Jump to content

1ο ενυδρειο αρχαριος

kora 23

Recommended Posts

Καλησπερα στην ομαδα!

Εχω 1 ενυδρειο 15 λιτρων που τυχαια επεσε στα χερια μου, θα ηθελα να ξεκινησω το χομπι αυτο να δω που θα με βγαλει αλλα χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με τι φιλτρο,φυτο,χαλικι κλπ να χρησιμοποιησω.

Σκεφτομουν να φτιαξω κατι για ενα μονομαχο ( ετσι κι αλλιως τα λιτρα με περιοριζουν) και εν συνεχεια αν με τραβαει το χομπι να παω και πιο "ψηλα".

Να σημειωσω οτι ειμαι ενημερωμενος στο θεωρητικο κομματι (κυκλος αζωτου,αντιχλωριο κλπ.)

Ευχαριστω!

• Like 3

Συμφωνώ με το μονομάχο για τα λίτρα σου

Ξεκινάς με  το να κόλλησης στην πλάτη του αν θέλεις κάποιο σχέδιο ή απλά μαύρο είναι σαφέστατα ποιο εύκολο να το κάνεις με άδειο ενυδρείο.

Συνεχίζεις, 2-4  ταμπλέτες λίπανσης , ψιλή βασαλτική που την ΠΛΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ καλά  .

Φτιάχνεις ότι θέλεις βάζεις ότι φυτά είναι να βάλεις  γεμίζεις ρίχνεις βακτήρια περιμένεις .

Ίσως να ήταν καλλίτερα να μην φύτευες της πρώτες 2 ημέρες καθώς παιζει οι ταμπλέτες να κάνουν μεγάλο ammonia Spike  και να λιώσουν.

Την δεύτερη ημέρα Μετράς αν έχεις ανεβάσει μετρήσιμη αμμωνία δεν χρειάζεται να βάλεις τροφή κτλ κτλ .

Εδώ θα με βρίσουν αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ να ρίχνεις βακτήρια (στα λίτρα σου το κόστος είναι μικρό) μόλις δεις No2 και ΟΧΙ αμμωνία βάζεις το Μονομάχο.

Δεν συμφωνώ με το να κάνεις μεγάλη αλλαγή πριν βάλεις το μονομάχο εκτός και έχουν ξεφύγει τα νούμερα  ή δεν είχες πλύνει καλά την βασαλτική που εκεί έτσι και αλλιώς ΔΕΝ βάζεις ψάρι μέσα.

• 2 weeks later...

Χαιρεται και παλι, ανανεωθηκα με ενυδρειο 28 λιτρων.

θελω να ειναι πιο ανετος ο μονομαχος.

Εχω αγορασει οτι χρειαζομαι.
Τωρα προβληματιζομαι με φυτα και προετοιμασια για να μπει ψαρι.

On 8/8/2024 at 5:25 ΜΜ, Παναγιώτης Καζεράκης said:

Συμφωνώ με το μονομάχο για τα λίτρα σου

Ξεκινάς με  το να κόλλησης στην πλάτη του αν θέλεις κάποιο σχέδιο ή απλά μαύρο είναι σαφέστατα ποιο εύκολο να το κάνεις με άδειο ενυδρείο.

Συνεχίζεις, 2-4  ταμπλέτες λίπανσης , ψιλή βασαλτική που την ΠΛΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ καλά  .

Φτιάχνεις ότι θέλεις βάζεις ότι φυτά είναι να βάλεις  γεμίζεις ρίχνεις βακτήρια περιμένεις .

Ίσως να ήταν καλλίτερα να μην φύτευες της πρώτες 2 ημέρες καθώς παιζει οι ταμπλέτες να κάνουν μεγάλο ammonia Spike  και να λιώσουν.

Την δεύτερη ημέρα Μετράς αν έχεις ανεβάσει μετρήσιμη αμμωνία δεν χρειάζεται να βάλεις τροφή κτλ κτλ .

Εδώ θα με βρίσουν αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ να ρίχνεις βακτήρια (στα λίτρα σου το κόστος είναι μικρό) μόλις δεις No2 και ΟΧΙ αμμωνία βάζεις το Μονομάχο.

Δεν συμφωνώ με το να κάνεις μεγάλη αλλαγή πριν βάλεις το μονομάχο εκτός και έχουν ξεφύγει τα νούμερα  ή δεν είχες πλύνει καλά την βασαλτική που εκεί έτσι και αλλιώς ΔΕΝ βάζεις ψάρι μέσα.

Χαιρεται και παλι, ανανεωθηκα με ενυδρειο 28 λιτρων.

θελω να ειναι πιο ανετος ο μονομαχος.

Εχω αγορασει οτι χρειαζομαι.
Τωρα προβληματιζομαι με φυτα και προετοιμασια για να μπει ψαρι.

• Like 1
  • love 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...