pet samatary 17 Σεπτεμβρίου 2023 #1 Share 17 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω λάμπες uvb των 50 βατ στην Ελλάδα; Έχω κοιτάξει σε όλα τα πετ σοπ στην πόλη μου αλλά και διαδικτυακά χωρίς αποτέλεσμα. Η ποιο ισχυρή που μπόρεσα να βρω είναι μια των 26 βατ και απο ότι πληροφορήθηκα ο ηλιακός φωτισμός θα είναι ανεπαρκής για την χελώνα. δεν ξέρω αν οι ακόλουθες πληροφορίες βοηθήσουν κάπως πάντως έχω 6 χελώνες 8-10 εκατοστών ( 16 η μεγαλύτερη ) στο μπαλκόνι μου οι οποίες μένουνε σε 2 μεγάλες μακρόστενες γλάστρες 1.20x40x40 οι διαστάσεις, γνωρίζω πως ο χώρος είναι ανεπαρκής και πως η κάθε μια χελώνα θα πρέπει να έχει το δικό της ξεχωριστό ενυδρείο αλλά μένω ακόμα με τους γονείς μου όποτε ο χώρος που μπορώ να διαθέσω είναι περιορισμένος, Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 18 Σεπτεμβρίου 2023 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2023 https://myreptileshop.gr/shop/ Ρώτα στα μαγαζιά με ερπετά όπως το παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 26 Σεπτεμβρίου #3 Share 26 Σεπτεμβρίου καλησπέρα. Να σας ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Θεωρείτε απαραίτητο εκτός την λάμπα UBV (που απο ότι διάβασα έχει και UVA) που είναι απαραίτητη, (εγώ έχω αυτήν) βγαίνει και σε 2.0, 10.0, εγώ έχω την 6.0 αυτή μου είχαν δώσει στο pet shop για νεροχελώνες, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι απαραίτητη και η λάμπα θέρμανσης της στεριάς. Στο pet shop μου είπαν απο την στιγμή που θα θερμαίνεις με θερμοστάτη το νερό δεν είναι απαραίτητο να βάλεις λάμπα θέρμανσης και μάλιστα αυτοί στο μεγάλο ενυδρείο τους με τα μικρά χελωνάκια δεν είχαν λάμπα θέρμανσης και πάρα πολλά χελωνάκια κάθονταν έξω για να στεγνώνουν. Είχαν μόνο την UVB την οποία μου έκανε εντύπωση οτι την είχαν σε πολύ κοντινή απόσταση περίπου 10εκατοστά, ενώ στο κουτί της λάμπας που έχω γράφει: minimum distance to Animals Head και για rainforest, tropic, subtropic forest, wet savanna, temperate zone γράφει 15-27 εκατοστά για Sun Basking & Diurnal Animals που φαντάζομαι σε αυτά ανήκουν οι νεροχελώνες. Η 10.0 έκδοση έχει παραπάνω ακτίνες UVB? Εσείς ποια χρησιμοποιείτε? Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 26 Σεπτεμβρίου #4 Share 26 Σεπτεμβρίου (edited) Είναι απαραίτητη η λάμπα. Αν δεν τις βγάζεις στον ήλιο έστω και για 15 λεπτά, από που θα πάρουν τη βιταμίνη d? Στη στεριά βγαίνουν για αυτόν τον λόγο. Να στεγνώσουν και να λιαστουν . Η λάμπα αντικαθιστά τον ήλιο σε έναν μεγάλο βαθμό. Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου - Marr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 26 Σεπτεμβρίου #5 Share 26 Σεπτεμβρίου πριν 3 ώρες, το μέλος Marr έγραψε: Είναι απαραίτητη η λάμπα. Αν δεν τις βγάζεις στον ήλιο έστω και για 15 λεπτά, από που θα πάρουν τη βιταμίνη d? Στη στεριά βγαίνουν για αυτόν τον λόγο. Να στεγνώσουν και να λιαστουν . Η λάμπα αντικαθιστά τον ήλιο σε έναν μεγάλο βαθμό. Δεν λεω για την uvb-uva λάμπα αυτή το ξέρω ότι είναι απαραίτητη και όλο το χειμώνα και τώρα ξανά έχω ξεκινήσει και την ανάβω. Μιλάω για.την απλή λάμπα θέρμανσης της στεριάς την 2η λάμπα που βάζουν πολλοί, αυτή που απλά ζεστάνει το σημείο που κάθονται. Η uvb-uva αντικαθιστά τον ήλιο και αυτή πάντα την βάζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 26 Σεπτεμβρίου #6 Share 26 Σεπτεμβρίου Άρα λες αυτήν την κόκκινη. Τότε όχι δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο θετικό είναι ότι μπορείς κάποιες να τις έχεις 24ωρες ανοιχτές και να μην επηρεάζει τον φυσικο κυκλο ημερας-νυχτας. Απλά αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία. Αν κάνει τόσο κρύο εκεί που μένεις και επηρεάζονται και τα ζώα τότε ναι θα ήταν μια καλή λύση αν δεν σκοπεύεις να τις αφήσεις να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik 26 Σεπτεμβρίου #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 20+oC έχει πάντα στο σπίτι, στο νερό θα έχει θερμοστάτη άρα δεν νομίζω να υπάρχει θέμα για χειμερία νάρκη. Τι λέτε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr 27 Σεπτεμβρίου #8 Share 27 Σεπτεμβρίου Ναι το τότε δεν υπάρχει θέμα. Άμα έχεις μόνο τη λάμπα uvb , δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν σε χειμερία νάρκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος