Jump to content

Αφαγία νεροχελώνας, ΣΟΣ

Recommended Posts

Καλημερα και καλη χρόνια σε όλους!

Εχει κάποιες μέρες που η χελώνα μου (κοκκινομαγουλη, 2 χρόνων) ενώ έχει φουλ διάθεση γιατί κολυμπάει και ζητιανεύει φαγητό δεν τρώει. Ούτε γαρίδες, ούτε ψαράκια αποξηραμένα και το μόνο που έφαγε είναι 2 μπουκιές κοτόπουλο από το κομμάτι που της εβαλα ενώ κανονικά το έτρωγε όλο. Έχω θερμοστάτη μέσα στο ενυδρείο και το έχω ρυθμισμένο στους 27 βαθμούς αν και το θερμόμετρο λέει 25. Λάμπα θέρμανσης στην ξηρά δεν της είχα και έχει κανα 2 μέρες που της εβαλα και στην ξηρά έχει 27-28 βαθμούς αλλά πάλι δεν τρώει απλά κάθεται και λιάζεται κάτω από την λάμπα. Τι άλλο μπορώ να κανω; Φοβάμαι μην πάθει κάτι επειδή δεν τρώει. 

Για να μην παθαίνει τιποτα το ζωντανο, πρεπει απο την αρχη να σκεφτεις για τις αναγκες του.

Τωρα πες -

1- ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο της και πόσο συχνα αλλαζεις νερο?

2- εχει φιλτρο?

3- εχεις UV λαμπα?

4- δινεις βιτμινες και ασβεστιο?

Βγαλε φωτο του ενυδρειου, να δουμε πως ειναι .

Για να ξερεις ,την θερμοκρασια, κοιτας μόνο στο θερμομετρο. Καλυτερα παρε 2 , για να δεις, αν υπαρχει αποκληση.

Το ζωντανο πριν να παρεις μια λαμπα για ξηρα, σιγουρα ηταν πολλες ωρες στο νερο, γιατι εξω ειχε κρυο, δεν ειναι καλο. Μπορει να επαθε χιλια δυο.... απο μυκητίαση μεχρι πνευμονια. Αν δεν θα καλυτερέψει, πρεπει να το πας το ζωντανο σε κτηνίατρο. Ψαξε καποιον , που ασχολειται με χελωνες.

Ριξε μια ματια εδω-

• Thanks 1

Το ενυδρείο είναι 20 λίτρα και αλλάζω νερό κάθε 15 μέρες ενώ στο ενδιάμεσο συμπληρώνω.

Εχω φίλτρο αλλά δεν έχω λάμπα uvb.

Βιταμίνες έβαζα στο νερό μέχρι που μου είπε ο κτηνίατρος να μην βάζω γιατί δεν χρειάζεται. 
Η αλήθεια είναι ότι καθόταν στην επιφάνεια του νερού πάνω στην ράμπα μέχρι να της βάλω την λάμπα θέρμανσης

Γενικα στο ενυδρείο την έχω βάλει από τον Ιούλιο-Αύγουστο και παίρνω πραγματάκια σιγά σιγά δυστυχώς. 

A4F366C1-D5A8-41B7-BC39-2A9B661C5B23.jpeg

πριν 9 ώρες, το μέλος AthanTom έγραψε:

Το ενυδρείο είναι 20 λίτρα και αλλάζω νερό κάθε 15 μέρες ενώ στο ενδιάμεσο συμπληρώνω.

Το νερο πρεπει να αλλαζεις πιο συχνα και οχι ολο. Καλυτερα μια φορα την εβδομαδα 40-50% του ογκου.

Ειχες κάνει τεστ νερου για αμμωνια-νιτρικα?

πριν 9 ώρες, το μέλος AthanTom έγραψε:

Εχω φίλτρο αλλά δεν έχω λάμπα uvb.

Την uv λαμπα πρεπει να παρεις οσο πιο γρηγορα γινεται. Νομιζω εχεις διαβασει για ποιο λογο μπαινει. Διάβασε πιο κατω.

https://www.feeders.gr/product/λάμπα-uvb-5-0-13w-για-χελώνα-ιγκουάνα/

• Thanks 1

Δεν έχω κάνει ποτε τεστ είναι η αλήθεια. Την uvb πρέπει να την έχω αναμμένη όλη την ημέρα;

Από ένα πετ σοπ που πηγα μου είπαν ότι ίσως έχει πέσει σε ημιχειμερια νάρκη. Ωστόσο έχω επικοινωνήσει με κτηνίατρο και μας έκλεισε ραντεβού για την Δευτέρα και μου είπαν να συνεχίσω να δίνω τροφή για να την δελεάσω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και τις απαντήσεις σας. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο μέχρι να πάω στον κτηνίατρο; Μου φαίνονται πολλές οι μέρες για την Δευτέρα και είναι ήδη αρκετές μέρες νηστική. Γνωρίζεται μήπως κάποιον καλό κτηνίατρο για χελώνες στην Θεσσαλονίκη; 

• Like 1

Για να μην πεσει σε χειμερια ναρκη, πρεπει να διατηρησεις την θερμοκρασια νερου στους τουλαχιστον στους 25 βαθμους και την θερμοκρασια στεριας στους 27 τουλαχιστον.

Η uv λαμπα πρεπει να ειναι ανοιχτη 10-12 ωρες την ημερα, δηλ τοτε, που εχουμε μερα (που εχεις ανοιχτο το κανονικο φως). Για την νυχτα- κλεινουμε.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...