Παναγιώτης Καζεράκης 3 Αυγούστου #1 Share 3 Αυγούστου Ενυδρείο Θα μπει σε ένα Hailea K-30 Φίλτρο Το πιθανότερο είναι να μπει το αεροφιλτρο από την καραντίνα (έχει το Swordtail) που βασικά είναι βιολογικό υλικό και δεν ζορίζει την αεραντλία ώστε να ξεκουμπώνει όπως κάνει το Sponge filter με την αεροπετρα και κάθε εβδομάδα μένει για ώρες χωρίς να δουλεύει, μαζί με το φιλτρο του ενυδρείου για Sponge. Υπόστρωμα εχω ένα σακί βασαλτική ψιλή από χωματουργική που δεν έβαλα ποτέ στο μεγάλο. Φυτά τον εχινόδορο / ανθος από το βασικό ενυδρείο θα μπει στο κέντρο και ξέρω ότι θα το πιάσει ΟΛΟ (πιστεύω ότι No3 δε θα δω ποτέ και θα έχω πλήρες κύκλο είναι ρουφήχτρα .) Hardscape (βάζω τι έχω θα αποφασίσω όταν παραλάβω το ενυδρείο) Μια σιδερόπετρα που είναι πάνω από ένα χρόνο σε ενυδρείο και δεν έχει πλέον αιχμές θα την ελέγξω βέβαια. Ένα πλαστικό ξυλο με τρύπες που μου αρέσει πολύ ίσως βάλω επάνω του Java ferns θα μπει αν η σιδεροπετρα είναι πολύ μεγάλη . Θερμαντήρας Ένας κινέζικος μεταλλικός 50W Νερό Αν και είναι εύκολο να φτιάχνω μισό ώσμωση μισό βρύση ώστε να ρίξω λίγο το PH θεωρώ ότι καθώς το Pet shop θα τους έχει με νερό βρύσης θα πάω ετσι δλδ 7.2-7.6 PH Στην ουσία τώρα Πέρασα από το χασάπικο στον Κηφισό και είδα 1)επάνω αριστερά ένα Betta που το μισό έχει λιώσει να κρατιέται στην αναρρόφηση του φίλτρου . 2)Fin rot που να έχει γίνει Guppy . 3) Στο πάτωμα σε στυλ ψοφάω 4) νωχελικό ένα κόκκινο ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ μου άρεσε . 5)ένα μπλε σε καλλίτερη κατάσταση που όμως δε μου άρεσε όσο το άρρωστο. 6)ένα Crowntail παλι με Fin rot Θα περάσω και από αλλού σε ποιο έμπιστο μαγαζί να δω!!! Αλλά το θέμα είναι. α) πληρώνω 12 ευρώ να πάρω ένα άρρωστο ψάρι ώστε αν το σώσω να έχω κάνει και την καλή μου πράξη ? Αποζημιώνοντας το μαγαζί για το βασανισμό ? β)Παραγγέλνω από γνωστό μαγαζί ενώ έχει 40αρια με την ελπίδα να έρθει σε καλλίτερη κατάσταση ? γ)Περιμένω να βρω κανένα καλό περνώντας από διάφορα μαγαζιά αφήνοντας το Swordtail για βιολογία ? δ) κατι άλλο ? Ευχαριστώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eos 3 Αυγούστου #2 Share 3 Αυγούστου Θα μπορουσες και να καλεσεις στα μαγαζια που σε ενδιαφερουν και να ζητησεις να κανετε βιντεοκληση ωστε να διαλεξεις πιο ευκολα το ψαρακι που θελεις! Προφανως αν εχουν πολυ δουλεια την ωρα που θα καλεσεις ισως και να μην μπορουν αλλα συνηθως οταν εχουν λιγο χρονο μπορουν να σε καλεσουν αυτοι. Ισως αξιζει να κανεις μια προσπαθεια ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 4 Αυγούστου Author #3 Share 4 Αυγούστου Καθώς παιζει τελικά να μην μπορώ να βρώ το κ-30 μάλλον θα μπει στην καραντίνα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 5 Αυγούστου #4 Share 5 Αυγούστου On 3/8/2024 at 2:15 ΜΜ, Παναγιώτης Καζεράκης said: Ενυδρείο Θα μπει σε ένα Hailea K-30 Φίλτρο Το πιθανότερο είναι να μπει το αεροφιλτρο από την καραντίνα (έχει το Swordtail) που βασικά είναι βιολογικό υλικό και δεν ζορίζει την αεραντλία ώστε να ξεκουμπώνει όπως κάνει το Sponge filter με την αεροπετρα και κάθε εβδομάδα μένει για ώρες χωρίς να δουλεύει, μαζί με το φιλτρο του ενυδρείου για Sponge. Υπόστρωμα εχω ένα σακί βασαλτική ψιλή από χωματουργική που δεν έβαλα ποτέ στο μεγάλο. Φυτά τον εχινόδορο / ανθος από το βασικό ενυδρείο θα μπει στο κέντρο και ξέρω ότι θα το πιάσει ΟΛΟ (πιστεύω ότι No3 δε θα δω ποτέ και θα έχω πλήρες κύκλο είναι ρουφήχτρα .) Hardscape (βάζω τι έχω θα αποφασίσω όταν παραλάβω το ενυδρείο) Μια σιδερόπετρα που είναι πάνω από ένα χρόνο σε ενυδρείο και δεν έχει πλέον αιχμές θα την ελέγξω βέβαια. Ένα πλαστικό ξυλο με τρύπες που μου αρέσει πολύ ίσως βάλω επάνω του Java ferns θα μπει αν η σιδεροπετρα είναι πολύ μεγάλη . Θερμαντήρας Ένας κινέζικος μεταλλικός 50W Νερό Αν και είναι εύκολο να φτιάχνω μισό ώσμωση μισό βρύση ώστε να ρίξω λίγο το PH θεωρώ ότι καθώς το Pet shop θα τους έχει με νερό βρύσης θα πάω ετσι δλδ 7.2-7.6 PH Στην ουσία τώρα Πέρασα από το χασάπικο στον Κηφισό και είδα 1)επάνω αριστερά ένα Betta που το μισό έχει λιώσει να κρατιέται στην αναρρόφηση του φίλτρου . 2)Fin rot που να έχει γίνει Guppy . 3) Στο πάτωμα σε στυλ ψοφάω 4) νωχελικό ένα κόκκινο ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ μου άρεσε . 5)ένα μπλε σε καλλίτερη κατάσταση που όμως δε μου άρεσε όσο το άρρωστο. 6)ένα Crowntail παλι με Fin rot Θα περάσω και από αλλού σε ποιο έμπιστο μαγαζί να δω!!! Αλλά το θέμα είναι. α) πληρώνω 12 ευρώ να πάρω ένα άρρωστο ψάρι ώστε αν το σώσω να έχω κάνει και την καλή μου πράξη ? Αποζημιώνοντας το μαγαζί για το βασανισμό ? β)Παραγγέλνω από γνωστό μαγαζί ενώ έχει 40αρια με την ελπίδα να έρθει σε καλλίτερη κατάσταση ? γ)Περιμένω να βρω κανένα καλό περνώντας από διάφορα μαγαζιά αφήνοντας το Swordtail για βιολογία ? δ) κατι άλλο ? Ευχαριστώ Τα ψάρια που πανε 40€ είναι ή από εισαγωγή από εξωτερικό με συνηθως καλυτερα χαρακτηριστικά ή από ντόπιο εκτροφέα που τα έχει μανάρια (πχ ακανθικους που έχω προσωπική εμπειρία με τα ψάρια του και είναι καλυτερα από ψάρια που έφερα από Ινδονησια και ηταν πιο ακριβά χωρίς μεταφορικά κλπ έξοδα). Όχι δεν θα πάρεις ψαρι από μαγαζι με φιν ροτ ή κάποια άλλη ασθενεια εκτός και αν εχεις ορεξη να κανεις θεραπείες και κόντρα θεραπείες. επισης μένεις Αθήνα τραβά μια βόλτα από τα μαγαζια και παρτο στο χερι δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρείς εξτρα με τις εξτρα μεταφορές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 5 Αυγούστου Author #5 Share 5 Αυγούστου Μία ώρα πριν, το μέλος Jester έγραψε: Τα ψάρια που πανε 40€ είναι ή από εισαγωγή από εξωτερικό με συνηθως καλυτερα χαρακτηριστικά ή από ντόπιο εκτροφέα που τα έχει μανάρια (πχ ακανθικους που έχω προσωπική εμπειρία με τα ψάρια του και είναι καλυτερα από ψάρια που έφερα από Ινδονησια και ηταν πιο ακριβά χωρίς μεταφορικά κλπ έξοδα). Όχι δεν θα πάρεις ψαρι από μαγαζι με φιν ροτ ή κάποια άλλη ασθενεια εκτός και αν εχεις ορεξη να κανεις θεραπείες και κόντρα θεραπείες. επισης μένεις Αθήνα τραβά μια βόλτα από τα μαγαζια και παρτο στο χερι δεν υπάρχει λόγος να το ταλαιπωρείς εξτρα με τις εξτρα μεταφορές. Μα για αυτό είπα να πάρω απο μαγαζί που βλέπω οτι είναι στρεσαρισμένο μεν αλλά θα παει αμεσος σπίτι ή πχ από Misirli που αν και ξέρω οτι θα είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ποιο υγιές όταν ξεκινήσει από το μαγαζί αλλά θα φάει μεταφορά που εβδομάδα 15βγουστου θα αργήσει κιόλας . Θα πάω και σε άλλα μαγαζιά και βλέπουμε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 6 Αυγούστου #6 Share 6 Αυγούστου On 5/8/2024 at 2:30 ΜΜ, Παναγιώτης Καζεράκης said: Μα για αυτό είπα να πάρω απο μαγαζί που βλέπω οτι είναι στρεσαρισμένο μεν αλλά θα παει αμεσος σπίτι ή πχ από Misirli που αν και ξέρω οτι θα είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ποιο υγιές όταν ξεκινήσει από το μαγαζί αλλά θα φάει μεταφορά που εβδομάδα 15βγουστου θα αργήσει κιόλας . Θα πάω και σε άλλα μαγαζιά και βλέπουμε !!! Τα ψάρια του ακανθικους τα έχει και το ακουαριο και το ακουαριουμ σοπ στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται να παραγγείλεις ψάρια από Κρήτη μέσα στο καλοκαιρι.(δεν κράζω τον Μισιρλή απλά είναι μεγάλη η μεταφορά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant 7 Αυγούστου #7 Share 7 Αυγούστου (edited) Με όλο το σεβασμό και με καμία απολύτως διάθεση ¨εξυπνάδας¨ απλά πληροφοριακά ο μονομάχος που έχω, έχει ταξιδεύσει από Ταϊλάνδη σε Καστοριά (με την εγγύηση της άριστης κατάστασης παραλαβής με ζουμιά χαλάρωσης και αντιστρές μέσα στο νερό κλπ). Με μια στάση σε συνεργάτες τους σε Μόναχο ανασυσκευασία και αεροπορικώς Ε.Βενιζέλο ( για αποστολές στην Ευρώπη μέχρι να φύγει η Αγγλία από το ευρώ είχαν συνεργάτες σε δυο αεροδρόμια , σε Λονδίνο και Μόναχο, τώρα πλέον μόνο στο Μόναχο ). Όλα είναι θέμα επαγγελματισμού και γνώσης. Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου - ant 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 7 Αυγούστου Author #8 Share 7 Αυγούστου Καθώς , το Hailea k-30 είναι σε έλλειψη στη γνωστή αλυσίδα που το έχει 54 €, ψάχνω να δώ που να βάλω το μονομάχο που μου έχει κολλήσει στο μυαλό . Επιλογή 1 PROFI-SET 60 Είναι 57 λίτρα κλασικό σχέδιο έχει τα πάντα αλλά αν θα χρησιμοποιήσω κάτι θα είναι το φίλτρο , το φως του νομίζω ότι είναι χειρότερο από αυτό που έχω τώρα . Επιλογή 2 BLAU ενυδρείο Cubic Panoramic 28 40x25x28cm 28lt Είναι Clear έχει καπάκι το ρώτησα είναι στο ίδιο στυλ με το τώρα 20 L αλλά είναι τζάμι και έχει καπάκι ενώ στο τωρα εχω φτιάξει καπάκι με αυτό https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099536732651&sku_id=17592301296669&_x_sessn_id=b4ve4g5hq5&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1723035224921_z0g5vbjkb7&refer_page_sn=10045 Επιλογή 3 Ciano aqua 30 Διαφορετικό σχήμα πιστεύω θα είναι όμορφο. Επιλογή 4 το βάζω στο τώρα και δε θα έχω καραντίνα . Στα υπερ του 60αριου είναι ότι αν τελικά αλλάξω το 180αρι θα μπορώ να βάλω εκεί τα ψάρια αντί σε λεκάνη στρεσάροντας βέβαια το Betta που θα μπει στην τωρα καραντίνα . Στα υπέρ του Blau ειναι οτι το βάζω μαζι με το Betta και δεν εχω μεταφορικά επίσης πιστέυω οτι ειναι το καλλιτερο απο όλα σε ποιότητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 8 Αυγούστου Author #9 Share 8 Αυγούστου Λοιπόν έκανα βόλτα σε διάφορα καταστήματα , είδα πολλά και διάφορα που μου έκαναν εντύπωση καλή ή κακή . Αρχικά εχω να πώ ότι το νέο κατάστημα της αλυσίδας έχει με διαφορά το ποιο καλό συντηρημένο τμήμα ενυδρείων και ταυτόχρονα το μικρότερο. Επίσης είχα την ατυχία να δω “δε το κατάλαβε” ότι έχει πολύ Aggressive λογική που από την επαγγελματική πλευρά την κατανοώ από ηθική όμως όχι, στην υποψία αρρώστιας Stress κτλ κτλ άμεση θανάτωση. Από την μία τρωει το κόστος και εξασφαλίζει ότι αν έχει κατι δε θα επεκταθεί ή θα σου το δόση μετά από θεραπεία κτλ κτλ αλλά είναι Brutal . Ξανά πέρασα από Κηφισό γιατί ήθελα ένα δω πως λέγετε το Gastromyzon viriosus (‘ώστε να το ψάξω ) που σκέφτηκα να έβαζα για να κρατήσω την βιολογία μέχρι Σεπτέμβρη / παρέα στο μονομάχο αλλά μάλλον δεν κάνει ☹ Έχω να πω ότι κάποιος πρέπει να διαβάζει εδώ καθώς είχε γίνει ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια συντήρησης καθώς ήταν σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Επίσης είδα από κοντά το Profi 60 μου φαίνεται πολύ ψεύτικο. Συνεχίζοντας το ψάξιμο πάω σε γνωστό μαγαζί στο ΙΛΙΟΝ όπου δεν είχε Betta είπε από Σεπτέμβριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 10 Αυγούστου Author #10 Share 10 Αυγούστου Πηγαίνω να ξαναδώ ένα θηλυκό Betta και λέω οκ, πάω σπίτι πλενω 2-3 kg υπόστρωμα, βάζω το swordtail σε μια λεκάνη μαζι με τα φίλτρα και προχωράω. Μετά απο πολλά λιτρα νερο και μια ωρα κανω αλλαγή νερού και βαζω το betta μαζί με το ξιφοφορο καθως αποφάσισα οτι σημερα δεν καθαρίζει το υπόστρωμα. Το οποίο το αφησα στη λεκάνη με ενα εσωτερικό φίλτρο και το αφησα να κανει την δουλειά. Αυριο συνεχίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 10 Αυγούστου Author #11 Share 10 Αυγούστου (edited) Ξέχασα να αναφέρω τελικά Το k-30 δεν βρέθηκε οπότε μπήκε στη καραντίνα που θα ξανα διαμορφωθεί. Ο ξιφοφορος απο bulling ,ειχε χασει την ουρα του, οταν ξανα βγήκε ειναι στραβή. Εχει ορεξη τρώει κολυμπάει αλλά μέχρι να μεγαλώσει εντελώς η ουρά του το τραβαει προς τα πάνω. Ps η τελευταία photo ειναι το φίλτρο στη λεκάνη που απο το ultra fine sponge βγαζει 10l/h απο 350 Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου - Παναγιώτης Καζεράκης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 11 Αυγούστου Author #12 Share 11 Αυγούστου (edited) 3 φίλτρα τα 2 θα μείνουν , με βασικό σκοπό να καθαρίσει γρήγορα απο το υπόστρωμα. Πιστέψτε με το ξέπλυνα μεχρι βλακειας ,εβαλα τα ψάρια μέσα γιατί ηταν στον κουβά.... Αχ ποσο ζηλεύω οταν αναλαβε το ξέπλυμα το 407 στο 180αρι... Ο ξιφοφορος φαίνεται στρεσαρισμενος , το Betta είναι σε φαση ο κάτσε να πάω παντού να δω τι εχει. Θα βγαλω νεα photo οταν ειναι τελική κατάσταση. Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου - Παναγιώτης Καζεράκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 12 Αυγούστου Author #13 Share 12 Αυγούστου Σήμερα θα βγάλω νεες Photo, έχω ομως ένα βασικό πρόβλημα, όσο είχα στο φίλτρο ενα αφρολέξ συσκευασίας :D για να καθαρίσω το υπόστρωμα χωρίς τα ψάρια ή ροή ήταν χαμηλή και οκ για το Betta. Τώρα εβαλα μισό απο Juwel fine κομμένο από μια κασετίνα M που είχα και μισό βαμβάκι έχω πολύ ροή ξέρει κάνεις ποιο είναι το ποιο ψιλό Foam ? Το Jeneca ipf-260 θα μείνει ΜΟΝΟ για μηχανική φίλτρανση, έχω ένα αεροφιλτρο που θα έχει βιολογία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 12 Αυγούστου Author #14 Share 12 Αυγούστου Γύρισα την έξοδο του φίλτρου να χτυπάει το τζάμι, μάλλον ειμαι οκ . Το νερό καθάρισε δεν είμαι ακόμα σίγουρος ότι το betta ειναι happy. Σηκώνεται πάει επανω μεχρι τα 3/4 του ενυδρείου κάπου στην μεση ανοίγει πτερύγια κάθεται λιγο μετα παει κατω κάθεται λίγο ξανα μανα. Νομίζω ότι κάνουν και κατι ακόμα , 30 λεπτά το betta αριστερά και κανει αυτό που περιεγραψα μετα κάπως αλλάζουν πλευρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant 13 Αυγούστου #15 Share 13 Αυγούστου (edited) Με την έξοδο του φίλτρου συμφωνώ απόλυτα, αν μπορούσες να βάλεις στα 4-5 cm από την επιφάνεια κάποια κατασκευή που θα μπορεί να κουρνιάζει την νύχτα ή την ημέρα να ξεκουράζεται για τα συγκεκριμένα ψάρια είναι πολύ σημαντικόω από ότι βλέπω στην πράξη. Για παράδειγμα μία φωλιά που επιπλέει, μία εξεδρούλα με βεντούζες , ένα φύλο πλαστικό με βεντούζα κλπ. Επίσης κανά ζουμί για betta που διορθώνει το χρώμα με αντιστρές ιδιότητες που βοηθά πάρα πολύ την προσαρμογή του, και καμιά βιταμινούλα το βράδυ στο νερό σε σκοτάδι μόνο καλό θα κάνει. καλώς τη δέχτηκες Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου - ant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 13 Αυγούστου Author #16 Share 13 Αυγούστου πριν 2 ώρες, το μέλος ant έγραψε: Με την έξοδο του φίλτρου συμφωνώ απόλυτα, αν μπορούσες να βάλεις στα 4-5 cm από την επιφάνεια κάποια κατασκευή που θα μπορεί να κουρνιάζει την νύχτα ή την ημέρα να ξεκουράζεται για τα συγκεκριμένα ψάρια είναι πολύ σημαντικόω από ότι βλέπω στην πράξη. Για παράδειγμα μία φωλιά που επιπλέει, μία εξεδρούλα με βεντούζες , ένα φύλο πλαστικό με βεντούζα κλπ. Επίσης κανά ζουμί για betta που διορθώνει το χρώμα με αντιστρές ιδιότητες που βοηθά πάρα πολύ την προσαρμογή του, και καμιά βιταμινούλα το βράδυ στο νερό σε σκοτάδι μόνο καλό θα κάνει. καλώς τη δέχτηκες Ευχαριστώ, πίστεψε με ο εχινόδορος συντομα θα είναι κρεβατακι Special !!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 17 Αυγούστου Author #17 Share 17 Αυγούστου Αρχίζω να πιστεύω οτι έχουν αρχίσει τα όργανα, σε γενικές γραμμές έχουν χωρίσει τα τζανακια τους, όμως μερικές φορές to betta nipαρι το το ξιφοφορο ή το ανάποδο. Ειναι 3 φάσης. Φαση 1 ενα αριστερά ενα δεξια. Φαση 2 πάνε προς το κέντρο και φλεξαρουν και τα 2 . Φαση 3 ή το betta θα πάει προς το ξιφοφορο και αυτος θα κάνει μια επίδειξη ταχύτητας ή ο ξιφοφορος θα νιπαρη μια και θα φύγει. Μετα αλλάζουν πλευρές και αρχίζουν να εξερευνούν για 5-10 λεπτά ,ξάπλα βοκτες κτλ κτλ κάποια ωρα μετα αρχίζει παλι η διαδικασία αλλαγής πλευράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 17 Σεπτεμβρίου Author #18 Share 17 Σεπτεμβρίου Ξανά ξυπνάω το θέμα αναφέροντας τα παρακάτω. 1)Ο ξιφοφορος τελικά δε τα κατάφερε μια εβδομάδα μετά την είσοδο του θυλικού μονομάχου τέλος, τελικά άργησα να τον βγάλω από το MAIN . 2) είχα λίγη αλγεί στο τζάμι που καθαρίστηκε. 3)Τον ταιζω και ΤΡΕΛΕΝΕΤΕ με HIKARI COCLIND GOLD BABY , τα είχα πάρει για να δίνω κάτι διαφορετικό στους ξιφοφορους αλλά σε αυτούς δεν άρεσε, εδώ το ανάποδο . 4) Έχει φωτίσει και έχει έντονο χρώμα πλέον δεν έχει όμως τρελή κινητικότητα με εξαίρεση την ώρα του φαγητού μολις πλησιάσω στα 2 μέτρα παίρνει θέση ^^. 5) Σήμερα θα μπει και ένα Borneo Sucker ώστε να καθαρίζει λίγο και να ανεβάσω τα νιτρικά για τον εχινοδορο Photo μολις βρω χρόνο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 23 Σεπτεμβρίου Author #19 Share 23 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα, ο Borneo έχει κρυφτεί πίσω από το φίλτρο και δεν τον έχω δει ποτέ έξω. Αφού χτύπησα το τζάμι να δω αν ζει. Φαγητό δε του έχω ρίξει καθώς μια ταμπλέτα είναι πολύ για αυτόν και ακόμα έχει άλγη / δεν είναι όλα τα φύλλα του εχινόδορου οκ καθώς ακόμα προσαρμόζετε οπότε λογικά μπορεί να φάει από εκεί. Αν περάσουν άλλες 2 ημέρες και δεν δω να φαίνεται άλγη φαγωμένη θα βάλω μια ταμπλέτα του πλέκο και θα παρακολουθώ τι θα κάνει και μετά θα την βγάλω . Το επόμενοι 3ημερο λογικά θα κάνω αλλαγή νερού καθώς έχει κλείσει 3 εβδομάδες (15βγουστο) μόνο με συμπλήρωση από ώσμωση . Δεν έχω νιτρικά και προσπαθώ να πιάσει ο εχινόδορος μάλλον θα βάλω 1-2 ταμπλέτες και την επόμενη αλλαγή νερού. Καμία ιδέα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος