπάνω επιλογές σε ψάρια ? 

(Επίσης είμαι διαβασμενοσ για το στρώσιμο του ενυδρείου.) 

Ευχαριστώ πολύ για την ώρα σας 

πριν 28 λεπτά, το μέλος stavros s έγραψε:

Λοιπον έχω μια καλή ενημέρωση να σας κάνω και αυτή είναι πως ψαχτηκα παραπάνω βρίσκοντας από ένα κύριο στην Αθήνα να πουλάει το ενυδρείο του για 140€ (το ενυδρείο είναι 270 λίτρα, έχει θερμοστάτη, φίλτρο και βάση ενυδρείου) 

Πιστεύω είναι καλή ευκαιρία. Γι'αυτό μόλις γυρίσω πίσω από διακοπές θα το πάρω .

Μπορείς να βάλεις σταδιακά και μια ομαδουλα από αυτά όταν στρώσεις τον βυθό.

• Agree 1

πριν 2 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Μπορείς να βάλεις σταδιακά και μια ομαδουλα από αυτά όταν στρώσεις τον βυθό.

Το είχα στον νου μου 👍

πριν 47 λεπτά, το μέλος stavros s έγραψε:

Μια χαρά. Εννοείται ότι έχεις περισσότερες επιλογές και όσο μεγαλύτερο ένα ενυδρείο, τόσο το καλύτερο από πολλές απόψεις. Απλά θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο, πάντα ενέχει κάποιο ρίσκο. Το ρίσκο στο μεταχειρισμένο ενυδρείο έχει να κάνει κυρίως με την στεγανότητα. Οι σιλικόνες έχουν διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο γύρω στα 10 χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Γνώμη μου είναι αν το ενυδρείο είναι σε λειτουργία, να συνεννοηθείς με τον άνθρωπο να πας να το δεις γεμάτο. Έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις άκρες και τον πάτο περιμετρικά για τυχόν διαρροές. Αν το ενυδρείο είναι άδειο, έλεγξε τις σιλικόνες με τα νύχια σου να δεις ότι δεν είναι ξερές και δεν ξεκολλάνε. Όταν το πάρεις, ειδικά αν ήταν άδειο, καλό θα ήταν να του κάνεις έναν έλεγχο πριν αρχίσεις το στήσιμο. Να το βάλεις πάνω σε ένα χαρτόνι κατά προτίμηση στο μπαλκόνι σου και να το γεμίζεις κάθε μέρα σταδιακά γύρω 20-25%, ελέγχοντας για διαρροές. Επίσης να ξέρεις σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος αποθήκευσης του ενυδρείου. Αν είναι σε εξωτερικό χώρο π.χ. μπαλκόνι, ο ήλιος και οι ακραίες θερμοκρασίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της σιλικόνης.

• Thanks 1

πριν 25 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Μια χαρά. Εννοείται ότι έχεις περισσότερες επιλογές και όσο μεγαλύτερο ένα ενυδρείο, τόσο το καλύτερο από πολλές απόψεις. Απλά θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο, πάντα ενέχει κάποιο ρίσκο. Το ρίσκο στο μεταχειρισμένο ενυδρείο έχει να κάνει κυρίως με την στεγανότητα. Οι σιλικόνες έχουν διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο γύρω στα 10 χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο. Γνώμη μου είναι αν το ενυδρείο είναι σε λειτουργία, να συνεννοηθείς με τον άνθρωπο να πας να το δεις γεμάτο. Έλεγξε εξονυχιστικά όλες τις άκρες και τον πάτο περιμετρικά για τυχόν διαρροές. Αν το ενυδρείο είναι άδειο, έλεγξε τις σιλικόνες με τα νύχια σου να δεις ότι δεν είναι ξερές και δεν ξεκολλάνε. Όταν το πάρεις, ειδικά αν ήταν άδειο, καλό θα ήταν να του κάνεις έναν έλεγχο πριν αρχίσεις το στήσιμο. Να το βάλεις πάνω σε ένα χαρτόνι κατά προτίμηση στο μπαλκόνι σου και να το γεμίζεις κάθε μέρα σταδιακά γύρω 20-25%, ελέγχοντας για διαρροές. Επίσης να ξέρεις σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος αποθήκευσης του ενυδρείου. Αν είναι σε εξωτερικό χώρο π.χ. μπαλκόνι, ο ήλιος και οι ακραίες θερμοκρασίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της σιλικόνης.

Εννοείται  πως θα του έριχνα μια ματιά 

Αλλά και για τις άλλες πληροφορίες ευχαριστώ πολύ. 

Κάνω έρευνα αυτήν την στιγμή για το τι ψάρια να βάλω. Άμα μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις μια ιδέα για ένα κοινωνικό ενυδρείο στα συγκεκριμένα λίτρα θα μου φαινόταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ 

• Like 1

Ένας καλός συνδιασμός είναι ένα κοπάδι neon tetra για το μεσαίο - άνω τμήμα και ένα κοπάδι corydoras για το κάτω τμήμα - βυθό. Θα έχεις κίνηση σε όλο το ενυδρείο. Από ψάρια τίποτα άλλο. Άντε να βάλεις και καμιά γαρίδα και κανένα σαλιγκάρι αν σου αρέσουν.

• Agree 2

Ευχαριστώ πολυ. 

Ξαναφέρνω στο θέμα τα σκαλαρια και ρωτώ αν μπορώ να βάλω μια ομάδα τον τεσσάρων (το ενυδρείο έχει ύψος 65 εκ) 

Μετά σε συνδυασμό με τα σκαλαρια για τον βυθό σκεφτόμουν ένα είδος corydoras. Λέτε θα είναι καλός συνδυασμός? 

πριν 2 ώρες, το μέλος stavros s έγραψε:

Ευχαριστώ πολυ. 

Ξαναφέρνω στο θέμα τα σκαλαρια και ρωτώ αν μπορώ να βάλω μια ομάδα τον τεσσάρων (το ενυδρείο έχει ύψος 65 εκ) 

Μετά σε συνδυασμό με τα σκαλαρια για τον βυθό σκεφτόμουν ένα είδος corydoras. Λέτε θα είναι καλός συνδυασμός? 

Ναι.

• Thanks 1

πριν 22 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Ναι.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...