Mythic 23 Δεκεμβρίου 2023 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα στο forum και καλές γιορτές σε όλους-όλες. Είμαι ο Δημήτρης και διαμένω στο νησί της Σκιάθου. Όπως ακριβώς αναφέρεται στον τίτλο είμαι παντελώς άσχετος με το "hobby" και θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Μιας και πήρα την απόφαση (από πέρυσι που πήγα Μαλδίβες και είδα κοράλλια και εξωτικά ψάρια στο φυσικό τους περιβάλλον) να στήσω ένα μικρό ενυδρείο, έχω αρχίσει να διαβάζω και να βλέπω ότι έχει σχέση με αυτό, καταλήγοντας στον παρακάτω εξοπλισμό: Ενυδρείο: Dennerle Nanocube Complete+ Soil 30lt (έχει νομίζω τα πάντα μέσα) Αντιχλώριο της Seachem (Seachem Prime 50ml) Βακτήρια (Dennerle Bacto Elixier Bio) Θερμαντήρας Aquael Platinum Heater 50w Test Νερού API Freshwater master kit Φωτιστικό αν χρειάζομαι άλλο εκτός από αυτό που έρχεται με το ενυδρείο να το αλλάξω Όσον αφορά τα φυτά, έχω επιλέξει 4 με αργή ανάπτυξη αλλά και εύκολα τα οποία μου κάνουν κλικ στο μάτι. Ranunculus Inundatus Anubias barteri var. nana Helanthium Quadricostatus Rotala Rotundifolia Η ερώτηση είναι: Τι άλλο θα χρειαστώ για να μπορέσω να κάνω μια σωστή αρχή και να έχω ένα "πιθανό" αποτέλεσμα ικανοποιητικό? Από αυτά που έχω διαβάσει, το έχω καταλάβει ότι τα λίτρα είναι λίγα για πολλά μελλοντικά ψάρια, άρα πάω εν γνώση μου σε γαρίδες ή μονομάχο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 24 Δεκεμβρίου 2023 #2 Share 24 Δεκεμβρίου 2023 Γειά σου Δημήτρη κ καλώς ήρθες στην παρέα. Παρακάτω θα βρεις μερικά άρθρα που θα σε βοηθήσουν στην κατανόηση ορισμένων πραγμάτων. Ρίξε μια ματιά κ εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Δεκεμβρίου 2023 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα. On 23/12/2023 at 8:08 ΜΜ, το μέλος Mythic έγραψε: Όσον αφορά τα φυτά, έχω επιλέξει 4 με αργή ανάπτυξη αλλά και εύκολα τα οποία μου κάνουν κλικ στο μάτι. Ranunculus Inundatus το συκεκριμενο φυτο δεν ειναι ευκολο.... χωρις CO2 δεν θα μεγαλωσει. On 23/12/2023 at 8:08 ΜΜ, το μέλος Mythic έγραψε: Helanthium Quadricostatus ωραιο φυτο, ομως οταν μεγαλωσει, θα σου πιασει το μισο ενυδρειο. Δεν λεω , οτι δεν κάνει για 30λ, αλλά γινεται μεγαλουτσικο, να ξερεις. Απο τ εξοπλισμο εισαι οκ, νομιζω. Δες μόνο, αν το φιλτρο εχει βιολογικο υλικο (κεραμικο πορώδες υλικο ). Σαν αυτο - https://www.sera.de/el/proion/thalassino-enydreio/sera-siporax-mini-professional/ Καλη αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος