Jump to content

Recommended Posts

Αυτό είναι αρσενικό και ξαφνικά απόκτησε κάποιου είδους δυσκαμψία. Κολυμπάει και αντιδράει, τρώει αλλά έχει δυσκολία στο πίσω μέρος και όταν αφήνεται πέφτει προς τα κάτω. Μια χαρά ήταν πριν. Τι μπορεί να φταίει; Τον τελευταίο καιρό βάζω μέσα στο ενυδρείο κάθε κάποιες ώρες δύο παγωμένα μπουκαλάκια πλαστικά με νερό και από 31 βαθμούς που φτάνει η θερμοκρασία του ενυδρείου από την ζέστη κατεβαίνει στους 26-27 σε 5-10 λεπτά.

Τώρα αν έγινε από τις αλλαγές θερμοκρασίας δεν το γνωρίζω. 

Δεν είχαν κανένα πρόβλημα πριν το καλοκαίρι και με τον θερμοστάτη. Μόλις έβγαλα τον θερμοστάτη και άρχισε να έχει καύσωνα έγινε αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς χρειάζεστε; Τα υπόλοιπα ψάρια είναι οκ και έχουν γεννηθεί μικρά που μεγαλώνουν.

Για τους ανεμιστήρες έχω ενημερωθεί από ειδικούς με κατάστημα ενυδρείων και από το ίντερνετ ότι προκαλούν μεγάλη εξάτμιση του νερού και δεν είναι καλή λύση.

Μου πρότειναν μπουκάλια παγωμένα. Τα υπόλοιπα ψάρια δεν είχαν κανένα πρόβλημα και αντέδρασαν θετικά. Πήγαιναν κοντά στο σημείο και δροσιζόντουσαν κιόλας.

Αυτή η παράλυση στο πίσω μέρος του guppy από το μπορεί να έχει προκληθεί;

Έγινε επεξεργασία - leonalkalai
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος leonalkalai έγραψε:

Για τους ανεμιστήρες έχω ενημερωθεί από ειδικούς με κατάστημα ενυδρείων και από το ίντερνετ ότι προκαλούν μεγάλη εξάτμιση του νερού και δεν είναι καλή λύση.

Αυτοι οι "ειδικοί"..... μαλλον χρειαζονται ενα ξυλο με ιατρικες ιδιότητες, μπας και  γινουν καλα.....

Δεν ειναι καθολου καλο να κατεβαινει οι θερμοκρασια στο ενυδρειο τόσο ραγδαία. Ασφαλες οριο ειναι ενα, το πολυ δυο βαθμους το 24 ωρο, οχι 5 βαθμους σε 5 λεπτα, ειναι μεγαλο στρεσ για τα ζωντανα.

Αν το ενυδρειο εχει καπακι, αφησε το με ανοιχτο καπακι και μην αναβεις το φως. Βαλε ανεμιστηρακια! Χτες!  Το νερο, που εξατμιζεται, μπορεις (και πρεπει!) να συμπληρωνεις με νερο αντίστροφης οσμωσης ή με το απεσταγμενο.

με τα παγωμενα μπουκαλια ειναι μπελας, πρεπει να εισαι απο πανω συνεχεια....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Άμα σβήσω το φώς δεν θα έχουν άλλα προβλήματα; Έχει και μικρά μέσα. 

Το καπάκι το άφησα ανοιχτό αλλά υπάρχει και καπνιστής ακριβώς δίπλα.

Νερό αντίστροφης όσμωσης τι είναι;

Το απεσταγμένο νερό πως το κρατάω;

Με τα παγωμένα μπουκαλάκια γιατί πρέπει να είμαι από πάνω συνέχεια; Ούτως ή άλλως δίπλα μου είναι το ενυδρείο; Μήπως να βάλω ένα μπουκαλάκι να πέσει πιο αργά η θερμοκρασία; Γιατί πηγαίνει στους 31 βαθμούς.

Ανεμιστηράκια ποια να πάρω;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...