Gent 24 Απριλίου #1 Share 24 Απριλίου Καλησπέρα θέλω να ξεκινήσω ένα θαλασσινό ενυδρείο σιγά σιγά με σκοπό μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει στηθεί.Να πω πριν ξεκινήσω ότι η εμπειρία μου μετά ενυδρεία είναι η εξής πριν χρόνια είχα δύο ενυδρεία ένα 120l με δύο χρυσόψαρα και ένα 60l φυτεμένο με εύκολα φυτά και guppies. Τώρα σκέφτηκα να κάνω το μεγάλο άλμα και να μπω στα αλατια και θα ήθελα και σε αυτό την γνώμη σας εάν είναι εφικτό να γίνει?Σε πρώτη φάση θα ήθελα βοήθεια ως προς τον εξοπλισμό.Αυτην τη στιγμή διαθετο το ενυδρείο ένα waterbox 20 και το φωτιστικό ενα Ai prime 16hd reef(Τα αγόρασα μεταχειρισμένα).Από ότι διάβασα θα χρειαστώ ακόμα αντλία επιστροφής, αυτόματη αναπλήρωση,skimmer,wavemaker, έλεγχο θερμοκρασίας,ρεφακτομετρο, Αντίστροφη όσμωσης,και κάποιο τρόπο να ανακατεύω το αλάτι με το νερό για τις αλαγές.Να πω ακόμα και να τελειώσω ότι το ενυδρείο σκοπεύω να το ξεκινήσω ως fowlr και στην συνέχεια να μπουν κάποια κοράλλια αφού υπάρξει κάποια εξοικείωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ 29 Απριλίου #2 Share 29 Απριλίου Δεν μπορώ να σε βοηθήσω . Λυπάμαι😥😥 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 29 Απριλίου Author #3 Share 29 Απριλίου πριν 54 λεπτά, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Δεν μπορώ να σε βοηθήσω . Λυπάμαι😥😥 Πιστεύω κάποιος θα βρεθεί να με βοηθήσει γιατί τα έχω βρει λίγο σκουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Απριλίου #4 Share 29 Απριλίου On 24/4/2024 at 5:52 ΜΜ, το μέλος Gent έγραψε: Καλησπέρα θέλω να ξεκινήσω ένα θαλασσινό ενυδρείο σιγά σιγά με σκοπό μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει στηθεί.Να πω πριν ξεκινήσω ότι η εμπειρία μου μετά ενυδρεία είναι η εξής πριν χρόνια είχα δύο ενυδρεία ένα 120l με δύο χρυσόψαρα και ένα 60l φυτεμένο με εύκολα φυτά και guppies. Τώρα σκέφτηκα να κάνω το μεγάλο άλμα και να μπω στα αλατια και θα ήθελα και σε αυτό την γνώμη σας εάν είναι εφικτό να γίνει?Σε πρώτη φάση θα ήθελα βοήθεια ως προς τον εξοπλισμό.Αυτην τη στιγμή διαθετο το ενυδρείο ένα waterbox 20 και το φωτιστικό ενα Ai prime 16hd reef(Τα αγόρασα μεταχειρισμένα).Από ότι διάβασα θα χρειαστώ ακόμα αντλία επιστροφής, αυτόματη αναπλήρωση,skimmer,wavemaker, έλεγχο θερμοκρασίας,ρεφακτομετρο, Αντίστροφη όσμωσης,και κάποιο τρόπο να ανακατεύω το αλάτι με το νερό για τις αλαγές.Να πω ακόμα και να τελειώσω ότι το ενυδρείο σκοπεύω να το ξεκινήσω ως fowlr και στην συνέχεια να μπουν κάποια κοράλλια αφού υπάρξει κάποια εξοικείωση. Μια χαρα. Βλεπω, εχεις διαβασει αρκετα. Πες τι ακριβως θελεις να φτιαξεις. Εννοω θελεις να κάνεις mix reef? Μόνο sps? μόνο LPS? soft? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Απριλίου #5 Share 29 Απριλίου Bλεπω, οτι στο waterbox 20 Συμπεριλαμβάνεται το ενυδρείο, αντλία επιστροφής και υλικά φιλτραρίσματος. Αλλά δεν θα χρειαστεις την αντλια επιστροφης. Δες πρώτα τa scape στο ιντερνετ και αν θα σου αρεσει κατι, παιρνεις και βραχο για τα ταιριαζει μ αυτο , που θελεις να κάνεις. Δες εδω - https://ifareef.com/product-category/zontanoi-organismoi/vrachoi/ Ριξε και μια ματια εδω- https://www.aquazone.gr/forums/forum/30-nano-reefs/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 29 Απριλίου Author #6 Share 29 Απριλίου Το πήρα μεταχειρισμένο χωρίς αντλία επιστροφής.Εχει τα υλικά φιλτράρισματος και ένα καπάκι τίποτα άλλο.κοιταω για scape αλλά θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να έχω όλα τα υπόλοιπα για να ξεκινήσω να το στήνω.Νομιζα ότι ο βράχος είναι από τα τελευταία πράγματα που θα αγορασω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 30 Απριλίου Author #7 Share 30 Απριλίου πριν 12 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Μια χαρα. Βλεπω, εχεις διαβασει αρκετα. Πες τι ακριβως θελεις να φτιαξεις. Εννοω θελεις να κάνεις mix reef? Μόνο sps? μόνο LPS? soft? Θα ήθελα να προσπαθησω για mix reef.δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν από ένα άσχετο.Εσυ τι θα μου πρωτεινες για πρώτη προσπάθεια ώστε και να μάθω κάποια πράγματα γιατί θεωρώ οσω και να διαβάσεις στην πράξη μαθαίνεις και να μην αποτύχω.Το μόνο που διαθέτω αυτήν την στιγμή είναι χρόνος και υπομονή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 8 Μαίου Author #8 Share 8 Μαίου Μια μικρή ενημέρωση ως προς το εξοπλισμό Ενυδρειο:waterbox aio cube 20 + βαση Φωτα:ai prime hd16 Αντλία επιστροφής:sicce syncra silent 1.0 Κυκλοφόρητης:Sicce Nano Voyager 1000 Ρεφακτομετρο: κινεζικο Θερμοστάτης:inkbird itc-308s Αυτόματη αναπλήρωση: Skimmer: Αντίστροφη όσμωση: Θερμαντικό σώμα: Ανεμιστήρες ψύξης: Βράχος: Θα ήθελα βοήθεια ως προς την επιλογή skimmer και αυτόματης αναπλήρωσης γιατι αυτά θα είναι η επόμενη αγορά και αν έχω ξεχάσει κάτι που θα χρειαστώ.Σε πολλά βίντεο και φορουμ λένε ότι και ενα tds meter είναι απαραίτητο για να ελέγχουμε το νερό θα χρειαστεί να αγοράσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 11 Μαίου #9 Share 11 Μαίου Δες τα διαμερίσματα του φιλτρου σου τι διαστάσεις εχουν και ανάλογα πας και για σκιμερ. Ενα που παιζει να σου χωρέσει ειναι το Tunze 9001 ή ακομη καλήτερα ενα tunze 9004. Στα 75 λτ εισαι? Για αυτόματη αναπλήρωση μπορείς να δεις είτε της D-D Compact Ato είτε Kamoer Ato One . Και τις δυο της εχω δουλέψει με άριστα αποτελεσματα. Μακριά απο την εταιρία Hydor τουλάχιστον σε οτι αφορα της αναπληρώσεις. Εχω άσχημη εμπειρία με το support της. TDS καλό θα ηταν να παρεις. Ελέγχεις το νερό της όσμωσης και ξέρεις ποτε πρεπει να αλλάξεις μεμβράνη, ρητίνη κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 12 Μαίου Author #10 Share 12 Μαίου πριν 8 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Δες τα διαμερίσματα του φιλτρου σου τι διαστάσεις εχουν και ανάλογα πας και για σκιμερ. Ενα που παιζει να σου χωρέσει ειναι το Tunze 9001 ή ακομη καλήτερα ενα tunze 9004. Στα 75 λτ εισαι? Για αυτόματη αναπλήρωση μπορείς να δεις είτε της D-D Compact Ato είτε Kamoer Ato One . Και τις δυο της εχω δουλέψει με άριστα αποτελεσματα. Μακριά απο την εταιρία Hydor τουλάχιστον σε οτι αφορα της αναπληρώσεις. Εχω άσχημη εμπειρία με το support της. TDS καλό θα ηταν να παρεις. Ελέγχεις το νερό της όσμωσης και ξέρεις ποτε πρεπει να αλλάξεις μεμβράνη, ρητίνη κλπ Τα λίτρα είναι 75 για αναπλήρωση πήγα στην d-d .Για skimmer το 9001 χωράει σίγουρα το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι με αυτό το ενυδρείο θα κοιτάξω και για το 9004.Για tds meter βρήκα ενα τις xiaomi γνωρίζεις έαν είναι αξιόπιστο να το παραγγείλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok 12 Μαίου #11 Share 12 Μαίου (edited) Καλημέρα, Καλή αρχή σου εύχομαι. Αυτό που θα σου πρότεινα για τον βράχο σου εάν ξεκινήσεις από dry rock δηλαδή νεκρό βράχο να τον πάρεις από νωρίς και να τον βάλεις μέσα σε θαλασσινό νερό και έναν κυκλοφορητή για να αρχίσει να αποκτάει βιολογία. Σχετικά με τον tds δεν ξέρω για της xiaomi αλλά θεωρώ απαραίτητο έναν τριπλό inline meter ώστε να μπορείς να μετράς: 1) tds κατά την εισαγωγή στο σύστημα όσμωσης 2) μετά την μεμβράνη (εδώ θες το tds να είναι 1-2% της αρχικής, αν έχεις 150 tds νερό βρύσης μετά την μεμβράνη πρέπει να βλέπεις 1 tds) 3) μετά την ρητίνη απιονισμου εδώ τα tds πρέπει να είναι πάντα 0. Εγώ βρήκα από το amazon έναν καλό (https://www.amazon.com/HM-Digital-Triple-Monitor-T-Fittings/dp/B00GKLD5QY) Έγινε επεξεργασία 12 Μαίου - Magok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 12 Μαίου Author #12 Share 12 Μαίου πριν 14 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε: Καλημέρα, Καλή αρχή σου εύχομαι. Αυτό που θα σου πρότεινα για τον βράχο σου εάν ξεκινήσεις από dry rock δηλαδή νεκρό βράχο να τον πάρεις από νωρίς και να τον βάλεις μέσα σε θαλασσινό νερό και έναν κυκλοφορητή για να αρχίσει να αποκτάει βιολογία. Σχετικά με τον tds δεν ξέρω για της xiaomi αλλά θεωρώ απαραίτητο έναν τριπλό inline meter ώστε να μπορείς να μετράς: 1) tds κατά την εισαγωγή στο σύστημα όσμωσης 2) μετά την μεμβράνη (εδώ θες το tds να είναι 1-2% της αρχικής, αν έχεις 150 tds νερό βρύσης μετά την μεμβράνη πρέπει να βλέπεις 1 tds) 3) μετά την ρητίνη απιονισμου εδώ τα tds πρέπει να είναι πάντα 0. Εγώ βρήκα από το amazon έναν καλό (https://www.amazon.com/HM-Digital-Triple-Monitor-T-Fittings/dp/B00GKLD5QY) Καλημέρα αυτό με τον βράχο το έχω σκεφτεί και εγώ και να επιταχύνω την διαδικασια με το που αγοράσω την α/ο και έρθει και το ρεφακτομετρο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω.θα το βάλω στο πρόγραμμα και το inline meter.απλα για αρχή θα πάω με ένα απλό tds meter γιατι είναι αρκετά αυτά που πρέπει να αγοράσω τώρα στην αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 12 Μαίου #13 Share 12 Μαίου Καλή αρχή, αν βάλεις νεκρό βράχο μπορείς να κολλήσεις τα κομμάτια κ να φτιάξεις ωραία scape Το κακό με τον νεκρό βράχο είναι ότι αργεί πολύ να πάρει τα πάνω του το ενυδρείο, προτείνω οπωσδήποτε να πάρεις τουλάχιστον τον μισό σε ζωντανό βράχο, θα δεις ότι θα έχεις ζωη παντού στο ενυδρείο γρήγορα. Τώρα για τα pest έτσι κ αλλιώς δεν τα γλιτώνεις, με κάποιο κοράλλι θα έρθουν κ αυτά αλλά υπάρχουν κ οι θηρευτές τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 12 Μαίου Author #14 Share 12 Μαίου πριν 39 λεπτά, το μέλος michalos έγραψε: Καλή αρχή, αν βάλεις νεκρό βράχο μπορείς να κολλήσεις τα κομμάτια κ να φτιάξεις ωραία scape Το κακό με τον νεκρό βράχο είναι ότι αργεί πολύ να πάρει τα πάνω του το ενυδρείο, προτείνω οπωσδήποτε να πάρεις τουλάχιστον τον μισό σε ζωντανό βράχο, θα δεις ότι θα έχεις ζωη παντού στο ενυδρείο γρήγορα. Τώρα για τα pest έτσι κ αλλιώς δεν τα γλιτώνεις, με κάποιο κοράλλι θα έρθουν κ αυτά αλλά υπάρχουν κ οι θηρευτές τους Με τον ζωντανό βράχο όμως θα μπορέσω να τον διαμορφώσω όπως θέλω για να μπει στο ενυδρείο?Επίσης επειδή σχεδόν τα πάντα θα γίνουν παραγγελία κατά την μεταφορά δεν θα έχει πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 13 Μαίου #15 Share 13 Μαίου Με τον ζωντανό βράχο δεν έχεις την επιλογή να κολλήσεις όπως ο νεκρός, γι'αυτό είπα βάλε νεκρό που θα κολλήσεις κ ζωντανό για να ζωντανέψει κ ο νεκρός. Στην μεταφορά τον βάζουν με νερό ή υγρασία για να παραμείνει ζωντανός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 13 Μαίου Author #16 Share 13 Μαίου πριν 8 ώρες, το μέλος michalos έγραψε: Με τον ζωντανό βράχο δεν έχεις την επιλογή να κολλήσεις όπως ο νεκρός, γι'αυτό είπα βάλε νεκρό που θα κολλήσεις κ ζωντανό για να ζωντανέψει κ ο νεκρός. Στην μεταφορά τον βάζουν με νερό ή υγρασία για να παραμείνει ζωντανός Επειδή το κοίταξα λίγο το θέμα του βράχου και επειδη θέλω να κάνω scape συγκεκριμένο 2 επιλογές έχω η μόνο νεκρό θα βάλω ή νεκρό με μια ποσότητα ζωντανού μικρή περίπου 1-1.5kg γιατί θέλω να φτιάξω ένα κομμάτι απομονωμένο από τα υπόλοιπα για να βάλω xenia και δεν θέλω να εξαπλωθεί σε όλο το ενυδρείο.Δεν ξέρω αν μια τόσο μικρή ποσότητα ζωντανού βράχου θα βοηθήσει και θα επισπεύσει την διαδικασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok 13 Μαίου #17 Share 13 Μαίου 1 hour ago, Gent said: Επειδή το κοίταξα λίγο το θέμα του βράχου και επειδη θέλω να κάνω scape συγκεκριμένο 2 επιλογές έχω η μόνο νεκρό θα βάλω ή νεκρό με μια ποσότητα ζωντανού μικρή περίπου 1-1.5kg γιατί θέλω να φτιάξω ένα κομμάτι απομονωμένο από τα υπόλοιπα για να βάλω xenia και δεν θέλω να εξαπλωθεί σε όλο το ενυδρείο.Δεν ξέρω αν μια τόσο μικρή ποσότητα ζωντανού βράχου θα βοηθήσει και θα επισπεύσει την διαδικασία. Και το 10% του βράχου που θα βάλεις αν είναι ζωντανός θα βοηθήσει! Δεν χρειάζεται να είναι όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 13 Μαίου Author #18 Share 13 Μαίου Λογικά έτσι θα γίνει ο κεντρικός βράχος θα γίνει με νεκρό και ένα κομμάτι θα μπει ζωντανός σε κάποια γωνιά για την xenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 20 Μαίου Author #19 Share 20 Μαίου Συνεχίζω το θέμα και ρωτάω γνώμες για το skimmer που αποφασίστηκε να είναι το tunze 9001 και η ερώτηση είναι να πάρω το απλό η το dc η διαφορά είναι κάπου στα 40 ευρώ θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά με το το dc (είτε σε θόρυβο η σε αποτελεσματικότητα)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 23 Μαίου #20 Share 23 Μαίου Γενικα οτι αντλια ειναι DC ισα που ακούγεται και μερικές ειναι σχεδόν αθόρυβες. Όμως για ενα μικρό σκίμερ σαν το 9001 πόσο θόρυβο να κάνει ώστε να καταντήσει ενοχλητικό? Αν δεν ειναι σε υπνοδωμάτιο θα έλεγα να μην πάς σε DC. Αν πάλι εισαι "μυστήριος" με τον θόρυβο γενικά (όπως εγω) πάρε το DC. Υ.Γ Για να μην γίνει μπέρδεμα με το αθόρυβο που ανέφερα παραπάνω, εννοώ την αντλία. Οχι την είσοδο του αέρα απο το σωληνάκι. Εκει θα βαλεις σιγαστήρα (που λογικά δινει το σκιμερ) και συνήθως κάνει καλή δουλίτσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 24 Μαίου Author #21 Share 24 Μαίου (edited) πριν 7 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Γενικα οτι αντλια ειναι DC ισα που ακούγεται και μερικές ειναι σχεδόν αθόρυβες. Όμως για ενα μικρό σκίμερ σαν το 9001 πόσο θόρυβο να κάνει ώστε να καταντήσει ενοχλητικό? Αν δεν ειναι σε υπνοδωμάτιο θα έλεγα να μην πάς σε DC. Αν πάλι εισαι "μυστήριος" με τον θόρυβο γενικά (όπως εγω) πάρε το DC. Υ.Γ Για να μην γίνει μπέρδεμα με το αθόρυβο που ανέφερα παραπάνω, εννοώ την αντλία. Οχι την είσοδο του αέρα απο το σωληνάκι. Εκει θα βαλεις σιγαστήρα (που λογικά δινει το σκιμερ) και συνήθως κάνει καλή δουλίτσα. Γενικά είμαι λίγο μυστήριος με τον θόρυβο και το σπίτι που μένω είναι γκαρσονιέρα οπότε θα πάρω το dc έτσι και αλλιώς δεν είναι τεράστια η διαφορά στην τιμή.Απλα εάν μπορείς λυσε μου μια απορία δηλαδή το μόνο που προσφέρει το dc είναι μειώσει στον θόρυβο η έχει και άλλα θετικά? Έγινε επεξεργασία 24 Μαίου - Gent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis Michopoulos 24 Μαίου #22 Share 24 Μαίου Καλησπέρα και καλή αρχή! Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις να φτιάξεις τον βράχο που θέλεις εσωτερικά στο ενυδρείο και να τον κολλήσεις, σκεπτόμενος ότι θα έχεις και τον ζωντανό παράλληλα. (Και εγώ ξαναξεκινάω το δικό μου Fluval evo απο την αρχή) Ξεκίνα με αντίστρωφη όσμωση 5 σταδίων, αλάτι και έναν κυκλόφορητή για να ξεκινήσεις το στρώσιμο. Σκίμερ για εμένα είναι δευτερέυον για την ώρα. όλο το θέμα είναι να κάνεις ένα καλό στρώσιμο και μετά να προχωρήσεις σιγά σιγά γιατί υπάρχει περίπτωση εάν βιαστείς να τα δείς όλα μαζί απότομα και να απογοητευτείς. Γενικά είμαι της άποψης ότι το ταξίδι είναι που έχει το ενδιαφέρον και όχι ο προωρισμός 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 24 Μαίου #23 Share 24 Μαίου Με το DC σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζεις την ταχύτητα της αντλίας του σκίμερ. Ενω το αντίστοιχο μοντελο AC απλα το βαζεις στο ρευμα και δουλεύει στο 100%. Μπορεις εσυ με το DC να το δουλεύεις στο 100% και το βραδυ που ενδεχομένως να σε ενοχλεί αν ειναι το κρεβάτι εκει κοντα, να το βάζεις στο 50% για να μειώνεται ο θόρυβος (και η απόδοση φυσικα). Ενα αλλο πλεονέκτημα ειναι οτι αν έβαζες το 9004 πχ που ειναι για περισσότερα λιτρα και ειχες 0 ΝΟ3 και 0 ΡΟ4 να του έριχνες την απόδοση με σκοπό να αποκτήσεις λιγα θρεπτικά στο νερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 24 Μαίου Author #24 Share 24 Μαίου πριν 9 ώρες, το μέλος Vaggelis Michopoulos έγραψε: Καλησπέρα και καλή αρχή! Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις να φτιάξεις τον βράχο που θέλεις εσωτερικά στο ενυδρείο και να τον κολλήσεις, σκεπτόμενος ότι θα έχεις και τον ζωντανό παράλληλα. (Και εγώ ξαναξεκινάω το δικό μου Fluval evo απο την αρχή) Ξεκίνα με αντίστρωφη όσμωση 5 σταδίων, αλάτι και έναν κυκλόφορητή για να ξεκινήσεις το στρώσιμο. Σκίμερ για εμένα είναι δευτερέυον για την ώρα. όλο το θέμα είναι να κάνεις ένα καλό στρώσιμο και μετά να προχωρήσεις σιγά σιγά γιατί υπάρχει περίπτωση εάν βιαστείς να τα δείς όλα μαζί απότομα και να απογοητευτείς. Γενικά είμαι της άποψης ότι το ταξίδι είναι που έχει το ενδιαφέρον και όχι ο προωρισμός Λόγο κάποιον υποχρεώσεων θα ξεκινήσει ο κύκλος μετά τα μέσα Ιουνιου+ότι περιμένω ακόμα την βάση γιατί έγινε παραγγελία από εξωτερικό (Ελλάδα δεν την βρήκα).Για αντίστροφη όσμωση έγινε αγορά μιας 4 σταδίων δεν ξέρω εάν έκανα γκάφα.πρωσοπικα θέλω να μαζέψω τα πάντα από εξοπλισμό πριν ξεκινήσω.θα συμφωνήσω για αυτό που είπες για το ταξίδι,ξεκίνησα πάλι να ασχολούμαι με τα ενυδρεία και μου έχει τραβήξει πολύ το ενδιαφέρον έχω πωροθει κάθομαι και διαβάζω 2-3 ώρες κάθε μέρα.Και τέλος να σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα και στο δικό σου ενυδρείο πριν 6 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Με το DC σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζεις την ταχύτητα της αντλίας του σκίμερ. Ενω το αντίστοιχο μοντελο AC απλα το βαζεις στο ρευμα και δουλεύει στο 100%. Μπορεις εσυ με το DC να το δουλεύεις στο 100% και το βραδυ που ενδεχομένως να σε ενοχλεί αν ειναι το κρεβάτι εκει κοντα, να το βάζεις στο 50% για να μειώνεται ο θόρυβος (και η απόδοση φυσικα). Ενα αλλο πλεονέκτημα ειναι οτι αν έβαζες το 9004 πχ που ειναι για περισσότερα λιτρα και ειχες 0 ΝΟ3 και 0 ΡΟ4 να του έριχνες την απόδοση με σκοπό να αποκτήσεις λιγα θρεπτικά στο νερο. Σε ευχαριστώ πολύ.το είχα δει το 9004 αλλά δεν χωράει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 25 Μαίου #25 Share 25 Μαίου πριν 14 ώρες, το μέλος Gent έγραψε: έγινε αγορά μιας 4 σταδίων δεν ξέρω εάν έκανα γκάφα. Μια χαρα ειναι. πες τι μεμβρανη πηρες 50 ή 100gpd? On 24/5/2024 at 2:17 ΜΜ, το μέλος Vaggelis Michopoulos έγραψε: Σκίμερ για εμένα είναι δευτερέυον για την ώρα. θα συμφωνήσω. Γνωριζω πολλα παιδια, που σε μικρα ενυδρεια (μεχρι 80λ) δεν βαζουν σκιμμερ, με αλλαγες νερου μια χαρα πανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος