Elric 24 Νοεμβρίου 2023 #1 Share 24 Νοεμβρίου 2023 Καλημερα φίλοι, εχω μια απορία. Σε πολά ενυδρεία με χρυσοψαρα που εχω δει σε φίλους ή σε καταστήματα βλεπω να υπάρχουν μεσα και Plecos και δεν μιλάω για νεα ενυδρεία άλλα ετών. Πως επιβιώνουν οι πλεκόστομοι στο κρυο νερό? αν δεν κάνω λάθος ειναι τροπικά ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 24 Νοεμβρίου 2023 #2 Share 24 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα.Δυστυχώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο που περιγράφεις. Έχεις δίκιο ότι τα περισσότερα είδη πλέκο θέλουν πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από αυτές των χρυσόψαρων.Στην ουσία τα ψάρια αυτά απλά επιβιώνουν εκεί μέσα... Βέβαια υπάρχουν και είδη πλέκο που ζούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και θεωρητικά θα μπορούσαν να μπούν σε ενυδρείο με ψάρια κρύου νερού αλλά δέν είναι διαδεδομένα στο χόμπι και ειδικότερα στην χώρα μας.Τέτοια ψάρια είναι κάποια του γένους Hypostomus που προέρχονται κυρίως από την Αργεντινή καθώς και κάποια είδη Chaetostoma από τα βουνά κυρίως του Περού (αλλά αυτά θέλουν μεγάλη ροή κει οξυγόνωση) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elric 24 Νοεμβρίου 2023 Author #3 Share 24 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 25 Νοεμβρίου 2023 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2023 πριν 16 ώρες, το μέλος Elric έγραψε: Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Καλημέρα φίλε μου. Γενικότερα θα πρότεινα να μη βάλεις αυτά τα δύο είδη μαζί. Δεν έχουν και την καλύτερη συμβατότητα μεταξύ τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elric 25 Νοεμβρίου 2023 Author #5 Share 25 Νοεμβρίου 2023 πριν 17 λεπτά, το μέλος killerknight έγραψε: Καλημέρα φίλε μου. Γενικότερα θα πρότεινα να μη βάλεις αυτά τα δύο είδη μαζί. Δεν έχουν και την καλύτερη συμβατότητα μεταξύ τους Δεν έχω σκοπό να τα βάλω μαζί. Απλά δεν έχω δει ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα χωρίς και ένα pleco μέσα για αυτό ρώτησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 25 Νοεμβρίου 2023 #6 Share 25 Νοεμβρίου 2023 πριν 4 λεπτά, το μέλος Elric έγραψε: Δεν έχω σκοπό να τα βάλω μαζί. Απλά δεν έχω δει ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα χωρίς και ένα pleco μέσα για αυτό ρώτησα Το κάνουν πολλοί το λάθος. Ειδικότερα όσοι βαριουνται να καθαρίσουν τα τζάμια από την άλλη, πιστεύουν ότι οι pleco έχουν ρόλο καθαρίστριας του ενυδρείου 🤣 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος