michalos 29 Ιουνίου #1 Share 29 Ιουνίου Μετά από το100αρι και το 150αρι reef ξεκινά μια νέα προσπάθεια να φτιάξω μεγαλύτερο όχι τεράστιο αλλά πιο σωστό με άνετο sump, skimmer γιατί κανένα από τα 2 δεν εχει με όλα τα μειονεκτήματα . Επίσης έχω κουραστεί να ασχολούμαι με 2 ενυδρεία γιατί όλες οι δουλειές πρέπει να γίνονται x2. Επίσης θέλω να βάλω κ μεγαλύτερα κ περισσότερα ψάρια που τώρα με τα μικρά δεν γίνεται Θα είναι 250 λίτρα , διαστάσεων μάλλον 110x45x50 με sump 100λιτρων, σύνολο νερού 350 λίτρων. Θα μπουν οι βράχοι η άμμος κ τα ζωντανά από τα 2 ενυδρεία που ήδη έχω κ θα κλείσουν Φωτιστικό μάλλον 3 diy περίπου 150 watt σύνολο Θα ενημερώνω για την πορεία του. Και φωτογραφίες από τα 2 ενυδρεία που θα κλείσουν για να γίνει αυτό 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 7 Αυγούστου Author #2 Share 7 Αυγούστου (edited) Ξεκίνησε το πρώτο βήμα, έγινε ο κορμός της βάσης με ξύλα πάχους 10*5 εκ και 5*5 εκ Επόμενο βήμα να ντυθεί γύρω κ να περαστεί όλο με βερνίκι. Διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 115*47*47 250 λίτρα με sump 80 λίτρων Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου - michalos 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 10 Αυγούστου Author #3 Share 10 Αυγούστου Καλημέρα έχουμε σιγά σιγά τον εξοπλισμό που θα μπει στο ενυδρείο Skimmer: red strarfish sk150 (300-500 lt) Φωτιστικά ( 3 ) spectra m029 30watt Αντλία επιστροφής Jebao dcp 2500 λτ 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Αυγούστου #4 Share 10 Αυγούστου Αγορες ελεγμενες βαση της τιμης τους ,μακαρι να σου βγουν. απροβληματιστα.Θεωρω σε πρωτη φαση την επιστροφη μικρής Καλορίζικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 11 Αυγούστου Author #5 Share 11 Αυγούστου (edited) πριν 9 ώρες, το μέλος niknik έγραψε: Αγορες ελεγμενες βαση της τιμης τους ,μακαρι να σου βγουν. απροβληματιστα.Θεωρω σε πρωτη φαση την επιστροφη μικρής Καλορίζικα. Καλημέρα Νίκο, πήρα budget επιλογές αλλά να είναι στα λίτρα που έχω. Την αντλία επιστροφής λες ότι είναι μικρή αν κατάλαβα? Για τα φωτιστικά έχω ενα το ίδιο στο 100 λίτρα reef που έχω τώρα και κάνει δουλειά, είναι για 50 εκ. ενυδρείο κάθε ενα σύμφωνα με τον κατασκευαστή , προτίμησα 3 μικρά αντί 1 μεγάλο γιατί θεωρώ ότι θα έχουν καλύτερη διάχυση τα 3 παρά 1 μόνο του. Επίσης ξέχασα να πω ότι έχω 2 κυκλοφορητες dc με controller 4.000 lt ο κάθε ενας κ αν χρειαστεί θα μπει και τριτος Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok 11 Αυγούστου #6 Share 11 Αυγούστου Καλησπέρα, από κοραλια να φανταστώ softies/zoas και lps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 11 Αυγούστου #7 Share 11 Αυγούστου πριν 9 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Καλημέρα Νίκο, πήρα budget επιλογές αλλά να είναι στα λίτρα που έχω. Την αντλία επιστροφής λες ότι είναι μικρή αν κατάλαβα? Για τα φωτιστικά έχω ενα το ίδιο στο 100 λίτρα reef που έχω τώρα και κάνει δουλειά, είναι για 50 εκ. ενυδρείο κάθε ενα σύμφωνα με τον κατασκευαστή , προτίμησα 3 μικρά αντί 1 μεγάλο γιατί θεωρώ ότι θα έχουν καλύτερη διάχυση τα 3 παρά 1 μόνο του. Επίσης ξέχασα να πω ότι έχω 2 κυκλοφορητες dc με controller 4.000 lt ο κάθε ενας κ αν χρειαστεί θα μπει και τριτος Σωστα ειναι μικρη οπως μικροι και οι δυο κυκλοφορητες. Τωρα μόλις αποφασίσεις με τι κοραλια θα το τρεξεις.θα σου πω εαν θα πανε.Το οτι λεει 50 εκατοστα το καθε φως δεν μου λεει κατι,γιατι φως μπορεί να εχει αλλά οχι το φως που χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 11 Αυγούστου Author #8 Share 11 Αυγούστου πριν 3 ώρες, το μέλος Magok έγραψε: Καλησπέρα, από κοραλια να φανταστώ softies/zoas και lps? Ναι κ το πολύ καμία plate montipora πριν 1 ώρα, το μέλος niknik έγραψε: Σωστα ειναι μικρη οπως μικροι και οι δυο κυκλοφορητες. Τωρα μόλις αποφασίσεις με τι κοραλια θα το τρεξεις.θα σου πω εαν θα πανε.Το οτι λεει 50 εκατοστα το καθε φως δεν μου λεει κατι,γιατι φως μπορεί να εχει αλλά οχι το φως που χρειάζεται. Κυκλοφορητή μάλλον θα πάρω ένα ακόμα αργότερα. Το φωτιστικό αυτό έχω ένα στο 100 λίτρο κ πάει καλά όπως φαίνεται στην φωτο στο πρώτο ποστ και βγάζει ωραία χρώματα Δεν θα βάλω σκληρά κοράλλια, καμία plate montipora το πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok 11 Αυγούστου #9 Share 11 Αυγούστου 40 minutes ago, michalos said: Ναι κ το πολύ καμία plate montipora Αν έχεις το φωτιστικό κατέβασε στο κινητό το photone app και πάρε μετρηση των par στην επιφάνεια του νερού, σου βγάζει καμία 200αρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 11 Αυγούστου Author #10 Share 11 Αυγούστου (edited) Περίπου 400-450 βγάζει ευθεία στα πλάγια πέφτει πολύ Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 11 Αυγούστου Author #11 Share 11 Αυγούστου Λάθος μετρούσα το light meter, το par meter βγάζει γύρω στα 100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 11 Αυγούστου Author #12 Share 11 Αυγούστου Αλλά κ το άλλο φωτιστικό 165 watt (το κινέζικο black box) που έχω στο άλλο ενυδρείο βγάζει το ίδιο Το έχω 70% μπλε κ 10% λευκό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok 12 Αυγούστου #13 Share 12 Αυγούστου Καλημέρα, Το 100 μου κάνει ότι κάτι λάθος μετράει η εφαρμογή.. από το 30watt θα περίμενα κανένα 200-250 τουλάχιστον έξω από το νερό, στα 50εκ βάθος τώρα εκεί δεν ξέρω πόσα par θα πιάσει. Λογικά για lps είσαι οκ στα πάνω επιπεδα, από κάλυψη δεν ξέρω αν θα σου κάνει αλλά με καμία κινεζική led bar μπορείς να το στρώσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 12 Αυγούστου Author #14 Share 12 Αυγούστου πριν 1 ώρα, το μέλος Magok έγραψε: Καλημέρα, Το 100 μου κάνει ότι κάτι λάθος μετράει η εφαρμογή.. από το 30watt θα περίμενα κανένα 200-250 τουλάχιστον έξω από το νερό, στα 50εκ βάθος τώρα εκεί δεν ξέρω πόσα par θα πιάσει. Λογικά για lps είσαι οκ στα πάνω επιπεδα, από κάλυψη δεν ξέρω αν θα σου κάνει αλλά με καμία κινεζική led bar μπορείς να το στρώσεις! Πιστεύω οι μετρήσεις δεν είναι σωστές Έκανα δοκιμή στο άλλο φωτιστικό το black box 165 watt. φουλ όλα κ έβγαλε 200 στα 20 εκ κάτω από το φωτιστικό . Στο YouTube είδα 2 video που έκαναν μετρήσεις στο φωτιστικό (spectra 30 watt) κ έβγαζαν ψηλά 500 par κ πάτο 200 par https://www.youtube.com/watch?v=oRjyqvvGmzQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 16 Αυγούστου Author #15 Share 16 Αυγούστου (edited) Μια ερώτηση σχετικά με την βάση Επειδή δεν έχει τελείως ευθυγράμμιση με το πάτωμα σκέφτομαι να βάλω ρυθμιζόμενα πόδια στο έπιπλο (8-10) Είναι αυτά στην εικόνα, θα αντέχουν το βάρος? Είναι 250 λίτρα το ενυδρείο κ περίπου 100 λίτρα το sump Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Αυγούστου #16 Share 16 Αυγούστου Γιατι δεν βαζεις 4 κομμάτια απο χονδρο λάστιχο αναλογος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 17 Αυγούστου Author #17 Share 17 Αυγούστου πριν 12 ώρες, το μέλος niknik έγραψε: Γιατι δεν βαζεις 4 κομμάτια απο χονδρο λάστιχο αναλογος? Έβαλα αυτά που είναι για καρέκλες, θα αντέχουν το βάρος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Αυγούστου #18 Share 17 Αυγούστου πριν 6 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Έβαλα αυτά που είναι για καρέκλες, θα αντέχουν το βάρος ? Οχι ενα ποντο λάστιχο αυτοκινητου.Δοκιμασμενο.Και το αλφαδι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 17 Αυγούστου Author #19 Share 17 Αυγούστου πριν 48 λεπτά, το μέλος niknik έγραψε: Οχι ενα ποντο λάστιχο αυτοκινητου.Δοκιμασμενο.Και το αλφαδι. Και το βιδωνω με ξυλοβιδες κ ροδελες στο ξύλο της βάσης υποθέτω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Αυγούστου #20 Share 18 Αυγούστου πριν 9 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Και το βιδωνω με ξυλοβιδες κ ροδελες στο ξύλο της βάσης υποθέτω? Οχι το ακουμπας κατω αυτο ειναι πχ 4χ4 και παχος 1 και ακουμπας επανω την βαση .Αλφαδιαζεις και τελος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 23 Αυγούστου #21 Share 23 Αυγούστου On 11/8/2024 at 6:55 ΠΜ, το μέλος michalos έγραψε: Την αντλία επιστροφής λες ότι είναι μικρή αν κατάλαβα? Παρε 4500λ/ωρα σιγουροτατα. Και κυκλοφορητες τουλαχιστον 8000λ/ωρα Εχω και εγω 250λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 23 Αυγούστου Author #22 Share 23 Αυγούστου (edited) πριν 40 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Παρε 4500λ/ωρα σιγουροτατα. Και κυκλοφορητες τουλαχιστον 8000λ/ωρα Εχω και εγω 250λ Καλημέρα Ναταλία βρήκα τον jebao 2500 φτηνά κ τον πήρα, αν δω ότι θέλω μεγαλύτερο τελικά θα τον δώσω κ θα πάρω άλλο Κυκλοφορητες έχω 2 των 4000 λίτρων κ θα πάρω κ τρίτο αν χρειαστεί. Επηρεαστηκα από ένα βίντεο των brs για αντλίες επιστροφής που έλεγαν ότι το 10x που έλεγαν παλιά δεν χρειάζεται, 3x είναι αρκετά (Ο δικός μου είναι 10x) Δεν σκοπεύω για sps Έγινε επεξεργασία 23 Αυγούστου - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 25 Αυγούστου #23 Share 25 Αυγούστου On 23/8/2024 at 1:19 ΜΜ, το μέλος michalos έγραψε: Επηρεαστηκα από ένα βίντεο των brs για αντλίες επιστροφής που έλεγαν ότι το 10x που έλεγαν παλιά δεν χρειάζεται, 3x είναι αρκετά (Ο δικός μου είναι 10x) Δεν σκοπεύω για sps νταξ και 2,5 φτανει. Εξαρταται απο το υψος, πόσες γωνίες εχουν οι σωληνες , διαμετρο σωλήνας κτλ. 2Χ4000λ κυκλοφορητες δεν φτανουν με τιποτα.... με τρεις κατι θα γινει πιστευω. Υπαρχει και περιπτωση να βαλεις τους κυκλοφορητες να χτυπουν οχι κατα μηκος του ενυδρειου, αλλα απο το πισω τζάμι στο μπροστινο.... Λεω τωρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 26 Αυγούστου Author #24 Share 26 Αυγούστου πριν 13 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: νταξ και 2,5 φτανει. Εξαρταται απο το υψος, πόσες γωνίες εχουν οι σωληνες , διαμετρο σωλήνας κτλ. 2Χ4000λ κυκλοφορητες δεν φτανουν με τιποτα.... με τρεις κατι θα γινει πιστευω. Υπαρχει και περιπτωση να βαλεις τους κυκλοφορητες να χτυπουν οχι κατα μηκος του ενυδρειου, αλλα απο το πισω τζάμι στο μπροστινο.... Λεω τωρα..... Αυτό θα το δοκιμάσω να βάλω να χτυπάνε από το πίσω τζάμι, επίσης 1 βάζω να χτυπάει επιφάνεια για ανατάραξη Θα φανεί αν δεν φτάνουν θα μπει σίγουρα ένας ακόμη 4000λτ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 28 Αυγούστου Author #25 Share 28 Αυγούστου (edited) Καλησπέρα, πήρα ένα κουτί κατασκευών για να το χρησιμοποιήσω για μπαλκόνι Είναι διαστάσεων 23*21*9 Θα κάνω κ άλλες τρύπες εννοείται Θα το κοντυνω λίγο αλλά σκέφτομαι να μην το βάλω ολόκληρο δηλ πλάτος 9εκ., αλλά να βάλω το ένα κομμάτι από τα 2 κ να το κολλήσω απευθείας στο τζάμι που θα γίνουν οι 2 τρύπες Δηλαδή να έχει πλάτος 4.5 εκ. Θα έχει πρόβλημα αν κολληθεί απευθείας στο τζάμι με σιλικόνη? Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος