Jump to content

Λιμνούλα στο μπαλκόνι

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα. 

Έχω φτιάξει μια μικρή στρογγυλή λιμνούλα στο μπαλκόνι περίπου 140-150 λίτρα και περιμένω φυτά επιφάνειας καθώς έχω τοποθετήσει και πόθο.

Μπορω να βάλω χρυσόψαρα ή γκαπυ?? 

Αμα την χτυπάει ο ήλιος υπάρχει κάποιος κίνδυνος?

Τέλος γνωρίζεται που μπορώ να βρω μπολι? 

πριν 17 ώρες, το μέλος DS_APLeviathan έγραψε:

Καλησπέρα και καλό μήνα. 

Έχω φτιάξει μια μικρή στρογγυλή λιμνούλα στο μπαλκόνι περίπου 140-150 λίτρα και περιμένω φυτά επιφάνειας καθώς έχω τοποθετήσει και πόθο.

Μπορω να βάλω χρυσόψαρα ή γκαπυ?? 

Αμα την χτυπάει ο ήλιος υπάρχει κάποιος κίνδυνος?

Τέλος γνωρίζεται που μπορώ να βρω μπολι? 

Καλημέρα και καλώς ήλθες! Τι φίλτρο έχεις στη λιμνούλα σου? Επίσης τι διαστάσεις έχει η λίμνη?

2 hours ago, killerknight said:

Καλημέρα και καλώς ήλθες! Τι φίλτρο έχεις στη λιμνούλα σου? Επίσης τι διαστάσεις έχει η λίμνη?

70 διάμετρος 38 ύψος. 

Το φίλτρο το έχω φτιάξει μόνος μου, αντλία παίρνει το νερό και το ρίχνει σε ένα "σουρωτήρι" στο οποίο έχω βάλει κάτω κάτω στρώση ελαφρόπετρα με πέτρα λάβας. 2η στρώση διαφορα ενυδρειακα βιολογικά υλικά που είχαν μείνει από άλλο ενυδρείο. 3η στρώση ενυδρειακο βαμβάκι και λίγο σφουγγάρι, και τέλος πάλι ελαφρόπετρα για εμφανισιακους κυρίως λόγους. 

Αντλία 1000 λίτρα την ώρα έχω πάρει. 

Επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια μικρή αντλία να χτυπάει ίσα ίσα το βυθό για να μην μενουν μελλοντικά τροφές κλπ. 

IMG_20240404_131355.jpg

On 4/4/2024 at 1:20 ΜΜ, DS_APLeviathan said:

70 διάμετρος 38 ύψος. 

Το φίλτρο το έχω φτιάξει μόνος μου, αντλία παίρνει το νερό και το ρίχνει σε ένα "σουρωτήρι" στο οποίο έχω βάλει κάτω κάτω στρώση ελαφρόπετρα με πέτρα λάβας. 2η στρώση διαφορα ενυδρειακα βιολογικά υλικά που είχαν μείνει από άλλο ενυδρείο. 3η στρώση ενυδρειακο βαμβάκι και λίγο σφουγγάρι, και τέλος πάλι ελαφρόπετρα για εμφανισιακους κυρίως λόγους. 

Αντλία 1000 λίτρα την ώρα έχω πάρει. 

Επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια μικρή αντλία να χτυπάει ίσα ίσα το βυθό για να μην μενουν μελλοντικά τροφές κλπ. 

IMG_20240404_131355.jpg

Σκέφτομαι να βάλω δύο σουμπουκιν, επαρκεί η φιλτρανση μου? Επίσης θα υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες? Η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 12-13 βαθμούς προς το παρόν. 

πριν 15 λεπτά, το μέλος DS_APLeviathan έγραψε:

Σκέφτομαι να βάλω δύο σουμπουκιν, επαρκεί η φιλτρανση μου? Επίσης θα υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες? Η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 12-13 βαθμούς προς το παρόν. 

Αν μείνεις σε αυτά τα δύο μόνο μπορεί να είσαι οκ αλλά να ξέρεις ότι όταν μεγαλώσουν θέλουν 1.20 διάμετρο 

44 minutes ago, killerknight said:

Αν μείνεις σε αυτά τα δύο μόνο μπορεί να είσαι οκ αλλά να ξέρεις ότι όταν μεγαλώσουν θέλουν 1.20 διάμετρο 

Ωραία, άρα από ότι καταλαβαίνω η φιλτρανση επαρκεί. Όταν μεγαλώσουν σκέφτομαι για μεγαλύτερη λιμνούλα. Επίσης γνωρίζετε που μπορώ να βρω μπολι, δεν βρικσω πουθενά. Καθώς δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά με το στρώσιμο κλπ. Και δεν θέλω να διακινδυνευω τα ψαράκια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Καλησπέρα φίλε. Αν δεν βρεις μπόλι το στρώσιμο είναι αναγκαίο απλά θα βάλεις αργότερα τα ψάρια. Περίπου 1 μήνα θα χρειαστεί να γίνει ο κύκλος του αζώτου με τροφή. 

6 minutes ago, Dimitris888 said:

Καλησπέρα φίλε. Αν δεν βρεις μπόλι το στρώσιμο είναι αναγκαίο απλά θα βάλεις αργότερα τα ψάρια. Περίπου 1 μήνα θα χρειαστεί να γίνει ο κύκλος του αζώτου με τροφή. 

Καλησπέρα, καλου κακού όντως έχω ήδη αρχίσει το στρώσιμο, απλά για σιγουρια θα το ήθελα κυρίως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...