SW1IXC 25 Νοεμβρίου 2005 #1 Share 25 Νοεμβρίου 2005 (edited) Χθες ολοκληρώθηκε η κατασκευή του DIY CO2. Η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Υλικά τα γνωστά. Για φυσαλιδομετρητή χρησιμοποίησα ένα γυάλινο μπουκαλάκι μπαχαρικών. Ακόμα με κυνηγάει η μάνα μου Ολα οκ λοιπόν. Το σωληνάκι έχει μπεί μέσα στην είσοδο του φίλτρου. 1 Φυσαλίδα κάθε 1 δευτερόλεπτο. Μετά απο 2 λεπτά και αφού το φίλτρο έχει μαζέψει αρκετό αέρα, κάνει ένα θόρυβο σαν να ανοίγει η γειτόνισσα απο πάνω το σιφώνι και ο αέρας φεύγει απο την έξοδο σε μορφή φυσαλίδων. Βέβαια η έξοδος του φίλτρου είναι 2 με 3 εκ. κάτω απο την επιφάνεια του νερού. Δεν ξέρω αν γίνεται σωστή διάχυση αν και δεν μαρέσει που κάθε τόσο το φίλτρο ξεφυσάει σα φάλαινα θα ήθελα να μου προτείνεται έναν αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο διάχυσης του CO2 μέσα στο νερό. Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2005 - SW1IXC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torm 25 Νοεμβρίου 2005 #2 Share 25 Νοεμβρίου 2005 θα ήθελα να μου προτείνεται έναν αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο διάχυσης του CO2 μέσα στο νερό. 5839[/snapback] Δές εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/co2c.htm και εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/co2d.htm Επίσης μπορείς να αγοράσεις έναν έτοιμο diffuser σαν αυτόν εδώ http://www.hagen.com/hagen/canada/english/...=01076980010101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 25 Νοεμβρίου 2005 #3 Share 25 Νοεμβρίου 2005 ακολούθησε μία από τις παραπάνω λύσης που σου προτείνει ο Torm. είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα όταν πρωτόβαλα co2 κατευθείαν στην είσοδο του φίλτρου μου στο φυτεμένο. πρώτον έτσι δεν γίνεται σωστή διάχυση συν ότι καθώς μαζεύονται φυσαλίδες co2 στο φίλτρο σου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και μπορεί να χαλάσει και η φτερωτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 25 Νοεμβρίου 2005 Author #4 Share 25 Νοεμβρίου 2005 ακολούθησε μία από τις παραπάνω λύσης που σου προτείνει ο Torm. είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσένα όταν πρωτόβαλα co2 κατευθείαν στην είσοδο του φίλτρου μου στο φυτεμένο. πρώτον έτσι δεν γίνεται σωστή διάχυση συν ότι καθώς μαζεύονται φυσαλίδες co2 στο φίλτρο σου δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και μπορεί να χαλάσει και η φτερωτή. 5868[/snapback] Συμφωνώ.. Οι λύσεις είναι πράγματι ωραίες. Αλλά επειδή δεν έχω τον χρόνο να ψάχνω να βρώ τα υλικά θέλω κάτι έτοιμο και μικρό. Μιας και θα είναι μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 25 Νοεμβρίου 2005 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2005 (edited) Tότε βάζεις μια πορόπετρα ή μια σκαλίτσα της hagen Στο έχουν προτείνει ήδη http://www.hagen.com/hagen/canada/english/...=01076980010101 Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2005 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
nm1975 3 Φεβρουαρίου 2006 #6 Share 3 Φεβρουαρίου 2006 Ειμαι αρχαριος σχετικα με το ενυδρειο αλλα θα ηθελα να προτεινω μια δικη μου λυση για τον θορυβο που εχουμε οταν βαζουμε το CO2 στην εισοδο του φιλτρου. Συνδεσα μια βελονα απο ενεση στο σωληνακι ωστε να εχω μικροτερες φυσαλιδες και την τοποθετησα στην εισοδο της αντλιας με αποτελεσμα ο θορυβος να μειωθει στο ελαχιστο και να εχω πολυ καλυτερη διαχυση. Αυτα ομως σε εσωτερικο φιλτρο με βυθιζομενη αντλια. Ελπιζω να λειτουργει και σε αλλους αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasp 18 Φεβρουαρίου 2006 #7 Share 18 Φεβρουαρίου 2006 Tότε βάζεις μια πορόπετρα ή μια σκαλίτσα της hagenΣτο έχουν προτείνει ήδη http://www.hagen.com/hagen/canada/english/...=01076980010101 5883[/snapback] Αγορασα και εγω την "σκαλα" της hagen για το DIY Co2 μου. http://www.hagen.com/hagen/canada/english/...=01076980010101 Θα προσπαθησω να περιγραψω το προβλημα , να δουμε αν θα το πιασετε. Οι φυσαλιδες δεν προχωρανε κανονικα. Κολλανε, μαζευονται στην σειρα η μια πανω στην αλλη, και στο τελος ξεφευγουν απο την "σειρα" τους και φευγουν στην επιφανεια, ασκαστες! Καμια ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy 18 Φεβρουαρίου 2006 #8 Share 18 Φεβρουαρίου 2006 Λοιπον σιγα σιγα θα δεις οτι οι φυσαλιδες μετα απο ωρες ανεβαινουν με την σειρα προς τα πανω.Μην το πειραξεις θα φτιαξει σιγα σιγα.Υπομονη, το ιδιο ειχα παθει και εγω στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 18 Φεβρουαρίου 2006 Author #9 Share 18 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό είναι καλό διότι παραμένει το διοξείδιο περισσότερη ώρα μέσα στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 13 Σεπτεμβρίου 2006 #10 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Προς το παρόν το έχω σε αερόπετρα και έχω διαπιστώσει οτι δημιουργεί πίεση στον μετρητή. Όταν βγάζω την αερόπετρα φεύγουν πολλές φυσαλίδες μαζί. Έτσι πρέπει να είναι;;; Όταν βάζω την αερόπετρα πιο βαθιά στο ενυδρείο δεν βγαίνει φυσαλίδα γιατι;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george hmmy 13 Σεπτεμβρίου 2006 #11 Share 13 Σεπτεμβρίου 2006 Η αερόπετρα δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος διάχυσης του διοξειδίου στο ενυδρείο. Προτιμάται η (σχετικά φτηνή) λύση της "σκάλας" που κερδίζεις και το εφφέ, ή η προσθήκη του CO2 στο φίλτρο. Για να βγει η φυσαλίδα πρέπει να υπερνικήσει την πίεση του νερού και τη δύναμη που της ασκεί η αερόπετρα, άρα όταν την απομακρύνεις παύει να ασκείται αυτή. Όταν βάζεις την πέτρα πιο βαθιά η πίεση που δημιουργεί το σύστημά σου δεν αρκεί ώστε να υπερνικήσει την υδροστατική πίεση του νερού και το "φρακάρισμα" της πέτρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 12 Οκτωβρίου 2006 #12 Share 12 Οκτωβρίου 2006 Και στη σκάλα έχω αυτό το πρόβλημα. Όταν κάνω co2 οι φυσαλίδες προχωράνε, μετά απο 3-4 μέρες βλέπω 1 ή και καθόλου στη σκάλα ενώ στον μετρητή βγαίνουν 15-20 το λεπτό. Η πίεση είναι το πρόβλημα ή διαρροή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 12 Οκτωβρίου 2006 #13 Share 12 Οκτωβρίου 2006 (edited) Μπορεις να περιγραψεις λίγο τις συνδέσεις που έχεις κάνει; Αν υπάρχει διαροή θα την βρεις όταν βαλεις όλη την εγκατάσταση μέσα σε νερό! Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2006 - kouzman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 13 Οκτωβρίου 2006 #14 Share 13 Οκτωβρίου 2006 Tελικά είχα διαρροή στον μετρητή, το έφτιαξα σήμερα, αλλά στη σκάλα οι φυσαλίδες από την αρχή μέχρι το τέλος παραμένουν οι ίδιες, δεν σκάνε καθόλου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 13 Οκτωβρίου 2006 #15 Share 13 Οκτωβρίου 2006 Δεν μικραίνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 13 Οκτωβρίου 2006 #16 Share 13 Οκτωβρίου 2006 Ναι είναι ίδιο μέγεθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 13 Οκτωβρίου 2006 #17 Share 13 Οκτωβρίου 2006 (edited) Πόσες είπες ότι έχεις ανα λεπτό? Και αν μπορείς να περιγράψεις το μέγεθος! Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2006 - kouzman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 13 Οκτωβρίου 2006 #18 Share 13 Οκτωβρίου 2006 15 Το λεπτό. Όσο είναι η φατσούλα που έβαλες στο μήνυμά σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 14 Οκτωβρίου 2006 #19 Share 14 Οκτωβρίου 2006 Αν έχεις τόσες τις πρώτες μέρες πρέπει να δεις το μείγμα σου ξανά! Τι αναλογίες βάζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 16 Οκτωβρίου 2006 #20 Share 16 Οκτωβρίου 2006 Kouzman οι φυσαλίδες σκάνε τώρα κανονικά. 3 ποτήρια ζάχαρη 1/2 μαγιά και περίπου 1/2 σόδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 16 Οκτωβρίου 2006 #21 Share 16 Οκτωβρίου 2006 Τι είναι το "1/2" κουτάλι του γλυκού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 16 Οκτωβρίου 2006 #22 Share 16 Οκτωβρίου 2006 Ναι του γλυκού.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 16 Οκτωβρίου 2006 #23 Share 16 Οκτωβρίου 2006 Τι ποτήρια χρησιμοποιείς (του νερού); Πόσα λίτρα είναι το μπουκάλι που έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy 17 Οκτωβρίου 2006 #24 Share 17 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν 1.5 λίτρα το μπουκάλι. Βάζω 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη 1/2 μαγιά και 1/2 περίπου σόδα κουταλάκι του γλυκού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Οκτωβρίου 2006 #25 Share 17 Οκτωβρίου 2006 βαλε πιο λιγη μαγια..στη μυτη απο το κουταλακι.θα σε παει περισσοτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος