Yannis M. 11 Μαρτίου #1 Share 11 Μαρτίου Καλησπέρα σε όλους, Σας παρουσιάζω το νέο μου ενυδρείο κύβος 60x50x50cm με sump 52x38x38cm. Το ενυδρείο έγινε αναβάθμιση από μικρότερο κύβο 81 λίτρα με sump πλάτης. Ο εξοπλισμός είναι ο εξής: Main tank: Φως: Ai Hydra 26 hD Wavemakers: Jebao SOW 4 και Jebao MLW 5 Sump: Fleece roller: Bubble Magus ARF-1-S G2 Automatic Carbon reactor: D-D FMR75 UV: Aqua Medic Helix Max 2.0 - 11 W (Ο ριάκτορας και το UV τροφοδοτούνται από αντλία Jecod DC650) Χώρο για Chaeto & bio spheres + κομμάτια βράχου σε τούλι (το χαέτο δεν είναι σε λειτουργία λόγο έλλειψης PO4) DIY φωτιστικό για το chaeto με χρονοδιακόπτη Skimmer: Bubble Magus curve 5 Αντλία επιστροφής: Jebao DCP 4000 Δοσομετρική: Jebao DP4 (ρίχνω Tropic marine all for reef, Red Sea calcium, Magnesium ανάλογα τις μετρήσεις) Controler Θερμοκρασίας: D-D Dual Temperature Controller με συνδεδεμένο Oase 200W heater & Teco TK150 chiller. Άλλος εξοπλισμός: Δίχτυ της D-D με τρύπα για τάισμα Μαύρη άμμο της CaribSea (Hawaiian Black) Ψάρια: 2x Ocellaris clownfish 2x Banggai cardinalfish 1x Mccoskeri flasher wrasse 1x Halichoeres chrysus wrasse 1x Cleaner shrimp 15x σαλιγκάρια διαφόρων ειδών 1x Mespilia globulus (tuxedo) urchin Κοράλια: LPS, soft, mushrooms & 1 SPS Montipora caps. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 12 Μαρτίου #2 Share 12 Μαρτίου Oμορφο ενυδρειο! Για τα ρασακια , ομως, μικρο.....ο κιτρινος θελει 1μετρο ενυδρειο... Τις καουλαστρεες κατεβασε κατω, βαλε κανα sps πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yannis M. 12 Μαρτίου Author #3 Share 12 Μαρτίου Ευχαριστώ @natateo! Δεν το ήξερα για το ρασάκι. Σε κανά εξάμηνο που θα μεγαλώσει θα το χαρίσω σε κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρείο. Προς το παρών μου τρώει ότι κοπίποδο υπάρχει... και ευτυχώς τα έχει βρει με το άλλο wrasse το οποίο είναι ο "νταής" του ενυδρείου.. Και εγώ SPS ήθελα πάνω αλλά μέτρησα το PAR και απογοητέυτηκα.. Μέχρι να αλλάξω φως σκέφτομαι να κρατήσω LPS πάνω που θέλουν 100-150 PAR και μετά την αλλαγή να τα κατεβάσω σε αντίστοιχο PAR σε χαμηλότερο σημείο.. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αλλά δεν πιστεύω να επιβιώσει SPS (δείτε το PAR παρακάτω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 12 Μαρτίου #4 Share 12 Μαρτίου Στο κεντρο , που εχεις πανω απο 150 par, ανετα βαζεις σεριατοπορες, στυλοπορες και Pocillopora. Αρκει να εχεις και καλη ροη πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος