Mitrizakis Nikos 24 Ιουνίου 2008 #101 Share 24 Ιουνίου 2008 Δεν ειναι κακό!!! Μεσα στον κουβά τι εβαλες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 24 Ιουνίου 2008 Author #102 Share 24 Ιουνίου 2008 μέσα έχει μια κάλτσα 100 μ .. αν δω και τεμπελιάζω να τη κρατώ καθαρή .. θα τη καταργήσω .. είναι τέτοια η ροή μέσα στο κουβά και με τη βοήθεια του ύψους κρατάει τη βρωμιά μέσα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Ιουνίου 2008 Author #103 Share 26 Ιουνίου 2008 βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των skimmer H&S και τις διαστάσεις τους διαπιστώνω ότι το ίδιο σώμα με το δικό μου ( 200- 2χ1260 ) έχει και αυτό που φοράει μια 1260 και η εταιρία το δίνει για 1200 λίτρα ενυδρείο .. τροποποίησα και εγώ το δικό μου και το δουλεύω μόνο με τη μια 1260 .. έτσι έχω – 65w κατανάλωση ρεύματος .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Ιουλίου 2008 Author #104 Share 6 Ιουλίου 2008 τα νεότερα είναι ότι έχω νιτρικά 10 ppm – ετοιμάζω αλλαγή νερού , βγάζω τον αχινό από το refugium γιατί μου τρωει τη chaeto και αυξάνω το φωτισμό της - και δυο καινούρια ψαράκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 18 Αυγούστου 2008 Author #105 Share 18 Αυγούστου 2008 (edited) μερικές αποψινές μόνο με τις ακτινικές .. Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2008 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonation 19 Αυγούστου 2008 #106 Share 19 Αυγούστου 2008 πολυ ωραιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 19 Αυγούστου 2008 #107 Share 19 Αυγούστου 2008 (edited) To Sohal ποσο μεγαλο ειναι? Πεφτουνε φαπες με τον λευκοστερνο? Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2008 - filrou Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Αυγούστου 2008 Author #108 Share 19 Αυγούστου 2008 Thanks το sohal μπήκε τελευταίο και προς το παρόν είναι κύριος . . δεν ενοχλεί κανένα άλλο ψάρι .. ο λευκοστερνος όμως μου κυνηγά το μικρό blue tang . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 19 Αυγούστου 2008 #109 Share 19 Αυγούστου 2008 Ρωταω γιατι εμενα περναει κρισεις. Μπορει να περασουν μερες και να ειναι ολα οκ και καποιες αλλες μερες παιζουν ξυλο με τον Yellow Tang. Το καλο ειναι οτι ο Yellow δεν τον φοβαται. Εχω παρατηρησει πως αν δεν το ταισω φυλλα αλγης γινεται πιο επιθετικος. Εχεις ιδια συπτωματα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Αυγούστου 2008 Author #110 Share 19 Αυγούστου 2008 δεν έχει δείξει κανένα σημάδι επιθετικότητας .. αλλά είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα .. ακόμα δεν έχει συνέλθει από το ταξίδι καλά .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvator_v 19 Αυγούστου 2008 #111 Share 19 Αυγούστου 2008 Πρώτον να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τήν υπέροχη δουλειά και για τις ωραίες εικόνες που προσφέρεις. Δεύτερον (αν μου επιτρέπεις λίγο χιούμορ), τώρα κατάλαβα γιατί θέλεις μετρητή PAR... για να μετράει τους PARάδες που καίνε οι λάμπες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 20 Αυγούστου 2008 Author #112 Share 20 Αυγούστου 2008 Πρώτον να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τήν υπέροχη δουλειά και για τις ωραίες εικόνες που προσφέρεις. Δεύτερον (αν μου επιτρέπεις λίγο χιούμορ), τώρα κατάλαβα γιατί θέλεις μετρητή PAR... για να μετράει τους PARάδες που καίνε οι λάμπες σου. ευχαριστώ καλή η έμπνευση !! θα το μάθω να το λέω και εγώ .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 20 Αυγούστου 2008 Author #113 Share 20 Αυγούστου 2008 Ρωταω γιατι εμενα περναει κρισεις. Μπορει να περασουν μερες και να ειναι ολα οκ και καποιες αλλες μερες παιζουν ξυλο με τον Yellow Tang. Το καλο ειναι οτι ο Yellow δεν τον φοβαται. Εχω παρατηρησει πως αν δεν το ταισω φυλλα αλγης γινεται πιο επιθετικος. Εχεις ιδια συπτωματα ? επιτέλους βρήκα φύλλα nori .. στο sohal άρεσαν ιδιαιτέρως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 20 Αυγούστου 2008 #114 Share 20 Αυγούστου 2008 Ειναι τελειες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 20 Αυγούστου 2008 #115 Share 20 Αυγούστου 2008 Nori ? Ο δικος μου τρωει τα παντα δεν εχει τετοια θεματα. Παντως του δινω Ocean Nutrition τα κοκκινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 15 Σεπτεμβρίου 2008 #116 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Τι νεότερα έχουμε από την εξέλιξη του υφάλου σου, αγαπητέ Τάσο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Σεπτεμβρίου 2008 Author #117 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 η μεγάλη μου ακροπορα είναι παρελθόν .. γιατί πριν φύγω διακοπές κατέβασα 7-8 εκ τα φώτα .. τα ψαράκια τα πάνε περίφημα .. κατάφερα και κατέβασα το μικρο blue στο refugium και έτσι γλύτωσε από τις επιθέσεις του λευκοστερνου .. τα lps πάνε καλά , το clamακι μια χαρά . από τα sps . άλλα πάνε καλά , άλλα λιγότερο .. κάποια δεν έχουν συνέλθει ακόμα από τις αλλαγές .. κατά τα άλλα το ενυδρείο είναι καθαρό από αλγες , η κοραλλίνη αναπτύσσεται κανονικά .. η chaeto μεγαλώνει στο refugium .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Σεπτεμβρίου 2008 #118 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Μια χαρα το ενυδρειο Τάσο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Σεπτεμβρίου 2008 Author #119 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από 16 Ιουνίου που ξεκίνησε μέχρι σήμερα δεν έχω εκπλήξεις .. πάνω στο μήνα άρχισε η εξάπλωση της κοραλλινης , το τζάμι το καθαρίζω κάθε 4-5 μέρες το λεπτό επίχρισμα αλγης που κάλυψε τα τζάμια που δεν καθαρίζω αρχίζει σιγά σιγά να δίνει τη θέση του στη κοραλλινη όλο το detritus μαζεύεται σε μια γωνία και όταν κάνω αλλαγή νερού το σιφονάρω σε μισό λεπτό το redox μου είναι 300 , πήρα όζον αλλά δεν το χρησιμοποιώ .. πολλοί νόμιζαν ότι τα ψαράκια μου δεν θα άντεχαν την μετακόμιση σε καινούριο ενυδρείο που δεν είναι <στρωμένο > .. το ενυδρείο μπορεί να ήταν άστρωτο .. το περιβάλλον όμως που δημιουργήθηκε ήταν στρωμένο έτσι δεν είχα απώλειες ψαριών .. σχετικά γρήγορα μπήκε ο λευκοστερνος και ακολούθησε το sohal που ηρθε γεμάτο παράσιτα , για μερικές μέρες είχαμε προβληματάκια με λευκά στίγματα και θολό μάτι .. γρήγορα όμως έστρωσαν όλα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 13 Οκτωβρίου 2008 #120 Share 13 Οκτωβρίου 2008 τωρα το ειδα τι κουκλι ειναι αυτο?? super !!! τα ψαρια που θελω και γω στο μελλον ονειρο παντα τετοια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Οκτωβρίου 2008 Author #121 Share 28 Οκτωβρίου 2008 το bicolor blenny μετά από 2 χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει τη γεύση που έχουν να clams .. δεν ξέρω αν θα προλάβω το κακό .. έχω ένα clamακι από πολύ μικρό και τώρα το βλέπω να μαραζώνει .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 28 Οκτωβρίου 2008 #122 Share 28 Οκτωβρίου 2008 Σε αρκετά ενυδρεία έχει δημιουργήσει πρόβλημα το συγκεκριμένο ψάρι. ελπίζω να προλάβεις να το βγάλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Οκτωβρίου 2008 Author #123 Share 28 Οκτωβρίου 2008 έκανε πολύ μεγάλο λάθος και τώρα βρίσκεται στην απομόνωση ( refugium) .. η σύλληψη του έγινε εύκολα γιατί συνήθιζε να φωλιάζει σε βράχο που μπορεί να μεταφερθεί .. έκλεισα τα φώτα και μετά από λίγη ώρα τον εντόπισα με το φακό στη φωλιά του που έχει δυο εξόδους , με λίγο τούλι έκλεισα την έξοδο που δεν έβλεπε πρώτα και μετά την άλλη , έβγαλα το βράχο έξω .. έπαθε σοκ μόλις βρέθηκε στο refugium .. ήθελε να βγει έξω.. να πετάξει .. το clam από ότι δείχνει θα συνέλθει αλλά απόκτησε μερικές πληγές στο μανδύα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 28 Οκτωβρίου 2008 #124 Share 28 Οκτωβρίου 2008 Ελπιζω να ανακτησει τις δυναμεις του Εγω το εχασα το δικο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Οκτωβρίου 2008 Author #125 Share 28 Οκτωβρίου 2008 κρίμα το είχες καιρό ? μερικά clams εισάγονται ταλαιπωρημένα και μπορεί να τα χάσεις για λόγους άσχετους με το ενυδρείο σου , προσέχουμε κατά την αγορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος