Giannis T. 24 Απριλίου #1 Share 24 Απριλίου Καλησπέρα σε όλους, Δεν ξερω τι μπορει να πηγαινει λαθος, μεσα σε 3ης μερες εχω χασει 3 ψαρια δηλαδη ενα την ημερα. Προχθες που πεθανε το πρωτο ψαρι εκανα μια αλλαγη νερου (25%) αλλα την επομενη μερα εχασα κι αλλο. Σημερα εκανα ολικη αλλαγη στο ενυδρειο και παλι ενα ψαρι φαινεται πως θα καταληξει... Και τα τρεια ψαρια ειχαν κανονικα ορεξη για φαγητο μεχρι την τελευταια μερα την οποια αποκτουσαν ασταθεια, δηλαδη κολυμπουσαν στροβιλιζοντας στο νερο και προσγειωνοντουσαν στο υποστρωμα με το κεφαλι, επειτα απο αυτο τα απομονωνα και κατεληγαν να μην κολυμπουν και απλα να αναπνεουν στον πατο του δοχειου καραντινας. Δεν εχουν κανενα συμπτωμα οπως λευκα στιγματα, πρηξιμο ή κατι παρομοιο, οποτε δεν ξερω τι μπορει να ειναι . Αν γνωριζει καποιος παρακαλω να βοηθησει. Ευχαριστω πολυ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Απριλίου #2 Share 24 Απριλίου (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Giannis T. έγραψε: Καλησπέρα σε όλους, Δεν ξερω τι μπορει να πηγαινει λαθος, μεσα σε 3ης μερες εχω χασει 3 ψαρια δηλαδη ενα την ημερα. Προχθες που πεθανε το πρωτο ψαρι εκανα μια αλλαγη νερου (25%) αλλα την επομενη μερα εχασα κι αλλο. Σημερα εκανα ολικη αλλαγη στο ενυδρειο και παλι ενα ψαρι φαινεται πως θα καταληξει... Και τα τρεια ψαρια ειχαν κανονικα ορεξη για φαγητο μεχρι την τελευταια μερα την οποια αποκτουσαν ασταθεια, δηλαδη κολυμπουσαν στροβιλιζοντας στο νερο και προσγειωνοντουσαν στο υποστρωμα με το κεφαλι, επειτα απο αυτο τα απομονωνα και κατεληγαν να μην κολυμπουν και απλα να αναπνεουν στον πατο του δοχειου καραντινας. Δεν εχουν κανενα συμπτωμα οπως λευκα στιγματα, πρηξιμο ή κατι παρομοιο, οποτε δεν ξερω τι μπορει να ειναι . Αν γνωριζει καποιος παρακαλω να βοηθησει. Ευχαριστω πολυ. Καλησπέρα φίλε μου. Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ψάρια έχεις, σε πόσα λίτρα ενυδρείο, πόσο καιρό και τι φίλτρο έχεις. Αν ανέβαζες και φωτογραφίες θα βοηθούσε Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου - killerknight Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 24 Απριλίου Author #3 Share 24 Απριλίου (edited) 3 hours ago, killerknight said: Καλησπέρα φίλε μου. Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ψάρια έχεις, σε πόσα λίτρα ενυδρείο, πόσο καιρό και τι φίλτρο έχεις. Αν ανέβαζες και φωτογραφίες θα βοηθούσε Καλησπερα, εχω ενα ενυδρειο 70 λιτρων, μεσα εχω γκαμπι , 2 πλατυ και 2 μολυ, τα γκαμπι τα εχω 1 χρονο αλλα γεννανε οποτε μερικα ειναι πιο προσφατα και τα υπολοιπα τα πηρα πριν κανα τετραμηνο. Εκανα εγκληματισμο, μπηκαν καραντινα και μετα τα εβαλα στο κυριο ενυδρειο και απο φιλτρο εχω το Magi380 internal filter της εταιριας resun Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου - Giannis T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 26 Απριλίου #4 Share 26 Απριλίου On 24/4/2024 at 11:25 ΜΜ, το μέλος Giannis T. έγραψε: Καλησπερα, εχω ενα ενυδρειο 70 λιτρων, μεσα εχω γκαμπι , 2 πλατυ και 2 μολυ, τα γκαμπι τα εχω 1 χρονο αλλα γεννανε οποτε μερικα ειναι πιο προσφατα και τα υπολοιπα τα πηρα πριν κανα τετραμηνο. Εκανα εγκληματισμο, μπηκαν καραντινα και μετα τα εβαλα στο κυριο ενυδρειο και απο φιλτρο εχω το Magi380 internal filter της εταιριας resun Οκ ... Από αλλαγές νερού τι κάνεις? Μετρήσεις με υγρά τεστ νερού κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 26 Απριλίου Author #5 Share 26 Απριλίου 15 minutes ago, killerknight said: Οκ ... Από αλλαγές νερού τι κάνεις? Μετρήσεις με υγρά τεστ νερού κάνεις? Κανω 50% καθε μηνα και μια ολικη περιπου καθε τριμηνο. Μετρησεις κανω με τα Test strips της API. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 27 Απριλίου #6 Share 27 Απριλίου (edited) Τα Test Strip δεν ειναι ακριβειας που κατεμε μετά απο το 6μηνο που εχεις βρει την ρουτίνα σου κτλ κτλ, δεν ειναι τόσο μεγαλο πρόβλημα καθώς κανεις ενα τεστ αναμεσα στης αλαγες να δεις αν εισαι εκει που εισαι πάντα και όλα πανε καλα . Το βασικό σου πρόβλημα ειναι οτι ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΜΜΩΝΙΑ, κάτι που όταν έχεις θανάτους είναι το 3ο πράγμα που κάνεις δλδ. 1)ρίχνεις διπλή δόση Prime. 2)βγάζεις τα νεκρά ψάρια κτλ κτλ 3)Μετράς για αμμωνία no2 no3 τα τελευταία 2 τα μετράνε και τα Stick την αμμωνία όχι . 4)70% αλλαγή νερού 5)2πλη δόση Prime και αν έχεις βακτήρια. 6)λίγες ώρες μετά ξανα μετράς. Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου - Παναγιώτης Καζεράκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 27 Απριλίου #7 Share 27 Απριλίου πριν 20 ώρες, το μέλος Giannis T. έγραψε: Κανω 50% καθε μηνα και μια ολικη περιπου καθε τριμηνο. Μετρησεις κανω με τα Test strips της API. Θα πρέπει να βρεις υγρά τεστ αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών. Δες τα κατάστηματα για το api master kit που τα έχει όλα αυτά συν τεστ ph. Θα χρειαστείς ένα κεφάλαιο 60-68 ευρώ αλλά θα σωθείς. Επισης στη θέση σου θα έκανα αλλαγές 10-20 τις εκατό κάθε εβδομάδα και όχι μια φορά το μήνα. Τέλος μην ξανακάνεις ολική αλλαγή γιατί είναι μεγάλο λάθος. Καταστροφείς ότι βιολογία έχει δημιουργηθεί στο ενυδρείο σου. Το φίλτρο σου έχει μόνο σφουγγάρια ή και κεραμικό υλικό? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 27 Απριλίου Author #8 Share 27 Απριλίου 9 hours ago, killerknight said: Θα πρέπει να βρεις υγρά τεστ αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών. Δες τα κατάστηματα για το api master kit που τα έχει όλα αυτά συν τεστ ph. Θα χρειαστείς ένα κεφάλαιο 60-68 ευρώ αλλά θα σωθείς. Επισης στη θέση σου θα έκανα αλλαγές 10-20 τις εκατό κάθε εβδομάδα και όχι μια φορά το μήνα. Τέλος μην ξανακάνεις ολική αλλαγή γιατί είναι μεγάλο λάθος. Καταστροφείς ότι βιολογία έχει δημιουργηθεί στο ενυδρείο σου. Το φίλτρο σου έχει μόνο σφουγγάρια ή και κεραμικό υλικό? Ευχαριστω πολυ φιλε για τις συμβουλες. Το φιλτρο εχει σφουγγαρι και ενα δοχειο που βαζω clay και ενεργο ανθρακα. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 27 Απριλίου Author #9 Share 27 Απριλίου Σε ευχαριστω πολυ !! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 28 Απριλίου #10 Share 28 Απριλίου πριν 15 ώρες, το μέλος Giannis T. έγραψε: Σε ευχαριστω πολυ !! Πως είναι τα ψάρια σήμερα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ 29 Απριλίου #11 Share 29 Απριλίου On 26/4/2024 at 5:05 ΜΜ, το μέλος Giannis T. έγραψε: Κανω 50% καθε μηνα και μια ολικη περιπου καθε τριμηνο. Μετρησεις κανω με τα Test strips της API. Μεγάλο λάθος ! Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική . Μονάχα καθαρισμό κάθε εβδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 29 Απριλίου Author #12 Share 29 Απριλίου 23 hours ago, killerknight said: Πως είναι τα ψάρια σήμερα? Δεν εχω αλλες απωλειες και τα ψαρια εχουν αρχισει και ζευγαρωνουν. Ελπιζω να ειναι ολα καλα. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σου. Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 29 Απριλίου Author #13 Share 29 Απριλίου 5 hours ago, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ said: Μεγάλο λάθος ! Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική . Μονάχα καθαρισμό κάθε εβδομάδα Σε ευχαριστω πολυ!!! Καλο Πασχα και καλη Ανασταση !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 29 Απριλίου #14 Share 29 Απριλίου πριν 23 λεπτά, το μέλος Giannis T. έγραψε: Δεν εχω αλλες απωλειες και τα ψαρια εχουν αρχισει και ζευγαρωνουν. Ελπιζω να ειναι ολα καλα. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σου. Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση!!! Έκανες καθόλου αλλαγές νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ 29 Απριλίου #15 Share 29 Απριλίου πριν 34 λεπτά, το μέλος Giannis T. έγραψε: Σε ευχαριστω πολυ!!! Καλο Πασχα και καλη Ανασταση !!! Παρακαλώ . Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 13 Μαίου Author #16 Share 13 Μαίου On 29/4/2024 at 3:37 ΜΜ, killerknight said: Έκανες καθόλου αλλαγές νερού? Καλησπερα σας, ναι καθε βδομαδα κανω μια αλλαγη περιπου 10 L και φαινονται ολα να πηγαινουν καλα. Προσθεσα και καποια φυτα και γενικα βλεπω πως και τα ψαρια ειναι πιο δραστηρια ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 14 Μαίου #17 Share 14 Μαίου (edited) Μη κάνεις πάνω απο 60-70 % αλλαγή εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος αν θέλεις να κάνεις παραπάνω γιατί πχ εγω θέλω να κατεβάσω τα φωσφορικά κάνε μέρα πάρα μέρα 50% για μια εβδομάδα αντί μια 100% ... Τα φυτά βοηθάνε Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου - Παναγιώτης Καζεράκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasGr 14 Μαίου #18 Share 14 Μαίου On 27/4/2024 at 1:16 ΜΜ, Παναγιώτης Καζεράκης said: Το βασικό σου πρόβλημα ειναι οτι ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΜΜΩΝΙΑ, κάτι που όταν έχεις θανάτους είναι το 3ο πράγμα που κάνεις δλδ. Μετράνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 14 Μαίου #19 Share 14 Μαίου πριν 6 λεπτά, το μέλος KostasGr έγραψε: Μετράνε Τα Strip all in 1 που σχεδόν όλοι χρησημοποιούν μετρανε No2 no3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquascape 15 Μαίου #20 Share 15 Μαίου Τα strips δεν ειναι αξιοπιστα. Μια φορά εχω χρησιμοποιησει και ηταν τοσο δυσκολο να καταλαβω τις αποχρωσεις που πηγα αμέσως και αγόρασα υγρά τεστ. Τα τέστ της σερα (Αμμωνια,ΝΟ2,ΝΟ3) κοστίζουν 8-10 το καθένα και έτσι με 30-35 ευρω εχεις πολυ πιο αξιοπιστα αποτελέσματα ,φυσικά το τεστ κιτ της API αξίζει περισσότερο,αλλά έχει και διπλάσια τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis T. 16 Μαίου Author #21 Share 16 Μαίου On 14/5/2024 at 12:04 ΜΜ, Παναγιώτης Καζεράκης said: Μη κάνεις πάνω απο 60-70 % αλλαγή εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος αν θέλεις να κάνεις παραπάνω γιατί πχ εγω θέλω να κατεβάσω τα φωσφορικά κάνε μέρα πάρα μέρα 50% για μια εβδομάδα αντί μια 100% ... Τα φυτά βοηθάνε Σας ευχαριστω πολυ !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος