Jump to content

πολλές ακαθαρσίες ενυδρείο

Recommended Posts

Γεια σας! έχω ένα ενυδρείο 110lt, που μέσα έχει 2 χρυσόψαρα. πριν καμιά 15αρια μέρες, έβαλα ένα μικρό αλγοφαγο (νομίζω το λένε σιαμεζο). αυτό, όλη μέρα τρώει. και επειδή τρώει πολύ (εντάξει, έχει εξαφανίσει την αλγη. από το φίλτρο, από τις γωνίες, από παντού) κάνει πολλές ακαθαρσίες. με αποτέλεσμα να μαζεύονται σε αρκετά σημεία του βυθού. οι παράμετροι του νερού είναι μια χαρά. αλλά ούτε θέλω να κολυμπάνε τα ψάρια μες στις ακαθαρσίες, ούτε μου αρέσουν και αισθητικά. με τη σκούπα βυθού που δοκίμασα να τις τραβήξω, κάτι έγινε (αν και μαζί έβγαλα και αρκετά χαλίκια), αλλά το θέμα είναι πως κάθε δυο τρεις μέρες είναι γεμάτο. τι μπορεί να βοηθήσει; μεγαλύτερο φίλτρο; κάτι άλλο που δεν έχω στο μυαλό μου; ευχαριστώ πολύ!!

Ενα δυνατο φιλτρο λύνει το προβλημα.

• Thanks 1

ωραία. πραγματικά έγινε χαμός. δηλαδή με ένα ψαράκι 2 εκατοστών γέμισε το ενυδρείο ακαθαρσίες. (μάλλον θα επηρεάσει και τις μετρήσεις). κοίταζα αυτό το φίλτρο. είναι καλό για 110 λίτρα; μήπως είναι πολύ δυνατό και ενοχλεί τα ψάρια; έχει λέει και προ-φίλτρο, οπότε θα καθαρίζει και ευκολότερα..

Έγινε επεξεργασία - bananasplit

Το 200 σε υπερκαλύπτει. Το 300 πιστεύω είναι too much.

ωραία, είναι και λίγο πιο φτηνό!! να πάρω το thermo ή το απλό; (σκεφτόμουν το 300, σε περίπτωση που μεγαλώσει το ενυδρείο και τα ψάρια, να έχω ένα περιθώριο). δεν ξέρω μήπως τους κάνει κακό μετά το πολύ μεγάλο φίλτρο, μήπως έχει μεγάλη πίεση κλπ. (ή αντίστοιχα, μήπως μειώνει πολύ την ποιότητα του νερού).

Αν μπορείς να πάρεις το μεγαλύτερο, πάρε το μεγαλύτερο. Απλά θα χρειαστεί να μειώσεις λίγο την ροή. Η ποιότητα νερού δεν επηρεάζεται. Ίσα, ίσα κιόλας που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα για υλικά και θα έχεις ακόμη καλύτερη βιολογία. 

• Like 1

τέλεια. μάλλον θα πάρω το λίγο μεγαλύτερο, για να έχει περιθώριο! ήθελα να ρωτήσω ακόμα 2 πράγματα, για να μην ανοίγω καινούριο thread! το biomaster με το filtrosmart ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν; δηλαδή, εσείς ποιό προτείνετε; (όχι απαραίτητα της oase, απλά καλό θα ήταν να έχει προφίλτρο, για να καθαρίζει πιο εύκολα!) τέλος, Μ. Σάββατο θα φύγω ταξίδι για 1 βδομάδα. (φυσικά θα φροντίσω τα ψάρια να ταίζονται λίγο, για να αποφύγω προβλήματα). Παίρνω σήμερα το καινούριο φίλτρο και το βάζω παράλληλα με το εσωτερικό (και τα αφήνω έτσι μέχρι να γυρίσω, για να πιάσει και βιολογία) ή περιμένω να το βάλω Κυριακή του Θωμά που θα γυρίσω; εννοώ, μπορεί από τις ακαθαρσίες να χαλάσουν οι μετρήσεις μου; 

Καλο είναι με φειδώ το τάισμα. Αρκεί το άτομο που θα τα ταιζει να ξέρει. Διαφορετικά δείξε πόσο πρέπει να ταιζει. Για την αλλαγή των φίλτρων μπορείς να πάρεις το βιολογικό υλικό από αυτό που έχεις τώρα, να το βάλεις στο καινούργιο, συν ο,τι έξτρα από υλικά θέλει και το τρέχεις χωρίς πρόβλημα. Τις διαφορές μεταξύ των 2 σειρών δεν τις γνωρίζω προσωπικά. Ίσως κάποιος άλλος ξέρει. Κάνεις μετρήσεις με υγρά τεστ;

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco

ναι, με υγρά της sera. ποιοτικά το νερό στη βδομάδα είναι μια χαρά. (τουλάχιστον ακόμα). αλλά δε μπορεί, αφού γέμισε με ακαθαρσίες να μην χαλάσουν οι μετρήσεις. ταισμα θα αφήσω σε φακελάκια ακριβώς πόσο πρέπει. αλλά σκέφτομαι τι να κάνω, για να προλάβω καταστάσεις. εν τω μεταξύ κάτω έχει χαλίκι, οπότε δεν ξέρω αν το φίλτρο θα μπορεί να τα τραβήξει καλά, ή αν θα πρέπει απλά να βάζω σκούπα κάθε δυο τρεις μέρες.

πριν 1 ώρα, το μέλος bananasplit έγραψε:

το biomaster με το filtrosmart ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν;

Το biomaster είναι με προ-φιλτρο 

Το filtrosmart είναι χωρίς...

Και αν γράφει Thermo είναι με εσωτερικό θερμοστάτη...

Έγινε επεξεργασία - jimakos

Δυστυχώς αυτό είναι το θέμα με το χαλίκι. Ειδικά αν είναι χοντρό. Εγκλωβίζει ανάμεσα στα κενά διάφορες βρωμιές. Κάνε σκούπα όσο πιο συχνά μπορείς μήπως και μειωθούν οι ακαθαρσίες. Την ροή του φίλτρου σου πως την βλέπεις; Μήπως έχει στομώσει και δεν τραβάει καλά;

• Like 1

Όπως είπες και εσυ το θέμα είναι αισθητικό. Το φίλτρο θα βοηθήσει αλλά το ψάρι κάνει τη δουλειά του δηλαδή όσο υπάρχει τροφή τόσο τρώει και τόσο βγάζει οπότε μια εναλλακτική λύση θα ήταν και να μειώσεις την φυσική διαθέσιμη τροφή που έχει δηλαδή την άλγη. 

• Agree 1

έκανα σκούπα σήμερα! το καθάρισα σε μεγάλο βαθμό! επίσης, έκανα ΞΑΝΑ καθαρισμό του φίλτρου (δεν είχε στομώσει πάντως), άλλαξα υαλοβάμβακα, καθάρισα το βιολογικό! (ο υαλοβάμβακας, ενώ τον έβαλα πριν 5 μέρες, είχε γίνει πάλι σκουροπράσινος, προφανώς επειδή φιλτράριζε την άλγη που υπήρχε στο νερό). Έκανα και την αλλαγή λίγο πιο νωρίς.. ξαναέκανα και μετρήσεις, όλα καλά.. Πήγα και πήρα και εξωτερικό φίλτρο, (300άρι) να το βάλω αύριο να αρχίσει να τρέχει παράλληλα με το άλλο. το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό την κάνει τη δουλειά, αλλά εντάξει, ένα μεγαλύτερο φίλτρο, μόνο καλό θα κάνει.. το χαλίκι είναι ψιλό, αλλά όντως κολλάνε κάτω. ίσως στρώσει, επειδή μειώθηκε αρκετά η άλγη. αν δε στρώσει, θα κάνω σκούπα πιο συχνά. απλά δε θέλω να αντιμετωπίζω καταστάσεις, προτιμώ να προσπαθώ να τις προλάβω.. ευχαριστώ ρε παιδιά!

πριν 9 ώρες, το μέλος bananasplit έγραψε:

Πήγα και πήρα και εξωτερικό φίλτρο, (300άρι) να το βάλω αύριο να αρχίσει να τρέχει παράλληλα με το άλλο.

δεν χρειαζεται να τρεχουν παραλληλα. Μεταφερεις ολα τα υλικα, που εχει το μικρο , στο μεγαλο φιλτρο και τελος. Βαλε ολα- και σφουγγαρια και βιολογικο.

Αν θα υπαρχει υπερβολικη ροη, βαλε φουλ καινουριο βιολογικο υλικο και βαμβακι. Αν και παλι θα ειναι πολυ, βαλε spray bar στο μπαστουνι εξόδου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...