Jump to content

Περίεργη συμπεριφορά Χρυσόψαρων

Loukas Rentifis

Recommended Posts

Έχω 3 χρυσόψαρα σε 120λτ , με σαλιγκαρια και φυτεμένο μερικώς . Εβδομαδιαία αλλαγή νερού και μετρήσεις 0-0-25 . Θερμοκρασία νερού το χειμώνα 22. Ταιζω 2 φορές την ημέρα . Τα έχω 7 μήνες .

Το τελευταίο καιρό ( κάνα μήνα ) τα ψάρια πάνε και παίρναμε πολύ ώρα πίσω από κάποια φυτά σε μια γωνια κρυμμένα που δεν τα βλέπεις .

Φαινομενικά τα ψάρια είναι υγιή , γυαλίζουν και τρώνε . 

Να ανησυχώ για κάτι ?

Η φωτό είναι σημερινή 

20221129_140330.jpg

20221129_140258.jpg

Έγινε επεξεργασία - Loukas Rentifis

Καλησπέρα φίλε μου. Οπτικά δε βλέπω κάτι από πρώτης όψεως. Έχεις υγρά τεστ νερού?

• Like 2

Ναι με υγρά τεστ είναι οι μετρήσεις . Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αυτό το κάνουν την ημέρα και ειδικά το πρωί . Πάνε και κρύβονται και τα 3 μαζί πίσω από τις Ergenies . 

πριν 7 ώρες, το μέλος KostasGr έγραψε:

Ποση ωρα έχεις αναμμένα τα φώτα;

Όπως πάντα 7 ώρες .

πριν 15 ώρες, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Ναι με υγρά τεστ είναι οι μετρήσεις . Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αυτό το κάνουν την ημέρα και ειδικά το πρωί . Πάνε και κρύβονται και τα 3 μαζί πίσω από τις Ergenies . 

Είναι περίεργη η συμπεριφορά τους. Δείχνει ότι είναι στρεσσαρισμενα για κάποιο λόγο 

• Agree 1

Ναι δεν έκαναν έτσι , συνήθως ήταν μπροστά και πάνω και πείραζαν τα πάντα. Τώρα κρύβονται... Το μόνο που άλλαξα το τελευταίο καιρό είναι ότι έριξα Tropica Specialized λίπασμα και k . Μισή ποσότητα από την προτιμώμενη 2 φορές την εβδομάδα .

@killerknight

πριν 1 ώρα, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Ναι δεν έκαναν έτσι , συνήθως ήταν μπροστά και πάνω και πείραζαν τα πάντα. Τώρα κρύβονται... Το μόνο που άλλαξα το τελευταίο καιρό είναι ότι έριξα Tropica Specialized λίπασμα και k . Μισή ποσότητα από την προτιμώμενη 2 φορές την εβδομάδα .

@killerknight

Απ αυτο δεν ειναι σιγουρα.

• Thanks 1

Έξω από το ενυδρειο έχει γινει κάποια αλλαγή; Πχ παιδια ή σκυλιά να τρεχουν;

Το φως έχει σταθερή ένταση και ανάβει απότομα το πρωί?  Μπορεί να είναι και αυτό αλλά μπορεί να είναι απότομη αλλαγή στο ph αν έκανες αλλαγή νερού μεγάλη. Τσέκαρε πόσο ph έχεις πριν την αλλαγή και μετά την αλλαγή. 

Δοκίμασε πρώτα να μπαίνει φως στο δωμάτιο της ημέρας για λίγο και μετά άναψε το φως από το ενυδρείο. Γενικά αν το νερό δεν είναι εντάξει επηρεάζει τα ψάρια στην συμπεριφορά τους πχ θερμοκρασία, ph, πρέπει στην αλλαγή νερού να είσαι πολύ κοντά  και να μην ξεφεύγει 

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis

πριν 2 ώρες, το μέλος Jester έγραψε:

Έξω από το ενυδρειο έχει γινει κάποια αλλαγή; Πχ παιδια ή σκυλιά να τρεχουν;

Όχι τίποτα ιδιαίτερο, ο μικρός πάει σπάνια να χτυπήσει το τζαμί κλασσικά.

πριν 2 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε:

Το φως έχει σταθερή ένταση και ανάβει απότομα το πρωί?  Μπορεί να είναι και αυτό αλλά μπορεί να είναι απότομη αλλαγή στο ph αν έκανες αλλαγή νερού μεγάλη. Τσέκαρε πόσο ph έχεις πριν την αλλαγή και μετά την αλλαγή. 

Δοκίμασε πρώτα να μπαίνει φως στο δωμάτιο της ημέρας για λίγο και μετά άναψε το φως από το ενυδρείο. Γενικά αν το νερό δεν είναι εντάξει επηρεάζει τα ψάρια στην συμπεριφορά τους πχ θερμοκρασία, ph, πρέπει στην αλλαγή νερού να είσαι πολύ κοντά  και να μην ξεφεύγει 

Ph δεν έχω υγρό τεστ όπως στα άλλα , με τα στριπς είναι στο 7 , το φως ανάβει στις 11 με 6 με σταθερή ένταση, τώρα το χειμώνα είναι αλήθεια ότι το φυσικο φως είναι λιγότερο. Στην αλλαγή η θερμοκρασία πέφτει στο 20 ( από 22). 

• Agree 1

πριν 40 λεπτά, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Ph δεν έχω υγρό τεστ όπως στα άλλα , με τα στριπς είναι στο 7 , το φως ανάβει στις 11 με 6 με σταθερή ένταση, τώρα το χειμώνα είναι αλήθεια ότι το φυσικο φως είναι λιγότερο. Στην αλλαγή η θερμοκρασία πέφτει στο 20 ( από 22). 

Δεν παίζει ρόλο ούτε το ph ούτε η αλλαγή θερμοκρασίας από τις αλλαγές νερού. Κάτι άλλο είναι που τα ζοριζει. Δε χρειάζεται να το έχεις 7 ώρες αναμμένο το φως. 11 το πρωί με έξι το απόγευμα το έχεις?

• Thanks 1

πριν 59 λεπτά, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Δοκίμασε λίγο ενυδρειακό αλάτι πιστεύω θα βοηθούσε αυτό. 

• Thanks 1

πριν 12 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε:

Δεν παίζει ρόλο ούτε το ph ούτε η αλλαγή θερμοκρασίας από τις αλλαγές νερού. Κάτι άλλο είναι που τα ζοριζει. Δε χρειάζεται να το έχεις 7 ώρες αναμμένο το φως. 11 το πρωί με έξι το απόγευμα το έχεις?

Ναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα .

Αν οι μετρήσεις σου είναι σωστές, οι ρουτίνες σταθερές και γενικά δεν έχει αλλάξει κάτι, εγώ δεν θα ανησυχούσα. Δώσε τους λίγο καιρό και θα δεις. 

Τα ψάρια φαίνονται υγιή.

• Thanks 1

πριν 4 ώρες, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Ναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα .

Άποψη μου άλλαξε το φωτισμό σε τέσσερις το απόγευμα με δέκα το βράδυ. Ούτως η άλλιως δε χρειάζονται πολύ φως και επίσης το πρωί που έχει ήλιο δε θέλουν φωτισμό. Μήπως η αλλαγή αυτή τα ξεστρεσσαρει

• Like 1

Και ενημέρωσε μας για οποία εξέλιξη 

πριν 17 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε:

Και ενημέρωσε μας για οποία εξέλιξη 

Δεν έχει αλλάξει κάτι , ειδικά τις πρωινές ώρες κάθονται εκεί . Το απόγευμα με ή χωρίς φως είναι πιο ενεργητικά ... Μείωσα και λίγο την ροή του φίλτρου ( 207 δουλεύει ταυτόχρονα με τον juwel για 10 ημέρες ). Μετρήσεις ίδιες. Φυτά υγιή. Όταν η ώρα ταισματος βγαίνουν και ψάχνουν ... Έριξα και αλατι ( πάντα έριχνα αλλά όχι πλήρη ποσότητα) .

Τι να πω δεν ξέρω τι φταίει ...

20221203_122344.jpg

Βγάλε το μολυβένιο δακτυλίδι και το γυαλοβάμβακα που έχουν τα φυτά. 

On 29/11/2022 at 8:10 ΜΜ, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Εβδομαδιαία αλλαγή νερού

Πόσα λίτρα αλλαγή νερού κάνεις??

πριν 8 ώρες, το μέλος Loukas Rentifis έγραψε:

Δεν έχει αλλάξει κάτι , ειδικά τις πρωινές ώρες κάθονται εκεί .

Μηπως εχεις παρει καποιο καινουριο ψαρι προσφατα? Γιατι αυτη η συμπεριφορα εχουν και  αρρωστα ψαρια.

Μία ώρα πριν, το μέλος mik7 έγραψε:

Περίπου 40%

Μία ώρα πριν, το μέλος mik7 έγραψε:

Δεν έχουν υαλοβάμβακα είναι κεραμικό βαρίδι Μόνο, μέσα είναι σκέτα τα έχω βγάλει και τα έχω φτιάξει .

πριν 13 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Μηπως εχεις παρει καποιο καινουριο ψαρι προσφατα? Γιατι αυτη η συμπεριφορα εχουν και  αρρωστα ψαρια.

Όχι το τελευταίο που πήρα ήταν ένα σαλιγκάρι και αυτά ήδη έκανα αυτή την συμπεριφορά. Τώρα ας πούμε 21:00 είναι έξω και κάνουν βόλτες όπως κάνουν συνήθως .

• Confused 1

Τότε ψυχολογικα εχουν :D Μια σοκολατα παντα βοηθαει την κατασταση (δοκιμασε, μην δινεις στα ψαρια :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...