Jump to content

Νέο ενυδρείο με φυτά , νέος στο hobby

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους αγόρασα, πριν 3 ημέρες από ένα διαδικτυακό κατάστημα κάποια φυτά , το ενυδρείο είναι μιας εβδομάδας στο στρώσιμο για υπόστρωμα

Έχω το aquarium soil της tropyca και χρησιμοποιώ βακτήρια stability new tank stabilization και έβαζα μέρα παρά ημέρα λίγο φαγητό στο ενυδρείο. Από την αρχή κάτι δεν μου κολλάει με τα φυτά όσα έχουμε κορμό και φύλα δεν είχαν ρίζα και μου έμοιαζαν με κλαδέματα όσο αρχάριος και αν είμαι. δεν έχω κάνει αλλαγή νερού ακόμα, μήπως πρέπει να ξεκινήσω με αυτό και τι ποσότητα;

1558823823_.jpeg.b5a1d2d5cca2576cd5714ae409182d61.jpeg

IMG_20240405_231449.jpg

πριν 3 λεπτά, το μέλος Πέτρος92 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους αγόρασα, πριν 3 ημέρες από ένα διαδικτυακό κατάστημα κάποια φυτά , το ενυδρείο είναι μιας εβδομάδας στο στρώσιμο για υπόστρωμα

Έχω το aquarium soil της tropyca και χρησιμοποιώ βακτήρια stability new tank stabilization και έβαζα μέρα παρά ημέρα λίγο φαγητό στο ενυδρείο. Από την αρχή κάτι δεν μου κολλάει με τα φυτά όσα έχουμε κορμό και φύλα δεν είχαν ρίζα και μου έμοιαζαν με κλαδέματα όσο αρχάριος και αν είμαι. δεν έχω κάνει αλλαγή νερού ακόμα, μήπως πρέπει να ξεκινήσω με αυτό και τι ποσότητα;

Κάτι δεν πάει καλά με τα φύλα έχουν κάτι μαύρα στίγματα σαν σκόνη η άλγη, και είναι αρκετά αδύναμα.

IMG_20240405_231449.jpg

πριν 14 λεπτά, το μέλος Πέτρος92 έγραψε:

IMG_20240405_231449.jpg

Καλησπερα φιλε.Μην σε αγχωνουν τα φυτα, δωστους λιγο χρονο μονο 3 μερες εχουν περασει.Για τα φυτα που εχεις επιλεξει το υποστρωμα και μονο κατα τη γνωμη μου αρκει για την αναπτυξη τους.Απλα μελλοντικα εχε το νου σου αν θα φωτιζονται τα κατω φιλα γιατι μου φαινεται οτι τα εχεις φυτεψει ολα αρκετα κοντα (κυριως δεξια). Αν εχεις την ευχέρεια βαλε και κανα ξυλαρακι θα αλλαξει ολη η εικονα του ενυδρειου.Κατα το στρωσιμο κανε και κανα τεστακι για να δεις πως πηγαινει η ολη κατασταση. Το φιλτρο τι εχει μεσα?

πριν 17 λεπτά, το μέλος NikosPapak13 έγραψε:

Καλησπερα φιλε.Μην σε αγχωνουν τα φυτα, δωστους λιγο χρονο μονο 3 μερες εχουν περασει.Για τα φυτα που εχεις επιλεξει το υποστρωμα και μονο κατα τη γνωμη μου αρκει για την αναπτυξη τους.Απλα μελλοντικα εχε το νου σου αν θα φωτιζονται τα κατω φιλα γιατι μου φαινεται οτι τα εχεις φυτεψει ολα αρκετα κοντα (κυριως δεξια). Αν εχεις την ευχέρεια βαλε και κανα ξυλαρακι θα αλλαξει ολη η εικονα του ενυδρειου.Κατα το στρωσιμο κανε και κανα τεστακι για να δεις πως πηγαινει η ολη κατασταση. Το φιλτρο τι εχει μεσα?

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση, η φύτευση δεν είναι τελική, και την έκανα για να αναπτυχθούν λίγο οι ρίζες αφού μου φάνηκαν κλαδέματα και όχι φυτά ,και αύριο θα καλέσω το μαγαζί για εξηγήσεις. Έχω παραγγείλει ξύλο και το αναμένω, τεστ δεν έχω αγοράσει ακόμα αλλά θα πάω στις 20 ημέρες σε ένα μαγαζί που μου κάνει τα 3 τεστ  nh3 - no2 - no3 και θα αγοράσω δικά μου σε δεύτερο χρόνο. Το φίλτρο είναι το Eccoflow 300   έχει μέσα το σφουγγάρι bio plus της juwel και το έχω σκάψει ελάχιστα από την εσωτερική πλευρά για να χωράει ένα σακουλάκι sera bio filter mini. Φως έχω αυτό που έχω το εργοστασιακό το novolux LED Φωτισμός 8w 6500 kelvin υπάρχει υποδοχή και για δεύτερο δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, δεν έχω διοξείδιο φαίνεται νομίζω. 

Οπότε περιμένω.

πριν 6 λεπτά, το μέλος Πέτρος92 έγραψε:

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση, η φύτευση δεν είναι τελική, και την έκανα για να αναπτυχθούν λίγο οι ρίζες αφού μου φάνηκαν κλαδέματα και όχι φυτά ,και αύριο θα καλέσω το μαγαζί για εξηγήσεις. Έχω παραγγείλει ξύλο και το αναμένω, τεστ δεν έχω αγοράσει ακόμα αλλά θα πάω στις 20 ημέρες σε ένα μαγαζί που μου κάνει τα 3 τεστ  nh3 - no2 - no3 και θα αγοράσω δικά μου σε δεύτερο χρόνο. Το φίλτρο είναι το Eccoflow 300   έχει μέσα το σφουγγάρι bio plus της juwel και το έχω σκάψει ελάχιστα από την εσωτερική πλευρά για να χωράει ένα σακουλάκι sera bio filter mini. Φως έχω αυτό που έχω το εργοστασιακό το novolux LED Φωτισμός 8w 6500 kelvin υπάρχει υποδοχή και για δεύτερο δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, δεν έχω διοξείδιο φαίνεται νομίζω. 

Οπότε περιμένω.

Αμα τα φυτα τα πηρες "bunched" τοτε ειναι φυσιολογικο να μην εχουνε ριζωμα, ενώ "potted" απο οτι ξερω εχουν ριζωμα. Co2 δεν χρειαζεσαι για αυτα τα φυτακια , αμα εχουν τις βασικες απλες αναγκες τους διαχρονικα(κυριως νιτρικα και απλο φως) θα πανε πολυ καλα. 

• Like 2

Καλησπέρα. Καλώς ήρθες στην παρεα!!🙂Ευχομαι να πάνε όλα καλά και να το χαίρεσαι!!

Αν μπορώ να σε βοηθήσω.. πες μου λίγο..

1. Ακολουθείς τις οδηγίες που δίνει η Tropica για το soil? Είναι πολύ βασικό για να μην γεμίσεις άλγες!

2. Όταν βάζουμε soil λόγω των πολλών θρεπτικών καλό είναι να βάλεις πολλά φυτά και κυρίως φυτά γρηγορης ανάπτυξης στην αρχή τύπου stem..διαφορετικά πάλι θα έχεις θέμα με άλγες..Κατά την γνώμη μου τα φυτά που έβαλες δεν χρειάζονταν απαραίτητα soil.. τώρα όμως πρέπει να βάλεις και αλλά φυτά..

3. Για τα φυτά μην ανησυχείς είναι εύκολα..

Έγινε επεξεργασία - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ

Επίσης επειδή το soil βγάζει αμμωνία δεν χρειάζεται να προσθέτεις τροφουλα.. Βάζε βακτήρια όπως λέει η εταιρεία και κάνε μετρήσεις 🤪

Επίσης αν δεν το έχεις υπόψην σου εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται 

και στο κανάλι του YouTube green aqua επίσης έχει πολύ καλό υλικό 

καλως μας ήρθε στην εξάρτηση του ενυδρείου!!! Να ξέρεις δεν υπάρχει θεραπεία 😂

Ευχαριστώ είναι σε καλή δρόμο νομίζω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...