Soulaki1 6 Ιουλίου #1 Share 6 Ιουλίου Καλησπέρα στην ομάδα. Μετά από κάποια χρόνια αποχής είπα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου χόμπι και να ξανά στήσω το ενυδρειάκι μου. Εχει αλλάξει πολύ το φόρουμ από τότε όποτε ζήτω συγνωμη από τους διαχειριστές, γιατί έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω αν γράφω όντως στην ενότητα γλυκού νερού που θα ήθελα…. Να θυμίσω όποτε ότι είχα ενυδρείο με 2 χρυσόψαρα 60 λτ και ένα διάστημα είχα και μονομάχους…. Όποτε γνωρίζω από φίλτρα στήσιμο, στρώσιμο κτλ. Σκέφτομαι λοιπόν να βάλω στο 60αρι αυτή την φορά κανένα κοπαδακι ψαράκια , δεν ξέρω πόσσα αλλά να μην είναι πχ guppies που γεννούν συνέχεια γιατί δεν θα έχω τι να τα κάνω…. Οποιαδηποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη…. Συγνωμη για το κατεβατό….. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.🥰🥰 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 7 Ιουλίου #2 Share 7 Ιουλίου (edited) Καλησπέρα. Καλώς όρισες και πάλι. Σε εξήντα λίτρα ενυδρείο θα έβαζα Μαζί με μια ομάδα από cory για τον βυθό. Μαζί με κάποια εύκολα φυτά και εισαι έτοιμη. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου - marinos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Ιουλίου #3 Share 7 Ιουλίου Καλημερα κι καλως ηρθες! Θα μεταφερω το θεμα σου στην άλλη ενοτητα (Γενικά περί γλυκού νερού) Για τα ψαρακια..... Πες πρωτα πως φανταζεσαι το ενυδρειο σου , δηλ, αν το θελεις full φυτεμενο ή μηπως δεν θελεις φυτα και θελεις κατι σαν τα ενυδρεια με κιχλιδες αφρικης -δηλ πιο πολυ πετρες με αμμο..... Εχεις επιλογες. πες λιγο και τις διαστασεις του ενυδρειου και τι εχεις απο τον εξοπλισμό. Ριξε μια ματια εδω- https://www.aquazone.gr/forums/topic/113821-τα-μικρά-ενυδρεία-της-αφρικής/ Αν μιλαμε για κοπαδοψαρα και δεν εχεις σκληρο νερο - Danio margaritatus, boraras brigittae και ολα τα μικρουλια Danio μπορεις να βαλεις, Trigonostigma espei Microdevario kubotai Cherry Barb ακομα μπαινουν Τετρα- Hyphessobrycon amandae πχ Οριακα μπαινουν - Paracheirodon innesi, Hemigrammus erythrozonus (κανονικα θελουν ενυδρειο 80λ καθαρα και πανω) kai Gymnocorymbus ternetzi (70-80 λ κανονικα). 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 7 Ιουλίου Author #4 Share 7 Ιουλίου (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Καλησπέρα. Καλώς όρισες και πάλι. Σε εξήντα λίτρα ενυδρείο θα έβαζα Μαζί με μια ομάδα από cory για τον βυθό. Μαζί με κάποια εύκολα φυτά και εισαι έτοιμη. Ευχαριστώ για την πρόταση. Από ποσότητα πόσα από το κάθε είδος προτείνετε; Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου - Soulaki1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 7 Ιουλίου Author #5 Share 7 Ιουλίου (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Καλημερα κι καλως ηρθες! Θα μεταφερω το θεμα σου στην άλλη ενοτητα (Γενικά περί γλυκού νερού) Για τα ψαρακια..... Πες πρωτα πως φανταζεσαι το ενυδρειο σου , δηλ, αν το θελεις full φυτεμενο ή μηπως δεν θελεις φυτα και θελεις κατι σαν τα ενυδρεια με κιχλιδες αφρικης -δηλ πιο πολυ πετρες με αμμο..... Εχεις επιλογες. πες λιγο και τις διαστασεις του ενυδρειου και τι εχεις απο τον εξοπλισμό. Ριξε μια ματια εδω- https://www.aquazone.gr/forums/topic/113821-τα-μικρά-ενυδρεία-της-αφρικής/ Αν μιλαμε για κοπαδοψαρα και δεν εχεις σκληρο νερο - Danio margaritatus, boraras brigittae και ολα τα μικρουλια Danio μπορεις να βαλεις, Trigonostigma espei Microdevario kubotai Cherry Barb ακομα μπαινουν Τετρα- Hyphessobrycon amandae πχ Οριακα μπαινουν - Paracheirodon innesi, Hemigrammus erythrozonus (κανονικα θελουν ενυδρειο 80λ καθαρα και πανω) kai Gymnocorymbus ternetzi (70-80 λ κανονικα). Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την μεταφορά του θέματος. Αρχικά σκέφτομαι να βάλω μεσα καμία ανούμπια και κάνα ξύλο μοπανί ….. Απο εξοπλισμό έχω φίλτρο εχέιμ 2213….. ( δεν θυμάμαι πως γράφετε στα αγγλικά🤪) Διαστάσεις πρέπει να το μετρησω αλλά σιγουρα δεν είναι πάνω από 60λτ….. το είχα κυβίσει παλιότερα…. Θα ρίξω μια μάτια στο προφίλ των ψαριών που προτείνετε….όχι όμως στα τελευταία δεν με παίρνει, λόγω λίτρων σίγουρα….. 😌 Το σκληρό νερό δεν καταλαβα γιατί με ρωτάτε; Έχει να κάνει με τα άλατα; Αν ναι, έχω σκληρό νερό στην περιοχή μου, δυστηχως…. Όποτε πρέπει να κινηθω σε άλλο είδος ψαριών λέτε; Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου - Soulaki1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 8 Ιουλίου #6 Share 8 Ιουλίου πριν 22 ώρες, το μέλος Soulaki1 έγραψε: Ευχαριστώ για την πρόταση. Από ποσότητα πόσα από το κάθε είδος προτείνετε; Καλησπέρα. Αν διαβάσεις τα προφίλ γράφει για τα λίτρα σου πόσα. Νομίζω από 6 ψαράκια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 8 Ιουλίου Author #7 Share 8 Ιουλίου πριν 1 ώρα, το μέλος marinos έγραψε: Καλησπέρα. Αν διαβάσεις τα προφίλ γράφει για τα λίτρα σου πόσα. Νομίζω από 6 ψαράκια. Ναι το ειδα μετά. Ευχαριστώ πολύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος