Jump to content

Dream mix reef 250 λίτρα

michalos

Recommended Posts

Μία ώρα πριν, το μέλος michalos έγραψε:

Καλησπέρα στην ομάδα 

Έγιναν μικρές αλλαγές στο ενυδρείο, βγήκαν και πουλήθηκαν οι 3 μεγάλες kenya tree που υπήρχαν δεξιά γιατί έκρυβαν όλο το scape, και στην θέση τους μπήκε ένα σαρκοφυτο από άλλη θέση κ δύο frag από plate montipora

IMG_20250209_145741.jpg

Όμορφο , να το χαίρεσαι 👍

• 2 weeks later...

Καλησπέρα, σήμερα πρόσθεσα περίπου 7-8 κιλά άμμο γιατί είχε πολύ λιγη κ με το σιφωναρισμα είχε μειωθεί 

Επίσης έγινε στα δεξιά μεταφορά κάποιων κοραλλιών για να γεμίσει λίγο ο βράχος 

Ήρθε και ο τρίτος wavemaker τώρα έχω κ τους 3 σε pulse mode και είναι κ οι 3 4000λτ/Ω ο καθένας 

1740237592230-01.jpeg

Έγινε επεξεργασία - michalos
  • Like 2
  • love 1

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μετά από καιρό μπορώ να πω ότι το ενυδρείο έχει σταθεροποιηθεί και αρχίζει ανάπτυξη 

Μέχρι τώρα τα κοράλλια ζούσαν αλλά δεν έβλεπα να μεγαλώνουν αρκετά 

Η άμμος είχε μόνιμα καφέ άλγη όπως κ η βράχοι κ τα τζάμια παρά το καθάρισμα που έκανα

Αυτό που έκανα τελευταία είναι ότι πρόσθεσα άλλη τόση ποσότητα άμμου γιατί είχε λίγη , χαμήλωσα τέρμα το λευκό φως και ταιζω καθημερινά τα κοράλλια με reef roids ή ab plus

Δεν ξέρω αν έπαιξαν αυτά ρόλο, ή απλώς πέρασε από φάση το ενυδρείο, αλλά τώρα η άμμος είναι λευκή, τα κοράλλια τα βλέπω πιο ζωηρά  

Πιο πολύ το κατάλαβα από τα μανιτάρια που έχουν πολλαπλασιαστεί κ έχουν πιο έντονο χρώμα 

Οι καουλαστριες είχαν αρχίσει κ έδειχναν σκελετό, τώρα είναι φουσκωμένες 

Τα κοράλλια θέλουν τάισμα τελικά!

Το KH έχει φτάσει στο 6.5 παρά του ότι έχω ξεκινήσει dosing με all for reef 

Αυξάνω καθημερινά την δόση μέχρι να φτάσω περίπου στο 8 KH, στην αρχή ξεκίνησα με 10 ml, έχω φτάσει τα 20 ml την μέρα συνεχίζω μέχρι να πάει εκεί που θέλω

1742892907014-01.jpeg

Έγινε επεξεργασία - michalos
  • Like 1
  • wow 1

σούπερ..κ εγώ λόγω του ότι είναι φρέσκο ακόμη το σύστημα είμαι σε αυτήν την φάση.. ότι έχω βάλει ζει απλά δεν έχω ανάπτυξη και χρώμα στα sps αλλά είμαστε σε καλό δρόμο θέλω να ελπίζω...με το τάισμα συμφωνώ εν μέρει γιατί άμα κάποιος δεν γνωρίζει πότε να ταϊσει εγκυμονεί κινδύνους για τα θρεπτικά... εσύ προφανώς και ξέρεις εμπειρικά...

Έγινε επεξεργασία - dano23

Το ενυδρείο το βλέπεις όταν πάει καλά, αλλά φαίνεται και στις καταναλώσεις 

Όταν μετράς συνέχεια σταθερό ΚΗ θα πει ότι δεν υπάρχουν καταναλώσεις από τα κοράλλια άρα και καθόλου ανάπτυξη 

Μέχρι τώρα το ΚΗ ήταν συνέχεια 8,5 - 9 μονο με μικρή αλλαγή νερού 20λτ κάθε 15 μέρες χωρίς να κάνω dosing 

Όταν έπεσε είδα ότι κάτι πήγαινε καλά και φαινόταν και στα κοράλλια αυτό.

Τα νιτρικά είναι περίπου 25 τώρα , δεν έχουν ανέβει κ πολύ περίπου 20 είχα παλιότερα 

Και κάτι που διάβασα είναι μύθος ότι οι άλγες βγαίνουν μόνο με ψηλά νιτρικά 

Εγώ είχα άλγες με 10 νιτρικά κ τώρα που έχω 25 έχω ελαχιστες

Αυτές τροφοδοτούνται από το φως κυρίως, μπορεί να τις δεις κ με ελάχιστα θρεπτικά 

Βέβαια τα θρεπτικά τα κρατάμε σε ένα σημείο δεν θέλουμε να ξεφύγουν όπως όλες οι παράμετροι αλλά με lps και μαλακά κοράλλια χρειάζονται πολύ 

• Like 1

σε πρόσφατη συνομιλία φίλος που είναι στεγνό το σύστημα εμφάνισε άλγες... θεωρώ ότι είναι ένας συνδιασμός πραγμάτων για να εμφανιστούν...γενικά δεν βγάζεις άκρη ώρες ώρες... όλα θέλουν μέτρο σίγουρα και το κυριότερο συνταγή που δουλεύει δεν την αλλάζεις...

Έγινε επεξεργασία - dano23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...